Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7058 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

קיבלתי מנילה.

קרבית בעיקר,ואני מאוד רוצה לשרת כקרבי אבל הסיפורים מוציאים לי את החשק.

כמו כן,אני שמנמן.

האם שמנמנים מסתדרים בקרבי? או שצריך כבר להגיע בכושר?

במידה ולא- מה כן ניתן לעשות בצבא?!

האם יש נהג מבצעי?

משמע נהג של משימות מיוחדות?

אוף,הסיפור מלחיץ אותי.

תודה.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל יש לך מלא זמן עד הגיוס ככה שאתה יכול לשנות את הסטטוס של ה"שמנמן".

אני יכול להגיד לך שיש לי חברים שהיו שמנמנים וסיימו שירות מלא ביחידה קרבית, מישהו שכרגע עולה לי לראש היה בשיריון.

לפי מה שזכור לי נהג מבצעי הוא לוחם שסיים את תקופת ההכשרה וכבונוס המ"פ תירונות שלו מחליט לצ'פר אותו בקורס נהגי האמר (ייתכן וזה לא מדוייק).

בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה בבחירת התפקיד הרצוי ובשירות הצבאי.

דוד.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

קאררה

אני לא יודע אם יוציאו אותו, בעל פרופיל קרבי, לתפקיד שגם בעל פרופיל 64 עושה (אחד מהשכבה שלי משרת בתפקיד הזה, עשה טירונות 02)

מקס- לרוב כולם מסתדרים בקרבי, גם שמנמנים.

אם הנושא מפריעה לך אתה יכול להתחיל להתאמן כבר מעכשיו ולהוריד קילוגרמים.

מבחינת כושר בטירונות, אתה יכול לבוא גם בלי כושר- בונים לך אותו עפ"י סרגל מאמצים אחיד.

בסופו של דבר אתה תראה שיפור בין בר אור לבר אור.

פורסם

היו לי הרבה חברה שהגיעו לפלוגה עם קושר אפסי (כולל אותי) לכן בונים לך אותו לאט לאט.

חבר שלי בבר אור הראשון עשה 11 דקות לאלפיים.

סוף אימון מתקדם הוא עשה פחות מ 7 :shock:.

ואין שום מניע להיות שמנמן.

פורסם

מקסים, אני אומר לך תרשום להם "אני רוצה לנהל את הז*****", זה התפקיד הכי טוב בצה"ל.

ואם היית חושב קצת אחורה: היית מגלה שהמנילה זה כמעט קשקוש, הם ישימו אותך איך שיסתדר להם הם לא ממש מתחשבים במה שמסתדר לך, אז תבקש להיות נהג אם אתה לא מבין שזה בזבוז זמן, תראה מה ישימו אותך ומשם תזרום.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

קרבי לא חייב כושר מעולה. יש מספיק תפקידים קרביים כמו שריון, תותחנים ונ"מ ששם לא צריך כושר מיוחד. אני זוכר את נהג המרכבה שהיתה איתנו במוצב בלבנון שהיה הרבה יותר משמנמן ובקושי היה עובר דרך פתח הנהג.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אז מה לא בזבוז זמן בצה"ל?

מחשבים אני לא אוהב,אם זה משו שקשור לטכנולוגיית קשר או סלולאר זה נחמד.

אבל אני לא יכול לשבת על כסא כל היום ולהלחים דברים.

אבל מצד שני מה עוד יכול להיות מעניין?

פורסם

תלוי מה אתה אוהב.

יש החל ממודיעין, חימוש וכו' ועד להכין קפה לרס"ר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מקס, בזבוז זמן הוא כל דבר שתוכל לעשות באזרחות ולקבל עליו משכורת שלמה ולא כסף למסטיק פעם בחודש.

לא בזבוז זמן, זה משהו שיקנה לך ידע חדש, יתן לך נסיון באיזה תחום שתוכל לעסוק בו לאחר הצבא.

אתה טוען שאתה לומד משהו שקשור במכונאות רכב, אז תנסה לבקש חשמלאי רכב או לא יודע מה, בשביל לקבל קצת נסיון בתחום.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם
אז מה לא בזבוז זמן בצה"ל?

להיות לוחם זה לא בזבוז זמן...

שמע כמו שנאמר כאן, לא חייבים כושר (רצוי להגיע עם, אבל זה לא חובה) כדי להיות בקרבי, ומי שבאמת רוצה יצליח גם בלי להיות בכושר מעולה...

פורסם

מנסיוני המר - מי שמגיע ליחידה קרבית עם אפס כושר קרבי אכן יגיע תוך כמה חודשים לכושר שהוא לא חלם עליו בחיים אבל יירק דם כל הדרך. מי שמתחיל כמה חודשים לפני הגיוס לשפר את הכושר בצורה בסיסית, יעבור את זה הרבה יותר בקלות.

לא צריך מכון כושר ולא חייבים קורס הכנה לגיוס שמועבר על ידי צוללנים לשעבר מטייסת מטכ"ל. מספיק לצאת כמה פעמים בשבוע להליכות מהירות משולבות בריצות קלות למרחקים הולכים וגדלים ולעשות סטים של מתח וכפיפות בטן, ומדי פעם לעשות בר-אור עם מדידה כדי לבדוק את ההתקדמות.

זה הרבה יותר טוב מכלום, ולפחות השלבים הראשונים בסרגל המאמצים בטירונות יעברו יותר בקלות ויעזרו לעבור את השבועות הראשונים שהם הכי קשים פסיכולוגית.

פורסם
מה לגבי משטרה צבאית? מג"ב?

למישו יש אור לשפוך על הנושא?

מג"ב זה גם קרבי, כלומר הטירונות שלהם גם די קשה פיסית (הכוונה היא למי שבא לא בכושר)... מה שכן לפעמים העבודה שלהם קצת שונה מחי"ר רגיל... יש מג"בניקים שמפטרלים בימי שישי בלילה במרכז במקומות הבילוי, בירושלים במקומות שונים וכדומה, כלומר משימות של בט"פ (מג"ב שייך למ"י)...

ומשטרה צבאית זה לא קרבי, אבל קשה לי להבין למה שתרצה להגיע לשם...

בקצרה על מ"צ (עד כמה שאפשר), עוברים טירונות 02 "מורחבת", כאשר המורחבת מתבטא בזה שמושכים את הטירונות עוד איזה שבועיים שלושה (כלומר במקום 4-5 שבועות זה נמשך 7-8 ), ויש גם שבוע שטח שזה 3 ימים שבהם אתה ישן בשטח ויורה הרבה יחסית לג'ובניק... חוץ מזה טירונות 02 רגילה, כלומר לא צריך כושר כדי לעבור אותה...

אם תרצה קצת מידע על התפקידים אני אפרט...

• תוכן חדש...