Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי בעיה של התחממות באוטו (לעיתים די רחוקות אבל , פתאום לאוטו בא להתחממם)

עכשיו שמתי לב למשהו מוזר כאשר המד חום הוא על הנורמל , באמצע אין לחץ במערכת הקרור , זאת אומרת אפשר לפתוח את פקק של המיים כאילו האוטו קר , ישנה סירקולציה של מיים אך אין לחץ במערכת שגורם להם לבעבע.

אבל כאשר האוטו מתחממם ומגיע כמעט לרתיחה שזה אומר 2, 3 קווים לפני האדום ואני מנסה לפתוח את הפקק (אני יודע שזה דבר לא חכם :-)) אז נוצר לחץ והמיים מבעבעים אך לא נשפכים החוצה , זאת אומרת אם אני לא פותח את הפקק האוטו יכול להיות ברתיחה אבל המיים ישארו במיכל ולא יצאו החוצה כמו שהבנתי שצריך כאשר אוטו מתחממם.

משהו שבדק את האוטו אמר לי שיכול להיות שהשעון מזייף אבל לי זה לא נראה הגיוני כי כאשר השעון של החום מראה על זה שהאוטו מתחממם אז אני גם מרגיש את הסחיבה שלו יורדת , זאת אומרת שהאוטו באמת מתחמם ולא מראה כאילו הוא מתחמממם.

מה לדעתכם יכולה להיות הבעיה ??

יש מצב שהפקק של המיים לא שומר לחץ?? זה הגיוני?

האוטו הוא פיאט אונו 1400 שנת 95

פורסם

מה שאתה מתאר, זה מצב תקין.

כל עוד אתה לא פותח את הפקק, הלחץ במערכת גדל וטמפ' הרתיחה עולה בהתאם - אם לא תפתח את הפקק, המים יפסיקו לרתוח אחרי בניית הלחץ הנדרש (או לא יתחילו בכלל).

לאוטו לא "בא להתחמם", יש לך תקלה כלשהי - כדאי לאבחן ולפתור. תעשה חיפוש בפורום על התחממות, תקרא על הסיבות האפשריות ואת הדרכים לבדיקה. אין הרבה.

פורסם

איך זה שבאוטו של משהו שאני מכיר שזה אותו אוטו אותה השנה ואינו מתחממם , ישנו לחץ במערכת הקרור כאשר השעון חום מגיע לחצי ואצלי אותו הלחץ מופיע רק כאשר האוטו ממש חם , כמעט מגיע לרתיחה??

נ.ב

אני לא רואה גם יותר מדי סיבות שהאוטו יתחמם בגלל שהרדיאטור שלו חדש והטרמוסטט מבוטל , הוצאתי אותו בגלל שהוא התפרק לחלקים כנראה מהתחממויות החוזרות ונשנות שהיו לפני שהחלפתי רדיאטור.

פורסם
שלום רב!

הרכב מידית תרמוסטט, וחזור לעדכן.

בברכה

צביקה

אני גם בעד לסוע עם רכב כשיש בו טרמוסטט ואני ירכיב , אבל לפי מה שאני מבין רכב בלי טרמוסטט הסיכויים שהוא יתחממם הם קלושים ולכן זה מוזר לי.

פורסם

קוואסקי שלום רב!

קבל הערה בונה:

בתור גולש וותיק בפורום, הייתי מצפה ממך, לערוך חיפוש בעיניני התחממות מנוע בפרט, וחשיבות תרמוסטט בכלל.

ועכשו לעובדות:

בפיאט אונו 1400 שנת 95, מערכת הקירור היא מערכת סגורה.

במערכת סגורה, חל איסור לפתוח מכסה מיכל עבוי במנוע חם, בוודאי במנוע רותח!

יש לבדוק במנוע חם, בזהירות רבה את שטח המגע של הרשת של הרדיאטור, האם היא חמה במידה שווה, לכל אורכה ורוחבה של הרשת( אני חוזר בזהירות, על מנת לא להכוות בידים).

יש לערוך בדיקת לחץ ברדיאטור במכון רדיאטורים, על ידי מכשיר לחץ יעודי.

במידה ויתגלה רדיאטור סתום, יש להחליפו, כמדומני שהרדיאטור באונו, לא ניתן לנקוי.

במידה ותתגלה חדירת קומפרסייה למי הקירור, יש לפרק ראש מנוע.

במידה ויתגלה שאין בריחת לחץ למים, יש להרכיב תרמוסטט, על מנת לזרז את את הגעת מי הקירור לטמפרטורת עבודה, ולקצר את העשרת הדלק, בעת התנעת מנוע קר.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה על התגובה וערכתי חיפוש לפני שרשמתי את ההודעה ואני יודע מה החשיבות של הטרמוסטט אבל כבר רשמתי שהוצאתי אותו מכיוון שהוא היה מפורק ואני מתכוון להרכיב חדש בהקדם.

הרדיאטור שלי חדש , אין לו אפילו 3 חודשיים, אז אני לא מאמין שהוא נסתם.

עכשיו אמרו לי שיכול להיות שההתחממות קשור לפקק של הרדיאטור , אמרו לי שיכול להיות שהוא לא שומר על לחץ במערכת ובגלל זה אין לחץ כאשר הלוח שעונים עומד על האמצע ויש לחץ רק כאשר האוטו מתחממם ממש , אז יכול להיות שהפקק לא טוב?? אין בריחה של מיים מהפקק גם כאשר האוטו מתחממם וגם כאשר הוא עומד על החצי.

פורסם

שלום רב!

קבל ממני שני המלצות:

1- בדוק בריחת קומפרסייה למים במנוע חם, בעזרת מכשיר לחץ במכון רדיאטורים( פנה למכון שבו החלפת לאחרונה את הרדיאטור, במקרה וימצא שאין בריחת לחץ למערכת הקירור, הרכב תרמוסטט חדש, נקז אוויר, ומלא מי קירור יעודים בלבד.

2- החלף מכסה רדיאטור חדש, העלות שולית, התוצאה משמעותית.

חזור לעדכן.

בהצלחה

צביקה

פורסם

שוב תודה ... אני יבדוק את הדברים הנ"ל בהקדם.

ועוד שאלה

מזה אומר שגזי הפליטה בורחים למערכת הקרור ,אני יודע שזה אומר שהלך ראש מנוע , או בכיוון לפחות , אבל האם זה מורגש באיבוד שמן לדוגמא??

פורסם

גזי הפליטה לא יכולים לברוח למערכת הקירור, אך קומפרסייה כן.

גזי הפליטה נפלטים מהאגזוז בלבד, במקרה של שסתומי פליטה שרופים.

אין קשר לאיבוד שמן, איבוד שמן רק במקרה של טבעות שמן שחוקות, צילנדר שחוק, גומיות שסתומים יבשות, וקנה (מוביל)שסתום שחוק.

בברכה

צביקה

פורסם

אם יש בריחה של קומפרסיה (רשמתי את זה נכון) למערכת הקרור , אמור להיות שינוי , בנסיעה , ברעש או בכל משהו שאפשר להרגיש??

ד"א האוטו שלי לא אוכל שמן , פשוט אני רוצה לשלול את האפשרות שאני הכי מפחד ממנה.

פורסם

במקרה של בריחת קומפרסייה, בעת פתיחת מכסה הרדיאטור, גם במנוע חם אך לא רותח, מי הקירור יגלשו החוצה.

במקרים מסוימים, מי הקירור יחדרו לתא השריפה, יהפכו לקיטור, ויפלטו בצורת עשן לבן ולח, מצינור הפליטה, מחסור במי קירור יורגש מיד.

בעת חדירת מי הקירור לתא השריפה, תורגש ירידה בסחיבה, בעת כבוי הרכב,ההתנעה תיהיה קשה בגלל חדירת מים למצתים, אשר יגרמו לזיוף, וקשיי התנעה,לדעתי כל הסימפטומים המפחידים שהזכרתי, לא קימים אצלך, לכן רק בדיקת לחץ ברדיאטור ולחץ הפוך,(ליקייג), יכולים לאשר או לשלול שריפת אטם ראש, אני סבור, וקח את דבריי בערבון מוגבל, שהחלפת מכסה רדיאטור, בדיקת חום המי קירור בעזרת שעון חום מכני, והרכבת תרמוסטט, זהו מה שרכבך זקוק.

בברכה

צביקה

פורסם

תודה רבה הרגעת אותי מאוד , אכן כל הסימטומים שהזכרת לא קיימים ויותר מזה , מיים לא נשפכים לי החוצה גם המנוע רותח , רק כאשר אני פותח קצת את הפקק ישנו לחץ וזה מה שמוזר לי כי לפי מה שאני הבנתי כאשר אוטו מתחממם המיים אמור להתפרץ החוצה.

אני אעשה את כל הבדיקות שרשמת ואחזור לעדכן.

פורסם
גזי הפליטה לא יכולים לברוח למערכת הקירור, אך קומפרסייה כן.

גזי הפליטה נפלטים מהאגזוז בלבד, במקרה של שסתומי פליטה שרופים.

צביקה, מצטער להתערב, אבל זה לא נכון. גזי פליטה - הכוונה לכל מה שנוצר כשהתערובת עוברת הצתה ושריפה, וחלק מהגזים האלה יכולים לצאת למע' הקירור, אם אטם ראש לא עושה את העבודה ולא אוטם כמו שצריך.

פורסם
צביקה, מצטער להתערב, אבל זה לא נכון. גזי פליטה - הכוונה לכל מה שנוצר כשהתערובת עוברת הצתה ושריפה, וחלק מהגזים האלה יכולים לצאת למע' הקירור, אם אטם ראש לא עושה את העבודה ולא אוטם כמו שצריך.

Jack_R1, לא שאתה לא צריך להצטער, זכותך להתערב, אך במקרה הנדון, ספק רב עם גזי הפליטה חודרים למי הקירור.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...