Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

מדובר על לאנאיס 96 עם מנוע 1800 אחרי 160,000 ק"מ.

מאז שהרכב ברשותי (שנה פלוס - ואז גם במכון בדיקת קניה בוצעה בדיקת קומפרסיה והכל היה בסדר) אני שם לב שבזמן של עבודה מאומצת של המנוע (לדוגמא עליה לירושלים בהילוך שלישי וסל"ד של 5000-6000 למשך של כמה דקות ברציפות) מחוג חום מטפס למעלה.

אחרי טיפול מקיף למע' קירור (רדיאטור, פקק, טרמוסטט, נוזל קירור 80%-20%, צינורות קירור וכו' - רק משאבת מים לא הוחלפה כי זה מסובך והיא לא נוזלת) הגענו למצב שבתנאים רגיל בלי עומס גדול אני יכול לנסוע שבועות והכל מצוין.

אבל בכל פעם שיש נסיעה מאומצת כנ"ל מחוג מטפס והדרך היחידה זה להרפות מהגז ולחזור לנסיעה רגוע - אז תוך דקה-שתיים הכל חוזר לנורמאל.

בתום נסיעה כזו והתקררות המנוע אני לרוב מגלה שחסרים ברדיאטור מים - חצי ליטר עד ליטר (במיכל איבוי יש מים).

וגם שמתי לב שבמכיל איבוי המים מקבלים גוון חום (במקום ירוק).

אין מים בשמן ואין שמן במים.

אין עשן מהאגזוז ואין כתמי שמן בנוזל של מיכל איבוי.

תוך כדי גלישה ברשת פתאום ראיתי באיזה מקום שאם המים במיכל איבוי נהיים חומים - זה אומר הלך אטם ראש.

הגעתי למוסך והם אמרו לי שבדיקת קומפרסיה אין טעם לבצע כי המנוע עובד עגול ודי חלק בסרק.

אחרי שמנוע התקרר טיפה הם ניתקו חוטי הצטה (חיברו אליהם פלאגים ישנים והשאירו אותם באוויר) וביקשו ממיני לעשות סטרטר למשך של איזה 10-15 שניות.

הוא אמר שראה איך מים בתוך פתח של הרדיאטור "קופצים" ולדעתו זה סימן ברור לאטם ראש פגום.

לי זה נראה מוזר - כי מנוע התקרר קצת ולכן טרמוסטט סגור - אז על מה אנחנו מדברים כאן? איך לחץ שנוצר בתוך בוכנות מפמפם את נוזל קירור בזמן שטרמוסטט סגור?

שלב שני - ביקשתי שינסה לבדוק את C02 במע' הקירור - הוא דחף את החיישן הרגיל ששמים באגזוז לתוך פתח של הרדיאטור (דאגנו לחמם את המנוע שהטרמוסטט יפתח) והמכשיר הראה שאין CO2.

מה דעתכם על כל הסיפור הזה?

המוסכניק (אדם נחמד מאוד ובאמת נראה הגון) אמר שלהחליף אטם ו-"לעבור" על הראש יעלה "אלפים".

הוא אמר ששיפוץ ראש כולל חריטה ויישור עולה 1200 ש"ח, אטם ראש חדש 500 ש"ח. מעל זה יש עבודה שלהם כמובן.

זה אכן נשמע כמו איזה 3000 ש"ח לפחות.

מקריאה של פוסטים כאן מהחיפוש ראיתי שמדברים לרוב על משהו כמו 2000-2500 ש"ח.

נא דעתכם על הנקודה הזו.

אני גר במטלון בפ"ת ד"א.

בתודה מראש ושנפגש רק בשמחות 8)

פורסם

הכל תלוי בעבודה של המוסכניק. היה לי מוסכניק, שנתתי לו כל דבר שהוא ביקש. למה? ידיים זהב! באתי אליו עם ראש מנוע גמור, הוא עשה הכל תוך כמה ימים. הוא עובד רציני, שקוע אך ורק בעבודה שלו (הסלולארי כבוי, או לא עליו), הוא שוקד בכובד ראש על הבעיה, והוא מגיע לפיתרון, שחבל על הזמן!

הכל תלוי במוסכניק ובעבודה שלו.

פורסם

הוא אמר שראה איך מים בתוך פתח של הרדיאטור "קופצים" ולדעתו זה סימן ברור לאטם ראש פגום.

לי זה נראה מוזר - כי מנוע התקרר קצת ולכן טרמוסטט סגור - אז על מה אנחנו מדברים כאן? איך לחץ שנוצר בתוך בוכנות מפמפם את נוזל קירור בזמן שטרמוסטט סגור?

אני לא בטוח שהוא יודע לזהות שהמים הקופצים זה לא מרעידת המנוע בעת מתן הסטרטר, או מפעולת המשאבה. בנוסף, הוא אמור לראות בועות אוויר קופצות. לא מים קופצים.

הטרמוסטט סוגר את המעבר מכיוון אחד, ולא תמיד הוא סוגר הרמטית. יתרה מזו, מדובר במעגל של מים, ואם הגזים לא יוצאים מכיוון אחד הם יכולים לצאת מהכיוון האחר.

שלב שני - ביקשתי שינסה לבדוק את C02 במע' הקירור - הוא דחף את החיישן הרגיל ששמים באגזוז לתוך פתח של הרדיאטור (דאגנו לחמם את המנוע שהטרמוסטט יפתח) והמכשיר הראה שאין CO2.

אם אין CO2 במים אז אין בריחה של גזים למע' הקירור. אני לא יודע עד כמה המכשיר הזה רגיש. אני משתמש במכשיר ייעודי לבדיקת CO2 במים, עם נוזל שמשנה את הצבע בתגובה להימצאות CO . השימוש פשוט מאוד והתוצאות מוחלטות.

פורסם

לחבר שלום !

אין קיצורי דרך וארוחות חינם.

יש לבצע בדיקה יסודית ומקיפה לכל מערכת הקירור בלחץ /לחץ הפוך ולוודא האם ומאיזה מקום יש איבוד /נזילת מיים.

אם לא החלפת ברכבך חגורת טיימינג ב- 5 השנים האחרונות או במשך 70,000 הק"מ האחרונים שנסע הרכב יש להחליף טיימינג +מחזירי שמן וכדאי מאוד לבדוק את משאבת המים אם היא נוזלת /רועשת כי על הדרך היא נמצאת על העבודה של הטיימינג.

כמו כן אם לא ביצעת ניקוי למערכת הקירור+החלפת נוזל יעודי +ניקוז אוויר בשנתיים האחרונות עשה שאת בהקדם,כי אם לא... גם אם עד עכשיו אין נזק רציני אתה ב"חיסכון הכספי" שלך /מחמת העצלנות להכניס את הרכב לתיקון תגרום נזק כבד למנוע בסופו של דבר.

לפי תיאורך אין סימנים לפריצת אטם ראש אבל כנראה שיש נזילה וצריך לבדוק מאיפה :רדיאטור,צינורות,משאבת מים.

צריך לבדוק היטב גם את המאווררים והטרמוסטט.

בצע את הבדיקות הנדרשות וחזור לעדכן !

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לקול שלום,

שנה אני מתעסק עם מע' קירור.

הכל נוקה והוחלף.

לא רואים נזילות משום מקום. גם בבדיקת לחץ של מע' קירור.

משאבה לא נוזלת ולא רועשת.

טיימינג בוצע לפני שנתיים וחצי ב-90,000 (יש חשבונית).

אם בנוסף לכך יש עוד בדיקות לעשות - אשמח לדעת ולבצע.

פורסם

אצלי באפלאוז לאחר התחממות הרכב בעלייה של כביש "דורי"לנווה שאנן הוחלף הטרמוסטט והפלאנץ' טרמוסטט ומאז הרכב לא התחמם.

החשד שלי בטרמוסטט הוא שלפי דבריך לא גילו בבדיקות לחץ /לחץ הפוך שום נזילה /איבוד לחץ מהמנוע .

בנוסף ההתחממות היתה לפי דבריך בעלייה די מאומצת (אני מכיר את העליות בדרך לירושליים ונסעתי בהן לא פעם).

בטרמוסטט ישנן שתי אפשרויות לתקלה: תפוס במצב פתוח /במצב סגור. ככל הנראה אצלך הבעיה היא אפשרות מס' 2.

לא יזיק להחליף טרמוסטט,זה בכל אופן לא יקר מידי,החלף וחזור לדווח.

אם החלפת את הטרמוסטט ללא מתאים /לא מקורי בזמנו צפה לבעיה.

אל תמשיך לנסוע עם הרכב כך,כי כל התחממות עלולה להסתיים במפח נפש כבד שיעלה לך אלפים רבים בכיס !

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
אצלי באפלאוז לאחר התחממות הרכב בעלייה של כביש "דורי"לנווה שאנן הוחלף הטרמוסטט והפלאנץ' טרמוסטט ומאז הרכב לא התחמם.

החשד שלי בטרמוסטט הוא שלפי דבריך לא גילו בבדיקות לחץ /לחץ הפוך שום נזילה /איבוד לחץ מהמנוע .

בנוסף ההתחממות היתה לפי דבריך בעלייה די מאומצת (אני מכיר את העליות בדרך לירושליים ונסעתי בהן לא פעם).

בטרמוסטט ישנן שתי אפשרויות לתקלה: תפוס במצב פתוח /במצב סגור. ככל הנראה אצלך הבעיה היא אפשרות מס' 2.

לא יזיק להחליף טרמוסטט,זה בכל אופן לא יקר מידי,החלף וחזור לדווח.

אם החלפת את הטרמוסטט ללא מתאים /לא מקורי בזמנו צפה לבעיה.

אל תמשיך לנסוע עם הרכב כך,כי כל התחממות עלולה להסתיים במפח נפש כבד שיעלה לך אלפים רבים בכיס !

גם לי יש את אותו המקרה , שהאוטו מתחממם בנסיעות ארוכות ומאומצות, ואני גם חושד בטרמוסטט, מכיוון שהחלפתי יוניט למאוור והמאוור עדין משתגע. פעם אחת אפילו הגעתי לאוטו כמה זמן אחרי שהוא היה כבוי והתקרר קצת והמאוור אמר לי "שלום" (זאת אומרת התחיל לעבוד פתאום). יש מצב שהטרמוסטט תפוס במצב שהוא חצי פתוח?? כי הרי אם הוא תפוס במצב סגור אז האוטו יתחמם גם בנסיעה שהיא לא מאומצת ואם הוא חצי סגור חצי פתוח אז בנסיעה מאומצת כנראה אין מספיק זרימה של מיים

פורסם

תנסה לפתוח את הפקק של הרדיאטור כאשר המנוע קר.

במידה ותשמע פריקת לחץ חזקה ממה שהיית רגיל מקודם לכן, סביר להניח שיש חדירה של גזי פליטה לתוך המערכת קרור.

בנוסף תבדוק את מיכל המלאי, ותראה האם יש שם מים בכמות יתר על המידה, באופן משמעותי. אם כן זה מגביר את החשד לאטם דפוק.

בכל אופן הייתי מחליף את הטרמוסטת בגלל שאתה אומר שהרכב התחמם. יתכן שהטרמוסטת נפגע כתוצאה מההתחממות.

תעשה גם בדיקת וואקום(לאיתור ניזלות). אם כל מה שכתבתי קודם, לא עזר לך. הייתי הולך על משאבת מיים-במידה ואינך חושד בבריחת לחץ, והחלפת הטרמוסטת לא עזרה.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

אוטו שמתחממם יכול לדפוק את הטרמוסטט??? כי אם כן אז זה מסדר לי כבר דברים

האוטו שלי היה מתחממם באופן רגיל , החלפתי רדיאטור ועכשיו הוא מתחממם רק בנסיעות ארוכות, בעמידה בפקקים או בנסיעה עם מזגן, אז יכול להיות שהטרמוסטט שלי נדפק

פורסם

במקרה שלי הטרמוסטט כנראה עובד בסדר - אני הרי כבר לא פעם הנעתי עם פקק רדיאטור פתוח ולא הייתה זרימה של הנוזל ואז המתנתי עד שיפתח הטרמוסטט ואז אכן הייתה זרימה טובה של נוזל קירור.

בועות לא ראיתי.

כאשר הוספתי גז אז המים זרמו מהר יותר ומפלס בפתח רדיאטור ירד טיפה. כאשר עזבתי גז אז המפלס עלה ונוזל קירור נשפח החוצה.

זה נראה בסדר, לא?

השאלה היא איזו בדיקה לבצע כדי לשלול או לאשש את טיאוריית אטם ראש שנפרץ?

חנן דיבר על מכשיר מיוחד לבדיקת CO2 במע' קירור - מי עושה כזו בדיקה?

פורסם

זוהי תמונה של משאבת מים השייכת ל323 סאדן ,לאחר איבוד איטי של נוזל קירור , והוספה של בעל הרכב לאורך תקופה של ששה חודשים,כנפי המשאבה נעלמו "נאכלו",אגב לא היתה נזילה מהמשאבה הנל

והסיפור נגמר בסדק אשר היה בראש המנוע

יגאל

P3070038.JPG

• תוכן חדש...