Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6943 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם החריקה קיימת גם כשאתה ממתין עם קלאץ' לחוץ 2-3 שניות לפני שילוב לרוורס?

אם לא, אז הכל בסדר ואין שום בעייה, התופעה אופיינית לגירים אלו וגם להרבה אחרים.

פורסם

קים גם ברנו קנגו 2005.

רק אם אני עומד במקום ומחכה כמה שניות אז ההילוך האחורי נכנס חלק, אבל אם אני בתזוזה הכי מינימאלית או משלב מקצב מהיר יחסית את הרוורס אז יש חיכוך..

כנראה שזה מבנה הגיר של רנו.

פורסם

לעומת ההילוכים הקדמיים, בהילוך האחורי לא קיים סנכרון, שהוא בעצם שילוב רך ושקט של ההילוך, השיניים של ההילוכים הקדמיים אלכסוניות, ולכן משתלבות בקלות יחסית, לעומתן השיניים של ההילוך האחורי ישרות לחלוטין, לכן מומלץ לשלב הילוך אחורי רק בעמידה מוחלטת במקום ולאחר החזקת דוושת המצמד לחוצה במשך שתי שניות.

פורסם

לעומת ההילוכים הקדמיים, בהילוך האחורי לא קיים סנכרון, שהוא בעצם שילוב רך ושקט של ההילוך,

נכון מאוד.

השיניים של ההילוכים הקדמיים אלכסוניות, ולכן משתלבות בקלות יחסית

אין קשר. זוגות גלגלי השיניים של ההילוכים הקדמיים מחוברים תמיד והשילוב של גלגל השיניים למוט שעליו הוא סובב (ולא לגלגל שיניים השני כמו שחשבת) נעשה על ידי הסינכרון, שהוא בעצם סוג של בלם שמשווה את מהירות הגג"ש למהירות של הציר עליו הוא סובב. השיניים האלכסוניות משולבות תמיד. אגב, הסיבה שהן אלכסוניות היא בגלל ששיניים כאלה יוצרות פחות רעש. בשביל ההמחשה כדאי להיזכר ברעש שיש ברוורס. שהוא רעש אופייני לשיניים ישרות.

לעומתן השיניים של ההילוך האחורי ישרות לחלוטין

נכון, וזה בגלל שהן לא משולבות תמידית כמו עם השיניים האלכסוניות ובשביל שהן יוכלו להשתלב מגג"ש אחד לשני, הן חייבות להיות ישרות.

לכן מומלץ לשלב הילוך אחורי רק בעמידה מוחלטת במקום ולאחר החזקת דוושת המצמד לחוצה במשך שתי שניות.

נכון. אבל לא בגלל צורת השיניים אלא בגלל החוסר בסינכרון לרוורס (כמו שכתבת בהתחלה).

פורסם

אם כבר שילבת להילוך קדמי כלשהו (או למשל עצרת את הרכב כאשר הוא בהילוך קדמי כלשהו, כמו בתמרוני חניה) , אז כבר עצרת את ציר הכניסה של הגיר ואין כל צורך לשחרר שוב את המצמד. עוברים מההילוך הקדמי ישר לרוורס.

פורסם

אצלי זה לא עובד,

במצב כמו שתיארת הרוורס לא יכנס עד הסוף וכאשר תנסה להתקדם

תשמע *אני לא יודע בדיוק מה* מתחככים בזמן שתשאר במקום.

"I teach the fools some basic rules"

פורסם

תנסה. בהחלט יכול להיות שהרוורס לא ירצה להשתלב במקרה ושתי שיניים מגיעות בדיוק אחת מול השנייה. זה יכול לקרות גם כשמעבירים ישירות מהילוך קדמי, וגם כשמחכים כמה שניות בניוטרל עם דוושת מצמד לחוצה. במקרה כזה, באמת כדאי להוציא לניוטרל, לשחרר דוושת מצמד, ללחוץ אותה, ואז לשלב להילוך קדמי או לחכות כמה שניות בניוטרל, ולשלב שוב לרוורס. בכל מקרה שידית ההילוכים לא נכנסת עד הסוף לרוורס אין לנסות לנסוע כי אז באמת יהיה רעש ונזק.

פורסם

להילוך האחורי עברו לשיניים אלכסוניות מעט, ויש כמובן גם סינכרונים או שיטות בלימה לציר הכניסה לפני שילוב להילוך האחורי.

אם אין סינכרון להילוך רוורס, יש לעצור ולהמתין כ- 2 שניות לפני שילוב להילוך אחורי או לשלב לכל הילוך אחר ומיד לאחריו להילוך האחורי, כפי שכבר הומלץ בשרשור.

פורסם

שמחתי לשמוע שזו התנהגות תקינה של הרכב ולא בעיה בגיר.

מה בעצם קורה במהלך 2 השניות שצריך לחכות לפני שילוב לרוורס ?

ומה ההבדל אם במהלך 2 השניות הרכב נמצא בניוטרל עם קלאצ' משוחרר, לעומת קלאצ' לחוץ ?

וכשאני מנסה לנתח את המקרים שבהם הגיר חורק, אני חושב שכאשר אני משלב את ההילוך כאשר הסל"ד גבוה יש חריקה מכיוון הגיר (כשהקלאצ' לחוץ עד הסוף כמובן) וכאשר הסל"ד נמוך אין חריקה בדרך כלל. מה ההסבר הטכני לזה ?

פורסם

מה בעצם קורה במהלך 2 השניות שצריך לחכות לפני שילוב לרוורס ?

דיסקית החיכוך של המצמד מאיטה ונעצרת, ואיטה גם ציר הכניסה של הגיר, ומכיוון שאין עכשיו מה שיסתובב בגיר, אז גם אין מה שיחרוק.

ומה ההבדל אם במהלך 2 השניות הרכב נמצא בניוטרל עם קלאצ' משוחרר, לעומת קלאצ' לחוץ ?

אם הדוושה לא לחוצה, אז הדיסקית ממשיכה להסתובב במהירות גלגל התנופה, ואיתה ציר הכניסה של הגיר.

וכשאני מנסה לנתח את המקרים שבהם הגיר חורק, אני חושב שכאשר אני משלב את ההילוך כאשר הסל"ד גבוה יש חריקה מכיוון הגיר (כשהקלאצ' לחוץ עד הסוף כמובן) וכאשר הסל"ד נמוך אין חריקה בדרך כלל. מה ההסבר הטכני לזה ?

אם הסל"ד גבוה יותר, אז הדיסקית מסתובבת מהר יותר, וזקוקה ליותר זמן עד שהיא מגיעה לעצירה.

פורסם

הגלגלים של ההילוכים הקדמיים מסתובבים על גבי ציר היציאה של הגיר ואינם מחוברים אליו בצורה קשיחה ולכן גם לא מניעים אותו. בכל פעם רק גלגל אחד משולב אל ציר היציאה שעליו הוא סובב ואז הוא ההילוך הרלוונטי (כאמור קודם, זוגות הגג"שים של ההילוכים השונים מחוברים קבוע אחד אל השני) . על מנת להשוות את מהירות סיבוב הגג"ש למהירות הציר לפני השילוב ביניהם (אם לא נשווה את המהירויות לפני השילוב תיווצר חריקה ושחיקה של השיניים של המשלב) יש מעין בלם ביניהם שבא לידי ביטוי במהלך כמה מילימטרים לפני השילוב הסופי של השיניים. לבלם הזה קוראים "סינכרון" בשפה העממית , או "BLOCKING RING" בספרות המקצועית.

• תוכן חדש...