Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכון בדיקה זה לא ערובה לכלום,לבעל ברכב,המחיר לתיקון תמוה וגבוה,תיתייעצו עם עוד מוסך,עדיף מומלץ מהפורום.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם
אתה תמים לפחות כמו פותח השרשור. מנסיון' date=' טופס הבדיקה בנוי כך שלא תוכל לממש אחריות, ומאידך גם לא תוכל להבין ממנו שום דבר.[/quote']

אלא אם לקחת באוניברסיטה קורס ב"תורת הנסתר"... :wink:

פורסם

מסכים עם חנן במאה אחוז!

קנית רכב בעלות נמוכה ,כאשר מקדם הסיכון גבוה ,אך ההוצאה הכללית עדיין מאפשרת לך לשרוד את תלאות הרכב שבסופו של תהליך תקבל רכב זול אמין וטוב ,אשר ישרת את מטרתו בתקופה זו של חייך

לדעתי אין מה להתרגש ,תקן את אשר דורש תיקון ולדעתי תסתכל קדימה ,ותתחיל בחיפוש (בפורום) אחרי מוסכניק טוב אמין אשר ילווה אותך בתקון הרכב(ישנו חבר הנקרא יוסי פרנקוס אשר היה בעליה של ג'סטי כזו)

אין בטחונות ,גם אם היית קונה אימפרזה 2003 ב 50K ועורך בדיקה במכון (גם הוצאה) יתכן שהיו תקלות אשר תיקונן היה יקר מנשוא

יגאל

פורסם
הפעם היחידה בחיים שלי שנפלתי בקניית רכב' date=' מתוך כ30-20 קניות רכבים מצוינים (שרובם נקנו ללא בדיקה במכון) היתה כשבדקתי את הרכב במכון מסודר. גם מכון הוא לא ערובה לכלום, חוץ מלזה שמחיר הרכב יעלה ב400 ש"ח יותר.[/quote']

חנן

אשמח אם תפרט איזה רכב היה, מה אמר המכון ולמה נפלת. ממש לא מעניין אותי מי המכון, אלא לידע כללי.

תודה :) אביעד

פורסם

זה היה בשנת 93. בחרתי אופנוע שטח דו"ש, סוזוקי DR600, בעסק לתיווך אופנועים, וביקשתי שיקחו אותו למכון בדיקה. בתוצאות הבדיקה היה רשום שהמצמד מחליק, מה שכבר ידעתי כי המוכר בעסק התיווך אמר לי. בסעיף הגיר נכתב תקין, אבל הם שמו סימן שאלה לידו. כשהמצמד מחליק לא ניתן להעמיס את הגיר בצורה מלאה. התעלמתי מזה עם תקווה לטוב, לקחתי את האופנוע לאחר הורדה של מחיר המצמד, כ300 ש"ח, נסעתי משם לחנות חלפים, קניתי דיסקיות מצמד, נסעתי לביתי, החלפתי את המצמד, ואז לאחר שהעמסתי את הגיר במצערת פתוחה הסתבר שההילוך הרביעי קופץ תחת עומס.

בדיעבד, היה ברור לי שבעסק התיווך שרפו את המצמד כדי לכסות על תקלת הגיר, או שאם ננסה להיות תמימים ולדון אותם לכף זכות, אז אולי מי שמכר להם עשה את זה.

לא אמרתי להם אף מילה, לא הלכתי להתווכח, שברתי חסכונות, שיפצתי גיר ומנוע בנזק של 4000-5000 ש"ח (כל האופנוע עלה 10K ש"ח) והמשכתי להנות מהאופנוע עוד כ12 שנים.

פורסם

בוקר טוב שרון,

קניתם רכב בן 16 ללא בדיקה וללא הבנה טכנית וזו טעות חמורה. אני גם לא הייתי לוקח רכב בכזו עלות לבדיקה אבל לפחות לוקחים איתכם מישהו שכן מבין.

המוכר מכר לכם רכב נוסע שאתם בדקתם ומצאתם מתאים לצרכיכם כך שאין לכם שום קייס.

לגבי מה שהמוסכניק אומר אז לידיעתך אפשר לגמור אטם ראש גם תוך 5 דקות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אחרי כל הנזיפות ננסה לעזור מבחינה משפטית (כן אני עו"ד).

השאלה המרכזית היא האם מוכר הרכב ידע או לא ידע על התקלה.

תשובה לשאלה זו יכול לתת המוסכניק שיוכל לומר האם מדובר בתקלה שיכולה לצוץ לפתע או שהיו סימנים מוקדמים.

אם המוסכניק מוכן לתת לה אישור שמדובר בתקלה שללא ספק היתה ידועה מראש אזי יש לה בסיס לטעון לאי התאמה לפי החוק ולבקש לבטל את החוזה. לשים לב שאת חייבת לכתוב למוכר מכתב דואר רשום עם אישור מסירה ובו בקשה לבטל את החוזה בשל אי התאמה עוד לפני שאת מתקנת את הרכב.

בהנחה לא ימהר להחזיר את הכסף יהיה ניתן להגיש תביעה בגין עלות התיקון.

הבעיה, כמובן, היא הסכום הנמוך שלא יצדיק לפנות לעורך דין.

לכן אני ממליץ: קודם כל לקבל אישור בכתב מבעל מקצוע לגבי מהות התקלה והעובדה שהמחזיק ברכב היה חייב להיות מודע לה; עם אותו אישור לכתוב למוכר ולדרוש לבטל החוזה או לשאת בהוצאות התיקון; שזה לא יעזור להגיש תביעה לתביעות קטנות.

פורסם

מצטער לבשר לך, אבל את הבאת את זה על עצמך.

רכב משנתון 91', עם 90K?

דבר שני -

"המוכר נראה אדם הגון, אב לתינוקת, אמר שהרכב עבר טיפולים בזמן - כמו כן שמן מים וכו'", על זה יש לי משפט אחד לאמר לך -

"אם נוכל היה נראה נוכל, הוא לא היה נוכל"

ובקו המחשבה הזה תשתמשי בכל פעם שתקני רכב משומש \ כל דבר משמעותי אחר לצורך העניין - תתייחסי למוכר בגישה של כבדהו וחשדהו, כי אחרי הכל את לא באמת יודעת עם מי את מתעסקת ורושם ראשוני זה דבר שאפשר לזייף כדי לזכות באמונך ולהפיל אותך אחרכך.

כמו כן - "ביצענו נסיעת נסיון קטנה והכל היה נראה בסדר" טעות מספר 2.

בנסיעת "נסיון" קצרה, אי אפשר להבין יותר מדי - במיוחד את, כאחת שכנראה לא מבינה יותר מדי במכונאות רכב.

בפעם הבאה, אל נא תתגרי במזלך - בקניית רכב משומש, לכי לבדיקה במכון בדיקה מורשה \ אצל מכונאי שאת מכירה.

גם בדיקה כזו לא תיתן לך ערובה מלאה שהרכב לא ישבוק חיים שנייה אחרי שתצאו מהדואר, אבל זה בהחלט ממזער את הסיכויים - ואני בטוח שאת הרכב הזה לפחות, לא היית קונה באם היית מבצעת בדיקה מוסמכת מסוג כזה או אחר.

אם תחליטי לנסות לתבוע את המוכר - תדעי שמחכה לך דרך ארוכה ומייגעת, שבסופה גם לא בטוח שתקבלי את כספך וייתכן שכל הזמן והכסף שתבזבזי ילך לחינם.

אני מצטרף לדעתו של חנן - קחי את המקרה הזה ותלמדי ממנו לקח לחיים, את הכסף שלך יהיה קשה עד בלתי אפשרי להחזיר.

וכן, זה לא כזה פשוט - אל תחשבו שכל שופט יקפוץ על הרשעת המוכר ולו בגלל התמימות המוחלטת של הקונה וחוסר האפשרות להוכיח מעבר לכל ספק סביר שהמוכר ידע על הפגמים ועבד על הקונה בכך שלא סיפר לו עליהם ומכיוון שלא בוצעה שום בדיקה המוכר יכול לטעון כי הרכב עבד מצויין עד לאותו היום ע"פ דעתו הלא מקצועית והוא חשף את כל מה שידע בפני המוכרת "טיפלתי בזמן, הרכב נוסע חזק ומעולה".

כמו כן עצם זה שהקונה עשתה נסיעת "מבחן" כפי שהגדירה זאת, סיכמה עם המוכר על סכום והעבירה בעלות אומר שהרכב היה לשביעות רצונה ברגע הקנייה - ולכן סביר להניח ששופט יזכה את המוכר מפאת חוסר ראיות מוחשיות וחוסר זהירות מזוויע מצד הקונה.

קחי את זה כשכר לימוד לחיים - ככה אולי בפעם הבאה, כשתקני רכב קצת יותר יקר - לא יפילו אותך שוב רק יותר חזק.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

ושוב אני שואל איפא עושים את הלקוחות האלה?. איך אלי הם לא מגיעים? . אני מנסה למכור אוטו טוב וזול - אף אחד לא בא , גם לא מצלצל. ( אולי יש להם חוש שישי שלא אמכור בלי בדיקה מקצועית/ויתור טענות ? ) מה מושך את הפריירים דווקא לנוכלים ?

פורסם

סליחה שאני מבאס אותך אבל לסוברו ג'סטי יש בספידומטר 5 ספרות שזאת אומרת שהמחוג מגיע ל 99999 הוא עושה סיבוב שני מה שזה אומר שהאוטו עשה 190 אלף קילומטר ואני כמעט בטוח שהוא עשה סיבוב שני ב 17 שנה

פורסם

מחזק את חנן. לפני מס' חודשים חיפשתי רכב. לאחר חודש וחצי שאני הולך לפי האינסטינקטים שלי ולא קונה את הרכבים שהוצעו לי, ניגשתי לראות רכב בנתניה. והרכב לא נראה לי כל כך ולא נשמע לי משהו מי יודע מה, אבל בכל זאת לקחתי אותו לבדיקה.בבדיקה הרכב יצא במצב טוב מאוד , מנוע טוב, גיר בסדר, שלדה נקייה והכסת"ח הרגיל, לאחר שביצעתי יישור קו התחילו הצרות.

המנוע בטוח עבר יותר ממה שראה הספידומטר (97000), ןברור שהגיר לא בסדר כמו שתואר בבדיקה.

אז פעם הבאה אני הולך לפי האינסטינקטים שלי.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם
אחרי כל הנזיפות ננסה לעזור מבחינה משפטית (כן אני עו"ד).

השאלה המרכזית היא האם מוכר הרכב ידע או לא ידע על התקלה.

תשובה לשאלה זו יכול לתת המוסכניק שיוכל לומר האם מדובר בתקלה שיכולה לצוץ לפתע או שהיו סימנים מוקדמים.

אם המוסכניק מוכן לתת לה אישור שמדובר בתקלה שללא ספק היתה ידועה מראש אזי יש לה בסיס לטעון לאי התאמה לפי החוק ולבקש לבטל את החוזה. לשים לב שאת חייבת לכתוב למוכר מכתב דואר רשום עם אישור מסירה ובו בקשה לבטל את החוזה בשל אי התאמה עוד לפני שאת מתקנת את הרכב.

בהנחה לא ימהר להחזיר את הכסף יהיה ניתן להגיש תביעה בגין עלות התיקון.

הבעיה, כמובן, היא הסכום הנמוך שלא יצדיק לפנות לעורך דין.

לכן אני ממליץ: קודם כל לקבל אישור בכתב מבעל מקצוע לגבי מהות התקלה והעובדה שהמחזיק ברכב היה חייב להיות מודע לה; עם אותו אישור לכתוב למוכר ולדרוש לבטל החוזה או לשאת בהוצאות התיקון; שזה לא יעזור להגיש תביעה לתביעות קטנות.

זה לא משנה מה הוא ידע אלא מה אתה יכול להוכיח שאדם סביר יודע.

גם אם תוכיח שהוא מכר רכב עם משאבת מים פגומה וידע על כך אז תוכל לתבוע את עלות תיקון משאבת המים בלבד כי הוא מכר רכב במצב נסיעה רק שצריך להוסיף לו מים כל הזמן וזה שהקונים לא הקפידו לעצור בזמן וגרמו לנזק גדול מאוד. אם הם ירצו ביטול עיסקה אז הם יצטרכו לפצות את המוכר על הנזק שגרמו לו (וגם התשובה הזו באה מפי קרובת משפחה שהיא עו"ד).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...