Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6987 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

אני מחפש מכונית קטנה, אמינה וחסכונית, עבור בני (נהג רגוע) ולפעמים עבורי (כרכב חילופי).

הרכב יסע, להערכתי, כ-20K בשנה.

חבר לעבודה, שהוא גם מכונאי, המליץ לי על אופל קורסה. לטענתו, הרכב הזה הוא סוס עבודה, אמין וחסכוני מאוד, ויכול לשרוד הרבה שנים (עם טיפול נכון, כמובן).

לטענתו, כל התחליפים האחרים אינם אמינים וחסכוניים כמו הקורסה, ולטויוטה יאריס (שגם חסכונית פחות מהקורסה) תזמון שסתומים משתנה שעלול להיות בעייתי.

איני רוצה לקנות רכב ישן מדי, ובמקרה של הקורסה הוחלף הדגם ב-2001, וכוונתי לקנות רכב מהשנים 2001-2003 ועם קילומטראז' נמוך ככל האפשר.

מכיוון שאיני רוצה רכב מהשכרה או מליסינג, ואני מעדיף אפילו מיד ראשונה, נראה לי שתהיה בעיה למצוא קורסה כזאת עם גיר ידני, וכמעט לכל המכוניות מהשנתונים הנ"ל המוצאות למכירה יש גיר רובוטי, ואם הכיוון הוא קורסה, כנראה שאקנה אחת עם גיר כזה, אלא אם "תיפול עלי" במקרה אחת עם גיר ידני.

ידוע לי שבדרך כלל רכב של אופל משמעו "חתונה" עם UMI, אולם הבחור הנ"ל הוא בעל מקצוע מעולה שמטפל באופלים שלו ושל מספר חברים לעבודה בעצמו, כך שבעניין זה אני יודע שאהיה בידיים טובות.

אז, אשמח לתגובות.

תודה

פיני

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

חבר לעבודה עם אינטרסים ברורים ודרך חלקלקה להשיג את יעדיו. אני מוריד בפניו את הכובע :lol:

(וממליץ לך להתייחס בקצת יותר חשדנות להצעותיו, ולהערותיו על מכוניות שלא מכניסות לו כסף, כלומר שאינן אופל).

פורסם

רועי, בוא נהיה חיוביים.

אשמח לרעיונות חדשים.

אחד החסרונות של היאריס הוא תא המטען הקטנטן. בני מתכוון להוביל ציוד הקלטה ברכב, ולמרות שזה לא תופס הרבה מקום עדיפה יכולת הובלה טובה יותר.

אפשרות נוספת היא ההונדה ג'אז. מקריאה בביקורות הרכב YNET מסתבר שזהו רכב מאוד פרקטי ואפשר להוביל בו גם דברים גדולים יותר. ידוע לי שגיר רציף עלול להיות בעייתי, אבל אין לי שום בעיה עם גיר ידני, ואולי זה אפילו עדיף. עד כמה שאני מכיר את הונדה (לבת זוגי יש הונדה אקורד) לפחות לאקורד (שנקנתה חדשה) לא היתה שום תקלה במשך שלוש וחצי שנים.

ואגב טויוטה יאריס והונדה ג'אז: האם מישהו מכיר את הרכב ויכול לציין נקודות בעייתיות ואת צריכת הדלק שלהן.

תודה

פיני

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

תא המטען של היאריס דומה במידותיו לזה של הקורסה.

מכונית אמינה וחסכונית נוספת היא הפונטו של פיאט.

לגבי הגיר של ההונדה, נכון הוא רציף, אך הוא רחוק שנות דור מזה של הדאף והסובארו ג'סטי שהוציאו שם רע לטכנולוגיה.

כיום גיר רציף נמצא בניסן פרמיירה ובאודי לדגמיה.

פורסם

בדקתי בינתיים בלוח יד שניה את מחירי היאריס והג'אז ונדהמתי.

היאריס משנת 2001 עולה מעל 60K והג'אז מעל 70K.

זה מחזיר אותי לאופציות שפויות יותר.

מקריאת הביקורות על הקורסה משנת 2001 הבנתי שגם לרכב הזה יש חסרונות, בעיקר בהתנהגות ובנוחות, וגם הגיר הרובוטי "לא מדהים". אם, למרות דברי רועי על החבר (והוא לוקח כמעט מחירי עלות, כך שאין לי בעיה, ואפילו עדיף לי לתקן אצלו אופל קורסה מאשר פיאט או צרפתיות במוסכים מורשים), לקורסה יש עדיפות בחסכונות ובאמינות (ואין לי בעיה, אם צריך, לחכות עד שאמצא רכב עם גיר ידני), עדיף לי ללכת על קורסה.

בקשר לפיאט: היתה לי פונטו ספייס בליסינג (חדש) והיו לה לא מעט תקלות, כולל נורה ראשית שמאלית שנשרפה ארבע פעמים בחודש אחד, ובכלל הבנתי שמכוניות של פיאט אינן "מזדקנות בכבוד"... כך שאיני בטוח שזו בחירה טובה, למרות שהרכב בהחלט נוח ומרווח.

עוד רעיונות?

תודה

פיני

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם
למרות דברי רועי על החבר, לקורסה יש עדיפות בחסכונות ובאמינות (ואין לי בעיה, אם צריך, לחכות עד שאמצא רכב עם גיר ידני), עדיף לי ללכת על קורסה.

מה שניסיתי להסביר לך קודם, הוא שלחבר שלך יש אינטרס להגיד לך שהקורסה אמינה וחסכונית.

מחירי עלות או לא (מה זה מחיר עלות? הוא ארגון צדקה?), הוא עושה עליך כסף.

לכן כדאי לו שתקנה קורסה, ותטפל בה אצלו. לכן הוא כנראה לא סיפר לך שהיא היתה כישלון שיווקי בישראל, מה שעשוי

להשפיע על סחירותה העתידית.

ואם כבר יהיו תקלות, אז הוא כנראה יספר לך ש"ניחא, זה קורה בכל אוטו"...

האם חבר שלך הציג לך נתונים אובייקטיביים, לביסוס הטענות שלו בנוגע לאמינות המופלגת של הקורסה מול היאריס (או כל רכב אחר),

ולכך שהיא חסכונית יותר בדלק?

בכל מקרה, תמורת 40 אלף שקל תתקשה לרכוש יאריס וג'אז, כפי ששמת לב.

אלטרנטיבות עדיפות על הקורסה כוללות כפי שצויין קודם: פיאט פונטו, פיז'ו 206, סקודה פאביה (אם בתקציב).

אם אתה בכל זאת מתעקש על הקורסה (שהיא מכונית לא רעה אבל גם רחוקה מלהצטיין), תשתדל להימנע מהתיבה הרובוטית.

פורסם

היי,

בתור בעלים של פונטו ספייס ידנית 01 אני יכול לספר לך שאומנם בתחום החשמל היא לא מצטיינת (גם לי הלכו כמה נורות) אבל היא מאוד חסכונית, לא אוכלת שמן או דלק, מאוד סחירה (הראשון שראה קנה) יש שפע של מבחר ואין צורך להתפשר, ים של חלפים ובוא לא נשכח שהיא מאובזרת ויחסית זריזה. אני אישית לא הייתי הולך על הקורסה, ממש ששמעתי יש מכוניות אחרות עדיפות (206, איביזה ואפילו היפניות "החמודות" - שרייד, סטרלט וכל אלה שאני לא אוהב)

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

בקשר לפונטו ספייס:

האם יש למישהו נסיון עם הגיר הרציף שלה?

איך ביצועי הגיר הזה יחסית לידני (כוח וצריכת דלק)?

אם אחליט לקנות פונטו ספייס, האם עדיף הגיר הידני, או מספיק אמין ושפוי (?) לקנות אוטומטי?

תודה

פיני

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

לפי דעתי, יונדאי גטס ידני היא התשובה לחיפושך בנהיגה נורמאלית ורגוע היא עושה בעיר 1-15 אמינה מאוד לא מצועצעת ואם צריך בגאז' גדול אפשר לקפל את הכסאות האחוריים וכך יוצא שיש לך בגאז' ענק.

בהצלחה!

פורסם

יונדאי גטס???

ומה עם השמועות על צריכת דלק אסטרונומית? אני מניח שמדובר על האוטומטית, אבל יתכן שהאוטומטית לוקחת 1:8 והידנית 1:15?

משום מה לא נראה לי הנתון הזה, כי אפילו הקורסה והפונטו ספייס הידניות, הנחשבות למאוד חסכוניות לוקחות כ-1:15 בנסיעה משולבת , ולא בעיר.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

פונטו ספייס ELX :)

הן מראות אמינות טובה, מזדקנות בכבוד, והגרסה הזאת גם זריזה במיוחד :)

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
יונדאי גטס???

ומה עם השמועות על צריכת דלק אסטרונומית? אני מניח שמדובר על האוטומטית, אבל יתכן שהאוטומטית לוקחת 1:8 והידנית 1:15?

משום מה לא נראה לי הנתון הזה, כי אפילו הקורסה והפונטו ספייס הידניות, הנחשבות למאוד חסכוניות לוקחות כ-1:15 בנסיעה משולבת , ולא בעיר.

אין לי מושג כמה האוטומטית לוקחת וגם אני לא מתיימר לדעת אבל כן כן כן ידני לוקח 1-15 בדוק מליון פעם ועל כמה רכבים ואני שוב מדגיש נסיעה נורמאלית ורגועה.

בהצלחה!

פורסם

ראובן, כתבת שהגטס הידנית שותה 1:15 בעיר.

שום רכב לא שותה כל כך מעט דלק בעיר. נתון כזה מתאים אולי לנסיעה מעורבת ויותר לנסיעה מחוץ לעיר, אבל לא לנסיעה עירונית.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

תראה ידידי היקר, יש לי גטס ואני מאוד בודק כל כמה חודשים את צריכת הדלק מי שיודע לנהוג נורמאלי "וחסכוני" כמובן כאשר הרכב ריק יכול להגיע ל1-15 בדיוק לפני כחודש עשיתי בדיקה וכשאני אומר עשיתי בדיקה אני מתכוון 3 פעמים פול טנק כאשר נשפך ואחרי 100K שוב פול טנק וחוזר חלילה.

מדובר על גטס 1350 סמק.

• תוכן חדש...