Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6884 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה דעתכם? לגולף יש רק 102 כ"ס וזה הדבר שמרתיע אותי מלקנות את הרכב. מצד שני, יש לה גיר טיפטרוניק מעולה ולאוריס יש את הידני עם הקלאץ' החשמלי ששמעתי שהוא טוב מבחינת דלק וכו' אבל אין לי עצבים לעמוד בעליות של חניון ולתמרן זינוקים בעליה. תודה.אגב חשבתי גם על האופל אסטרה והסוברארו B3 אבל שתיהן ירדו מהפרק, הראשונה בגלל שנראה לי חשוד שלא מביאים 2008 בינתיים והשניה בגלל שייקח זמן עד שתגיע לארץ.

פורסם

הגולף עומדת להיות מוחלפת בשנה הבאה בדגם חדש.

גרסת ה 1.6 המפיקה 102 כ"ס אכן "עגלתית" בגרסה האוטומטית, אך מגיעה עם אבזור בטיחותי נדיב הכולל שש כריות אויר ומערכת בקרת יציבות ESP.

לאוריס מנוע מצויין וחדיש המפיק 124 כ"ס (החזק בקטגוריה). הבעיה של האוריס היא האבזור הבטיחותי הקמצני בה היא מיובאת לארץ (4 כריות אויר וללא ESP), והתיבה הרובוטית הלא מוצלחת. האוריס תיהי זולה יותר לאחזקה.

ככלל, האוריס עולה על הגולף במרבית הפרמטרים, אם היתה משודכת לתיבה אוטומטית קונבנציונלית, התשובה היתה קלה יותר וברורה.

מציע לך לערוך נסיעת מבחן מקיפה טרם תחליט- הגיר הרובוטי עשוי להפתיע אותך.

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

תנסה לבדוק גם את אופל אסטרה. היא מתחרה ראויה לגולף, אפילו טובה ממנה. צריך רק להשתחרר מהקיבעון שיש לישראלים עם הגולף... :-)

פורסם
ככלל, האוריס עולה על הגולף במרבית הפרמטרים

עידן

הייתי שמח לדעת על אילו פרמטרים אתה מדבר.

כי הביקורות בחו"ל לא ממש מסיכמות איתך. whatcar, timesonline, 5th gear - ואלה עוד בחנו את הגרסה הידנית ולא את הרובוטית.

לשואל המקורי:

בסופו של דבר, רוב רוכשי הרכבים רוכשים לפי ה"רגש". אם האוריס עושה לך את זה - לך עליה. בחלק מהדברים היא כנראה עדיפה על הגולף. בצע נסיעת מבחן ותהנה ממה שתבחר.

[גילוי נאות: המשיב הינו בעלים של TSI ושונא טויוטות - הן לא נוחות, הכסא שלהן גרוע, היבואן שלהן מזלזל בציבור (לפי התבטאויותיו שלו בעיתון), עיצוב הפנים שלהן נע בין קיצוניות משעממת אחת לצעצוע בצד השני, ואני גם חושב שהדבר הטוב ביותר שניתן לעשות עם הגרסאות הנוכחיות בישראל זה כנראה מילקשייק :-). מצד שני, הן כנראה תהיינה אמינות מאוד ויהיה להן ביקוש, אם הציבור יתרגל לגיר]

אגב, האם שקלת פוקוס 2.0? רכב לא רע בכלל.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
הייתי שמח לדעת על אילו פרמטרים אתה מדבר.

.

ההשוואה של פותח השרשור מתייחסת לגולף 1.6 ל', והדגם הספציפי הינו נחות מהאוריס.

אם ההשוואה היתה בין אוריס לבין גולף TSI, ההשוואה היתה נראית אחרת.

בכל אופן, לאוריס מנוע בעל הספק גבוה יותר, המנוע מתקדם וחזק מהמנוע של הגולף 1.6 המשודכת לתיבה אוטומטית המסרסת את המנוע עוד יותר.

האוריס מתקדמת יותר ונראית הרבה יותר טוב (זה כבר עניין של טעם).

אם נסתכל על אחזקה שוטפת, האוריס תיהיה זולה יותר לאחזקה!

פרט לכך, אני מצטרף להמלצה על הפוקוס עם מנוע 2000 (ה - 1.6 עגלתית בלשון המעטה).

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

במחיר של גירסאות מאבזרות, אין ספק שהפוקוס 2 ליטר היא האופציה הטובה ביותר ,אני הייתי בודק גם את האופציה של C4 ואם חפץ ביפנית, או אז ה 3 בעדיפותעם מנוע 2 ליטר כמובן.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אני מבין שהכוונה היא לדגמי ה- 1.6, וגם אני חושב שה- 1.6 של הגולף (כולל ה- FSI) עושים בעיקר רעש.

ועדיין, מסקנת המבחנים מחו"ל היתה זהה: לא אותה איכות, לא אותה הרגשה.

לדוגמה:

A competent - if bland - car that's not as fun as a Ford Focus nor as well made as a VW Golf

. we found no evidence to support Toyota’s claims that the Auris has Golf-rivalling materials.

the cabin is unadventurous – it doesn’t have

the Civic’s cutting-edge architecture or the Golf’s quality and airy ambience

היחס אל הטויוטה הוא כמו אל מוצר מטבח טוב (great appliance), הנעדר inspire או desire. וזה כמובן מתייחס לגרסה הידנית. אין צורך לחלוק על כך, משום שטויוטה אכן מייצרת מכוניות אמינות שעושות את העבודה. אבל לומר שהן עולות בכל דבר על הגולף? נו...

אני לא נסעתי על האוריס (ואני גם לא מתכוון), אלא רק על הטויוטה הקודמת. אני מסכים שמבחוץ היא נראית קרבית יותר. אבל מישהו גם צריך לנסוע בה. וזה, לפי חוות דעת של מי שכבר נסע בה, ולרבות בעלים שלה, לא הנאה גדולה ודורש הסתגלות של חודשיים. אני לא רואה טעם לרכוש רכב ש"דורש הסתגלות" של מערכת המעיים שלך (ואני אגב מעריץ של ה- pick up שלהם עוד לפני שג'רמי קלרקסון הוכיח שאין עליו - פעמיים אגב, עכשיו גם בקוטב). זה כמו להסתגל לרכב בלי מזגן. הכל אפשר.

שוב, בהצלחה לרוכש. אני אמליץ שוב על נסיעת מבחן בפוקוס 2.0, המגיעה מאובזרת בכל טוב ולמעשה היתה הקניה המועדפת עלי בטרם נהגתי ב- TSI. גם האסטרה לא רעה בכלל (אני לא יודע מה לגבי השנתונים, גם כשאני התעניינתי לא קיבלתי תשובות מלאות מהסוכנות שלהם), אבל כדי להרגיש אותה צריך כל הזמן להיות על מצב SPORT בגיר.

פורסם

לא מכיר את הגולף, מתעב את הטויוטה, באופן עקרוני ובנוסף גם עיתונאי הרכב ממש לא התלהבו ממנה.

מטרף בהמלצה נלהבת לפוקוס, אמנם נהגתי רק ב1.6 ואהבתי מאוד.

אין ספק שהפוקוס 2.0 רכב מעולה עם איבזור עד הגג (סאן-רוף).

פורסם

קודם כל תודה רבה לכל המתייחסים :-)

אז ככה - האסטרה היתה המועדפת עלי מלכתחילה וכמעט סגרתי עליה אבל קראתי ביקורות רבות לגבי הגיר המסורס שלה והאמת היא שכל כך התרגלתי לגיר טיפטרוניק (מכרתי עכשיו ROVER R25 מדהימה עם גיר כזה ומנוע 1.8 117 כ"ס) אז יהיה לי קצת קשה עם גיר אוטומטי מלא. דבר שני, לאוטו הזה אין שוק בכלל (נמכרו 170 מכוניות שנת 2007) ולמרות שאני לא טיפוס של יפניות בעקרון, חשוב לי ענין השוק.

לגבי הפוקוס 2.0 גם זו היתה אפשרות אבל שוב, שמעתי שהשוק שלה חלש בייחוד גירסת ה 2.0 מה גם שהיא עולה כמה אלפי שקלים יותר מכל המכוניות שאני מתלבט ביניהן.

לגבי סיטרואן C4 זה מצחיק שהעלתם את זה כי היום בבוקר ביררתי האם ניתן להזמין את הגירסת 2.0 ליטר 5 דלתות ואמרו לי שכן אבל האספקה רק עוד יותר מחודשיים ואני די לחוץ על רכב.

לגבי האוריס - אני חייב להודות שאני די פוחד מהסיפור של הגיר הרובוטי ולא בגלל שאני חושב שהוא לא טוב, אני חושב שצריך להתרגל אליו ולהגיד את האמת - לא יודע אם בא לי לעמוד בחניון בעליה בפקק ולהתחיל לעשות זינוקים בעליה וגם נסיעה שבה צריך להוריד רגל מהגז כדי שההילוך יתחלף אחרת תקבל מכה בגב גם זה לא משאת נפשי אבל בסיפור של הטויוטה זה החסרון היחיד לכן אני נוטה לכיוון הזה נכון לעכשיו.

שכחתי לציין שהתלבטתי גם לחכות לסובארו B3 במנוע 2.0 רק שייקח זמן עד שהיא תהיה בתצוגה וגם אני לא יודע אם אני איש של סובארו.

אני הולך לבדוק יותר לעומק את הסיפור של הפורד, למרות שאני קצת חושש לקנות אותה ואולי שווה לי להשקיע עוד כמה אלפים על TSI.

תודה.

פורסם

כבעלים לשעבר של R25, אף אחת מהאופציות שלך, למעט ה- TSI או גולף/ג'טה 2.0, לא תספק לך תחושה דומה. עם כל האהדה לפורד 2.0, היא לא אותו דבר.

על C4 2.0 לא הייתי חושב בכלל. על אף נתונים מבטיחים היא לא מגיבה כמו שנדמה, ופחות טוב מהפוקוס 2.0, מה גם שהגיר שלה לא מצא חן בעיניי בכלל (ביצעת בה נסיעת מבחן?).

אני רק לא מבין את ההיגיון לקנות רכב שאתה מבין שצריך להתרגל אליו ושהגיר שלו כנראה לא נוח, אבל להניח שיהיה לו שוק במדינה חובבת אוטומט כמו שלנו... (מצד שני, אוטוסוגסטיה זה לא בטיפולי)

על על פנים, אין ערובה של- TSI יהיה שוק, משום שאמינותו עדיין לא הוכחה בפועל (טפו טפו טפו) :-)

בהצלחה בכל מקרה.

פורסם

הגולף מתעלה על האוריס בכל פרמטר!!

איכות הרבה הרבה יותר גבוהה!

בטיחות הרבה יותר גבוהה!

גיר טיפ' 6 הילוכים ולא 4! משמע חיסכון בדלק וזמינות כוח..

124 יפנים זה לא אותם סוסים אירופאים..

עכשיו אשמח באמת לשמוע באיזה פרמטר בדיוק האוריס מתעלה??

נ.ב: איפה היא תהיה זולה יותר לאחזקה??

נ.ב: אסטרה - תכיר זה יצחק , יצחק לוי ..

עריכה: המגיב הינו איש מכירות בצ'מפיון מוטורס, יבואנית פולקסווגן

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

זו בדיוק הבעיה שלי, שאני מחפש תחליף הולם ל R25 שהיתה לי (טיפט' 6 הילוכים) ופשוט אין מכונית במחיר נורמלי שיכולה להשתוות לה...מבחינת נוחות על הכביש, נראה לי שאני אסבול עם הטויוטה. אם אני מחפש נוחות אני צריך ללכת על הסיטרואן אבל אז מה עם הגיר והכוח של הרכב? אני טיפוס של מכוניות "מיוחדות". לפני ה R25 היתה לי רנו טווינגו שפשוט נהניתי איתה מכל רגע אבל אני מנסה לעשות SWITCH ולעבור למכוניות "נורמליות". הגולף באה בחשבון מבחינתי רק במנוע 1.6 102 כ"ס וזה חלש מדי...הדבר שהכי מושך אותי בגולף זה הגיר שנראה לי שהוא כמו של הרובר לפי מה שהבנתי...

אולי אני אלך על המזדה 2.0 ספיריט וזהו??

אוף :(

פורסם

המאזדה היא לא רכב נוח.

הייתי בודק לגבי גולף TSI משומשת - לך תדע, אולי מישהו התחרט.

בנוסף, אתה קונה רכב מודל 08, כאשר רוב היצרנים מציעים את רכביהם עם 6 כריות אוויר וESP - אתה מקבל 4 כריות ולא ESP ולא אבטיח.

אני אישית - הייתי מוותר רק מהסיבה הזאת.

כמעט כל יצרני הרכב האחרים מציעים היום 6 כריות וESP - חבל להתפשר על פחות, במיוחד בשביל מקרר כמו קורולה האצ'בק.

הנה הצעה: תזמין את הרכב שאתה רוצה ותסע במוניות\תשכור רכב - להתפשר על הרכב שאתה רוצה בגלל חודשיים המתנה נראה לי טיפשי - הרי אתה לא קונה אוטו ליומיים, אתה מתכוון להחזיק בו תקופה ארוכה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לגולף אין גיר רציף כמו של הרובר 25. הגיר שלה הוא אוטומטי רגיל פשוט עם 6 הילוכים.

מעולם לא נסעתי על רובר 25, אבל אין בליבי ספק שהפוקוס ובטח ובטח הC4 יהיו לפחות נוחות כמוה אם לא יותר.

אתה מחפש נוחות ורוצה לקנות מאזדה 3 ועוד את גירסת מנוע 2.0 עם ג'אנט 17", you are way off.

פורסם

האמת שהמאזדה זה סתם אקט של ייאוש, אני לא מתכוון לרכוש מזדה ולו רק בגלל שזה נראה לי האוטו הכי לא בטיחותי שיש, כבר שמעתי על תאונות בין מזדה לסיטרואן בהן המזדה הלכה לגמרי ולסיטרואן לא קרה כלום.

שוב, ה TSI בהחלט נשמעת מעניינת אבל זה יקר מדי בשבילי...ולהגיד את האמת, לרכוש רכב ממישהו במחירים האלה לא בא בחשבון מבחינתי (גם לא ב"ניכוי" 10K) אז השאיפה היא לקנות רכב חדש במחיר סביר...אולי כדאי שאני אלך לסוכנות של פורד לראות את הפוקוס כי קראתי פה שהיא לא משהו עם אנשים גבוהים ואני 1.87...אז אולי זה יירד מהפרק וככה אני אצמצם את ההתלבטות שלי.

• תוכן חדש...