Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6994 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז שלום לכל הצופים בהודעה!

אז כך היום בתאריך 3/5/07 יום חמישי הסאב שברשותי 12W3v2 שבק חיים (הלך לעולמו), באמצע שמיעה של איזה 15 דק/ השתתק הסאב, המגבר לא נכנס לפרוטקשיין וגם אחרי כיבוי והמתנה של כמה דקות הסאב עדיין לא עבד. נסעתי מהר למתקין שלי ואמרתי לו שהסאב הלך.

מכיוון שהמתקין שלי גם חבר של אבא שלי הוא נתן לי כמה אופציות, כאשר אחת האופציות לא בא בחשבון. האופציות הם:

1) לשלוח את הסאב הנ"ל לבדיקה ועם צריך לתקן אותו - מבחינתי לא בא לחשבון אני לא אוהב אלמנטים שחוזרים אחרי תיקון מבחינתי אורך החיים שלהם ואיכות יורד

2) להזמין סאב חדש 12W3v2 - שכמובן ממחירו המלא יתקזז מחיר הסאב התקול הבעיה היא שאין כרגע במלאי ויש צורך להזמין ולהמתין

3) ללכת על סאב אחר - זאת האופציה הכי נראת לי, אז אמרתי לו שאני מחפש כמה שיותר דיוק מהסאב אבל עדיין שיהיה פנאצ'י, לכן יש לי כרגע בניסיון סאב של חברת HERTZ מדגם EBX 300 R מסדרת ENERGY ומחר אני צריך להחזיר לו תשובה עם אני מרוצה או שאני מעדיף את ה12W3v2 להזמין.

ברצוני להגיד שהסאב שברשותי כרגע של הHERTZ חדש לגמרי...

ולנושא הדלמה היא כפי שהבנתם אם קראתם היא העם ללכת על הHERTZ או להזמין JL AUDIO 12W3v2 חדש שהסיכוי לקבל אותו קטן אלא לקבל את אחיו המחודש ה12W3v3

פורסם

ההחלטה נראת לי די קלה , אתה יודע איך הJL נשמע וההרץ אצלך עכשיו.

מה שאתה אוהב יותר תשאיר.(אני אישית הייתי הולך על JL שמעתי את שתיהם ואהבתי אותו יותר)

מחפש קומפוננט רוקפורד T5...

פורסם

זהו שחזרתי עכשיו מנסיעה בערך של 20 דק' ומעלה ההרץ באמת נציל מגבר שמוציא 250WRMS מרים יפה מאד את הסאב הנ"ל למרות שהוא מוצהר 500WRMS

בנוסף לזה בתדרים הגבוהים מרגישים ותר את ההרץ ואת הדפיקות שלו מהיר ומדויק לעומת זאת בתדרים ממש נמוכים של מכות תופים עדינות הוא מאד מתקשע לדעתי לעומת הJL

אני בדילמה קשה גם עקב שתקחו בחשבו שלהביא W3v2 חדש זה יהיה קשה וארוך מסיבה שזאת סדרה ישנה לעומת זאת את הW3v3 יהיה יותר קל וזאת הסדרה החדשה למרות שהיא אמורה להיות מבחינת נתונים ואיכות כמו הסדרה הישנה שמעתי את הסדרה החדשה ולא אהבתי לכן זאת דילמה לא קלה

פורסם

לדעתי אין פה שאלה בכלל. הכוונה שאני לא בא להחליט בשבילך או משהו כזה, אלא שאתה לא צריך לשאול אף אחד כי באמת שמעת את שתי הסאבים, את ה-JL אתה מכיר בעל פה כל "גראפס" שהוא נותן, והיום גם שמעת את ההרץ, שלפי מה שהבנתי יותר ממך הוא יותר חזק מה-JL. ההחלטה כולה שלך, כי שתיהם כבר היו אצלך ברכב, ושמעת אותם כבר. בלי עזרה מאחרים, כי יש שיגידו לך הרץ ויש שיגידו JL. אני? אני נמנע מלהגיב :-)

בהצלחה! גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אוקי בוא נפשט יותר השאלה, השאלה שלי היא בעצם כך שהJL 12W3v2 שהוא 300WRMS ישב על המגבר שלי שנותן 250WRMS הוא דפק חזק ויפה ומדויק ברמה טובה לא נפל כל כך בתדרים הנמוכים וגם כמעט לא בגבוהים אבל הייתי קצת איטי בדיוק ופחות פנאצ'י.

לעומתו יושב כרגע אצלי ברכב HERTZ מסדרת ENERGY מדגם EBX300R שיכול לקבל 500WRMS והוא רק מקבל 250WRMS והוא דופק חזק ומדויק והוא מהיר במכות באס שלו לעומת הJL שהיה קצת עצלן אבל בנוסף לJL בתדרים הגבוהים הוא אכן מדויק וחזק ואולי חשבתי להנמיך אותו קצת לעומת זאת בתדרים הנמוכים הוא נעלם כאשר הJL לא היה נעלם.

ופה הדלמה איך סאבים ברמה כמעט שווה לדעתי לשניהם חסרון אבל שונה איך אני מחליט באמת מה טוב לי?

ואני שוב מזכיר את החסרונות לJL חזק ומדויק ונשמע בכל תחום תדרים אך המכות הם לא פנאצ'יות ומהירות

הHERTZ לעומתו חזק, פאנצ'י, מהיר ומדויק אבל נעלם בתדרים הנמוכים

פורסם

אני גם תומך בדעה שההחלטה הכי טובה וחכמה היא רק שלך, כי האזניים שלך הם בלעדיות לך.

אבל! אני כן מרשה לעצמי להביע דעה בנוגע להשוואה הספציפית הזאתי שבין JL להרץ - כי מנסיוני, שאני כבר כמעט שנה (!!) בחיפושים אחרי סאב מסויים שיתאים לי - ההתלבטות שלי בתקופה האחרונה הצטמצמה לשני המותגים הנ"ל. בתחילה הכיוון היה ל12W3V3 של JL, ואז פתאום הגיעו כל התגובות החיוביות על הסאבים של הרץ - ובאמת התחבטתי המון זמן בעיניין.

בסופו של דבר, אחרי 20,000 בדיקות ונסיונות שונים, הגעתי לתובנה שמה שאני מחפש בא בכלל בתצורה של זוג סאבים של 10" בתיבה כפולה, ולאחר שיצא לי לשמוע את ה 10W3V3 החדשים של JL - נפל לי האסימון... ומה שקורה זה שממש מחר אני נוסע במיוחד מירושלים לבני-ברק, לרדיו-מילאנו, ששם מחכים לי זוג עשיריות כאלו.

אז הדברים שלי לא באים להגיד לך: "ה-JL יותר טוב..." או משהו בסגנון - זה הכול עיניין של החלטה אישית שלך. בהתלבטות שלי בין שני המותגים - אני בחרתי ב JL.

Chevrolet Silverado 2500HD - 2015 - LTZ

TW: Morel Supremo Piccolo | MID: Morel CDM 880 | MIDBASS: ScanSpeak Silver

SUB-WOOFERS: 2X JL Audio 10TW3 - Original Under The Seat StealthBox

TW Amp: Genesis Stereo 100 | MID+MIDBASS Amp: JL Audio 450/4 | Monoblock: JL Audio 500/1 | DSP: Helix Pro MK2

פורסם

חבר'ה תשימוע ללב למה שאתם עונים כל התשובות פה היו מיוחסות לW3v3 שהוא בכלל לא חלק מהנושא גם עם אני ילך על הJL אני לא יביא אותו אלא ינסה להביא את הסדרה הישנה W3v2 כי אהבתי אותה יותר.

גם לא בקשתי שתחליטו בשבילי כי זה לא יקרה אלא תתנו דעה לגבי החסרון שלהם וציינתי את זה בהודעה השלישית שלי, איזה חסרון הייתי מעדיפים שיהיה לכם מבחינת הסאבים הנפילה בתדרים או חוסר פנאצ'יות ומהירות?

פורסם

מקורי עם הקופסא המקורית או רק האלמנט?

האם אתה מודע לזה שההרץ מבקש 500 וואט נומינלי ו 1000 מתפרץ?

לעומתו הJL מותאם בול למגבר שלך?

למה לגמור את המגבר? למה לגמור את הסאב?

בנוסף הייתי בודק טוב טוב למה "הלך" לך הסאב.

יש סיכוי מאוד גבוהה שהמגבר שלך לא תקין כיוון שהמגבר שלך צריך לעבוד מושלם עם הסאב הזה , ואם הוא נדפק כדי לבדוק למה. יכול להיות שהוא יגמור לך גם את ההרץ.

יש השפעה פסיכולוגית קשה ומוחכת על מוצרים כך שמוצרים חדשים יוצרים אהדה אליהם . לא תמיד נכונה.

הייתי מבקש JL אחר (אפילו משומש או מתוקן) ואחרי זה מקשיב לו. 20 דק' נסיעה זה לא מספיק כדי לקנות סאב.

אם לא תחזור אחורה לא תוכל לדעת באמת.

פורסם
לשלוח את הסאב הנ"ל לבדיקה ועם צריך לתקן אותו - מבחינתי לא בא לחשבון אני לא אוהב אלמנטים שחוזרים אחרי תיקון מבחינתי אורך החיים שלהם ואיכות יורד

1. אם מחליפים קיט מלא ומקורי לסאב, ע"י בעל מקצוע ברמה גבוהה (רפי האוזמן) הרמקול יהיה כמו חדש. אין לך מה לחשוש מזה.

2. ליפני שאתה נחפז לתקן או להחליף את הסאב, תברר מדוע הסאב נשרף!!!

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

אז כך הHERTZ שאצלי ברכב הוא אלמנט + תיבה מקורית של היצרן והם חדשים היום יצאו מהניילון.

לעומת זאת שJL 12W3v2 מתאים בדיוק למגבר שלי זה נכון אבל גם את הHERTZ הוא מגביר בכבוד.

לעומת זאת המגבר מכוון נכון אני ישבתי עם המתקין במשך חצי יום רק כדי לכוון את המערכת כפי שאני אוהב ואני מזכיר שאני לא במצב מלא של הGAIN חתוך את הסאב בסביבות ה80HZ ומטה ועובד עם אתה מכיר את המגברים של JL במצב של HIGH VOLTAGE שזה בין 8mv-8v שאז הכיוון פחות עדין מבחינת הGAIN.

המגבר תקין לאחר שהיית בעיה שהוא נכנס לפרוטקשיין הוא נשלח מיידית רדיו מילאנו שהם הוא הורץ במשך יום כדי לעלות על התקלה ואחרי שתוקן הוא הורץ במשך עוד יום שלם כדי לבדוק שאין בעיה אחרת.

הסאב של הJL שהיה לי היה אלמנט חדש מקופסא עם תיבה לפי נתונים יצרן של רדיו מילאנו.

בקשר לאהדה של מוצרים חדשים נכוויתי מספיק במוצרים שנשלחו לתיקון וחזרו עם אותה בעיה או בעיה אחרת בכלל ירדו ברמה שלהם, עם זה רדיו דיסק פיוניר, עם זה מגבר JBL לכן אני לא מוכן לקחת סיכון יותר מעדיף חדש מהקופסא

פורסם

אז כך כמה דברים:

1) בשביל לדעת מה גרם לסאב להשרף ניתן לי הסאב של הרץ גם לצורך בדיקה וגם לצורך בדיקה עם אני מעוניין בו

2) בשביל לדעת בוודאות מה גמר לססאב להשרף זה לשלוח אותו לבדיקה אצל רדיו מילאנו שהם גם אלו שמבצעים את התיקון ואני לא מוכן לקחת סיכון שזה קשור לאלמנטים

3) הסאב של ההרץ שכרגע ברכב חדש מהניילון ומגיע אלמנט + תיבה מקורית של היצרן יחד

4) נכון שמהגבר לא ממש חזק לסאב אבל אל תשכח זה עדיין 250WRMS בכל מצב והמגבר מריפ יפה מאד את הסאב והוא לא בGAIN מלא

5) המגבר תקין אחרי שהייתה איתו בעיה ותוקנה והוא נבדק לפני שקיבלתי אותו אצל רדיו מילאנו במשך יום שלם שהורץ אצלהם

6)המגבר שלי עובד על HIGH VOLTAGE למי שמכרי את המגברים של JL שזה מצב GAIN בין 8mV-8V שנותן לך טווח טעות יותר קטן והחיתוך נעשה אך ורק מהמגבר בסביבות ה80HZ ומטה

7) אחרי שנכוויתי מספיק עם מוצרים שחזרו מתיקון אני לא מעוניין לחוות את זה שוב

פורסם

אז בשורה התחתונה - לשאלתך, אני הייתי הולך על מהירות ופאנצ'יות של הסאב - בגלל זה בחרתי בJL.

Chevrolet Silverado 2500HD - 2015 - LTZ

TW: Morel Supremo Piccolo | MID: Morel CDM 880 | MIDBASS: ScanSpeak Silver

SUB-WOOFERS: 2X JL Audio 10TW3 - Original Under The Seat StealthBox

TW Amp: Genesis Stereo 100 | MID+MIDBASS Amp: JL Audio 450/4 | Monoblock: JL Audio 500/1 | DSP: Helix Pro MK2

פורסם

Yוב אחרי כיוון של עוד כמה שעות בחנות הגעתי למסקנה ובחרתי בסאב HERTZ EBX300R הדיוק שלו, המהירות שלו, והפאמצ'יות שלו הJL לא מתקרב כל כך למרות שכבודו במקומו

פורסם

מזל טוב

תתחדש

אל תשרוף אותו

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

• תוכן חדש...