Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7070 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין שום דרך וצורה שבעולם שבה אפשר להגדיר נהיגה של נער ללא רשיון או נהיגה של נהג חדש טרי ללא מלווה כ"אימון שליטה" שיש בו תועלת כל שהיא. מדובר בהשתוללות עם הרכב אפילו אם זה סתם נסיעה איטית במעגלים.

נער חסר רשיון שרוצה ללמוד לשלוט על רכב מוזמן ללכת לשיעורי נהיגה או להתאפק עד שיוכל. ונהג חדש שאפילו חודשיים-שלושה רשיון אין לו שרוצה ללמוד את הרכב, ראוי שיעשה זאת בליווי נהג מנוסה ולא לבד...

1. שים לב לסתירה, וישנה סתירה, בחלקים המודגשים.

2. כשהייתי ממש קטן, פחות או יותר בגיל שבו יכלתי להגיע לפדאלים ועדיין לראות מעבר למכסה המנוע, אבא שלי לקח אותי לאזור מבודד ולימד אותי לנהוג, בפיאט אונו שלנו. בזכות זה השליטה ברכב כשלמדתי נהיגה באופן רשמי באה לי בקלות שלא תאמן, כי ברמת העקרון כבר ידעתי לתפעל את הרכב. וכל מה שנותר לי הוא להתרגל לנהיגה בכבישים, מה שאיפשר לי להשקיע יותר תשומת לב לנהיגה זהירה ונכונה במהלך השיעורים. אז זה שלילי ?

3. לי יש כבר רשיון וגם קצת ניסיון. אני הולך ביום גשום למגרש חניה גדול, חלק, ריק לחלוטין, ומתאמן על השליטה ברכב בסיטואציות שונו תשאני יוצר לעצמי. תרגיל שאני עושה כל הזמן ובו גם בודק את תקינות המכלולים ברכב (במקום בטוח יחסית לעומת נתיבי איילון לדוגמא) וגם עובד על הטכניקה שלי. זה טוב, לא ?

אז מה כזה נורא אם מישהו עם פחות נסיון יעשה את זה ? מה רע בכך שמישהו ללא רשיון, כאשר הוא מלווה באדם בעל רשיון ונסיון בסיסי שיעזור לו, במקום נטוש לחלוטין וללא מזיק או מפריע לאדם, ישפר את יכולות הנהיגה שלו.. גם אם בתור למידה מקדימה לשיעורי הנהיגה (שעלי לציין... לא מלמדים דבר מעבר ליישום התאוריה היבשה בכביש AKA איך לעבור טסט..)

אגב, אני רוצה לציין שאני מאוד נגד נהיגה, בכבישים למשל, ללא רשיון, בפסילה, ללא מלווה וכו'. מאוד נגד ! אני מאוד מקפיד על חוקי התעבורה, גם אלו שאינני מסכים איתם כלל וכלל.

אך לדעתי, אם היתה ניתנת להורים והאחים הגדולים בארצנו אפשרות ללמד את ילדיהם\אחיהם הצעירים מעט נהיגה, כמו שנהוג בארה"ב וקנדה למשל (לאחר תיאוריה מותר לנהוג בליווי נהג לו יש רשיון G2), היו הורים שיקחו את העניין ברצינות וישרישו בילדיהם תרבות נהיגה נכונה וחכמה, כמו שאבא שלי השתדל להשריש בי מגיל צעיר.

ולדעתי, את שעות העבודה של שוטרי התנועה במשטרת ישראל, צריך להקדיש לא לתפיסת ילדים פוחזים שרוצים להרגיש מה זה אוטו, אלא לתפיסת עבריינים, מסוכנים, רוצחים הנוסעים מידי יום בכבישי ישראל ומסכנים אותי, אותך ואת עצמם בעבירות תנועה חמורות בהרבה ש"מחליקות" מול עיני השוטרים באין מפריע.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

תקשיב טוב למה שאני אומר לך, וזה בדוק:

1. אין דבר כזה שוטר עירוני, יש פקח.

2. פקח לא יכול לתת לך דו"ח תנועה (רק דו"ח חנייה).

3. כל שוטר ובתוך זה גם: שוטר תנועה, סייר, בלש, יומנאי, חוקר, מתנדב (בתפקיד בלבד), כל שוטר במשטרת ישראל יכול לרשום לך דו"ח

רובנו קיבלנו דו"חות משוטרי תנועה או מסיירים, כי הם אלו שרובנו נתקלים בהם.

גם הבלשים רושמים דו"חות תנועה (כן כן) אבל רובכם לא תתיקלו בהם כי הם מחפשים סוג אחר של אנשים.

4. אם פקח, ללא שוטר ברכב (בנס-ציונה זוהי ניידת שיטור משולב, פקח + שוטר) רואה אותך משתולל ברכב הוא לא יכול לרשום לך דו"ח ולא יכול לקרוא לשוטר שירשום לך דו"ח (הוא יכול לקרוא לו, השוטר לא יכול לרשום).

אם השוטר לא ראה את העבירה הוא לא יכול לרשום את הדו"ח.

מה הוא יגיד בבית משפט? דוד אמר לי?!

*** כמובן שאני 100% נגד נהיגה ללא רישיון מתאים או ללא מלווה.

ולמר MUG - לא אתה ולא אני קובעים את סדר העבודה של שוטרי התנועה במשטרת ישראל.

אגף התנועה קובע - ורק שתדע שההנחייה החדשה הגורפת היא לרשום רק דו"חות לעבירות חמורות ולא סתם על פנסי ערפל, או שלט נהג חדש.

והתחנות נמדדות בזה, ומי שכותב הרבה דו"חות שטותיים יצטרך לתת דין וחשבון לממונים.

נהיגה ללא מלווה/ללא רישיון נחשבת לעבירה חמורה ביותר ובצידה האפשרות לפסילה מנלהתית והחרמת רכב.

כביש הסופרלנד הינו כביש לכל דבר, גם אם הוא רחוק מעט.

אין לך או לאף אחד אחר את הזכות לבחור איזה חוק למלא ובאיזה אופן, זה שכל אחד עושה מה בזין שלו זה משהו אחר.

ואם לך נראה שבסופרלנד זה בסדר לנהוג ע"מ להתאמן ולי זה נראה שבאיילון זה מקום טוב להתאמן?

אין לזה סוף.

פורסם

קודם כל, משחק המילים עם ה MUG לא במקום. אם התכוונת למה שהתכוונת, אני לא העלבתי אף אחד, מצפה לקבל את אותו היחס חזרה.

דבר שני, שוב, כל עוד החוק אוסר על כך, אני נגד נהיגה ללא מלווה, לאל רשיון וכו'.

אני מאמין שיש צורך בשינוי החוק.

אבל מעבר לזה, אני מאמין שיש צורך להקציב יותר כח משטרתי לעבירות החמורות באמת, ולנקודות התורפה, המועדות לפורענות בכבישי ישראל. מה היקף התנועה בחניוני הסופרלנד באמצ"ש בבוקר ? מה הסיכוי שנניח, אם תעשה שם סיבוב ותענה לטלפון (משהו, אגב, שאני מאוד נגד אנשים שעושים את זה), יקפוץ לך מישהו לכביש ולא תשים לב אליו ? אבל שם, המשטרה עושה פטרולים ומחפשת נהגים כמו פותח השרשור הזה... לעומת זאת, בבית דגן, מחלף ראשי וחשוב, פקוק בשעות רבות, נתיבים רבים, וממש מתחת לאפם של משטרת התנועה... אנשים עסוקים בכל דבר הכל מאכילה, דרך איפור וגילוח, ועד קריאה, שינה והחלפת חיתולים לתינוק... אנשים מדברים בטלפון, חותכים, "גונבים" את הרמזור, "גונבים" מנתיבי הפניה ימינה ושמאלה כדי לא לעמוד בפקק, ובוא לא נתחיל על הערסוואתים מרמלה עם דלי במקום אגזוז באיביזה 1.4 שטסים מנתיב לנתיב באמצע הפקק, בקולות ששייכים לחדר השרותים.

לדעתי האישית, בתור אזרח שמשטרת ישראל אמורה להגן עליו, הם העבריינים המסוכנים יותר, כל אלה. משום מה דווקא הם יוצאים ללא עונש.

מעבר לזה ההנחיה החדשה היא מבורכת, כנ"ל לגבי דוחות חניה שלדעתי הפיקוח העירוני צריך לטפל בזה ולא המשטרה. המשטרה צריכה לאכוף עבירות, להגן על האזרחים, מפני פגיעה של גורמים עבריינים שאינם מצייתים לחוק ומסכנים בכך את הציבור. הלוואי רק שיישמו את ההוראה החדשה.

ולסוף הערה קטנה לא דיברתי על כביש הסופרלנד שהוא כביש גרוע ומסוכן, בגלל תאורה חסרה, חוסר הפרדה בנתיבים ועיקולים ללא ראות טובה. התכוונתי לחניונים הרחבים, אלו מאספלט ואלו מחצץ, שיש לכל אורך האצטדיון ובהם לא חונה אף אחד מלבד ימי הפעילות של האצטדיון או הסופרלנד. משמע, ביום כזה, כשהחניה ריקה מאדם, המקסימום שתוכל לעשות זה... לעלות עם האוטו שלך על המדרכה ולעשות לעצמך נזק. באיילון אם תחליט להתאמן תגבה קורבנות גם מהזולת, אז אל תיתמם - יש הבדל.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

תראה, נקמיצ'י, הבעייה פה היא לא עצם הרעיון של להתאמן - זה דבר מעולה, שיכול להציל לך ולעוד אנשים את החיים, כי כשתהיה במצב סכנה שדומה למצב שהתאמנת עליו תדע עם הזמן מה לעשות.

נכון שזה לא בסדר להתאמן בחניות וכבישים נטושים אחרים, אבל זה נעשה בלית ברירה - במידה והמדינה הייתה מתנהגת כמו מדינה מערבית מודרנית ולא כמו מדינת עולם שלישי חוק הספורט המוטורי כבר היה מאושר מזמן, עד עכשיו כמה וכמה יזמים היו פותחים מקומות ייעודיים ומאורגנים להתאמנות וימי מסלול - וכולנו יכולנו להתאמן בצורה נורמאלית, כמו שמגיע לנו - לא כמו עבריינים.

ולא - קורס נהיגה מתקדמת זה לא חלופה לאימונים, קורס נהיגה מתקדמת אמור לתת לך את הקווים המנחים לנהיגה נכונה - אך הוא לא ישנה אותך במפגש אחד, תצטרך להתאמן המון על החומר שלמדת עד שזה יכנס לך לאינסטינקטים, ומכיוון שאין ברירה מתאמנים בינתיים במקומות מאולתרים.

(התגובה נכתבה ברמה התיאורטית של המקרה, ולא בקשר לפותח האשכול - מבחינתי יכול להיות שהוא סתם רצה לעשות "פס" ולא התכוון ללמוד משהו מזה - כמה כבר אפשר ללמוד מרוורס של כמה מטרים?).

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

• תוכן חדש...