Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7089 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב כמו שכולם כבר יודעים הרכב הוא סופר לאנסר ידנית 97'

היום הרכב נכנס לחשמלאי בפעם השניה לאחר החלפת אחד החלקים במערכת החשמל.

לאחר התלוננות שלי שצריכת הדלק עלתה בצורה לא גדולה אבל מספיק בולטת נבדק ברכב בדיקת גזים ונמצא כמות גדולה של חמצן ולגבי הפליטה הנורמה זה 0.3 הרכב שלי עשה 0.56

כמעט פי שנים מהמותר.

הרכב יצא לסיבוב בדיקה ע"י החשמלאי אני חייב לציין שנסיעה די אגרסיבית משיכת הילוכים וכ'ו

ביקשתי שלא יקרע לי את הרכב הוא אמר שככה אפשר לבדוק את הרכב ושזה לא עושה נזק.

בכל אופן הוא אמר לי שבולם קדמי שמאלי מת ממזמן והוא חושב שכדאי לבדוק בהמשך את שאר הבולמים (אחרי הכל רק חשמלאי שמבין קצת עניין לא מעבר לזה).

בכל אופן ב 170 נתן לחיצה די חזקה על הברקס ונשמעו כמו דפיקות של ABS וברכב שלי אין את המערכת הזאתי, אמר שלדעתו זה לאגר, בנוסף ההגה קצת טייל כנראה כיוון פרונט.

בכל אופן הגענו לרמזור ואז הרכב התחיל להקפיץ לעצמו קצת טורים כמו 3 נגיעות על דוושת הגז והם נרגעים וחוזרים לנורמה.

אמר שמנוע צעדים חדש עולה כ 3000 שקל ושהוא יכול להביא משומש ב 500-600.

לשאלתי- האם יש עוד משהו שניתן לוודא שאכן זהו מנוע הצעדים (קראתי את המאמר)

האם יכול להיות שזה סתם מצערת שזקוקה לניקיון בעיות בהזרקה?

מה ההשלכות של לנסוע תקופה לא קצרה עם הבעיה הזאתי (כנראה מאד שמנוע צעדים).

ממה הבעיה נגרמת?

לגבי הפרטים הרכב כמו שציינתי למעלה סופר לאנסר 97

לגבי הטיפולים לעיתים די תכופות נבדקים הפילטרים ובמידת הצורך מוחלפים.

טיימינג לפני 15K. חשוב לי לציין שיש לי חור קטנטן בצינור שהולך מהרדיאטור למנוע (תמיד נבדקים מי קירור לפני הנסיעה) ובנוסף נזילת שמן קטנה מאיזור ראש המנוע שמן חצי סינטטי ונבדק לעיתים די תכופות.

כל דבר שיכול לעזור לי לבדוק משהו לבד או למנוע ממני לבזבז כסף על משהו שלא בהכרח לצורך.

אין איזשהם בעיות בהאצה ובדר"כ לא עובר את ה-100

תודה מראש- מצטער שזאת לא פעם ראשונה שהנושא הועלה ע"י כל פעם יש לי עוד קצת מידע להוסיף ומקווה שזה יעזור להבין מה הבעיה ובכך לעזור לי למצוא את הפיתרון האופטימלי בלי להשאר עם בור בכיס.

תודה מראש ותגיע תודה גם בהמשך

עדיף מאזדה 3 עם דלקן מאשר M3 בלי דלקן

פורסם

אתה צריך לשרשר את כל הנושאים האלו ביחד ולא לפתוח נושא חדש כי ככה אף אחד לא זוכר מה ההיסטוריה של הרכב, ולא כולם יתאמצו לחפש את ההודעות הקודמות שלך.

לעניין שאלת, כנראה שהנזק המיידי שיגרם הוא תצרוכת דל'ק גבוהה מידיי, כמו שאתה מתלונן עליה. תעשה את החישוב בעצמך ותראה מה יותר משתלם לך לעשות, לטפל בייצוב הסל"ד או להמשיך להפסיד דלק.

פורסם

נשמע כאילו יש לך לא מעט מה לתקן ברכב, ואתה מגיע לבעלי המקצוע הלא נכונים.

האם הרכב עבר כבר מבחן רישוי?

אישית הייתי מתחיל בטיפול בבולמ"ז הספק גמורים ובנזילות השונות ברכב ורק אחר כך עובר למערכת ההזרקה. אבל אם יש טסט קרוב, אולי כדאי להתחיל דווקא מההזרקה כדי לעבור את בדיקת זיהום האוויר בצורה חלקה יותר.

ובכלל - הייתי בודק בכיוון של בעל מקצוע אחר. אני בטוח שאם תספר לנו מאיפה אתה בארץ יוכלו להמליץ לך על מכונאים, חשמלאים ואנשי דיאגנוסטיקה טובים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

טוב לגבי החשמלאי זה קרוב משפחה ויש ליד הבית כביש שומם.

בכל אופן אם הנזק הוא רק דלק זאת לא בעיה רצינית הרכב ירד ממוצע של 1ל13 במינימום

1-11.5 ישנו איזשהו נזק בהמשך?

אני גר צמוד לשדה תעופה בן גוריון ליד לוד

מה גורם למנוע הצעדים להיהרס?

ישנם איזשהם פעולות שאני יכול לבצע על מנת לדעת בוודאות שאכן זה מנוע צעדים ולא מצערת או כל בעיה אחרת?

לגבי הטסט יש עוד זמן ככה שזה לא אמור להוות איזשהו שיקול

פורסם

מה היו ערכי ה HC?

לא צריך ליסוע על 170 (ואפילו לא 100) לפני שבודקים רכב על 4 גזים

כמו שנאמר - יש לך דברים יותר חשובים לתיקון עוד לפני נושא תצרוכת הדלק.

פורסם

ערכי המה??? HC? שפה רגילה בבקשה.

הוא עשה סיבוב לא בשביל לבדוק את הגזים אלא בשביל להרגיש בולמים,ברקסים,היגוי,מנוע

מה שהוא אמר לי שלא תקין זה הפליטה

שהנורמה היא 0.3 וברכב שלי זה קרוב ל 0.6.

בכל אופן דיברתי עם שותפי לתחזוקת הרכב (אבא)

בולם שמאלי קדמי בטוח הלך האם כדאי להחליף את שתי הבולמים הקדמיים בשביל שיהיה בלאי זהה?

יום ראשון אני ישים לרכב תוסף דלק בתקווה שזה ישפר את המצב

יום שני יכנס חזרה לחשמלאי לקבל החלטה סופית אם להחליף מנוע צעדים במשומש כ 500-600 שקלים.

ובמהלך השבוע מקווה שהרכב כבר יכנס לבלמים ולבדיקת הלאגר או מה שהיה שעשה את הרעש בעת בלימה חזקה.

עצות/טיפים התקבלו תמיד בברכה

שוב תודה

פורסם

דבר נוסף

אם המנוע צעדים לא תקין אין בכלל מקום לבדוק תצרוכת דלק (יש להחליף את המנוע צעדים ורק אז לבדוק)

HC - הדלק שלא נשרף

פורסם

אם חשמלאי-חאפר היה נוהג לי ברכב ככה באמתלה שהוא בודק לי את האוטו - הייתי מנסה עליו אלת בייסבול, באמתלה שאני בודק לו את הקשיחות המבנית של העצמות.

חפש לך מוסכניק אמיתי כדי לקבל חוות דעת על מצב האוטו, ותרחק מחאפרים שמתהדרים בתואר חשמלאי רכב ומוצאים לך שהבולם השמאלי קדמי גמור תוך כדי נסיעה ב170.

עם היכולות האלה הוא יכול להחליף את אורי גלר.

אשמח אם תציין מיהו אותו חאפר, כדי שנוכל להזהר.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
אם חשמלאי-חאפר היה נוהג לי ברכב ככה באמתלה שהוא בודק לי את האוטו - הייתי מנסה עליו אלת בייסבול, באמתלה שאני בודק לו את הקשיחות המבנית של העצמות.

חפש לך מוסכניק אמיתי כדי לקבל חוות דעת על מצב האוטו, ותרחק מחאפרים שמתהדרים בתואר חשמלאי רכב ומוצאים לך שהבולם השמאלי קדמי גמור תוך כדי נסיעה ב170.

עם היכולות האלה הוא יכול להחליף את אורי גלר.

אשמח אם תציין מיהו אותו חאפר, כדי שנוכל להזהר.

רון.

שלום.

צודק 100% לדעתי הוא חבלן ורוצח מכוניות ובטח לא בעל מיקצוע הוא פשוט משוגע!!!

אני הייתי מעיף אותו מהאוטו דרך הדלת כשהיא סגורה ודורס אותו. איזה זה מין בחינה זו "השמד את רכושו של האחר?"

אני הרבה שנים במיקצוע ובימי חיי ראיתי הרבה דברים אבל זה ממש שיא חדש.

לדעתי כך את כול הבדיקה ביחד אם החשמלאי ותוריד אותם באסלה. אחר זה גש למכונאי נורמלי שיאבחן את הרכב ואני מבטיח לך תוצעות שונות.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
בכל מקרה ובכל מצב, תמיד מחליפים בולמי זעזועים יחדיו (אלא אם מדובר על מקרה נדיר של תקלה בבולם חדש לחלוטין - וזה לא המקרה שלך).

התכוונת ל 2 בולמים קדמיים אני מקווה ולא לכל ה-4??

טוב יש לי עוד שאלה קטנה- אתמול בדרך חזרה לכיוון הבית בשעות הבוקר המאד מוקדמות (5 וחצי ליתר דיוק) נכנסתי לרכב הנעתי אותו כהרגלתי ובינתיים התרעננתי.

הרכב היה מונע כדקה-שתים לפני תחילת הנסיעה (בעבר המד טמפ' היה מתחיל לעלות מעט)

נסעתי במשך כ 5 ד' והבחנתי שהטמפ' עדיין לא על החצי (שם היא צריכה להיות בנורמה)

בכל אופן אחרי נסיעה שקרובה לחצי שעה הרכב הגיעה לטמפ' עבודה, יש בי איזשהי תקווה שכל הסיפור עם מנוע הצעדים ותקלות חשמל (מקווה מאד) יסתכם באיזה חיישן מזייף/דפוק יש איזשהו סיכוי שזה יקרה? (פעם ראשונה ששמתי לב שאחרי 10 ד' נסיעה הרכב לא הגיע לטמפ' נורמאלית).

כיצד ניתן לבדוק עם אכן הבולם הלך בוודאות דפיקות בעת לחץ לא קבוע (כמו כביש לא חדש) יכול להספיק או שישנם עוד דרכים?

ישנו איזשהו בעל מקצוע-הוגן שיוכל רק לבדוק לי אותם תמורת איזשהו סכום סימלי ?(רק בדיקה ללא החלפה).

שוב פעם תודה על הענות והכוונה לעזור :roll:

פורסם

ציין את מקום מגורייך, על מנת שנוכל להפנותך לבעל מקצוע אמין ומקצועי, קרוב למקום מגורייך.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תמיד ימליצו לך להחליף את כל ארבעת הבולמים בגלל ההפרשים בשיכוך ובהתנהגות בשני הסרנים. אל תשכח שאם כבר אתה מחליף בולמים אתה חייב להחליף גם קפיצים. ויותר ממומלץ להחילף את התושבות (לפחות מקדימה) .

לגבי טמפ' עבודה, המחוג צריך לעמוד טיפה מתחת לחצי, כך זה אצלי ויש לי את אוטו רכב בדיוק. קח בחשבון שעכשיו חורף ולוקח לאוטו יותר זמן להתחמם במיוחד אם הוא עמד בקור הרבה זמן.

מנוע הצעדים הרגיש זו תקלה מפורסמת מאוד בדגם הזה, נסה ניקוי בית מצערת. אתה יכול אפילו בעצמך, אם זה לא יפתור לך את הבעיה, יש בפורום עצות רבות בנושא.

המשך לדווח ונשמח לעזור.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

• תוכן חדש...