Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7090 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי בבקשה לשאול את דעתכם המקצועית לגבי כמה דגמי מכוניות

1. פונטו (שנתון 95-98) איך האוטו מבחינת תחזוקה דלק ומוסכים?

האם הוא אמין? , אני מעוניין ברכב שיסע מרחקים כמו אשדוד-הרצליה וחזור משהו כמו 3 פעמים בשבוע..

2. סובארו ג'סטי 93 (אגב מה עדיף מנוע 1.0 או 1.2 ומה ההבדל בניהם לגבי תחזוקה במוסך ודלק)

ויש את כל הפיג'ו 205 106 פיאט אונו ועוד..

אני ממש צריך לקנות בהקדם !

בסך הכל רציתי לדעת אם ג'סטי תספיק לצרכים שלי

ואם יש להם הערות וחוות דעת על הרכבים

*שוב אני חוזר, אני צריך רכב חסכוני ואמין שהבטיחו והטסט יהיו סבירים וישרת אותי במרחקים של משהו כמו 300-400 קילומטר בשבוע.. בעיקר בכבישים מהירים\בין עירונים.

:-D

תודה רבה!!!

פורסם

הפונטו בשנתונים האלו די אמינות, לך על דגם הXTZ החדשות ומפוארות יותר, לבד מבלאי טבעי של הרכב יש לשים לב למצבו הכללי של הרכב, מאחר ותקופה ארוכה היו בשוק הליסינג-השכרה. מה שמבטיח שוק חלפים טוב ושכיחות גבוהה בשוק, אך גם מוקשים לא קטנים.

לגבי הג'אסטי, אני בספק אם אפילו הדגם החזק יענה על הדרישות שלך, מה גם שהתיבה האוטומטית שלה נדירה ולא אמינה במיוחד, אולי תשקול ידנית אך קח בחשבון שהרכב הוא מכאני מלא, כלומר, ללא הגה כוח או אופציה חשמלית כלשהיא, מנוע 3 צילינדר עייף וגיר מסובך זו לא אופציה טובה במיוחד.

לגבי ה106\205 יש בפורום המון המלצות בעד ונגד, בצע חיפוש.:-)

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם

קודם כל תודה רבה על המענה המהיר!

דבר שני לגבי הפונטו רציתי לשאול אם אתה יודע כמה עולה טסט של פונטו 96-98 משהו כזה

ואם יש להם קריות אויר

ולגבי הג'סטי ברור דיברתי על ידנית כמובן

אני רוצה רק ידני מהסיבות:

1. אומרים שיותר חסכוני בדלק

2. אני רגיל ואוהב..

אגב הרגע דיברתי עם חבר שהיו לו 2 פיג'ו 205 ולמעשה אחת מהן אצלו עד עכשיו

והוא מספר שהאוטו לא נכנס לא למוסך כמעט ואם נכנס אז על משאבת מים פה או להחליף מגבים

עלויות של 100-200 שקל פעם בשנה בערך..

רציתי לשמוע עוד חוות דעת

ולשמוע על איזה שנתונים מומלץ יותר ואיזה דגם בידיוק של ה 205

*אני רוצה רק ידני

תודה :)

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

תראה גם אני התלבטתי ככה ובסוף קניתי פיאט אונו שנת 94' מנוע 1.4 הזרקה השנה כדי שלא תהיה בדיקת זיהום אויר ,אני נוהג רק בדרכים בינעירוניות וצריכת הדלק נעה בהתאם למהירות כשאני מרביץ היא מגיע ל8.5-9 קמ"ל ושאני נוסע רגוע היא בסביבות 12קמ"ל ,המנוע די חזק ואני נוסע הרבה מפ"ת לי-ם' דרך 443 והיא עולה עליות בקלות על 120-130 .

מבחינת עלויות אחזקה אני נדפקתי בקניה אך אני שומע גם תגובות טובות אני קניתי לפני חצי שנה וכבר הוצאתי עליה-7000ש"ח

והרבה בעיות חשמל לא יקרות אך מעצבנות, יש כאלו שיש להם פחות בעיות ויש כאלו שיותר מבין אנשים שאני מכיר שיש להם אונו

אך זה כנראה בעייה כרונית של אונו , בכלל שמעתי את זה על איטלקיות וצרפתיות בנוגע לחשמל ,אני חושב שמבחינת אמינות עדיף רכב יפני אולי חלקים קצת יותר יקרים אך התכיפות שתבקר במוסך הרבה יותר נמוכה וכמובן אל תשכח לבדוק טוב!

אני מקוה שעזרתי לך

ואם אוכל לעזור לך עוד אני רק ישמח!:-)

הבעייה שלנו שאנחנו עם לחוץ- יש לזה פתרון פשוט וק ל...תעצמו את העיניים ותספרו עד עשר וכמובן לא באמצע נהיגה! (אין כותב שורות אלו לוקח אחריות בשום צורה על הכתוב מעלה ואפילו לא על עצמו..!!) :roll:

פורסם

מבין כל אלו שהצעת, הפונטו מציעה תא נוסעים מודרני בהרבה ואת המזגן הטוב ביותר (בפונטו עם מזגן מקורי, לא יודע איך זה באלו עם המזגן בהרכבה מקומית). חלק מהדגמים מציעים גם כריות אוויר (למיטב זכרוני דגמי הHSD וXTZ). הפונטו ללא ספק זריזה ומסוגלת למשימה של לשנע אותך 400 קילומטר בשבוע.

אבל גם כל האחרות מסוגלות.

את הג'סטי הייתי מוריד מהרשימה מפאת גילה המופלג.

ה205 וה106, ואפילו האונו - הם אופציות נחמדות. שלושתן מציעות אמינות סבירה (רחוקה ממושלמת, אבל סבירה) ומחירי חלקים בריצפה, כך שאפילו אם משהו מתקלקל אפשר לתקן בזול.

אבל למה לקנות אונו עם הפונטו המודרנית בתקציב שלך?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...