Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אתמול רכשנו אני וחברי רכב סובראו ג'סטי שנת 1991. המודעה אמרה שהרכב שמצב מצוין, מנוע חזק ורק עם 90,000ק"מ.

באנו לראות את הרכב ומצאנו שהוא נראה שמור, המוכר (אדם פרטי) נראה נחמד והגון, אב לתינוקת, סיפר שהרכב עבר טיפולים בזמן, מים שמן תמיד נבדקו, נוסע מדהים - רק לשים דלק ולנסוע. עשינו נסיעת נסיון קצרה והכל נראה היה בסדר.

עשינו העברת בעלות, נסענו לתחנת הדלק הקרובה כדי למלא מים ודלק, וכבר בתחנה יצא עשן מהמנוע. מלאנו מים (ממש לא היו) וגם שמן ודלק והאוטו נראה היה ששוב נוסע בסדר. התקשרתי למוכר והוא אמר שזה כנראה היה כי לא היו מים.

התחלנו לנסוע עם האוטו ולאחר כ 20 דקות האוטו פשוט עצר. שוב עשן מהמנוע. גררנו למוסך. המוסך אמר שהלכה משאבת המים והפאטוס ראש (?) שרוף לגמרי. רק זה 2500 לתקן ועוד לפני שנבדק ראש המנוע, הבוכנות וכו. המוסכניק אמר שאין מצב שהנזק הזה קרה בנסיעה של 20 דקות ושהוא מאוד מאוד ממליץ שנעשה הכל כדי להחזיר את הרכב.

שאלתי, במקרה ובעל הרכב לשעבר אינו מוכן להקבל את הרכב או להשתתף באופן ניכר בתיקונו, מה האופציות העומדות לפני?

בבקשה...אני צריכה עזרה...המתח נוראי וההרגשה חרא.

כל עזרה תתקבל בברכה,

תודה רבה,

שרון

פורסם

שלום שרון,

מצטער לבשר לך בשורות איוב, אבל כנראה שעבדו עליך. המוכר מן הסתם ידע שהמצב של הרכב שלו לא טוב, וחיכה לקונה הראשון שיאמין לסיפורים שלו ויקנה את הרכב מבלי לבדוק אותו כראוי. ואז אתה הופעת...

כל עוד הוא לא חתם לך על שום דבר, יהיה לך קשה להוכיח שהמכירה בוצעה שלא בתום לב. אתה לא בדקת כראוי וזו אשמתך, עם כל הצער שבדבר. עם זאת, אולי כדאי לך לנסות להידבר איתו, ואם זה לא יצלח - להודיע לו שאתה עומד לתבוע אותו ב"תביעות קטנות".

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לתבוע אותו על מה בדיוק?

הבעלים הקודמים של הרכב יכול להצהיר שהוא לא ידע שהמנוע לא תקין. מבחינתו - הוא נסע והאוטו היה בסדר גמור עד אותו היום. זה שהלך משהו במנוע בדיוק שעה אחרי העברת הבעלות זה מזל נאחס.

לתפוס זה לא יתפוס בשום בית משפט.

אם זה יפחיד אותו אז זה רק כי הוא טיפש. ואם הוא עשה את זה כניראה שהוא לא יפחד.

מצטער ידידי, מטעויות לומדים. תשלים עם הטעות ותנסה לפחות ליהנות מהאוטו כמה שאפשר עם המנוע החדש.

Back to the original - NC again.

פורסם

בעיקרון, אם לא חתמתם על חוזה, שיכול להעיד שהמוכר מתחייב על מצב הרכב, אין לך מה לעשות בעיניין חוץ מללמוד מהטעות, ולהמשיך הלאה לפורום הטכני שם יעזרו לך בפתרון הבעיות המכאניות.

אז בבקשה להעביר לפורום הטכני

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

תודה על הסיוע בניהול, ונא להימנע מתשובות שגויות.

עליה להיוועץ בעו"ד. אם שילמו מחיר שמשקף את ערכו של רכב תקין, ויוכלו להביא חוות דעת מקצועית לפיה אין סיכוי שהמוכר לא היה מודע לתקלה, יוכלו לקבל את כל כספם בבית דין לתביעות קטנות.

העובדה שהרכב התחמם והעלה עשן בתוך מספר דקות, ושהמוכר ידע "אינטואיטיבית" להמליץ על מילוי מים, יותר ממרמזת שהוא ידע היטב מה מצב הרכב שהוא מוכר.

פורסם

ארנון אני לא מאמין שרכב משנתון כזה שווה שכר טירחה של עורך דין + מומחה לרכב, כמו כן בשביל בית משפט לתביעות קטנות לא נדרש יצוג של עורך דין אבל צריך להביא את ההוכחות הראויות.

מאחר ולא נעשתה בדיקה לרכב, ואם המוכר לא הצהיר בחוזה הצהרה על מצבו של הרכב (אל תשכח שברוב החוזים הקונה גם חותם שהוא קונה את הרכב כמו שהוא ולאחר הקניה אין הוא יכול להתלונן על מצב הרכב, אלא אם ניתן להוכיח ששיקרו לו כמובן), יש בעייה רצינית להכריח את הבעלים הקודמים להשתתף בהוצאות.

מחר אני יכול ללכת לבית המשפט ולהגיד שהוא מכר לי אוטו חרא, ושהוא שיקר לי ומה השופט יגיד? תוכיח! ואיך תוכיח אם לא נעשתה בדיקה מקצועית והאוטו יצא משם בנסיעה?

ברור לי שכל הנושא מסריח ואם רק אפשר מגיע למוכר לשלם על התנהגותו אבל גם הצד השני היה צריך לבדוק לעומק ולא להאמין לכל מילה.

מאחר ולדעתי לא ניתן לעשות הרבה במצב זה, וקודם כל חשוב שיהיה להם רכב נוסע, תקין, ושהם ירגישו טוב, אולי כדאי קודם לתקן, לקבל חשבונית, ואז לתבוע (שיהיה בסיס כספי לתביעה וחוות דעת מקצועית).

לא ניסיתי לעזור בניהול אלא לעזור לבן אדם. זו היתה הצעה לפותח השירשור ואני מצטער אם הבנת אחרת.

אני אשמח להבין במה מהדברים שאמרתי הטעתי את פותחת השירשור.

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

על חובת גילוי נאות שמעת ??

תקלה מעין זו אשר אירעה לרכב לא מתרחשת לפתע פתאום.

ניתן להגיד בוודאות שבעל הרכב הקודם היה מודע למצבו הרעוע של הרכב, ומחובתו היה ליידע את הקונה על כך.

אני מניח שמטוב ליבו הוא לא יסכים לפצות או לבטל את העיסקה, כך שהדרך לבית הדין לתביעות קטנות פתוחה לפניך.

ממליץ להיוועץ בעורך דין על מנת להכין כתב תביעה רלוונטי.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

זו לא עצה משפטית, אלא עצה מהחיים, גם אני נפלתי בסרט דומה, למרות שהידע שלי במכונאות הוא מצוין:

חברים, לא נעים, אבל הכסף הלך. מה שנקרא שכר לימוד. אל תתעסקו בתיקונים של המנוע הזה אלא תחליפו מנוע. אל תתעסקו במה שהיה קודם ואם המוכר ידע או לא ואם כדאי לתבוע אותו או לא. לא תצאו מזה ראש, וגם אם תצליחו להקטין מעט את הנזק, הטירחה והעצבים לא שווים את זה. שלמו את שכר הלימוד, ותהנו הלאה מהאוטו. תתחדשו.

רבים וטובים ומנוסים ממכם נפלו בקנייה. זה סיכון שבא בילט-אין עם רכישת רכב משומש.

פורסם

אין עילה לתביעה.

הרכב נמכר,הועבר בעלות,נגמר הסיפור,יכול להיגרם תוך 20 דקות,אין קשר בכלל.

באיזה מוסך נאמר לך 2500 שקל משאבת מים לגאסטי

מהיכן אתה בארץ?

אם אתה מהצפון או יכול להגיע לצפון, אני יכול לעזור לך בהוזלת עלויות משמעותית באם מדובר על משאבת מים+עבודה+חלקים נילווים(יותר מחצי).

פורסם

תומך ומחזק את חנן.

לקנות בלי בדיקה זה מימוש פשוט של הביטוי "לקחת סיכון".

הסיכון נלקח, והפעם לא הצליח. לא נורא.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הפעם היחידה בחיים שלי שנפלתי בקניית רכב, מתוך כ30-20 קניות רכבים מצוינים (שרובם נקנו ללא בדיקה במכון) היתה כשבדקתי את הרכב במכון מסודר. גם מכון הוא לא ערובה לכלום, חוץ מלזה שמחיר הרכב יעלה ב400 ש"ח יותר.

פורסם
הפעם היחידה בחיים שלי שנפלתי בקניית רכב' date=' מתוך כ30-20 קניות רכבים מצוינים (שרובם נקנו ללא בדיקה במכון) היתה כשבדקתי את הרכב במכון מסודר. גם מכון הוא לא ערובה לכלום, חוץ מלזה שמחיר הרכב יעלה ב400 ש"ח יותר.[/quote']

אני מעדיף להפסיד 400 שקל, ולא לסכן סכום של כסף בעל חמש ספרות. חוץ מזה, התסכול והעצבים שנגרמים לאחר קניה מהסוג הזה עולות על כל הפסד כספי.

ד"א, אם הוא היה לוקח את המכונית למכון בדיקה אז לפחות היה לו את מי להאשים, הוא קנה רכב על בליינד, וחבל.

שום דבר לא יחזיר את הכסף האבוד, תנסה להשלים עם זה, ופעם הבאה אל תחזור על אותה טעות.

• תוכן חדש...