Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8300 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תזכורת הרכב הוא T4 שנת 2002 משופר עם צ'יפ ועבר 15,600 ק"מ שחלקם לא היו קלים וזה בלשון המעטה.

החלפת שמן (אני מחליף כל 7500 ק"מ בלי קשר לטיפולים וזאת הייתה הסיבה העיקרית לביקור במוסך)

החלפת נוזל בלמים - גם היה חסר לי (נדלקה נורא לסירוגין) וגם לפי הספר מומלץ בתנאים קשים להחליף פעם בשנה או 15,000 ק"מ וזה בדיוק איפה שאני נמצא היום.

החלפת רפידות אחוריות - משום מה יותר משופשפות מהקדמיות, יכלו לסחוב עוד קצת אבל העדפתי להיות שקט ולא לקפוץ עוד כמה חודשים רק בשביל זה.

החלפת רפידות קדמיות - ממש גדולות... במצב טוב יותר מהאחוריות אבל בפעם הבאה שאני קופץ למוסך זה יהיה רק עוד 7500 ק"מ ושוב לא רציתי לקפוץ קודם והעדפתי להיות שקט, עובי הרפידות היה 11 מ"מ (כל הרפידה לא רק החלק שמשתפשף וחדשה היא 17 מ"מ) - נשארו רק 2-3 מ"מ עד לתפס ההוא שנמצא שם והבנתי שזה ממש לא כדאי שהוא יגיע למגע עם הדיסק, לכן החלפתי בשביל השקט, למרות שבמוסך טענו שאין צורך, לייתר דיוק זה גבולי מפני שעד היום ב-15,600 ק"מ השתפשפו לי 6 מ"מ, נשארו עוד 2-3 בלבד עד לתפס מה שאומר שיש לי בדיוק עוד 7500 ק"מ או קצת פחות לפי אותו שימוש, לכן העדפתי להחליף וזה היה כדאי כי כמה שהבלימה אצלי ממש הייתה טובה, עכשיו היא הרבה יותר טובה והרבה יותר חדה.

הנה הפירוט (לא כולל עבודה ומע"מ)

מסנן שמן - 92.08 ש"ח

אטם לפקק שמן מנוע - 13.49 ש"ח

שמן סינטטי מלא 5W40 בכמות של 5.5 ליטר - 265.26 ש"ח

נוזל בלמים +DOT4 בכמות של 250 מ"ל - 22.79 ש"ח

רפידות בלימה קדמיות - 281.03 ש"ח

רפידות בלימה אחוריות - 248.60 ש"ח

סה"כ כולל עבודה ומע"מ 1411 ש"ח... מה דעתכם ? יקר ? סביר ? (זול זה לא... את זה אני יודע).

חוץ מזה גם העברתי את הצמיגים האחוריים קדימה וההיפך (פירלי P6000 אחרי 15,600 ק"מ) וגם בדקו קצת מסביב וניקו קצת ובכלל יצאתי מאוד מרוצה מהשירות והיחס, זה היה טוב בהרבה ממוסך שפיק באור יהודה וגם מהמוסך המרכזי בפתח תקווה, גם את השמן מילאו לי מבקבוק סגור ולא מצובר גדול ועלום שם שרק כתוב עליו "סינטטי"... בעיה נוספת שהייתה במגב שהפריע למכסה מנוע להיפתח סודרה גם, הפילטר (פתוח מכותנה) עבר ניקוי קטן וכך גם הרדיאטור ובכלל הרבה אבק הועף החוצה, עכשיו, אולי זה פסיכולוגי... אבל הרכב מגיב טוב יותר, התגובות חדות יותר גם בבלימה כמובן וגם בלחיצה על הגז.

ינון.

פורסם

לא ציינת אני מניח שכן. המחיר נשמע תקין למוסך מורשה.

אם החלפת בלמים ל-א לבלום חזק ב200 + - ק"מ הראשונים. (אלא אם אין ברירה) תן לרפידות להשתפשף לאט לאט ולא בבלימות :twisted: .

פורסם

אם החלפת בלמים ל-א לבלום חזק ב200 + - ק"מ הראשונים. (אלא אם אין ברירה) תן לרפידות להשתפשף לאט לאט ולא בבלימות :twisted: .

כן זה מוסך מורשה כמובן, אהרון ויהושע בהרצליה.

ותודה על הטיפ לגבי הבלמים, אני אשים לב לזה, לשימחתי יש לי שתי נסיעות היום ומחר שיהיו קצת יותר מ-200 ק"מ ביחד... למרות שהן יהיו בין עירוניות ולא יהיה שימוש גדול בבלמים, אז אולי זה לא נחשב... בכל מקרה תודה.

ינון.

פורסם
מסנן שמן - 92.08 ש"ח

כנראה שאני נאיבי וכו' וכו'...

אבל פילטר שמן ב100~ ש"ח???????????????

שמן סינטטי ב300~ ש"ח??????????????????

אטם לפקק שמן...

Dounut2.JPG

ב14 ש"ח??????????????????????????

מטורף.

פשוט מטורף. :mad:

נ.ב.

אני ב1400 ש"ח מחזיר את הרכב למצבו המקורי!!!!!! :twisted:

או שלא.... :roll:

:-)

פורסם
מסנן שמן - 92.08 ש"ח

אטם לפקק שמן...

Dounut2.JPG

לא, כנראה שאני נאיבי... :)

בכל מקרה, בדקתי חשבונית של החלפת שמן ראשונה ללא מסנן שהייתה אחרי 2500 ק"מ במוסך שפיק באור יהודה (גם מורשה וולוו והונדה), שם זה עלה 230 ש"ח כולל מע"מ וזה היה מצובר גדול שרק רשום עליו סינטטי ומאוד לא אהבתי את זה, אגב, הפעם מילאו לי שמן של פז, מהסוג הנכון והכל, אבל האם לפז יש שמנים טובים ??

תודה על העזרה,

ינון.

פורסם
מסנן שמן - 92.08 ש"ח

אטם לפקק שמן...

Dounut2.JPG

מטורף.

פשוט מטורף. :mad:

נ.ב.

אני ב1400 ש"ח מחזיר את הרכב למצבו המקורי!!!!!! :twisted:

או שלא.... :roll:

נכון, זה יקר...

אבל אם חושבים על זה, עדיין מדובר בוולבו - ועדיין מדובר במוסך מורשה.

וולבו זו לא רנו - וטוב שכך :p

לאחר מחשבה, המחירים סבירים פרט ל 14 ש"ח על האטם, שזו שערוריה בפני עצמה...אבל אם ניקח בחשבון שמדובר בחלק מקורי (סביר להניח) שאולי ייחודי רק לוולבו - אז אפשר להבין את המחיר המופרז הזה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
מה , כל 7500 ק"מ שמים כזה סכום ? ינוני אתה בטח מאד עשיר. :lol:

קודם כל אני מ-מ-ש לא, דבר שני לא הבנת נכון, כל 7500 ק"מ (שאני עושה ב-9 חודשים בערך) אני מחליף רק שמן וזה לא נורא, רק עלות של 300 ש"ח בערך וזה שווה את זה לדעתי בשביל לשמור על המנוע טוב יותר לאורך זמן וכאמר זה אחת ל-9 חודשים בערך.

ינון.

פורסם

הסיבה האמיתית היא, מכוון שהרפידות חדשות, הן לא "יושבות" בול על הדיסק ולכן המגע לא חלק והתגובה היא לא מיידית. וכאן הסיבה, התחושה היא תחושה אחרת במאות הק"מ הראשונים והרכב לא יעצור כמו שעצר לפני ההחלפה. כמובן שאחרי שהרפידות יתאקלמו תרגיש שיפור גם בבלימה וגם בעצירה. בנתיים שמור מרחק כפול ומכופל לא בשביל הברקסים אלא בשבילך.

חלקים איכותיים ל- 106 ראלי ו- GTI :

http://eyalrallye.ucoz.com/photo/hlkims_lmkairha/3

פורסם

שהאוטו באחריות, ולכן הטיפולים במוסך מורשה.

אחרת, אני לא מבין למה לשלם כל כך הרבה על החלפת שמן. שמן סינטטי+ פילטר, עולים באוטו דיפו (מקום יקר יחסית) , כ200 ש"ח כולל מע"מ, ביחד. בחנויות לחלקי חילוף אפשר להגיע ל150 ש"ח. כולל מע"מ.

עבודה - חצי שעה עבודה. אפשר לבד. אם לא רוצים - אפשר שאוטו דיפו יעשו את זה, בעשרות שקלים בודדים. להחליף שמן הם יודעים (מניסיון). חוסכים ככה איזה 150 - 200 על זה...

אבי

• תוכן חדש...