Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגים 195/50-R15

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6779 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר'ה,

אני רוצה צמיגים חדשים.

מידה 195/50-R15.

טויו TR1 אין ולא יהיו במידה הזו בארץ.

סדרת PTP לא מקבלת ביקורות מזהירות - אז היא לא רלוונטית.

תום הזכיר את טויו פרוקסיס 4 - ביקורות בחול מעורבות.

יש למישהו ניסיון איתם?

על דאנלופ SP9000 שמעתי לכאן ולכאן - מה ניסיונכם?

גודייר F1 היה הכיוון - אבל לאור המחירים החדשים (כמעט 3,000 ש"ח icon_redface.gif) זה כבר הפך לקצת יותר מדיי.........

אשמח לעוד המלצות או/ו הצעות לדילים מעניינים על גודייר.

גנאדי

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דאנלופ SP9000 מניסיון אישי: בג'ימקאנה מחזיקים נהדר, אפשר להגיע למגבלות שלהם בקלות במהירויות נמוכות יחסית.

לעומת זאת, בפניות ארוכות, כגון מחלפים וכו', הצמיגים מחליקים הרבה לפני שהרכב מגיע למגבלות, ככה שזה די מציק. על הנעה אחורית, אני מנחש, זה יהיה פחות מוחשי.

אין לי עוד מידה להשוואה מלבד הגודייר שמחזיקים קצת יותר טוב, אבל התוספת באחיזה לא שווה לתוספת שמבקשים עליהם (50% יותר כשחיפשתי בזמנו).

הדאנלופ עולים 400 שקל ליחידה, מחיר תחרותי מאוד לדעתי. אני קניתי את שלי אצל אנטון ביפו.

אין הרבה אפשרויות במידה הזו, שכן כמו שאמרת אין T1R והגודייר יקרים מדי.

היו כבר מספר דיונים בעבר, בדיוק על צמיגים במידה הזו. דיון טוב שהיה נפתח ע"י טל (כוח-סוס).

פורסם

גם אני כבר חצי שנה נועל Dunlop SP Sport 9000 ומרוצה מכל רגע שאני איתו.

גם בלאון 4 הקודמות 'נעלתי' במשך כמעט שנה Dunlop Sp SportMAXX (דיי תואמים ל-9000) ואני עם 0 תלונות.

לאחר שזיו העלה כבר את הנושא, הנה קישור לשירשור שפתחתי בעבר בנושא הצמיגים במידה הזאת:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=154275

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

לעומת זאת, בפניות ארוכות, כגון מחלפים וכו', הצמיגים מחליקים הרבה לפני שהרכב מגיע למגבלות, ככה שזה די מציק. על הנעה אחורית, אני מנחש, זה יהיה פחות מוחשי.

אין הרבה אפשרויות במידה הזו, שכן כמו שאמרת אין T1R והגודייר יקרים מדי.

ממש לא הבנתי את המשפט למעלה.

הגודייר יקר (מדי זו כבר שאלה של הרוכש), את ה T1R אין במידה הזו בארץ.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אל תשכח שה-GOODYEAR GSD-F1 גם מתבלים מהר יותר,

כך שאם הינך מחפש צמיגים שרוב השימוש בהם הוא לנסיעות כביש - ה-Dunlop וה-Michelin יותר ממה שאתה מחפש.

לדעתי, אין שום היגיון להוציא על רביעיית צמיגים סכומיים לא רציונאלים כמו שנקבתעל סט של F1.

פורסם

לדעתי, אין שום היגיון להוציא על רביעיית צמיגים סכומיים לא רציונאלים כמו שנקבתעל סט של F1.

אני לא רוצה להישמע שחצן אבל לאבא שלי יש צמיגים שעולים 5,000₪ כל אחד ביגואר s-type R 400 כ"ס שלו...מי שלא מאמין אולי אתם מכירים מישהו בשם יובל ניב בעל תחנת הסיירים??

פורסם

כח סוס, גם אין היגיון להשקיע למעלה מ- 50,000 ש"ח על שיפור רכב והגדשתו,

כולל כל המערכות הנלוות ברמה הגבוהה ביותר, אבל יש כאלו שעשו את זה.

כמה הזוי... :?

-----------------------------------------------------

ברק ניב, איזה צמיג זה בדיוק? סתם מעניין אותי.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
אני לא רוצה להישמע שחצן אבל לאבא שלי יש צמיגים שעולים 5,000₪ כל אחד ביגואר s-type R 400 כ"ס שלו...מי שלא מאמין אולי אתם מכירים מישהו בשם יובל ניב בעל תחנת הסיירים??

זה תלוי בהרבה נתונים: גודל, רוחב, חתך, חברת הצמיג ונתוניו 'הספורטיביים'.

ככל שהצמיג יהיה יותר 'ספורטיבי' בדר"כ הוא יהיה גם יותר יקר.

כח סוס, גם אין היגיון להשקיע למעלה מ- 50,000 ש"ח על שיפור רכב והגדשתו,

כולל כל המערכות הנלוות ברמה הגבוהה ביותר, אבל יש כאלו שעשו את זה.

כמה הזוי... :?

יש הבדל גול בין מה שאני טענתי למה שאתה טוען, אבל אני לא יפתח על זה דיון :wink:

פורסם
ממש לא הבנתי את המשפט למעלה.

במילים פשוטות:

בפניות ארוכות ניתן להרגיש שהצמיג קטן על האוטו. הרבה לפני שהמתלים החלו להתאמץ הרכב כבר יוצא מהנתיב. לא מרגישים את התאוצה האינטרפטלית על הגוף. אין לי נקודת השוואה לצמיג אחר, כך שזו רק הרגשה כללית.

דעתי האישית היא שרוחב הצמיג הוא זה שקטן על האוטו, אבל כאן זה כבר דיון אחר.

בקשר להשוואה שנתת - היא לא ממש דומה. יותר נכון להגיד שאין הרבה אנשים שיקנו פלאפל ב-20+ שקל רק כי הוא קצת טוב יותר.

ברק מדבר ככל הנראה על צמיג בקוטר גדול, שם המחירים מרחיקים לכת לגומי טוב, למרות ש-5000 ש"ח ליחידה עדיין נשמע קצת גבוה. יכול להיות שאלו צמיגי אל-תקר?

פורסם

מדיון עם שני אנשים שנוסעים ביום יום עם ה SP9K התרשמתי כי כנראה שהדופן רכה בהשוואה לצמיגים אחרים, מה שעלול להוביל לתחושת נדנוד / קריסה מסויימת בפניות מסויימות.

יכול להיות, בלי קשר, זיו, שאתה בתוך הפנייה לא שומר על איזון הרכב, בין אם זה קדימה / אחורה (בלימה / האצה) ובין אם זה ימינה שמאלה (לדוגמה, שבירת ההגה או תיקונים קטנים במקום קשת אחת ארוכה) וזה מה שגורם או אולי מחריף את מה שתיארת.

יכול להיות גם שכל הבעייה טמונה בצמיג, נהגתי על כמה רכבים עימו, אבל לא מספיק להתרשמות רצינית ואובייקטיבית.

תראה, אם פלאפל מסויים זהה לפלאפל אחר, ועולה 15 ש"ח במקום אחד, והשני נותן גם טחינה טובה ועולה 20 שקל - יש התלבטות.

אבל אם פלאפל אחד עולה 15 ש"ח ואילו השני עולה 28 ש"ח, והטחינה זהה, ורק החמוצים טובים יותר אצל השני...

יש יותר טחינה ופלאפל בפיתה מאשר חמוצים.

זו הכוונה שלי.

פורסם

קראתי בעיון רב.

למדתי ש:

1. SP9000 הינו מעולה ונותן תמורה מצוינת לכסף

2. דפנות רכות יחסית משפרות איכות נסיעה - אני ממש אשמח לשיפור בתחום זה :wink:

3. MICHELIN PILOT EXALTO גם טוב - אפילו יותר מומלץ מדאנלופ - מישהו יכול להרחיב על זה?

4. יוקוהומה S-DRIVE צריך להיות רמה אחת מעל - הבנתי נכון? איפה המקום המומלץ לרכוש?

אילו עלויות צפויות?

בנסוף התברר שסט של SP9000 עולה היום 1600 ש"ח כולל הכל.

על F1 רוצים פי 2 בדיוק. אחרי מיקוח אני מניח שאפשר לגרד 10% - עדיין יהיה הבדל של 1300 ש"ח.

מטורף וגבוהה ממש יותר מדיי.

ניב הסב את תשומת ליבי לברידג'סטונים UHP למיניהם - יש תובנות בתחום זה במידה הזו של הצמיג?

מה עם מישלנים מהסדרות הגבוהות יותר? יש משהו מעניין במידה שאני צריך?

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

אני מצדיק את הטענה שלי.

אם הטענה שלך נהפכה פתאום לדומה לה - זה משהו אחר.

אתה כתבת שאין היגיון בלשלם על F1, אני כתבתי שאין היגיון גם להגדיש את הרכב.

הסיבה שאני מוצא חוסר רצון להשקיע ב F1 היא לא שהוא לא יותר טוב,

אלא שהוא יותר טוב במעט, אבל דורשים עליו מחיר גבוה יותר משמעותית.

croc, דפנות רכות יותר גם גורמות ל"מריחה" של הצמיג ולתחושת נדנודים בפניות.

תתייעץ עם סטפן, הוא בדיוק חווה את זה אחרי נס הרים האחרון שהיינו ביחד, יש לו תובנות בנושא.

פורסם

הסיבה שאני מוצא חוסר רצון להשקיע ב F1 היא לא שהוא לא יותר טוב,

אלא שהוא יותר טוב במעט, אבל דורשים עליו מחיר גבוה יותר משמעותית.

זה בדיוק מה שטענתי. כנראה שלא הבנת את דבריי.

הצמיג הוא איכותי מאוד ואכן ברמה גבוה מעט מעל הדגמים הקודמים שהצגתי,

אבל, מחיר של 166% יותר ממחיר הדאנלופ והמישלין - לא נראה לי שריאלי לשלם.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6779 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...