Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6824 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי היום במוסך לצורך החלפת מצמד ומשום מה העובד שלו צחק עלי שיש לי עדיין את המאוורר המכאני ואמר שאני יכול להוריד אותו והמאוורר שחשמלי(ששיך למזגן) יעשה את העבודה משהו כזה לא ממש הבנתי מה הוא רוצה

מה שחשוב שהוא אמר שתשתפר הסחיבה ברכב.

האם זה אפשרי?

בקשר להחלפת המצמד.

הציעו לי במחיר של 800 שח החלפת מצמד +מייסב לחץ והדיסקית שניצמד אליו הקל'צ

חשוב לציין שזהו מוסך המדרכה כמו שרבים יעצו להתרחק

מה כדאי לעשות?

תודה

נדב

פורסם

קודם כל "המוסכניק" שלך לא מבין שום דבר מהחיים שלו, לכן יש לו מוסך מדרכה ולא מוסך מסודר ומורשה.

דבר שני:המאוורר המכני עובד תמיד ויש לו תפקיד, היפני שתכנן את הרכב, מן הסתם למד קצת לפני , ואם החליט שהמאוורר נחוץ שם , אז הוא מבין טיפ טיפה יותר ממה ש"המוסכניק" שהשקה את הוורדים בחצר אמר לך.

המאוורר הנ"ל יושב על ציר, שזהוא הציר של משאבת המים, הוא לא תפוס על הציר הוא מסתובב לפי מהירות משאבת המים, וגם כשהרכב בנסיעה אז הוא מסתובב מכוח הרוח

המאוורר החשמלי אמור להיכנס בשני מצבים:

1. מדחס מופעל

2. יוניט חום מפעילה אותו כשהטמפ' עולה.

במידה ותנתק הוא יכנס לפעולה יותר מהר יגרם לו בלאי, מואץ כי מן הסתם הוא לא מתוכנן לעבוד כל הזמן,

הרכב יתחמם וישפכו המים , ילך הטרמוסטט , ובמקרה גרוע ראש מנוע. ( כי אמורים 2 מאווררים לקרר אותו בשיא העומס)

אז תשאיר את המאוורר , ותבדוק שהוא פועל בשני המקרים שציינתי, שדרך אגב לא בעיה כלל לבדוק זאת. או שתדליק מזגן ותראה שהמאוורר נדלק, או שחבר יתפוס את המאוורר המכני לפני שאתה מניע את הרכב, וכשתניע אותו , הוא לא יסתובב, וכשחום המנוע יגיע לחצי , תראה שבאמת נדלקת הוונטה החשמלית.

בהצלחה.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

הבנתי

ומה לגבי להחליף את המאוורר המכני במאוורר חשמלי? האם ישנה את הביצועים.?

לאחר חיפוש בפורום קראתי איזו הודעה שמאשרת את מה שאני אומר

א.מה כדאי לעשות?

ב. לגבי הצמד, האם החלפת מצמד במחיר הזה זה מחיר טוב? למישהו יש הצעות אחרות?

פורסם

אין שום סיבה להחליף את המאוורר המכני,הייתה לי שנתיים סובארו באותו שנתון עם המאוורר הנ"ל ללא שום בעייה ולא החלפתי אותו.

הרכב ממשיך לשרת נאמנה את השכנה שלי שקנתה אותו עד היום.

לא כל מה שממליץ המכונאי הוא אכן ממולץ.

יוסי

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

אתה יכול להחליף למאוורר חשמלי, סיפור של בין 150-200 ש"ח במוסך חשמלאות (כשאני כולל בתוך הסכום 100 ש"ח למאורר מפירוק ועוד 50-100 לעבודה).

רצוי לקצר את המאורר שיעבוד מיד עם התנעת המכונית - כך אתה מונע התחממות של הרכב, גם בתנאים קשים יותר.

חסך לי החלפת רדיאטור במשך שנתיים.

לגבי הקלאץ' - הייתי הולך למוסך יותר נורמלי שגם יכול להוציא קבלה, גם אם מדובר בעוד 150 ש"ח.

פורסם
אתה יכול להחליף למאוורר חשמלי, סיפור של בין 150-200 ש"ח במוסך חשמלאות (כשאני כולל בתוך הסכום 100 ש"ח למאורר מפירוק ועוד 50-100 לעבודה).[למה להחליף למאוור חשמלי, כשיש מאוור מכני מקורי, שלא

מתבלה לעולם, הורכב ותוכנן על ידי מהנסי פוגי ביפן,גמדים חכמים שיושבים בטוקיו יפן וחושבים על טובתו של הרכב, ולא רק על טובתו של היבואן הישראלי, שמעדיף ליבא מכוניות מחו"ל, מכוניות חד פעמיות, שמתבלים ונשחקים מהר, כך שבעקיפין הוא גורם לצריכה מואצת של ישראלים פריירים שממשיכים לקנות מכוניות צעצוע, ואלו אלה החכמים שקונים סובארו,שרים כל העום ס סו סו סו

סו סו סובארו, עד שבא חכמולוג כמוך, ומנסה להנדס את הרכב מחדש, על ידי עצות אחיתופל, להוסיף מאוורר חשמלי שקיים, ולבאל מאוור וויסוקזי קיים, מדוע?

רצוי לקצר את המאורר שיעבוד מיד עם התנעת המכונית - כך אתה מונע התחממות של הרכב, גם בתנאים קשים יותר.

למה לקצר מאוור, שיעבוד כל הזמן, יתבלה מהר, יוריד את טמפרטורת העבודה של הרכב, ויגביר את תצרוכת הדלק?

לגבי הקלאץ' - הייתי הולך למוסך יותר נורמלי שגם יכול להוציא קבלה, גם אם מדובר בעוד 150 ש"ח.

מה הקשר בין קיצור מאוור, וחיסכון בהחלפת רדיאטור, במקום לנקות רדיאטור סתום, העדפת לקצר מאוורר, שיעקוף את בעיית התחממות הרכב, בגלל הרדיאטור?

עצת אחיתופל כבר אמרתי?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הרדיאטור לא היה סתום, הוא היה אכול בתחתית שלו, והיו לו רקבונות באיזור של יוניט החום. שום ניקוי לא היה עוזר.

לא נתקלתי בשביב אחד קטן של צריכת דלק מוגברת, וזאת אחרי שנתיים של נסיעה עם מאוורר מקוצר.

המאוורר של סובארו החזיק לי מצוין - זה היה מאוורר מפירוק לאחר שהקודם הרעיש.

לגבי המאוורר המכני - אין לי מושג אם הוא טוב או לא - אצלי זה היה חשמלי וישב על הרדיאטור.

שאלו פה לגבי החלפה, הבאתי עלות משוערת של העבודה כולל יתרונות.

כן, אני יודע שבעלי מקצוע לא אוהבים לעשות טריקים וקומבינות - אבל כשאתה נוסע בסובארו ישנה, סביר להניח שאתה לא מיליונר אלא רחוק מכך - ובמקום להחליף רדיאטור ב600 ש"ח, או לשחק עם היוניט חום או לפתוח תרמוסטט וכך הלאה - אתה יכול לעשות קצר פשוט ולחסוך מאות שקלים במשך המון זמן.

ושוב - אחרי 30 אלף ק"מ עם מאוורר מקוצר - אני יכול לומר בוודאות שצריכת הדלק לא עלתה. הדבר היחיד שעלה זה הזמן שלקח לאוטו להתחמם, וזה עלה מדקה וחצי ל2 דקות. אני חושב שאפשר להתמודד עם הבשורה המרה הזו.

פורסם

דוקטור סובארו יש שאלה אליך- איך אתה יודע מה ההשפעה של המאוורר המכני לעומת החשמלי אם לא היה לך אף פעם מאוורר מכני?!

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

אין לי שום בעיה עם המאוורר אבל הבנתי ש:

1) הוא מוריד מביצועי המנוע שגם ככה חלש

2)הוא מסתובב עקום אני חושב שהרכב שלי עבר איי פעם תאונה והוא התעקם בגלל זה עם מחליפית אז לחשמלי

פורסם

שחכתי לציין שהרכב שלי לא מתחמם...הוא ממש על פחות משליש חום זאת לאחר שניקיתי עם הרדיאטור +יחידה פנימית

לפני זה עוד החום היה יותר עולה ממש בטיפה יותר

אני חייב וונטה שתעבוד עם יוניט שתדע מתי להדלק

פורסם
אתה יכול להחליף למאוורר חשמלי, סיפור של בין 150-200 ש"ח במוסך חשמלאות (כשאני כולל בתוך הסכום 100 ש"ח למאורר מפירוק ועוד 50-100 לעבודה).

שלום.

לאור מה שכתבתה אני מסיק שאתה פשוט לא מבין כלום במכונאות רכב, והדרך הפסולה שלך לפיתוח ידע אישי אולי מתאימה לצרכים האישים שלך אבל בטח לא מתאימים לפורום הזה!!

אין מקום לעצות אחיטופל שגורמות נזק לחברי הפורום!!!

המאורר המכני בסוברו הוא מעולה ואמין ואין איתו בעיות ביכלל אז למה לגעת?

לחבר מאוורר שיעבוד קבוע הוא דבר פסול לחלוטין או שמתקינים מאורר כמו שצריך או לא!!!

אגב חשמלאי שגם מוכר וגם מרכיב מאורר בסכום של +- 200 ש"ח הוא גם מוסך מידרכה אחרת זה לא הגיוני.

לגבי פרוק והחלפת המצמד. אם מישהוא מבצע את העבודה בלי ליפט הוא מוציע מנוע וזה מיותר וחבל כי הרבה יותר מהר וגם יותר קל להוריד גיר אבל צריך ליפט וקשה לי להאמין שהבחור שרוצה לבצע את ההחלפה יש לו ליפט ברחוב :shock:.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

דווקא לא מוסך מדרכה כלל וכלל.

את המאורר קניתי משומש בפירוק באחד הכפרים בגליל - 100 ש"ח.

עבודת פירוק והרכבה של המאוורר הישן מהרדיאטור - 50 ש"ח.

לא כל מי שלוקח כסף קטן, הוא בהכרח גרוע.

לגבי ההשפעה של המאוורר מכני מול חשמלי - כל מי שיודע הבנת הנקרא יכול לראות שכתבתי שאין לי מושג מה ההשפעות של שניהם. מעולם לא היה לי מאוורר מכני בסובארו.

אם אנשים היו טורחים גם לקרוא - היו רואים שלא המלצתי לבצע שום דבר - רק נתתי הערכות מחיר לעבודה.

אני חושב שהעצות שלי מצויינות למי שרוצה לחסוך כסף ולא לזרוק מאות שקלים.

פורסם

לגבי המוסך שאמור להחליף לי מצמד.

הוא מוסך של אחינו שאני לא 100% סומך עליו שבאמת יעשה מה שהוא אומר,הוא אומר שיחליף לי מצמד אורגינאלי של סובארו יחליף מיסב לחץ+דיסק וחריטה

כניראה אני אצתרך יום חופש ולעקוב אחרי העבודה שלו

השאלה עם המחיר נורמאלי ? מה המחיר במוסך מורשה\מוסך שתמליצו עליו באיזור המרכז

לגבי הבעיה שלי בוונטה.אני פתחתי את השרשור הזה לא בישביל שתריבו אלה בישביל לקבל חוות דעת על התיקונים שאני רוצה לבצע drsubaru תודה על העצה אבל עדיין לא הבנתי מה לעשות כי המאוורר מסתובב עקום וגורם למין רעידה+שהמנוע בחיים שלו לא מגיע לטמ'פ עבודה

מחכה לתשובה

נדב.

פורסם

800 שקל לקלאץ נשמע לי הרבה, תוסיף לזה יום חופש (בערך 300 ש"ח - אם אתה מרוויח קצת יותר ממינימום).

למה לא תשאל במוסך נורמאלי בטלפון.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

אם הייתי מרוויח יותר ממינימום לא היתה לי סובארו לאונה

אני חיייל!!

אם אני הולך לפרוקיה מה אני צריך לפרק חוץ מהוונטה החשמלית?

• תוכן חדש...