Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6742 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מעניין אותי לכמה מהמגיבים כאן היתה גטס - אני מוכן להמר של 0.

אני מחזיק בגטס 2004 ידנית כבר כשנה ושליש, במהלכן עשיתי כבר כ25,000 ק"מ. הרכב אמין (בינתיים אף תקלה, וזה גם מה ששמעתי עליו), צורך כ1 ל12 בממוצע למשולב.

לא היתה לי אבל נסעתי ונהגתי בגטס מדי פעם במשך יותר משנה. הגטס הוא רכב ג ר ו ע שלא מוציאים עליו כסף מהכיס הפרטי.

האוטו שנסעתי בו היה אוטומט וצריכת הדלק היתה 1:9 במקרה הטוב.

פורסם
לא היתה לי אבל נסעתי ונהגתי בגטס מדי פעם במשך יותר משנה. הגטס הוא רכב ג ר ו ע שלא מוציאים עליו כסף מהכיס הפרטי.

האוטו שנסעתי בו היה אוטומט וצריכת הדלק היתה 1:9 במקרה הטוב.

מבחינת מה גרוע? אחיזת כביש? נוחות? להגיד 'גרוע' זה לא בדיוק אינפורמטיבי. 'נותן הרגשה שהוא מתפרק תוך כדי נסיעה'? אין לי מושג על מה מדובר. למען האמת, דווקא הגימור מרגיש מצוין (אמנם הרכב שלי הוא רק בן 4, אבל אם הייתי קונה רכב אחר באותו מחיר, הייתי צריך לרדת עוד בשנתון).

לא ברור לי למה כולם מלעיזים על הנוחות של הגטס. למען האמת - לא ברור לי באיזה סוג של נוחות מדובר - נוחות מושבים? כי לא שמתי לב שהמושבים בפולו / ב206 נוחים יותר (למען האמת לא שמתי לב להבדל ברמת הנוחות בין מושבים של אף רכב מהכמה שנים האחרונות שנסעתי בו באחרונה - יכול להיות שזה רק אני).

שיכוך מהמורות? לא שמתי לב לבעיה חמורה בזה, אבל אני בדרך כלל נוסע בכבישים סלולים (עד כדי מע"צ), ולכן זה לא כזה מהותי.

בנוגע לצריכת דלק - חבר עם גולף ידנית טוען שהוא מגיע ל1 ל10 במקרה הטוב, ושהיצרן מצהיר על 1 ל12. התצרוכת של 1 ל12 היא לא טובה כמו של סיריון / יאריס, אבל ההפרש של 3 ק"מ לליטר מתקזז מאוד מהר עם ההפרש במחיר (אין לי כוח לחשב על הבוקר שוב, אבל עשיתי את החישוב כשקניתי. אם יש דרישה, אציג אותו שוב).

אני לא אומר שהגטס הוא הרכב המושלם. הוא לא תוכנן להיות כזה. הוא פשרה מצוינת לדעתי - ויש לי הרגשה שיש כאן בפורום מעין נטיה של 'עדר' נגדו ונגד כל רכב שלא נחשב 'מגניב' / 'צעיר'/ 'מתנהג', ובעצם ככה הפורום נותן קצת עצת אחיתופל. צריך לזכור, שעבור 99.9% מהאנשים (ואני די בטוח שאני לא מגזים), התנהגות כביש היא מילה גסה - רוצים שהרכב יביא אותם מנקודה א' לב' בעלות המינימלית ובביטחון.

הערה נוספת - כשקונים רכב משומש, יש ל'עדר' ערך כלכלי - כלומר, עדיף לקנות רכב שהוא נפוץ הרבה יותר. ומה הסיבה לכך? נניח שצריך להחליף קלאץ. אם יש 5000 יחידות של הדגם בארץ, סביר להניח שיהיה רק יבואן אחד או שניים שייבאו את הקלאץ הזה, ויקחו מחיר בהתאם. אם יש 50,000 יחידות ,סביר להניח שתהיה תחרות משמעותית יותר, ומחירי החלפים יהיו משמעותית נמוכים יותר. לתובנה הזו הגעתי עם הפורד פיאסטה שהיתה לי לפני הגטס, שמחירי החלפים שלו פשוט היו מגוכחים.

פורסם

וואו,כמה שטויות מדברים פה.

ישנם גם המון גטסים עם 2 כריות אוויר,ABS !

לנו הייתה כזאת,שהייתי נוסע עליה מדי פעם נסיעות של כ300 ק"מ בחודש.

הרכב לא מצטיין בכלום,אבל גם לא גרוע בכלום.

ההרכבה איכותית,ומוצקת.

אגב,בנוגע לבטיחות הגטס בעלת 2 כריות אוויר קיבלה ציון ריסוק של 4 כוכבים!

הייתה לנו גם אוטומאט,וגם גיר רגיל.

היא מתנהגת הרבה יותר טוב מאקסנט,ועם צמיגים במידה 185 ואיכותיים יותר מהזבל הקוראני שמגיע עליהם היא אפילו אוחזת!

הדגם האוטומאטי פשוט גרוע,התיבה מטומטמת - לא יודעת להעביר הילוכים כמו שצריך,ומקפיצה הילוכים כאילו זה אוכל סיני.

לעומת זאת,הדגם הידני תענוג!

ב40 אלף שקל לקנות רכב מודל 2004,עם גיר רגיל 2 כריות אוויר, ABS וביצועים לא רעים בכלל בקו ישר!

כן,כן גטס ידנית מאיצה לא רע באופן יחסי.

ואפילו נהניתי מלנהוג בה.

וצריכת הדלק מחוץ לעיר הגיעה גם ל 1-13 הילוך 5 90 קמ"ש.

בתוך העיר לרוב 1-10.

בעבר הייתי עובד על הרכבים ומבצע נסיעות ארוכות יחסית,ובכל הארץ.

בכל סוג של כביש,גטס היא לא נוחה- אבל היא גם לא מתפרקת ובטח ובטח שלא שוברת את הגב.

והכי מצחיק? קוראני או לא - אין צקצוק של פלסטיק.

כל ההלהום הזה על גטס ממש לא מוצדק,לדעתי רכב חמוד מאוד שמצדיק את הבחירה שלו כרכב משומש.

פורסם

תודה,

פשוט יש אנשים שלא מסתדר להם בראש שרכב קטן קוראני! ה' ישמור! יקבל 4 כוכבים.

ותפסיקו להגיד שאין ABS,בדגמי הליסינג לרוב אין.

בדגמים שנמכרו לציבור הרחב כן היו!

הגטסים שלנו כולם היו מליסינג וברמת גימור GLS,ובכולם היה.

אגב,האמינות של הרכב הזה מעולה!

כבר אין גטס,והחליפו אותה מאז המון מכוניות ליסינג למיניהם.

הכי מצחיק,שבגטס הייתי מרגיש הכי בטוח ליסוע למרחקים.

• תוכן חדש...