Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש למישהו תשובה לכל המבינים מבינינו

לא ענו לי על השאלה האם זה ישנה משהו בביצועים(צביקה אני כמעט בטוח שראיתי אותך רושם משהו על כך שזה מוסף כמה כוחות לרכב)

מה צריך לפרק בפרוקיה חוץ מהמאוורר האם יש איזה יוניט?

פורסם
יש למישהו תשובה לכל המבינים מבינינו

לא ענו לי על השאלה האם זה ישנה משהו בביצועים(צביקה אני כמעט בטוח שראיתי אותך רושם משהו על כך שזה מוסף כמה כוחות לרכב)

מה צריך לפרק בפרוקיה חוץ מהמאוורר האם יש איזה יוניט?

שלום רב!

פירוק המאוור הקבוע , ישפר את בצועי הרכב, ב0.0000000000000001 אחוזים.

מצד שני הוא יעלה את טמפרטורת המנוע, ויכניס לפעולה לעתים קרובות יותר את המאוור החשמלי הקיים, שמשמש גם לקירור הרכב בעת הפעלת מזגן, וגם כעזר למאורר הקבוע, אם אתה חייל קבל טיפ ממני, אל תרוץ לשום פרוקייה לחפש מאוור חשמלי נוסף ויוניט מאורר, השאר את הקיים, לפי הנתונים שספקת, רכבך אינו מתחמם, ואם הוא מתחמם, זה בוודאי לא בגלל המאוור המכני, ותוספ. מאוור חשמלי לא תפתור את בעיית ההתחממות, אלא תעקוף אותה.

מלבד זאת אנחנו בפתחו של החורף, כך שסכנת התחממות, של רכבך פוחתת והולכת, לכן חזור לפורום באוגוסט, בחופשת השחרור שלך.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

בתשובה לנדב לשאלה שנשאלתי בהודעה פרטית, מדוע הרכב לאחרונה לא מתממם כלל אשיב לטובת שאר חברי הפורום:

יש לבדוק אפשרות סבירה מאד, של תרמוסטט תפוס במצב פתוח, או תרמוסטט שבוטל בעבר מסיבה כלשהי.

חובה לבדוק ולהרכיב תרמוססט תקין או חסר, לפי העיניין.

וזה מחזק את קביעתי הקודמת שאתה לא זקוק למאוור חשמלי כלל, והמאורר המכני עושה את עבודתו היטב, אך יש להרכיב תרמוסטט תקין, שגם יקטין במידה מסויימת את תצרוכת הדלק.

בברכה

צביקה

פורסם

לא התרמוסטט לא עשוי מכספית, הוא עשוי ממתכת ובו חומר הנוטה להשתנות בהבדלי טמפרטורה.

הטרמוסטט נמצא מתחת לבחת תרמוסטט המחובר לצינור עליון המגיע מהרדיאטור.

מומלץ שתבצע את בדיקתו ,ואו החלפתו במוסך.

בברכה

צביקה

פורסם

יש לי שאלה, בנוגע להתחממות , בהנחה שיש טרמוסטט שהותקן לפני חודשיים, ראדיאטור לא סתום, ויש מיים (אולי קצת יותר מידי אבל לא נורא)

ואני מדליק את המזגן, ולוחץ גז ומרים את הטורים ל2500 בערך, וקצת חם בחוץ, המיים אמורים לרתוח?

בהנחה שהטרמוסטט תקין והמאווררים עובדים

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

לא!

למה להדליק מזגן ולהרים סלד ל2500 בכלל? מה זאת אומרת עודף מים, בסובארו לא יכול להיות עודף מים.

בברכה

צביקה

פורסם

עודף מים הכוונה שיש מלא מים גם במיכל העיבוי, והאם במצב עמידה שרכב מונע והסל"ד עומד על 2500 המים אמורים

לרתוח?

פרטים בה"פ .

פורסם

אם יש מים עודפים במיכל העבוי, הם יפלטו החוצה , בגלל רתיחת המים שגורמת לשחרור לחץ ממכסה הלחץ של הרדיאטור, והנפח שהמים דורשיםיצור לחץ במיכל העבוי.

במקום לאמץ מנוע בסלד של 2500 סבובים לדקה, רוקן את עודף מי הקירור ממיכל העבוי, וסע כרגיל , תוך מעקב על שעון החום, במידה ושעון החום לא עובר את החצי , המאוור נכנס לפעולה בזמן, ועודף המים לא מעידים על מעבר מים מהרדיאטור למיכל העבוי, ולא חסר מי קירור ברדיאטור, הכל תקין, וסע לשלום.

בברכה

צביקה

פורסם

הטרמוסטט שבריכבי חדש דנדש האם אחרי הרתיחה צריך להחליף אותו?

שאלה נוספת: האם פקק הראדיאטור מתבלה עם הזמן ? אני די הרבה פותח אותו כדי לבדוק מים ולהוסיף ישירות לראדיאטור ולא דרך מכל העיבוי , האם האטימה שלו נשחקת ועקב הפתיחה והסגירה שלו צריך להחליפו?

אמרו לי שזה גורם להתחממות הרכב כי אין אטימות ונכנס אוויר למערכת המים והלחץ שהמים אמורים לעבור במע' הקירור לא טוב בגלל שהפקק לא אוטם טוב

פרטים בה"פ .

פורסם

פקק הרדיאטור אמור להיות בעל לחץ בלברות נקבע על ידי היצרן, בסובארו כמדומני אם זכרוני אינו מטעה אותי הלחת הוא 9 ליברות.

פקק שחוק ישחרר מי קירור ללא סיבה למיכל העבוי אך בהתקררות הרכב אדי המים שהפכו לנוזל אמורים לחזור לרדיאטור, כך שמפלס המים ברדיאטור, אמור להיות תמיד מלא בפתיחת מכסה רדיאטור במנוע קר.

יתכן והתרמוסטט החדש תפוס, בדוק זאת בצורה המקובלת: בדיקת חום של צינור מים עליון ותחתון, שאמורים להיות חמים במידה שווה.

בברכה

צביקה

פורסם

יש לבדוק זאת תוך כדי 3 דקות, מהתנעת המנוע,, חייב להיות הבדל מהותי בין צינור מים עליון המחובר לתרמוסטט, לבין

צינור תחתון האמור להיות חם יותר.

אם שניהם בילי חום שווה מרגע ההתנעה ועד לחום מלא של שני הצינורות, התרמוסטט תפוס במצב קר.

אין להתיחס לחום המנוע בלוח השעונים, אלא לחום הצנורות במישוש ביד.

אני אתקן שגיאות כתיב בתגובתי הקודמת:

פקק הרדיאטור צריך להיות 9 ליברות.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...