Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קטנועניסטים - נמאסתם!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6923 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
להזכירך ,לפני שאתה עובר נתיב אתה צריך לבדוק שהכל פנוי ,וזה כולל מבט במראה ,ומבט מהחלונות.

זה שאמורים לעקוף משמאל לא פותר אותך מלבדוק שאתה חוזר לנתיב פנוי.

מה תאמר כאשר אתה מתכוון לפנות שמאלה, עומד ברמזור מאותת שמאלה וכאשר הרמזור מתחלף לירוק אתה מתחיל נסיעה ובשניה ורבע עוקף אותך משמאל קטנוע? גם אז לא יצאתי בסדר כי לא הסתכלתי במראות כאשר עמדתי?

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לכל מטבע יש שני צדדים.

יש רוכבים מסריחים על קטנועים, יש רוכבים מטומטמים על אופנועים, ויש נהגים מפגרים שהייתי כורת להם כמה איברים...

ההבדל הוא שמה שייגמר אצלך אצל הפחח, ייגמר בבית לוינשטיין אצל הרוכב.

אל תשכח את זה.

גם אם הוא מטומטם, צריך לתת לו מרווח על הכביש, כי המחיר שהוא משלם תמיד יהיה גבוה יותר.

ולהבדיל מאופנוענים עם אופנוע נורמלי, לרוב, קטנוענים רוכבים על קטנוע כתוצאה של אילוץ ולא של בחירה.

רק על זה שווה לתת להם RESPECT :wink:

אגב, 15,000 ק"מ נהיגה זה ממש לא הרבה, אני בטוח שיש אנשים בפורום שעברו בשקט את רף ה 150,000 (כמוני).

אוקיי. צודק. המחיר שהוא משלם אכן יהיה גבוהה הרבה יותר. אז למה הוא (הכוונה לקטנוען מטורף כלשהוא)חושב שהוא יכול לעשות מארבים סטייל רמבו,לקפוץ לתוך צומת מהמדרכה בדיוק כשהרמזור מתחלף, לדפוק ווילי ולחתוך כל מה שזז?

או שאולי הוא בלתי פגיע למעשה?

אני לא שונא קטנועיסטים.אני גם לא שונא אופנוענים. אני גם לא שונא רוכבי אופניים. ואפילו לא נהגי מכוניות.

אבל אני באמת באמת שונא מטומטמים שנוהגים בכלי הרכב הללו.

מה שהדגשתי בדבריך מגוחך. היה אפשר לצפות מהדפקטים חסרי היציבות המוטורית והנפשית האלה שיבינו כמה שהם מטומטמים ומסתכנים, בייחוד שאין להם אמצעי הגנה (חוץ מטריקו מן הסתם).

אני כבר חוזר על עצמי יותר מידיי בנושא.

מטומטמים זו הסיבה שבגללה אני רוצה האמר- כדי שמי שלא רואה אותי, לפחות לא יזיק לי.

ו- DAMN:

אם ידעת שיש מאחוריך קטנוע, אין בררה- היית צריך או לבדוק באמת במראה או לצפות את זה שהוא יחתוך אותך משמאל, כי בשבילו יש אשכרה נתיב שלם שמאלי נוסף לפנייה שמאלה.

זה שהוא דמיוני זה כבר בעייה אחרת.

אני תמיד בודק במראות לפני פנייה מהרמזור בדיוק בגלל כזה קטע שקרה לי עם בדיוק כזה אדיוט.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אתה לא יכול לצפות ממישהו אחר לשום דבר.

הוא לא רוצה להתמגן? זכותו.

הוא רוצה לנסוע כמו אידיוט? גם זכותו.

השאלה איך אתה תישן בלילה אם נצמדת לרוכב אופנוע והוא נכנס בך / אתה נכנסת בו,

ואם היית נותן לו מרווח ביטחון - הוא היה בחיים ולא היית הורס משפחה.

וזו כבר שאלת מוסר, לא הגיגי מקלדת על נהיגה בהתכתבות.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אין לי בעייה אם זה שהוא לא רוצה להתמגן. זכותו המלאה.

גם אין לי בעייה עם זה שהוא רוצה לנסוע כמו אידיוט.

רק שלא יעשה את זה ליידי.

אני מצפה מרוכבי קטנועים לנהוג כחוק, הרי חובת הזהירות בדרך חלה גם עליהם.אני כן נוסע כחוק, ואפילו דיי אדיב מבחינת מעברי חצייה, אני לא חותך\צופר\מזגזג\משתולל.

ככה שאם אדיוט שלא שמר על החוק נכנס בי, אני לא אפסיד דקה אחת של שינה עליו.זו הייתה הרבה יותר חובתו מאשר חובתי להזהר כי לו אין הגנה שיש לנהג רכב.

מרווח ביטחון אתה מוסיף ואומר? איפה המירווח ביטחון שקיים כשאדיוט נצמד אליך מימין באמצע פנייה ימינה? מה אני אמור לעשות חוץ מלעצור\להאט ולהסתכן בתאונה בעצמי? איפה המירווח ביטחון כשאדיוט קופץ לכביש מהמדרכה? זו אחריות של האדיוט להזהר,כמו שכבר אמרתי, יותר מאחריותי להזהר עליו.לשם כך בדיוק נוצרו חוקי התנועה, ואני לא רוצה להצטרך להזהר מכל אדיוט הזוי שלא רוצה לשמור עליהם כי יש לו רכב זריז וצר שיכול לצפצף על הנורמות של התנועה בכביש.

למי שנורא אבל נורא רוצה לנהוג בטימטום ופזיזות, שילך לשחק GTA. בכביש תהיו שפויים.

פורסם

ברווז1, לא ידעתי שיש מאחורי קטנוע, הוא לא עמד איתי ברמזור אלא הגיע במהירות ממרחק וחתך אותי בידיוק שהתחלתי את הפניה, כבר הייתי בנסיעה איטית ובידיוק סובבתי את ההגה.

אגב, האידיוט המשיך ישר, לא פנה שמאלה.

פורסם

?! ישר ?!

אוקיי. ניצחת.

...

פורסם
מה תאמר כאשר אתה מתכוון לפנות שמאלה, עומד ברמזור מאותת שמאלה וכאשר הרמזור מתחלף לירוק אתה מתחיל נסיעה ובשניה ורבע עוקף אותך משמאל קטנוע? גם אז לא יצאתי בסדר כי לא הסתכלתי במראות כאשר עמדתי?

עמדת ברמזור?

בנתיב השמאלי?

אותת שמאלה?

הסתכלת שלא עומד קטנוע משמאלך ?

פנית ודרסת אותו כי הוא חתך אותך ?

בעיה שלו .

זה לא מה שקרה?

בעיה גם שלך .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

הוא רוצה לנסוע כמו אידיוט? גם זכותו.

במקום ריק (מגרש חנייה, חוף ים או מה שלא יהיה) שיסע כמו אידיוט

כשעוד מישהו על הכביש - לא זכותו ולא נעליים

הזכויות שלו נגמרות במקום שהוא פוגע בזכויות של מישהו אחר, ואני לא מדבר אפילו על פגיעה במישהו אחר

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
עמדת ברמזור? כן - רמזור אדום באמצע "פקקון"

בנתיב השמאלי? כן

אותת שמאלה? כן - אני תמיד מאותת

הסתכלת שלא עומד קטנוע משמאלך ? וודאי שהסתכלתי, הוא הגיח אחרי שהתחלתי את הפניה.

פנית ודרסת אותו כי הוא חתך אותך ? לא דרסתי אותו תודות לאינסטינקטי חתול שלי :-) אבל אם לא הייתי בולם מידית הוא היה פוגע לי בגלגל ומתרסק לו על הכביש.

בעיה שלו . זהו, שלא.

זה לא מה שקרה?

בעיה גם שלך .

אם החמור היה פוגע בי הוא היה נפגע קשה (סביר להניח, בהתחשב במהירות שנסע) לך תתחיל להתעסק עם החרא הזה בגלל אידיוט אחד שחושב שהזמן שלו שווה יותר משלך וגורם לך לפגוע בו שלא במכוון למרות כל נסיונותך לנסוע בטוח.

ברור שלא הייתי מואשם בפגיעה בו, הוא המשיך ישר אחרי שעקף אותי משמאל כאשר אני פונה שמאלה, אבל להתחיל להתעסק עם זה מבחינתי הופך את זה לבעיה שלי גם כן.

פורסם

אני מהדרום והאמת אין לי מושג איך אנשים מסתדרים בתל אביב עם רכב פרטי.

אין חנייה, הפקקים מטריפים אותך בשמש כל היום - אם הייתי גר בתל אביב הייתי קונה רק דו"ג זה לא שאלה בכלל...

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

בלאווי, זו באמת לא השאלה- "עם מה לנסוע, 4 או 2 גלגלים".

השאלה(למעשה הבעייה) היא "איך לא לנסוע כמו משוגע מסוכן לציבור, עם שכל של עוף דרוס ובי3ים בגודל של הגה על 2 גלגלים".

גם אני הייתי נוסע שם רק על דו"ג. יש לי רשיון לדו"ג, למען גילוי נאות, ולא הייתי מעיז לחשוב על עשירית מהפעלולים שהנבלות האלו עושים על בסיס קבוע.

פורסם
באמצע החזרה עקף אותי אופנוען על 150 וצפונה קמ"ש תוך שהוא בערך 15 ס"מ מהרכב שלי.

אני רק רוצה להפנות תשומת לבך לכך שמי שנוהג יותר מהר הדברים מתרחשים אצלו הרבה יותר מהר.

מה שנראה לך מאוד קרוב, מאוד מהר ומאוד מסוכן - עבור מי שנע מהר יכול להיראות מאוד מחושב וחולף תוך שבריר שניה.

אני לא אומר מה נכון ומה לא - אבל יש כאן הבדל שאיך האירועים נתפסים ע"י כל צד.

בכנות - אני לא בטוח אם הנושא יובן כי לרוב קשה מאוד לקבל את זה בלי לשמור על פתיחות גדולה כי ההבדלים שנתפסים במוח הם כל כך גדולים.

באמצע החזרה עקף אותי אופנוען על 150 וצפונה קמ"ש תוך שהוא בערך 15 ס"מ מהרכב שלי.

אני רק רוצה להפנות את תשומת לבך לכך שמי שנוהג יותר מהר - הדברים מתרחשים אצלו הרבה יותר מהר.

מה שנראה לך מאוד קרוב, מאוד מהר ומאוד מסוכן - עבור מי שנע מהר יכול להיראות מאוד מחושב וחולף תוך שבריר שניה.

אני לא אומר מה נכון ומה לא - אבל יש כאן הבדל באיך שהאירועים נתפסים ע"י כל צד.

בכנות - אני לא בטוח אם הנושא יובן כי לרוב קשה מאוד לקבל את זה בלי לשמור על פתיחות גדולה כי ההבדלים שנתפסים במוח הם כל כך גדולים.

ולעצם הדיון - מה זה "קוטנוענים מעצבנים אותי"?

זה לא הם מעצבנים אותך אלא אתה בוחר להתעצבן.

אני גם הרבה פעמים לא מבין ולא מקבל את אופן נהיגה שלהם.

מצד שני לא פעם אני רועה קוטנענים שנוהגים בסדר גמור.

דברים שאתם מתארים כאן שקורים בת"א נשמעים לי רע מאוד - אבל לאכול את הלב בגלל זה - חבל על הבריאות.

עכשיו, אם אני נמצא בתוך הרכב אז אני לא מצטיין בכזו רוגע כמו כמו בזמן שאני ליד המחשב ולכן לא פעם אני חושב על איזה רובה מיים או רובה פיינטבול שבא לי לירות איתו אל שמשת החלון של כל אותם עבריינים, חוצפנים ומנייקים.

לא מימשתי את הרעיון הזה - אבל שזה לא יעצור אותכם בלהעתיק אותו במיידי כי אין על זה פטנט :wink:

עוד דבר שאני מתעצבן ממינו זה אותם קוטנוענים שעושים סלאלום בין המכוניות ואז כאשר מהירות עולה הם פתאום תופסים לך את כל הנתיב וזהו אתה תקוע אחריהם.

או במילים אחרות - מה שמעצבן אותי שכאשר נוח להם אז הם לא מכירים נתיבים וומצד שני בזמן אחר מתחילים לשחק איתך את הקטע "מגיע לי כמו לרכב לתפוס נתיב שלם".

לא משנה - העיקר הבריאות 8)

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

אני יודע שרובכם לא יבין /יסכים/יקבל את מה שאני אכתוב ,אבל זה המצב.

חלק מהבטיחות של דו"ג זה לא לתת לאחרים להפתיע אותך .

אם אני חולף על פניך ב150 ,אני לוקח ממך מרווח בטיחות כזה שבשניה וחצי שאני עוקף אותך אתה לא תספיק לסגור את המרחק הזה ,ככל שהמהירות שלי עולה המרחק הזה קטן .

כמובן שהכל עיניין של עד כמה אני סומך על החישובים שלי ,לכן ל15 ס"מ אני לא יגיע גם אם אני יהיה בטוח שאני יספיק לעבור.

המילים אחרות ,אני יעבור במהירות ובמרחק כאלה ,שאני יהיה בטוח שלא רק שלא תספיק להיכנס לי לנתיב נסיעה ,אלא שלא תספיק להיתקרב אליו.

במהירויות מסוימות בין מטר לחצי מטר יספיק.

לאומת זאת כשאתה עוקף אותי (נגיד ירדתי מהR1000 שאין לי לפוקס 50 שגם אין לי) העקיפה לוקחת הרבה יותר זמן ,ולכן יש הרבה יותר זמן לשנינו לעשות טעות ולהיפגש .

עכשיו נגיד שאני רוכב בעיר על קטנוע כשלהוא ,אני מזגזג ועוקף ,כי אם אני יעמוד אחרון יתנגשו בי ,וכי אני יכול .

עכשיו הכביש נפתח ופתאום אני איטי יחסית ,אם יש שוליים אכן אני צריך לאפשר לך לעקוף .

הבעיה היא שאם השוליים צרים עקיפה שלך מאוד מסוכנת בשבילי .

תחלס רכבתי בת"א מעט מאוד פעמים ,וגם כשעשיתי את זה עברתי בין מכוניות אבל עם גבול ,ולרוב אני שם עם רכב 4 גלגלים ,וכן אני מתעצבן ,מתעצבן שאין לי טוסטוס.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

עכשיו, אם אני נמצא בתוך הרכב אז אני לא מצטיין בכזו רוגע כמו כמו בזמן שאני ליד המחשב ולכן לא פעם אני חושב על איזה רובה מיים או רובה פיינטבול שבא לי לירות איתו אל שמשת החלון של כל אותם עבריינים, חוצפנים ומנייקים.

הלו אבאל'ה, יכול להיות שעלית פה על משהו.

כמה עולה רובה פיינטבול?

I Ride Because I Really Like Dessert

• תוכן חדש...