Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3987 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 106
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אם יש לך רכב עם גיר רובוטי, אתה תגמור את המצמד(ים) מהר מאוד.

מה כל כך מסובך בללחוץ על דוושת הבלם בעמידה ברמזור? כך האוטו מתוכנן לעבוד, אל תנסו להמציא את הגלגל מחדש.

אתה צודק.

האמת שדיברתי על אוטומטיות פלנטריות. זה לא עובד עם אף סוג של רובוטית ולמיטב הבנתי גם לא עם CVT.

אין בעיה לעמוד עם דוושת הבלם ואני גם נוהג כך בעיקר כשאני האחרון בטור.

ברם, בעמידה ממושכת בתוך הטור בלם יד זו אפשרות נוחה, שלא משאירה את אורות הבלם דלוקים סתם (בעיקר בלילה) ומקבעת את הרכב גם אם הוא יקבל דחיפה קלה מאחור.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

בCVT יש גם ממיר מומנט אאל"ט.

ובכל זאת, לא רואה סיבה לעשות את זה.

למה מפריע לך שאורות הבלם נשארים דלוקים?

עריכה אחרונה על ידי Caveman

!AWDSOME

פורסם

יש עניין של להעביר לניוטרל שנייה לפני שהרכב נעצר בצומת,

כך העצירה חלקה יותר, הבלימה הנדרשת זעירה ובעיקר אתה

לא עומד ותוקע שני כוחות שונים של D מול בלם. כשאני רואה

שלפני עצירת צומת ארוכה אני לרוב מגיע לעצירה בניוטרל,

האוטו עומד לו בשקט ואין מאבק בין D לבלם.

The first one to get angry loses

פורסם (נערך)

סיוויק, מה קרה לנאה דורש נאה מקיים? :wink:

אם אתה נעצר אחרון בסוף הטור (אלא אם כן כבר נוצר טור מאחוריך בזמן ההאטה) בסרק אז איבדת את יכולת התגובה.

הבעיה שעליה אתה מדבר (התנגדות הבלמים לכוח המנוע) לא משמעותית בעצירות מהסוג שאתה מתאר.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

כשאתה בהילוך אפשר לפחות לנסות לברוח ממחזה האימים שבמראה.

כל פתרון של העברה לניוטרל/קיבוע הרכב עם בלם היד וכדומה מקומו כשאתה עומד באמצע הטור ולא כשרק נעצרת בקצהו.

פורסם
יש עניין של להעביר לניוטרל שנייה לפני שהרכב נעצר בצומת,

כך העצירה חלקה יותר, הבלימה הנדרשת זעירה ובעיקר אתה

לא עומד ותוקע שני כוחות שונים של D מול בלם. כשאני רואה

שלפני עצירת צומת ארוכה אני לרוב מגיע לעצירה בניוטרל,

האוטו עומד לו בשקט ואין מאבק בין D לבלם.

על איזה מאבקי כוחות אתה מדבר?

האוטו מתוכנן לעבוד כך.

גיר פלנטרי מצוייד בממיר מומנט.

גיר רובוטי מצוייד ברובוט שידאג להפריד את המצמד בשבילך.

אין שום מאבקים בין כוחות שפוגעים בתקינות הרכב.

אתה לא יודע לעצור בצורה חלקה כאשר אתה בD? כנראה שיש לך עוד מה ללמוד מבחינת נהיגה.

מה שאתה עושה לא נכון, ומסוכן.

תשאירו את הגיר בD ותנו לטכנולוגיה ולנוחות שאתם אוהבים וששילמתם עליה לעשות את העבודה שלה.

!AWDSOME

פורסם

דווקא ההסבר שלך תומך חלקית בדבריו של סיוויק:

ברכב אוטומטי פלנטרי לא נוצרת שום הפרדה בין המנוע לממסרה בזמן שאתה עומד עם רגל על הבלמים, ולכן אתה למעשה מחמם (בקצב מאוד אטי ולכן לא רלוונטי לעצירה ארעית ברמזור) את הנוזל בממיר.

פורסם (נערך)

ובדיוק כפי שציינת, זה לא רלוונטי לנהיגה רגילה. אם מסיבה כלשהי יעלה הצורך לעמוד במשך שעה במקום כאשר הגיר משולב ל-D, נוכל לפתוח את הדיון מחדש.

אגב, בגיר רובוטי כן מומלץ לשלב ל-N במידה ומדובר על עמידה ארוכה יותר מהמתנה לרמזור ירוק.

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם (נערך)

ברכב אוטומטי פלנטרי לא נוצרת שום הפרדה בין המנוע לממסרה בזמן שאתה עומד עם רגל על הבלמים, ולכן אתה למעשה מחמם (בקצב מאוד אטי ולכן לא רלוונטי לעצירה ארעית ברמזור) את הנוזל בממיר.

אני אזהר בדברי, כי כאן כבר קצת קטונתי, אבל אני סמוך ובטוח שגם עם המצב הזה הרכב יודע להתמודד.

אני בספק אם הנוזל יתחמם עד כדי טמפ' שתגרום נזק למשהו. גם אם אעמוד חצי שעה בצורה הזו, בקיץ (גיר פלנטרי)

שורה תחתונה. כל עוד לא "חונים" אין סיבה לצאת מD. להוציא כמובן מצבים שמצריכים הילוך ספציפי, כאשר נדרשת בלימת מנוע למשל.

בכל גיר אוטומטי, לא משנה מה סוגו.

חונים - עמידה ממושכת, יותר מעצירה ברמזור/פקק. למשל, כאשר ממתינים למישהו בצד הדרך / במפרץ חניה / חניון וכד'

עריכה אחרונה על ידי Caveman

!AWDSOME

פורסם

אם שמן הממסרה מלא לפי הוראות היצרן, אתה יכול לעמוד במקום גם שבוע, שום נזק לא יגרם, מאחר והממסרה מתוכננת לכך.

דווקא עמידה ממושכת מאד ב n עלולה לגרום לחימום השמן, מאחר ואין סחרור שמן כפי שנוצר על ידי ממיר המומנט במצב d.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

דעתי כדעתכם, וכאמור יש גם צורך בטיחותי להישאר בהילוך לפחות בחלק מזמן העצירה.

למיטב ידיעתי, בתיבות פלנטריות כיום אין הפסקה של סחרור השמן גם כאשר התיבה בסרק.

פורסם

ברכבים רובוטיים, בין אם בעלי מצמד בודד או כפול, כאשר אתה לוחץ על הבלם, זה כאילו לחצת גם על דוושת המצמד ברכב ידני. הגיר מתנתק מהמנוע.

אך גם באלה יכולים להיות הבדלים מכיוון וישנם רכבים שכאשר מורידים את הרגל מהבלם, הגיר בעצם פועל כמו שחרור קלאץ' עד לנקודת החיכוך על מנת שהרכב יתקדם כמו שקורה ברכב בעל גיר פלנטרי כאשר מורידים את הרגל מדוושת הבלם. רכב כזה לדוגמה הינו הפורוד פוקוס הנוכחית.

בבראבו שלי, בעלת גיר רובוטי חד מצמד, אם מורידים את הרגל מדוושת הבלם הגיר לא עושה דבר ומתנהג כגיר רגיל לכל דבר ועניין. לצורך העניין כאשר הרכב יעמוד בעלייה ואעזוב את דוושת הבלם, הרכב ידרדר לאחור (ובשביל למנוע את זה יש ברכב מנגנון hill holder). כאשר נוגעים בדוושת הגז הגיר בעצם מתחיל לעשות את שלו.

לחילופין, למיטב ידיעתי, בקורולה שצוידה בגיר רובוטי חד מצמד, אך לא הייתה מצוידת במנגנון hill holder, הרכב היה ממש כמו רכב בעל גיר ידני בתחילתו, והמון אנשים התלוננו על הדרדור לאחור כאשר מנסים לבצע זינוק בעלייה. לאחר מכן ביצעו עדכון תוכנה לגיר על מנת שיפעל כמו בפוקוס הנ"ל על מנת למנוע את הדרדור.

השאלה היא, ברכב בעל גיר רובוטי, אשר פועל כמו בפוקוס הנ"ל, האם משיכת בלם היד כאשר הרכב בD לא תגרום בעצם למצב די רע שבו הגיר חושב שעזבת את דוושת הבלם ורוצה להתקדם אבל בלם היד ימנע זאת ממנו ויגרור בלאי מואץ למצמד באותם רגעים?

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

ברור שכן, ולכן אין לבצע זאת במכונית עם תיבה כזו.

הדבר הכי טוב: להאט מוקדם כך שזמן העמידה מתקצר ואז כל הלבטים הללו נעלמים ואיתם גם עוד כמה דברים...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3987 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...