Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לעשות פוליש עדין לאוטו, במאמר שקיים בפורום לא מצויין אם אפשר לבצע פוליש עדין על רכב רטוב.

אני שואל את זה כי יש לי בעיה לייבש את הרכב טוב טוב ותמיד חצי מהאוטו נשאר לי עם סימני מים ולכן אני מעדיף על רטוב אם פעולת הפוליש לא תיפגע.

מדובר על NO7 העדין.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

לא רק שלא מומלץ אלא המחמירים (המווקססים הכבדים) יחכו כ-24 שעות ממועד השטיפה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

מה הרעיון לחכות 24 שעות? האוטו צובר שכבת ליכלוך, לפי מה שאתה אומר אני יכול להעמיד את האוטו בשמש לתת לו להתייבש מעצמו שישארו הסימנים של המים ואז לעשות פוליש, זה הרי שווה ערך לליכלוך שמצטבר 24 שעות על האוטו לא?

in the face

with a chair

פורסם

דבר ראשון לא הבנתי למה אתה לא מצליח לייבש את הרכב עד הסוף.. אחרי שני ניגובים עם סמרטוט הרכב אצלי יבש לגמריי.

אבל בכל מקרה, גם פוליש וגם וקס ניתן לעשות על רכב רטוב. כמובן שלא מדובר על רכב נוטף מים, אלא אם יש פה ושם כמה סימני מים שטחיים או נקודות לחות, אין שום בעיה.

אם תמהל את הפוליש ב5-10 אחוז מים (שנמצאים על הרכב) לא יקרה כלום. הכי הרבה, תהפוך אותו לטיפה יותר דליל. פעולת הליטוש תשאר אותו דבר.

כנ"ל לגבי וקס. אגב, לא מעט יצרנים כותבים בהוראות השימוש של הוקס שלהם, שאת המריחה יש לבצע עם מטלית או ספוג לח, ככה שגם פה ישנו דילול מועט של החומר.

פורסם

אני לא מסתדר עם ג'ילדה, וסמרטוטים כאלה ואחרים הם גסים מעט בשביל הצבע ולכן אני בבעיה בנושא הזה.

מה גם שהאוטו לא נמצא בחניה עם גג ויש שמש ככה שהזמן היחידי שנשאר לי זה זה משעה 6 בערב אל תוך הלילה.

in the face

with a chair

פורסם

אם ככה אז אני אמליץ לך בחום על סמרטוט (נראה לי שנקרא מיקרופייבר) שהיום גם משווק ע"י סנו. משהו בסגנון הזה :

http://www.ybay.co.il/Article.aspx?IDP=3477

(לא חובה לקנות של סנו)

זה סמרטוט מאד מאד נוח לעבודה. לא "נדבק" לרכב כמו ג'ילדה (גם מעור וגם סינטטית) וסופג ברמה מעולה שלא משאירה טיפת מים על הרכב.

הוא גם לא גס. אני משתמש בסמרטוט כזה גם לשטיפה עצמה וגם לניגוב כבר יותר משנה. אין לי אפילו לא חצי שריטה ממנו.

אה, ואם זמן הוא הבעיה, כל תהליך הניגוב לא לוקח יותר מ10 דקות.. :)

פורסם

למה אתה לא מסתדר עם ג'ילדה? היא עושה את העבודה הכי טוב שיש

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ג'ילדה לא סופגת ממש, היא יותר מנגבת את המים מהרכב כמו מגב.

לנגב זה באמת 10 דקות אבל שטיפה פוליש וגם וואקס לוקחים זמן ולכן אני מנסה למצא פיתרון לבצע את זה יותר מוקדם בשעות שעוד יש אור.

in the face

with a chair

פורסם

ג'ילדה לא סופגת? תסחוט ג'ילדה עד הסוף תעביר אותה על אוטו רטוב ותסחוט שוב, אתה תופתע כמה היא סופגת

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

זה לא סופג כמו סמרטוט

בכל אופן קניתי היום מיקרופייבר של ניקול, נראה מה ניקול הזאת שווה מחוץ למטבח.

in the face

with a chair

פורסם
לא רק שלא מומלץ אלא המחמירים (המווקססים הכבדים) יחכו כ-24 שעות ממועד השטיפה.

יש סיבה מיוחדת?

ומתי יש צורך לעשות פוליש? אחרי ווקס הרכב נוצץ

פורסם
זה לא סופג כמו סמרטוט

בכל אופן קניתי היום מיקרופייבר של ניקול, נראה מה ניקול הזאת שווה מחוץ למטבח.

תומר, תעדכן בבקשה, כי יש לי את הניקול הזה, ואני גם מתכנן לעבור איתו על האוטו מתישהו....נראה לי שהוא ה-דבר לעניינים האלה.:-)

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

האמת שהניקול מרגיש הכי טוב מבין כל המטליות, יש גם את הסמרטוטי רצפה הענקיים שלא בדקתי כי אין לי צורך בכזה גודל.

אני אבדוק את הניקול בשטיפה רגילה ואז נראה מה יהיה, אחרי זה פוליש פלוס וואקס

in the face

with a chair

פורסם

עוד שאלה קטנה למבינים.

יש לי במרתף בקבוק סגור אטום של וואקס של קארפלאן הבקבוק השחור.

האם אחרי שנתיים אפשרי להשתמש בחומר או שהוא כבר "פג תוקף"?

אגב קניתי היום NO7 העדין, קצת עשקו אותי במחיר (30 ש"ח) אבל לא נורא.

in the face

with a chair

פורסם

שבוע שעבר גילחו לי פגוש וחצי כנף.

שטיפה של הכנף, ייבוש עם מטלית, פוליש NO7 עדין הסיר את כל (!) סימני השפשוף. אחרי ניגוב שאריות החומר ביצעתי וקס.

באותה הזדמנות גם ביצעתי פוליש על שריטה ישנה בדלת. את הדלת לא שטפתי לפני ועדיין קיבלתי תוצאה מצויינת.

קיצר - אין קשר בין פוליש לנקיון. וקס לעומת זה חובה לעשות על אוטו נקי ויבש -> שטיפה יסודית, ניגוב יסודי עם ג'ילדה נקייה, המתנה להתייבשות סופית ואז לבצע את הוקס.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...