Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4952 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תסאם רעיון.

עם מחזקים בפטיש אויר ובטעות סודקים את הבלוק עקב חיזוק יתר אז זה בחלט יכולה להיווצר הבעיה שמתוארת כאן.

שיבדוק את הבלוק לאורך הברגים.

יש סיכוי שהוא יזהה סדק/ אולי הסדק פנימי.

אם אני לא טועה אין שם הרבה "בשר".

mush

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

שלום חברים,

תודה רבה על תשובותיכם המלומדות.

ניגשתי אתמול למוסך, הרכב לא הניע כי נשבר ציר הדיסטריביוטור.

לבקשתי , בוצע כיוון שסתומים, אבל המידות שבוצעו הן 0.35 במקום 0.4, כי לא היתה לו מידה כזו בפילר, ו 0.2.

עכשיו ניתן לשמוע את השסתומים חלש, ועד כמה שידוע לי זה יותר טוב מאשר לא לשמוע אותם בכלל.

הוחלף לי דיסטריביוטור לאחד מפירוק, הרכב עובד עכשיו בסל"ד סרק גבוה מאד לדעתי מאז כיוון ההצתה.

אין בק פיירים, והטיימינג נבדק כך שבוכנה 1 נמצאת בפיק, והחור של גלגל הקאמשפט במקומו-תקין.

הרכב עובד בטמפרטורה גבוהה ביותר מ 5 מעלות בכביש מהיר מאשר לפני שיפוץ הראש.

אבל יותר גרוע מזה, כאשר אני מאיץ בנסיעה מהירה בכביש מהיר, בהילוך חמישי או רביעי, נדלקת לי נורת STOP וחום מנוע!

אבל ! מה שמוזר הוא ששעון החום מראה על טמפרטורה תקינה, והונטה של הרדיאטור לא נדלקת , אפילו שנורת STOP נדלקת.

שאלותי:

1 האם ייתכן מצב שראש המנוע עובד בטמפרטורה גבוהה יותר בגלל החריטה, ולכן נורת חום המנוע נדלקת למרות שהמים ביוניט השעון וברדיאטור בטמפרטורה תקינה?

2 האם המנוע עובד בסל"ד סרק גבוה בגלל כיוון הצתה לקוי? ראיתי שכשמזיזים את הדיסטריבוטר עם או נגד כיוון השעון, הסל"ד עולה ויורד. אין בעיה בבורג הכיוון של הקרבורטור כי לא נגעו בו.

3 האם זהו צירוף מקרים שציר הדיסטריביוטר נשבר יממה לאחר שהורכב במסגרת שיפוץ הראש? או שייתכן שנשבר בגלל הרכבה לקויה?

אין איבוד של מים כרגע, לפחות לא אחד שאני יכול לשים אליו לב לאחר נסיעה או שתיים.

טפטוף המים מהאגזוז כבר לא כמו שהיה, אך אני מרגיש לחות שיוצאת משם כאשר היד שלי נמצאת דקה או שתיים מול האגזוז.

אני מבקש עצות מקצועיות מבעלי ניסיון, מה עלי לדרוש מהמוסך?

לדעתי יש בעיית התחממות, וטמפרטורת מנוע גבוהה מאשר לפני שיפוץ הראש, האם זו עילה מספיקה לדרוש את פירוק הראש מהמוסך?

תודה רבה!

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

טוב,

עדכון אחרון בהחלט להיום, חזרתי עכשיו מהמוסך, כן כן זו לא טעות השעה 12 בלילה, הרכב נתקע שוב באמצע כביש 5, פירקתי מכסה מפלג, הרוטור הסתובב חופשי, מה שאומר ששוב נשבר ציר הדיסטריביוטר!

נזילת שמן נראתה בחיבור של הדיסטריביוטר לראש, לדעתי הקאמשאפט טוחן את הדיסטרביוטרים, זה השני בתוך פחות מ 150 ק"מ.

האם ייתכן וקיבלתי קאמשאפט וראש משופץ אחר ולא את המקורי שלי?

אולי בגלל זה יש בעיית התחממות, כי חרטו את הראש הזה אי אילו פעמים.?

אשמח לעצות לגבי טיפול הולם לרכב במצב של קאמשאפט לא תקין, והתחממות של הראש, אני נואש מהרכב.

פורסם
תסאם רעיון.

עם מחזקים בפטיש אויר ובטעות סודקים את הבלוק עקב חיזוק יתר אז זה בחלט יכולה להיווצר הבעיה שמתוארת כאן.

mush

אתה צודק הרעיון שלך סתמי. אף מכונאי לא יחזק ראש עם פטיש אוויר גם אם אינו בני ל, זה בולשיט. אין מצב כזה.

קרא שוב את את התגובה הקודמת שלי.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

דוד הוא חיזק כמה מברגי הראש עם פטיש אוויר בחוזק כזה, שלא נשאר הרבה לחזק עם ידית הכוח.

אני לא מדמיין , סמוך עלי.

בכל אופן, נאמר לי שיש בעיה בקאמשאפט ובגלל זה הדיסטרביוטרים נהרסים, ראש המנוע פורק שוב,

אין לי מושג מה הוא מתכוון לעשות איתו.

האם ניתן להחליף רק קאמשאפט?

האם יכול להיות שהקאמשאפט נהרס בגלל חיזוק הראש עם פטיש האוויר?

אני זקוק לעצה מקצועית, תודה רבה.

פורסם

לא כתבתי חלילה שאתה מדמיין. צא מהעניין של פטיש האוויר. אין קשר בינו לבין הדיסטרביוטרים שנהרסים.

פשוט אין התאמה בין הדיסטר' לבין הראש מנוע/הקמשאפט, במצב זה הציר שלו עובד במצב לחוץ לקמשאפט בעוד גופו לא נלחץ

לגוף הראש, זאת גם הסיבה שנוזל שמן, מצב זה גורם להתחממות, ולתפיסתו בתוך הבוקסות שלו, וכאשר המנוע ממשיך לסובב הציר הלוהט נשבר. לא נכון שיש בעיה בקאמשאפט ובגלל זה הדיסטרביוטרים נהרסים, הבעיה היא בחוסר התאמה. כדי להסביר זאת, אפשר לומר שהרכיבו דיסטר' עם ציר ארוך יותר מהדרוש.

כדי לבדוק אם הדיסטר' מתאים לראש , יש להרכיב אותו לחזקו, ולסובב את הרוטור ביד לצדדים ולהרגיש שיש מעט חופש, והוא אינו לחוץ. את זה מבצעים כאשר מחליפים ראש, קמשאפט ודיסטר' מדגמים שונים.

ולשאלתך, כן ניתן להחליף רק קמשאפט.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

לא כל אכילה בראש דורשת מילוי, אם זה לא פוגע במעברים או פורץ אותם אין סיבה.

אם יש אטם ראש לא שמים שרלק.

את כיוון השסתומים יש לבצע כשהבוכנה התואמת נמצאת בסוף פעולת הפליטה, כששסתומי היניקה נפתחים (בשביל לבדוק את 1 צריך ש4 תהיה ככה) ולפי סד"פ המנוע, 1342.

המרווח הוא לפי מה שרשום באוטו דאטא.

סגירת הברגים של ראש המנוע תתבצע לפי שלוש שלבים (STAGE) ובסדר מבפנים החוצה

סגירת הברגים בפטיש אויר אולי לא תגרום לנזק משמעותי, אבל סגירה מרובה תגרום ללחץ על האטם, מה שיעלה את יחס הדחיסה עקב חלל תא שריפה קטן יותר (אפילו במאית המילימטר)

המפלג לא יכול להיות מורכב אחרת

לא יודע מה עוד היה שם, אבל אני ממליץ לך ללכת למוסך אחר.

אגב, רצוי להחליף אטם ראש, שוב, תלוי במצבו וכמה זמן הוא שם

אין סיבה להביא ראש מפירוק, הוא יידרוש שיפוץ גם ככה.

• 4 שנים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...