Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6869 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יגאל,

מהתמונה לא לגמרי ברור לי מה הבעיה - או שצריכים להיות כנפיים שכבר אינם לחלוטין?

בכל מקרה ברור שגם המשאבה היא חשודה.

אני חושב שלפני שהולכים לבצע החלפת משאבה (זה הרי כמעט כמו לעשות טיימינג) יותר נכון להבין מה מצב אטם ראש ואז לקבל החלטות מה עושים.

כי אם זה ראש - גם כך על הדרך מחליפים משאבה וכנראה גם טיימינג.

אבל לעשות את משאבה+טיימינג ורק אז לגלות כי אין ברירה וללכת ל-"ראש" זה יהיה חבל מאוד כי מתקרבים לעלויות של מנוע "חדש"...........

פורסם

כדי לדעת אם יש לך בעיה במשאבה לא צריך לסבך את העיניינים יותר מידי. לשים את הרכב בלחץ כמה דקות, להרים את הרכב על ליפט ולאתר את המקור.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

תחפש את השרשורים שלי לגבי פריצת אטם ראש.

כמה דברים משם:

א) בדיקת CO2 במים לא נותנת הרבה, אם בכלל. בשני הרכבים בהם נפרץ לי אטם ראש, לא היה סימן של CO2, ובראשון מהם ראו את הבועות אויר ברדיאטור בעיניים על מנוע קר, עד כדי כך האטם היה פרוץ.

ב) בדיקת מע' קירור בלחץ (1 BAR) לא נותנת אינדיקציה לפריצת אטם ראש תחת לחצים בעבודת המנוע (מאות BAR), אבל היא נותנת יופי של אינדיקציה לנזילות במערכת, אם משאירים את הלחץ כמה דקות או יותר, ואחרי זה בודקים את הסימנים.

ג) אם יש לך מצב של מיכל עיבוי חיצוני, מים מלאים ברדיאטור לאחר ניקוז מע' קירור, אתה נוסע זמן מה, ואחרי זה מגלה שהמים ברדיאטור נעלמו ונשארו רק במיכל עיבוי - אז תחת תנאים מסויימים באטם ראש האטימה נפרצת. זה לא חייב להיות קבוע, זה יכול להיות מעל עומס מסויים, או מעל טמפ' מסויימת. זה לא יכול להגיע ממשאבת מים, או מכל מקום אחר - או שיש נזילה קבועה, או שהמים "נבלעים" לתאי השריפה. ואם אין נזילה קבועה - ...

יש אטמי ראש מקוריים וחליפיים. בין חליפיים יש זבל ויש טובים. אטם ראש חליפי מחברה טובה יעלה באזור 100-200 ש"ח. תבדוק, איזה אטמים מומלצים לרכב שלך.

תמחור של עבודה על ראש גבוה מדי. בעניין הצורך בעבודה כלשהי מעבר ליישור שטח שעולה 150 ש"ח - ראה את אחד השרשורים שלי שתמצא (סיכום שלי - אם הראש יוצא ממכונית עובדת והמנוע עבד טוב, אין שום צרכים נוספים). גם לעבודה על כל הצדדים הלא נחוצים שלה, ניתן למצוא הצעות מחרטים טובים שיעשו את זה מתחת ל-1000 ש"ח. וככה, יחד עם העבודה, אתה מתכנס לאזור של 2000 ש"ח ומטה.

פורסם

ג'אק,

כמו שאתה אומר גם לי זה נראה כמו איזו דליפה קטנה ונותן את אותותיה רק תחת התחממות.

אני כמובן רוצה להבחן את זה ב-100% והאמת עד עכשיו לא הצלחתי להבין איך - קיוויתי למצוא עזרה כאן.

אז אם יש למומחים כאן רעיונות נוספים אני אשמח לשמוע.

פורסם

אני חושב שלפני שהולכים לבצע החלפת משאבה (זה הרי כמעט כמו לעשות טיימינג)

כי אם זה ראש - גם כך על הדרך מחליפים משאבה וכנראה גם טיימינג.

..

תיקון קל- במקרה שאתה מדבר עליו בכל מקרה עושים טיימינג,לא רק כנראה,מהסיבה המאוד פשוטה,שמה שמפעיל את משאבת המים זו רצועת הטיימינג,ברגע ששחררת את הרצועה כדי להוציא את המשאבה- הלך הטיימינג ויש לעשות כיוון רצועת טיימינג.

מה שהיה נכון יותר להגיד זה שאתה תעשה כיוון טיימינג חדש ואולי תחליף רצועה.

לגבי ההצעת מחיר שקיבלת,לחלוטין גבוהה !

אני ביצעתי לרכבי שיפוץ ראש מנוע שכלל יישור ומילוי,השחזה,העלאת יחס דחיסה (אל תעשה את זה אצלך!),החלפת 8 שסתומים לחדשים וכמובן גומיות שסתומים חדשות, הכל יחד עלה 500 שקלים במזומן אצל המדייק בתל אביב (ליד סלמה).

אגב,ממליץ עליו בחום,נחשב לאחד מבעלי המקצוע הטובים והממולצים בתחומו (כל התמחותו הינה שיפוץ ראשי מנוע), עובד מהר ויעיל (תביא את הראש מנוע על הבוקר,אחרי שעתיים תבוא לאסוף אותו דנדש).

נ.ב

הוא לא מפרק ומרכיב את ראש המנוע,אבל את זה אתה יכול לעשות בכל מוסך בסביבה הקרובה תמורת כ-1000 שקלים, כולל מילוי נוזלים לאחר ההרכבה.

קח בחשבון רכישת סט שלייף,מחיר תלוי בסוג הדגם.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
ג'אק,

כמו שאתה אומר גם לי זה נראה כמו איזו דליפה קטנה ונותן את אותותיה רק תחת התחממות.

אני כמובן רוצה להבחן את זה ב-100% והאמת עד עכשיו לא הצלחתי להבין איך - קיוויתי למצוא עזרה כאן.

אז אם יש למומחים כאן רעיונות נוספים אני אשמח לשמוע.

אם יש לך דליפה "קטנה", היא תגדל ותתעצם עם הזמן.

מחסור של ליטר נוזל אחרי נסיעה, וחימום מנוע במאמץ = דליפה לא קטנה בכלל, גם אם זה לא מראה סימנים מתחת לטמפ' מסויימת. תחת תנאים כאלה, אין שום צורך בבדיקה נוספת - אם מע' קירור בלחץ (בטמפ' העבודה) לא מראה סימני דליפה, אז זה ראש מנוע. אין שום אופציה אחרת.

אם אתה ממש מתעקש - אתה יכול לנסות בדיקת לחץ הפוך עם קומפרסור בלחץ גבוה יחסית (20-30 באר או יותר), על מנוע חם. יש סיכוי לא רע שתראה בועות ואויר יוצא מהרדיאטור - זה יהיה סימן של 100% וודאיות, אבל כמו שכבר כתבתי, ל"העלמות" של מים ללא נזילה לא יהיה שום הסבר אחר בכל מקרה.

אני מקווה שאתה עושה ניקוז למערכת כשאתה ממלא את הנוזל, אם כתוב בספר רכב שזה נדרש. אחרת אתה עלול להשאיר בועות אויר במערכת.

פורסם

יש עוד בדיקה אחת, שאני בספק אם למישהו בענף הרכב בארץ יש מיכשור לעשות אותה - מבלי לפרק את המנוע, להסתכל על מצב השסתומים ותאי שריפה. אם יש לך שסתום פליטה לבן (ופלאגים מראים תערובת נכונה) - זה גם סימן לאכילת מים בצילינדר הספציפי. את הבדיקה עושים עם Borescope. אתה יכול לבקש מכשיר אנדוסקופיה מחבר רופא, אם יש לך כזה, בתור תחליף :D

פורסם

הטיפול בהתחממות מנוע דורש טיפול יסודי אם אין נזילות מים ברורות או סימני קורוזיה במש' מים חובה לשלוח את הרדיאטור לניקוי יסודי {לא אצל חאפר} ולהחליף טרמוסטט פעולה זו פותרת בעית התחממות ב70 אחוז מהמקרים .

לגבי ראש מנוע פגמים משמעותיים יראו בברור בבדיקת ליקג' [נפילות לחץ] תוכל להבחין גם בצנרת מים מנופחת בצורה משמעותית כמו צינורות בלון צריכים להשקיע בבדיקה זו ולבצעה כאשר המנוע חם מאוד [מאורר עבד מס' פעמים אפילו נסיעה מאומצת] ולחבר את צינור הבדיקה ישירות למנוע ולא דרך המכשיר ולבדוק אם מפלס נוזל הקרור עולה במיכל עיבוי אפילו במעט מעיד על תקלה במיקרים קצוניים מה לעשות צריך להוריד ראש לבדיקה במכון גם אם לא רואים שום דבר.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

טוף,

הייתי בחופשה די ארוכה ורק היום הגעתי למכונאי שהמליצו לי עליו מאוד.

הוא עשה בדיקה שנדמה לי נקראית "לחץ הפוך" - הכנסת לחץ אוויר לתוך הצילינדר בזמן שהבוכנה למעלה ושסתומים סגורים.

בצורה הזו ראינו שלחץ בצילינדרים 2 ו-3 בורח לתוך מע' הקירור ומעלה מפלס מים ברדיאטור.

צילינדרים 1 ו-4 היו בסדר.

המכונאי אמר שהראש קיבל "בננה" ויש להחליף אטם ולשלוח אותו ליישור ובדיקה תחת לחץ כדי לוודא שאין סדקים.

בדקנו לחץ בצילינדרים - וכולם היו בסדר - בסביבות 170.

היות והקומפרסיה בסדר ומנוע לא אוכל שמן הוא אמר שאין צורך להוציא שסתומים וכו' וכו' - כי זה גם עלויות עבודה ובעיקר עלויות גומיות שסתומים שעולים לדבריו 1,000 ש"ח (ל-16 יחידות).

על העבודה שלו הוא ביקש 2,000 ש"ח ויישור ובדיקה של הראש להערכתו תעלה כ-500 ש"ח.

מה דעתכם?

פורסם

על העבודה שלו הוא ביקש 2,000 ש"ח ויישור ובדיקה של הראש להערכתו תעלה כ-500 ש"ח.

מה דעתכם?

היישור עצמו צריך לעלות באיזור של 150 ש"ח, במידה ויראו על האטם סימני פריצה (במכוני ראש מנוע הם יודעים)

- לא יודע אם יש טעם לבצע בדיקות נוספות בראש.

2000 ש"ח נשמע קצת יקר - אלא אם כן זה כולל משאבת מים וטיימניג אז זה סביר.

• ספונסר פורום
פורסם
יש עוד בדיקה אחת, שאני בספק אם למישהו בענף הרכב בארץ יש מיכשור לעשות אותה - מבלי לפרק את המנוע, להסתכל על מצב השסתומים ותאי שריפה. אם יש לך שסתום פליטה לבן (ופלאגים מראים תערובת נכונה) - זה גם סימן לאכילת מים בצילינדר הספציפי. את הבדיקה עושים עם Borescope. אתה יכול לבקש מכשיר אנדוסקופיה מחבר רופא, אם יש לך כזה, בתור תחליף :D

תתאפלא,יש כאלו שבודקים עם בורוסקופ,חשמלי,מואר.

והם אפילו נמצאים בארץ,פה בחולון:-)

בברכה,אורן בן סימון

פורסם

תעשה טובה לעצמך תן קפיצה לאורן (הבחור שכתב מעלי) ותעשה לעצמך ולרכב שלך טובה, כך אני עשיתי :-) (בהמלצת של רפי לין כמובן

).

• תוכן חדש...