Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6834 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה ל- sharonarn! (וגם למיכאל על ההדגמה היפה :-))

...צדיקים מלאכתם נעשית בידי אחרים!

I REST MY CASE.

רואים בסרטון בדיוק למה התכוונתי בשאלה שלי ושהנהג משחק בידית (?) במהלך ישורות לקראת סופן.

עד כמה שזכור לי, ראיתי את פיליפה מאסה בוחש שם לא פעם גם בתחילת ישורת.

זה חזר על עצמו גם בעונת 2007, לפחות במכוניות פרארי.

ועכשיו - למישהו יש הסבר מלומד?!

דרור.

MS 2006 Bahrain.JPG

פורסם

למיטב ידיעתי, למכוניות הF1 יש הילוכים סיקוונסיאלים בתצורה של 2 ידיות אחרי ההגה המעלות\מורידות הילוך בלחיצה עליהם, ללא צורך בקלאץ' אלא ע"י לחץ שמן ללא צורך להוריד את הידיים מההגה.

למרות חיפוש ארוך בגוגל טרם מצאתי תמונה של פנים הרכב, אך אני בטוח שהדבר היחיד שיש שם למטה היא ברך הנהג הדחוס בצורה המתאימה לסרדין בקופסה מלאת שמן ומגרדת לו מאוד.

להערכתי, עקב העוצמה של כוחות ה G המופעלים על הנהג מתאפשר לו לגרד את הברך רק בישורת, ומכאן הסמיכות...

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם

מדובר בידית המאפשרת לשנות את ה-Brake Balance, לפחות לגבי פרארי. מי שקרא את הפרוטוקולים של הדיונים בפרשת הריגול יודע שבמקלארן אפילו הקימו צוות שכל תפקידו היה לנסות לגלות כיצד בדיוק עובדת המערכת מצילומי onboard שונים. אחד החשדות היה שהם החזירו לשימוש את המערכת שלהם מ-2001/2, עם השינויים הנחוצים, בעקבות המידע שהתקבל אצלם מקופלן.

אם אני לא טועה יש אפשרות לקבוע באמצעות הידית את ה-Brake Balance בשלושה מצבים עיקריים - היתרון ברור.

את תערובת הדלק-אוויר ניתן לשנות בכל המכוניות מגלגל ההגה.

הנה תמונה אחת טובה:

ferrari-wheel-steering-sterzo-volante-f248f1.jpg

מי שרוצה יכול לצפות בקליפ הבא: http://www.youtube.com/watch?v=SbyfRPqPEqA, כל הדרך עד לעקיפה המצוינת של מייקל שומאכר על קימי רייקונן במרוץ בברזיל של עונת 2006. ניתן להתרשם שם בדיוק מרמת השליטה של שומאכר בכל מכלולי המכונית. שימו לב באיזו תדירות הוא "משחק" באותה ידית ובשאר הכפתורים על ההגה.

אגב, מי שזוכר את התאונה של קימי רייקונן במונזה - בדיוק לפני הפניה ראו שהוא השתמש בידית ואחת ההשערות הייתה שהוא טעה בבחירת המצב, למרות שהרבה יותר סביר להניח שהדמפר האחורי היה הגורם האמיתי.

פורסם
למיטב ידיעתי, למכוניות הF1 יש הילוכים סיקוונסיאלים בתצורה של 2 ידיות אחרי ההגה המעלות\מורידות הילוך בלחיצה עליהם, ללא צורך בקלאץ' אלא ע"י לחץ שמן ללא צורך להוריד את הידיים מההגה

האם זה נכון שאין קלאץ בפורמולה 1 ?

פורסם

יש גם יש, אלקטרו-הידראוליים. אני חושב שרוב הקבוצות עדיין משתמשות בקלאצ'ים של AP Racing, ראה כאן:

http://www.apracing.com/car/carbon/index.htm

יצויין כי הנהגים לא משתמשים בקלאצ' בזמן החלפת הילוכים, אלא ביציאה מעמידה במקום.

של מינארדי:

minardiclutchmo7.jpg

הידיות העליונות, אלה שאינן מסומנות בחץ, משמשות להחלפת הילוך.

• תוכן חדש...