Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6793 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כחודש פורסם כי חלה תקנה חדשה בגין איסור דיבור בזמן נהיגה בעזרת אוזנית BT .

האם החלו לאכוף את התקנה ,מה סכום הדוח וכמה נקודות .

זה בולשיט זאת דיבורית לכל דבר ...או שאני טועה ויש לנו מדינה אנטי צרכי אדם?

עריכה:

ידוע לי על חוק שצריך 2 ידים על ההגה עם הדיבורית בלוטוט מונעת ממך ליותר מכמה שניה 2 ידים על ההגה אז לא עברת על החוק כלל .

Volkswagen Polo 1.2 TSI 2011

כי חיים רק פעם אחת.:-)

פורסם

לפני כחודש עשיתי קורס נהיגה מונעת שצריך לעשות אחרי שלוש שנים של רשיון ושאלנו את המדריך לגבי אוזנייות בלו-טות' והוא אמר שאין חוק שאוסר שימוש באוזניה אבל ויש אבל דיי גדול בשביל שלא תקבלו קנס על השימוש באוזניה הפלאפון חייב להימצא בכיס בכל הזמן שאתן נוהגים מכיוון שיש חוק שאוסר על החזקה של פלאפון ביד בזמן נהיגה.

יש אפילו תקדים משפטי של מישהו שקיבל לפני כמה שנים קנס על אוזניית בלו-טות' והחליט לקחת את הענין לבית משפט ובמשפט הוא זוכה מאשמה.

פורסם

כשהם דיברו על החוק הזה, זה היה מדובר באוזניה חוטית.אבל גם זה כרגע לא תקף, קל וחומר לגבי אוזניה אל חוטית.

ay-ahzakot.co.il

פורסם

חבר'ה בואו אני יעשה לכם סדר בעניין הזה .

לחבר טוב שלי יש חבר שהוא עובד במשטרת תנועה יותר מ10 שנים ורק השבוע דיברנו על הנושא הזה ואלה הם הממצאים:

לדבר באוזניה עם חוט ולדבר באוזניית Bluetooth מבחינת החוק זה אותו הדבר בדיוק ועל פי החוק אסור בהחלט .

עכשיו זה ידוע לכל שוטר במדינת ישראל והם לא אוכפים את זה , אבל אם בא לכם איזה שוטר שקם בבוקר ברגל שמאל ונותן לכם דוח על דיבור באחת מהאוזניות האלו זה דוח חוקי לגמרי .

אגב שאלתי אותו והוא אמר לי שלא מורידים על זה נקודות אבל הקנס נע בסביבות 500 ש"ח .

אז תזהרו וסעו בזהירות .

פורסם
חבר'ה בואו אני יעשה לכם סדר בעניין הזה .

לחבר טוב שלי יש חבר שהוא עובד במשטרת תנועה יותר מ10 שנים ורק השבוע דיברנו על הנושא הזה ואלה הם הממצאים:

לדבר באוזניה עם חוט ולדבר באוזניית Bluetooth מבחינת החוק זה אותו הדבר בדיוק ועל פי החוק אסור בהחלט .

עכשיו זה ידוע לכל שוטר במדינת ישראל והם לא אוכפים את זה , אבל אם בא לכם איזה שוטר שקם בבוקר ברגל שמאל ונותן לכם דוח על דיבור באחת מהאוזניות האלו זה דוח חוקי לגמרי .

אגב שאלתי אותו והוא אמר לי שלא מורידים על זה נקודות אבל הקנס נע בסביבות 500 ש"ח .

אז תזהרו וסעו בזהירות .

קוסטה, ראשית אני אסתייג ואומר שאני לא שוטר ולא איש חוק.

עם זאת, זכור לי במפרש שלפני מס' שנים עתרה נהגת לבית המשפט בגין דו"ח על דיבור באוזנייה (להזכירך, החוק אוסר הרכבת אוזניות בעת נהיגה).

השופט בפסק דין תקדימי זיכה אותה בטוענה ש"אין דין אוזניה כדין אוזניות".

כמדומני, לאחר מכן גם שונתה החקיקה.

בשביל הסקרנות (והכיס) של כולנו, בדוק את העניין עם החבר השוטר שלך שוב.

רפי.

הנוכחית | אבארט פונטו אבו אסהאסה

אקסית 1 | אלפא רומיאו מיטו תלתן ירוק

אקסית 2 | אלפא רומיאו 164 סופר ידנית (הי"ד)

פורסם

היום דיברתי על הנושא הזה עם מתנדב במשטרת תנועה.

גם הוא טוען, וללא צל של ספק, שדיבור באוזנייהת BT וגם באוזניה רגילה אסורים, וזה מופיע בפירוש ברשימת עבירות, עליהן הם יכולים לתת דו"ח.

לדבריו, הוא אישית לא נותן על זה דוחות, אלא אם הנהג מתחצף עליו או מתנהג בפרעות.

יש רק שתי צורות דיבור בסלולרי בזמן נהיגה, שמותרות על פי החוק :

1) באמצעות דיבורית קבועה.

2) באמצעות רמקול (ספיקר), בתנאי שהמכשיר לא מוחזק ביד, אלא מונח במקום כלשהוא ברכב.

שימוש ברמקול בצורה זו מותר, כי שתי הידיים פנויות ואין אוזניות באוזניים, כלומר אין על מה לתת דו"ח.

פורסם

על זה אין שום מחלוקת, "מיקרופון המותקן ברכב" - פירושו דיבורית קבועה.

אתה יודע, במקרה, מה הנוסח של התקנה לגבי האוזניות/אוזניה ?

פורסם

ומה אם אני מפעיל ספיקר וסוגר את הטלפון על הצווארון של החולצה? ככה גם אני שומע יותר טוב וגם שומעים אותי טוב.. וזה גם לא בידיים שלי.

חוקי?

פורסם
קוסטה, ראשית אני אסתייג ואומר שאני לא שוטר ולא איש חוק.

עם זאת, זכור לי במפרש שלפני מס' שנים עתרה נהגת לבית המשפט בגין דו"ח על דיבור באוזנייה (להזכירך, החוק אוסר הרכבת אוזניות בעת נהיגה).

השופט בפסק דין תקדימי זיכה אותה בטוענה ש"אין דין אוזניה כדין אוזניות".

כמדומני, לאחר מכן גם שונתה החקיקה.

בשביל הסקרנות (והכיס) של כולנו, בדוק את העניין עם החבר השוטר שלך שוב.

רפי.

בדוק כל מילה ומילה שרשמתי .

פורסם

לי הרבה יותר נוח בבלוטוס מאשר רמקול, אני מסתבך עם ההפעלה שלו בזמן שיחה, עד שאני מוצא מקום לדחוף שם את הפלאפון אז הצד השני לא שומע אותי, בקיצור מוציא אותי מריכוז לגמרי, לעומת זאת בלוטוס אני מלביש בכניסה לאוטו ולוחץ כולה על כפתור אחד ומדבר.

חוק דפוק, ומדינה עוד יותר.

:-) just smile
  • תוכן חדש...