Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6950 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבלי להכנס לויכוח על משמעות המהירות בתאונות הדרכים, נשאלת השאלה האם דו"חות המהירות שמונפקים בחריצות רבה ע"י המשטרה, אכן מונעים נסיעה מהירה?

חוקרים באוניברסיטת מרילנד השוו בין כ 15,000 נהגים שקיבלו דו"ח מהירות, לבין 3.7 מיליון שלא קיבלו דו"ח בשנה שקדמה לשנת המחקר. הם מצאו שהסיכוי של מי שקיבל דו"ח אחד לקבל דו"ח נוסף הוא כ 11% , בעוד שהסיכוי של מי שלא קיבל דו"ח בשנה הקודמת הוא 5% לקבל דו"ח השנה.

בשלב השני, הם השוו בין שתי שיטות ענישה שקיימות במרילנד. השיטה הראשונה היא ברירת קנס+נקודות (דומה לשיטה בארץ), בעוד שהשיטה השניה נקראת Probation Before Judgment או בקיצור PBJ. על פי שיטה זו, הנהג מקבל תקופת "על תנאי" של 6 עד 12 חודשים. אם בתקופה זו לא נתפס בעבירת מהירות, העבירה המקורית נמחקת - אין רישום שלה ואין גם נקודות. לעומת זאת, אם בתקופת המבחן הוא נתפס שוב, הוא מזומן למשפט.

על פי נתוני המחקר,רק 8% מהנהגים שקיבלו PBJ נתפסו נוהגים במהירות בשנה שלאחר מכן, זאת בהשוואה כאמור ל 11% מאלו ששילמו את הקנס וקיבלו נקודות. עדיין זה לא משתווה לאוכלוסיה הכללית (בה שיעור מקבלי הדו"חות הוא כ 5% כאמור), אבל בהחלט נמוך יותר.

לטענת החוקרים, נהיגה במהירות היא התנהגות כרונית, והסיכוי להתפס נמוך. לכן נהגים בעלי נטייה לנהיגה מהירה ממשיכים לעשות כך. בשיטת ה PBJ קיים "מקל" מוחשי מעל לראש בכל תקופת המבחן, עם "גזר" ממשי בסוף (ביטול של הדו"ח המקורי), ולכן היא יעילה יותר.

המאמר פורסם ב Traffic Injury Prevention

נמרוד

פורסם

לדעתי לא צריך שום מחקר.

בן אדם נורמלי ושחושב בהגיון, אם הוא קיבל קנס על מהירות גבוהה הוא לא יחזור על זה שוב!

בן אדם שלא חושב על שום דבר, יקבל קנס על מהירות גבוהה ויחזור על זה שוב ושוב ושוב.

Kia Sportage, 2014 

פורסם

סדיקוב, קראת את כל מה שנמרוד כתב?

כניראה שלא.

אין פה שום קשר לבן אדם נורמלי או לא.

כולם נוהגים מהר,חלק מפני שהם ממהרים וחלק מפני שזאת התנהגות כרונית אצלהם.

חלק נתפסים וחלק לא.

פורסם
לדעתי לא צריך שום מחקר.

בן אדם נורמלי ושחושב בהגיון, אם הוא קיבל קנס על מהירות גבוהה הוא לא יחזור על זה שוב!

בן אדם שלא חושב על שום דבר וזה בהחלט מעיד על חשיבה בוגרת נכון?, יקבל קנס על מהירות גבוהה ויחזור על זה שוב ושוב ושוב.

תגיד אתה חיב להריץ את מונה ההדועות עד כדי כך שאתה מגיב בצורה כזו מטומטמת ? לא נעים לומר לך אבל אתה כבר מגזים בגדול .

אתה יודע למה בשיטת הההאזהרה לפני משפט היו פחות ? אולי כי הם הלכו וקנו רדאר יותר טוב ? ונזהרו היכן שיש סיכונים שיתפסו אותם ?

בברכה יהודה

פורסם
לדעתי לא צריך שום מחקר.

בן אדם שלא חושב על שום דבר, יקבל קנס על מהירות גבוהה ויחזור על זה שוב ושוב ושוב.

גבר, דוחו"ת מהירות לא מונעים נהיגה מהירה- הם מעודדים בלימה חזקה....

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

ופיתוח התודעה הסביבית של הנהג לכל עמוד חשוד בצד הדרך, ובנוסף, לכל רכב אשר עומד בצד הדרך עם דלת באגאז פתוחה..:lol:

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
ופיתוח התודעה הסביבית של הנהג לכל עמוד חשוד בצד הדרך, ובנוסף, לכל רכב אשר עומד בצד הדרך עם דלת באגאז פתוחה..:lol:

השלמת אותי יופי...תודה

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
תגיד אתה חיב להריץ את מונה ההדועות עד כדי כך שאתה מגיב בצורה כזו מטומטמת ? לא נעים לומר לך אבל אתה כבר מגזים בגדול .

אתה יודע למה בשיטת הההאזהרה לפני משפט היו פחות ? אולי כי הם הלכו וקנו רדאר יותר טוב ? ונזהרו היכן שיש סיכונים שיתפסו אותם ?

לא מעלה את מונה ההודעות.

אני כבר יצאתי מזה וזה לא איכפת לי בכלל, תאמין לי.

אני אומר את זה, כי זה נכון, אם אני אנסע בעתיד מהר ואקבל קנס של איזה 500 ש"ח+ (לא יודע את הקנס המדויק) אז פעם הבאה אני אחשוב פעמיים אם לנסוע מהר או לא.

Kia Sportage, 2014 

פורסם

מי שאוהב לסוע מהר ימשיך לסוע מהר ואין מה לעשות, אנשים עם דייהטסו שרייד ייסעו לאט ויינסו ליסוע מהר , ואנשים עם רכב ספורטיבי ייסעו מהר, כי מה הטעם להחזיק רכב עם כוח וביצועים? להגיע הכי מהר שאפשר עד 50 קמ"ש בשטח בנוי??

ויש הבדל גדול בין לסוע מהר לבין לסוע פרוע!

פורסם

חלק(גדול!) קונים רכבי ספורט רק\בעיקר בשביל פוזה ותו לא.

ליום יום BMW M3-לסופ"ש מרצדס SLK

אבל בתאכלס נוסע על הונדה סיוויק חמש דלתות 2008-טוטאלוס:cry:

עכשיו בתאכלס נוסע על גולף 1.6 2009

פורסם
לא מעלה את מונה ההודעות.

אני כבר יצאתי מזה וזה לא איכפת לי בכלל, תאמין לי. לפי חלק מהודעותיך בפורום אודיו , אני מתקשה , אבל אתן לך את זכות הספק

אני אומר את זה, כי זה נכון, אם אני אנסע בעתיד מהר ואקבל קנס של איזה 500 ש"ח+ (לא יודע את הקנס המדויק) אז פעם הבאה אני אחשוב פעמיים אם לנסוע מהר או לא זה סימן שאו שאתה לא יכול /מבין מה זה לנהוג מהר ו/או לא מוכן לשלם עבור ההדברים שחשובים לך .

לי יש דיעה מסויימת לגבי מהירות , ולא מצאתי עדיין אף אחד שיוכיח לי אחרת . אז אם אני אפחד משוטרים אני ארכוש לי הגנה בפניהם , ואם אתפס למרות ההגנה אשלם את זה כגבר ואשתוק . אבל לא מתעתד למנוע מעצמי לעשות דברים שאני חושב שהם בסדר , רק בגלל שהמשטרע ואור ירוק ועוד כמה רפי שכל החליטו שאני צריך לשלם קנסות אם אני עושה את זה .

רוב האנשים ימשיכו לנהוג מהר גם אחרי קנס

בברכה יהודה

פורסם

רוב האנשים ימשיכו לנהוג מהר גם אחרי קנס

ואת זה אתה בוודאי אומר לאחר בדיקה מעמיקה?

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
ואת זה אתה בוודאי אומר לאחר בדיקה מעמיקה? כן :lol:

לא עשיתי מחקר אוניברסיטאי על זה . אבל העובדה היא שמשאבת הכסף של קנסות מהירות , לא ירדה באופן משמעותי (כי אז היית שומע על זה ,בתופים ובמחולות ,מהשר דיכטר שהיה לוקח קרדיט על זה ), ומאידך אנו רואים שאתר ספידטראפ חי מצוין וממשיך לבעוט . כנK גם יבואיני הראדאר/משבשי לייזר וכו'

כמובן שאם יש לך מחקר שמצביע אחרת אשמח מאוד לראות אותו . ומי יודע אולי אני באמת טועה

בברכה יהודה

• תוכן חדש...