Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7058 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי קורולה 96

ראיתי בפורום כל מיני נושאים של ניקוז אוויר במערכת של הרדיאטור הבנתי שזה קשור למים איכשהו

השאלה שלי מה זה בכלל ניקוז אוויר ואם בכל רכב צריך לעשות את זה ? אם כן אז איך עושים את זה בקורולה

שאלה נופסת מה זה נוזל קירור???

פורסם

נוזל קירור זה "מים"(נוזל) נוזל שמיועד לרדיאטורים אלה לא יים רגילים מהברז אלה מים ששומרים על הרדיאטור ומערכת המים של הרכב זה נוזל קירור יעודי לרדיאטורים...

לגבי אוויר:

ברגע שמחליפים את המים(נוזל קירור) ברכב ואז ברגע שמרוקנים את המים הישנים וממלאים מים חדשים אז מצתבר אוויר בעת המילוי מים ברדיאטור וזה גורם לכמה בעיות ברכב כמו חימום יתר וכו... כדי לנקז את האוויר צריך לדעת איזה פקקים ליפתוח וכולי

לגבי הקורולה שברשותך אם היא טופלה במוסך ובמוסך החליפו לך את נוזל הקירור ודאי שגם ניקזו לך את האוור במערכת..

פורסם

תראה אף פעם לא החלפתי מים ברדיואטור ואני חושב שזה נחוץ.. אני לפעמים מוסיף אם חסר

יש ברדיאטור בורג מלמטה שאיתו מרוקנים את המים

הבנתי שהבורג הזה ממש עדין ואם ההברגה הולכת שם אז הלך הרדיאטור

אני לא יודע אם זה נכון ככה אני שמעתי

איך אפשר לרוקן את הרדיאטור אצלי ולנקז את האוויר שיצטבר אח"כ?.

רק כדי להיות בטוח שהבנתי נכון נוזל קירור= מים יעודיים לרדיאטור?

פורסם

לגבי ניקוז אוויר בקורולה אני לא יודע

לגבי נוזל קירור

נוזל קירור זה הנוזל שעובר במעברים שמיועדים לו במנוע על מנת לספוג את החום העצום ולקרר את המנוע

וכך לשמור עליו מחימום יתר ולשפר את יעילות השרפה שבו

הנוזל סופג את החום וממשיך לכיוון הרדיאטור שע"י צלעות ומאורר מקרר את הנוזל שספג את החום מקרר אותו

ומחזיר אותו למנוע בכדי לספוג את החום

ישנם הרבה סוגים של נוזל קירור הפשוט הוא... מים - אך מים (כמו בקומקום) גורמים לקורזיה ולהצתברות אבנית במעברי המים במנוע (עד כדי נזק בראש מנוע אליומניום שרגיש להם במיוחד) ובכלל לא מומלץ בכול מנוע...

נוזל קירור איכותי יותר (כגון פרסטון) יתן גם ספיחת חום טובה יותר ביחד עם תכונות נגד קפאון (מתאים יותר לארצות קרות)

ואחוז קטן של שימון שמועיל למשאבת הדלק

בעיקרון אין בעיה להשתמש במים אם הם לא היו יוצרים משקעים שלילים... אבל הם יוצרים וזה המינוס

ניתן להשתמש במים לזמן קצר ללא חשש - אך לא לאורך זמן (הנזק יתבטא בעתיד הקרוב או הרחוק)

אלעד

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

קודם כול תבדוק את צבע המים

אם השתשמת במים רגילים והצבע נוטה לחום - תפנה למוסך ותבקש שטיפת מעברי מים

די פשוט (אפשר גם לבד) פותחים את צינור הכניסה למנוע והיציאה ומכניסים צינור ומזרימים מים בלחץ מתון - כול הלכלוך יצא

ולאחר מכן רק נוזל קירור טוב כגון פרסטון - או יעודי (כלומר המלצת יצרן) שניהם טובים מאוד

יש בעיה במנוע ישן שהתרגל למים רגילים להחליף מים בגלל שנוזל קירור איכותי ימיס את האבנית שנוצרה ואולי יפתח "סתימות" שהאבנית יצרה - שד"א עדיף לפתוח מאשר להשאיר את המצב כמו שהוא ולטפל

סיכוי נמוך אבל כדאי שתדע :wink:

אלעד

פורסם

תראה היה ברדיאטור מים אדומים.. הם היו אדומים לא בגלל הלכלוך בגלל שזה היה הצבע שלהם מלכתחילה

קיצר שהיה חסר כל פעם מים אני הוספתי מים ירוקים על האדומים..

זה יכול לגרום לנזק?

פורסם

לא בריא לערבב שני סוגי נוזלים - אבל גם לא גורם לנזק

ממליץ לך בחום על ניקוי הצנרת ומילוי פרסטון

פורסם

לי יש קורולה 96

אמרתי למוסכניק של אגזוזים וראדיטורים שאני רוצה להחליף את המים בראדיטור ואת כל המים שבצנרת בכלל, שאלתי אותו אם צריך לעשות ניקוז אחר כך והוא אמר לי שאין צורך לעשות ניקוז. הוא אומר שעושים ניקוז רק אם מוציאים את הרדיאטור

ובמקה של החלפת נוזל קירור אין צורך להוציא את הראדיטור עושים את זה על המקום

ולא מסתדרים לי 2 הדעות האלה בייחד..

משהו יכול לעזור??

פורסם
לי יש קורולה 96...שאלתי אותו אם צריך לעשות ניקוז אחר כך והוא אמר לי שאין צורך לעשות ניקוז. הוא אומר שעושים ניקוז רק אם מוציאים את הרדיאטור...לא מסתדרים לי 2 הדעות האלה בייחד...משהו יכול לעזור??

תחליף מוסכניק!

• תוכן חדש...