Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית רכב ע"י עולה חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

חברה שלי עולה חדשה והיינו מעוניינים לרכוש רכב חדש ולנצל את ההטבה שמגיעה לה.

העניין הוא שפניתי לסוכנות סוזוקי (בקשר לסוויפט) והבנתי מהם שאם נחליט לנצל את ההטבה שאגב מאוד אטרקטיבית - 85000 במקום 105000 אז רק חברה שלי תוכל לנהוג ברכב ולא אף אחד אחר.

לי אישית נראה שזו הנפצה חבל על הזמן!

מישהו מכיר את החוק בדיוק ויכול לתת לי יותר פרטים לגביו? הפכתי את כל האינטרנט ולא מצאתי שום אתר שמפרט את החוק בדיוק.

תודה רבה,

מתן.

פורסם

רק העולה ובן זוגו יכולים לנהוג במשך 4 שנים. יאללה תתחתן!

אומנם אפשר לקנות רכב חדש ללא מיסים (ההנחה שהוצעה לך אינה מספיקה) אבל האפשרות היותר חשובה הפתוחה בפני עולה חדש היא יבוא רכב משומש מחו"ל בלא הגבלת גיל, בעוד שלישראלי רגיל מותר להביא רכב עד גיל שנתיים בלבד.

אני הייתי מביא BMW סטיישן ידנית...

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

האמתי שאני לא רוצה להתעסק עם ייבוא של רכב מחו"ל כי נראה לי שמבחינת טיפולים אני אתקל בהרבה בעיות עם המוסך.

לגבי קניית אוטו חדש: מי אוכף את עניין העולה החדש ובן הזוג? האם זו חברת הביטוח שלא תסכים לבטח אף אחד חוץ מהעולה החדש? אודה לך אם תוכל לתת לי קצת יותר פרטים.

וגם לגבי המחיר, מדוע אתה חושב שמגיעה לי יותר הנחה בקניית הסוייפט?

תודה.

פורסם

זאת לא הנפצה, החוק הזה קיים בדיוק בגלל אנשים כמוך.

חברת הביטוח תנפיק פוליסה אך ורק לעולה החדש ובן/בת זוגו וילדיהם.

הרבה יותר חמור מזה, היא תכבד את הפוליסה רק במקרה והמורשים נהגו ברכב.

הערה זו גם נרשמת בפוליסה של ביטוח החובה ככה שכל שוטר שעוצר אותך מזהה שאין לך ביטוח ושאתה לא מורשה לנהוג ברכב הזה.

דרך אגב, זה לא איזה שטות של חברת הביטוח אלא חוקי מדינה שבאו למנוע "קומבינות" כמו שאתה מנסה לארגן.

את זה שאסור לכם למכור את האוטו במשך3 (אולי בעצם 5?) שנים ואם כן צריך לשלם את המיסים סיפרו לכם?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

קצת תיקונים. אסור למכור את הרכב בכלל במשך שנה אחת. מותר למכור אחרי שנה אם משלימים את המיסים (בדרך כלל לא משתלם )אחרי חמש כל ההגבלות יורדות מותר לנהוג ולמכור..לא כתוב כלום בפוליסה ובספח החובה. כאשר מבטחים את הרכב חברת הביטוח לא מתענינת איך הוא נקנה אבל כן יכולה להתועורר במקרה של תביעה ולסרב לשלם. כי ברשיון רכב תחת תנאים והגבלות מופיע סעיף"נהיגה עצמית בעל הרכב או בן זוגו בלבד" . כלומר גם שוטר שעוצר אותך יכול לאכוף את זה.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

נכון, וגם בשביל בעל צריך להגיש בקשה רשמית.

האמת שסיכויים שתתפס נמוכים- שוטרים בדרך כלל לא אוכפים את העיניין וחבל כי היו הרבה מקרים של קניית זכויות מעולים.

ניידות משרד התחבורה עוצרות בדרך כלל רכבים מסחריים או ישנים לצורך בדיקת תקינות רכב. פעם היו בודקים את העיניין אבל כבר 10 שנים אין עליה.

חברות ביטוח יכולות להסכים לבטח אבל ישמחו לא לכבד תביעתך כי יש להם עילה.

שכן שמקנא ישמח לדווח למכס (אם ידע מהסיפור)

בקיצור -מתאים למי שישן טוב בלילה בידיעה שהוא מבצע עבירה. (לצערי הרבה ישנים טוב ואפילו יש להם שימחה בלב)

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ניתן לשלוח בקשה לרשויות המיסים.

ליתר בטחון, תרים טלפון לארגון "נפש בנפש," שמה מתמחים בבעיות מסוג זה. אם אין להם תשובה מיידית, הם יחזרו אליך תוך כמה ימים.

פורסם

ועוד קצת תיקונים ותוספות.

ברכב כזה יכול לנהוג רק בעל הרכב או בן זוגו.

בני זוג - אנשים נשואים זה לזה.

כל שוטר, שיעצור אותך לבדיקה שיגרתית,ויגלה, שאתה לא בעל הרכב או בן זוגו, יתן לך דו"ח בגין עבירה "שימוש ברכב בניגוד לרישינו"

שוטרים לרוב כן מתייחסים לסעיף "היתרים והגבלות" ברישיון.

בDEFAULT אפילו הילדים של אותם בני זוג אינם רשאים לנהוג ברכב שלהם.

ניתן לשלוח בקשה לרשות המסים, עד כמה ישדוע לי, רק לגבי ילדים, בתנאי שהם עד גיל 18, או חיילים או סטודנטים, וכולם מתגוררים באותו בית ו"סומכים על שולחן אחד"

אם אתם רק חברים, אין לך כל קשר משפחתי עליה, ורק היא תוכל לנהוג ברכב.

או שתתחתנו.

פורסם

תודה רבה לכולם.

עזרתם לי מאוד!

אני רוצה לציין שזה פורום מספר אחד באינטרנט ושהיחס פה נדיר במינו.

מתן.

פורסם

אני רוצה לציין שזה פורום מספר אחד באינטרנט ושהיחס פה נדיר במינו.

אנחנו יודעים, אנחנו משתדלים, למענכם :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אני עולה חדשה ואני קניתי רכב חדש הונדה סיוויק בזמנו 2006 LS ואני יודעת שכל עוד אתה מבוטח אז אתה יכול לנהוג ברכב. תבדוק עם סוכנות ביטוח. אני מכירה סוכנות בבת ים נקראת קדמי. הם אמינים. חוץ מזה עם אתה מעוניין בהונדה סיוויק אני מוכרת רכב יפיפה.

פורסם

את מקפיצה נושא מלפני 4 חודשים, ומה שאת כותבת לגמרי לא נכון.

מבחינת הביטוח אכן אין בעייה, אבל יש בעייה מבחינת המכס ומשרד הרישוי, וגם ברישיון של ההונדה שלך מופיע למטה בסעיף "היתרים והגבלות" הרישום הזה: ינהג בעל הרכב או בן זוגו בלבד.

אם סוכן ביטוח אומר, שהביטוח מכסה כל נהג, זה עדיין לא אומר, שכל נהג יכול לנהוג ברכב.

אגב, למכוניות עם ההגבלה הנ"ל, אנשים נורמאליים עושים ביטוח לשני נהגים נקובים בשם, שגם יוצא זול יותר באופן משמעותי.

פורסם

ממש מבאס הקטע של ההגבלה הזאת.

אני קטין חוזר "עם זכויות של עולה חדש", אבל ההורים שלי לא רואים את ההיגיון של לקנות לי פיאט פנדה (אוהב את האוטו הזה) ב50000 ש"ח, אם רק אני יכול להשתמש בו (הם לא עולים חדשים).

בגלל זה אני תקוע עם שני רכבים ישנים כרגע.

• תוכן חדש...