Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כל עוד לא תשנה את דעתך לגבי מגבר אתה בבעיה

אבל אם תחליט לשנות אז קומפוננט של אאודיובן או קיקר או רוקפורד יעשו את העבודה

הרבה יתר טוב כמעט מכל 6\9

שוב, זאת בעיה כי אני לא יכול שאבא שלי יראה שיש מגבר. אין שום סיכוי שבעולם לשים 9*6 מאחורה שישבו בצורה טובה?

פורסם

כמו, שאמרתי קודם, מגבר אין בעיה להחביא. במיוחד אם זה מגבר 2 ערוצים, קטן יותר בד"כ.

איך בדיוק יתחלק התקציב. על איזה HU מדובר.

יכול להיות שתפרון הכי טוב יהיה באמת קומפוננט מוגבר כראוי, כי בגדול גם קומפוננט יודע להוציא באס ברמה כזאת או אחרת.

הבעיה היא שצריך למצוא מגבר + קומפוננט + HU סביר שיכנסו לתקציב. בתקציב הזה אולי יהיה הכי טוב להזניח את האחוריים ולבנות במה קדמית סבירה.

אגב, ראיתי גם סאבים של שמונה אינץ' שיושבים בתיבה די קטנה (אולי תסווה אותה לערכת עזרה ראשונה בבגאז' :wink: ) ומנגנים ממש יפה. עד לרמה שאתה ממש בשוק כשאתה רואה מהו האלמנט שמספק את הבאס במערכת. תחשוב גם על זה, אולי יש מצב לפשרה עם אבא שלך? קח אותו לאיזה מפגש, אולי הוא יתרשם:roll: .

יואב :arrow:

פורסם
כמו, שאמרתי קודם, מגבר אין בעיה להחביא. במיוחד אם זה מגבר 2 ערוצים, קטן יותר בד"כ.

איך בדיוק יתחלק התקציב. על איזה HU מדובר.

יכול להיות שתפרון הכי טוב יהיה באמת קומפוננט מוגבר כראוי, כי בגדול גם קומפוננט יודע להוציא באס ברמה כזאת או אחרת.

הבעיה היא שצריך למצוא מגבר + קומפוננט + HU סביר שיכנסו לתקציב. בתקציב הזה אולי יהיה הכי טוב להזניח את האחוריים ולבנות במה קדמית סבירה.

אגב, ראיתי גם סאבים של שמונה אינץ' שיושבים בתיבה די קטנה (אולי תסווה אותה לערכת עזרה ראשונה בבגאז' :wink: ) ומנגנים ממש יפה. עד לרמה שאתה ממש בשוק כשאתה רואה מהו האלמנט שמספק את הבאס במערכת. תחשוב גם על זה, אולי יש מצב לפשרה עם אבא שלך? קח אותו לאיזה מפגש, אולי הוא יתרשם:roll: .

אז ככה: אני מתכוון להשקיע 600-800 ש"ח על HU - (פיוניר 4850, ג'י וי סי 370 וכד')

לקחתי לתשומת ליבי את מה שהצעת, אך שאלה אחרת עלתה בראשי: האם יש אפשרות להחליף את הרמקולים האחוריים - 6.5 ב 9*6 מבלי לפגוע באיכות של ה 9*6 החדשים? בסיבוב שלי בין חנויות שמוכרות רמקולים, שמעתי לפחות מבנאדם אחד שאם אני אחליף את ה 6.5 המקוריים ב 9*6 זה יכול להפריע לסאונד מפני שה- 9*6 לא יישבו בצורה טובה. האם זה נכון? או שאפשר לעשות זאת בצורה טובה כך שה 9*6 יישמעו טוב?

פורסם

לא יודע איפה בדיוק הסתובבת, אבל לדעתי מתקין טוב יוכל לעשות לך מה שאתה רוצה. אחרי כל מיני בניות שראיתי, לא נשמע לי כזה בלגאן להחליף 6.5 ל6X9. כמובן אני לא מכיר את הרכב ואני לא יודע מה הסיפור שם בדיוק. אם העבודה מבוצעת ע"י איש מקצוע, היא גם תהיה טובה וגם לא תהיה שום פגיעה באיכות.

מה שכן חשוב זה האם כל הבלאגן הזה ישתלם לך ולא תתבאס, אחרי כל ההשקעה מה 6X9 שתשים.

יואב :arrow:

פורסם
לא יודע איפה בדיוק הסתובבת, אבל לדעתי מתקין טוב יוכל לעשות לך מה שאתה רוצה. אחרי כל מיני בניות שראיתי, לא נשמע לי כזה בלגאן להחליף 6.5 ל6X9. כמובן אני לא מכיר את הרכב ואני לא יודע מה הסיפור שם בדיוק. אם העבודה מבוצעת ע"י איש מקצוע, היא גם תהיה טובה וגם לא תהיה שום פגיעה באיכות.

מה שכן חשוב זה האם כל הבלאגן הזה ישתלם לך ולא תתבאס, אחרי כל ההשקעה מה 6X9 שתשים.

לא חושב שאני אתבאס, זה אמור להיות סיפור הרבה יותר פשוט מלהחביא מגבר וסאב, לא?

פורסם

שמע... אני הייתי בסרט שלך, אבא שלי לא רצה לשמוע לראות או לדעת ממערכת של "2000 וואט" כדבריך. גם 6*9 בזמנו לא בא בחשבון כי אבא שלי נורא פחד לחתוך במגש האחורי כדי "לא לפגוע בערך הרכב במכירה". (זה היה לפני איזה 6 שנים, והאוטו עדיין אצלי).

בסוף אבא שלי נכנע, חבר שלי עשה לי חיתוך מאוד איכותי במגש, ושמתי רמקולים שבזמנו לא השתוו לרמה המסכנה של ה4" קואקסליים של פיוניר. אבא שלי שמע, והתרשם.

אחרי זה היה סיפור כמעט זהה עם מגבר, ואחרי זה עם מגבר חדש, ואז גם עם הסאב.

כל פעם אבא שלי אכל סרטים מזה, ואז כשהייתי מתקין ונותן לו לשמוע, הוא היה מתיישב אומר "פשש... יפה יפה, רק אל תיסע עם ווליום חזק מדי, אבל צליל יפה".

היום יש מערכת יחסית זולה בהשקעה, אבל מאוד איכותית בצליל, וכל זה מאבא שלא היה מוכן לזוז מ4" קואקסליים בלי מגבר.

קצת כושר שכנוע, ואתה מסודר.

בהצלחה! ;)

בברכה!

יונתן.

פורסם
שמע... אני הייתי בסרט שלך, אבא שלי לא רצה לשמוע לראות או לדעת ממערכת של "2000 וואט" כדבריך. גם 6*9 בזמנו לא בא בחשבון כי אבא שלי נורא פחד לחתוך במגש האחורי כדי "לא לפגוע בערך הרכב במכירה". (זה היה לפני איזה 6 שנים, והאוטו עדיין אצלי).

בסוף אבא שלי נכנע, חבר שלי עשה לי חיתוך מאוד איכותי במגש, ושמתי רמקולים שבזמנו לא השתוו לרמה המסכנה של ה4" קואקסליים של פיוניר. אבא שלי שמע, והתרשם.

אחרי זה היה סיפור כמעט זהה עם מגבר, ואחרי זה עם מגבר חדש, ואז גם עם הסאב.

כל פעם אבא שלי אכל סרטים מזה, ואז כשהייתי מתקין ונותן לו לשמוע, הוא היה מתיישב אומר "פשש... יפה יפה, רק אל תיסע עם ווליום חזק מדי, אבל צליל יפה".

היום יש מערכת יחסית זולה בהשקעה, אבל מאוד איכותית בצליל, וכל זה מאבא שלא היה מוכן לזוז מ4" קואקסליים בלי מגבר.

קצת כושר שכנוע, ואתה מסודר.

בהצלחה! ;)

זהו. זה בדיוק הסיפור. העניין הוא שהוא לא יתן לי ללכת להתקין ואז יגיד מה דעתו. רק הרעיון של חיתוכים וכו' לא מוצא חן בעיניו. הוא בכל מקרה ירצה לבוא איתי כשנתקין. השאלה אם הוא חייב לראות כשהמתקין מרחיב לו חורים וכו'? אין לו בעיה להחליף רמקולים, הבעיה שלו היא המילה "חיתוכים". הוא חייב לדעת ולראות את זה אם הוא בא איתי?

פורסם

בוא תשמע את הסיפור שלי.

האוטו: ניסאן אלמרה של אבא.

הרדיוטייפ הוחלף, וגם הרמקולים הקדמיים(קוואקסליים).

הרמקולים האחוריים נשארו. (6.5).

החלטתי שאני לא מסוגל יותר, הלכתי לאוטו דיפו בידיעה שיש בעיה להתקין 6X9 ברכב שלי, יש בתא המטען מאין מוט ברזל דק שמשמש קקפיץ של תא המטען שעובר בדיוק מתחת למגש האחורי (ויש בו מובלעות ל6.5).

ה"מומחים" באוטו דיפו אמרו אין בעיה וקניתי את ה6X9 המוכרים של JBL.

כאשר הם ניסו להתקין הם ראו שזה לא עובד, בנתיים הספיקו לחתוך קצת את המגש ולעשות בעיקר בלאגן.

ראיתי מה קורה, אמרתי יפה שלום החזרתי את הרמקולים ונסעתי לסאונדר ברחובות (אני רחובותי), הוא אמר חד וחלק: "אין אפשרות להתקין 6X9 באלמרה".

החלטתי, ע"פ המלצתם להתקין קומפוננט מאחור, (GTC172) של בלאופונקט (גם הHU הוא של בלאופונקט).

אני חייב לציין שאני מרוצה.

הבאס הוא לא כמו של 6X9, אבל הוא בסדר. הם הצליחו גם לכסות דיי יפה את ה"אמנות" שיצר המתקין של אוטודיפו במגש האחורי.

מה שאני מנסה להגיד, שאם יש לך אבא, שכמו האבא שלי, מתעקש על 4 רמקולים וזהו, אז תנסה ללכת על קומפוננט אחורי.

אגב שאלה לחברי הפורום - אין אפשרות פשוט להתקין וופר 6.5 למשל בשביל לקבל באס?

דני.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
בוא תשמע את הסיפור שלי.

האוטו: ניסאן אלמרה של אבא.

הרדיוטייפ הוחלף, וגם הרמקולים הקדמיים(קוואקסליים).

הרמקולים האחוריים נשארו. (6.5).

החלטתי שאני לא מסוגל יותר, הלכתי לאוטו דיפו בידיעה שיש בעיה להתקין 6X9 ברכב שלי, יש בתא המטען מאין מוט ברזל דק שמשמש קקפיץ של תא המטען שעובר בדיוק מתחת למגש האחורי (ויש בו מובלעות ל6.5).

ה"מומחים" באוטו דיפו אמרו אין בעיה וקניתי את ה6X9 המוכרים של JBL.

כאשר הם ניסו להתקין הם ראו שזה לא עובד, בנתיים הספיקו לחתוך קצת את המגש ולעשות בעיקר בלאגן.

ראיתי מה קורה, אמרתי יפה שלום החזרתי את הרמקולים ונסעתי לסאונדר ברחובות (אני רחובותי), הוא אמר חד וחלק: "אין אפשרות להתקין 6X9 באלמרה".

החלטתי, ע"פ המלצתם להתקין קומפוננט מאחור, (GTC172) של בלאופונקט (גם הHU הוא של בלאופונקט).

אני חייב לציין שאני מרוצה.

הבאס הוא לא כמו של 6X9, אבל הוא בסדר. הם הצליחו גם לכסות דיי יפה את ה"אמנות" שיצר המתקין של אוטודיפו במגש האחורי.

מה שאני מנסה להגיד, שאם יש לך אבא, שכמו האבא שלי, מתעקש על 4 רמקולים וזהו, אז תנסה ללכת על קומפוננט אחורי.

אגב שאלה לחברי הפורום - אין אפשרות פשוט להתקין וופר 6.5 למשל בשביל לקבל באס?

דני.

קודם כל, תודה על הסיפור והדוגמא, אקח לתשומת ליבי. אני מחכה שמישהו מקצועי יתן לי דעה סופית לגבי ה 9*6 (ולא איזה טכנאי באוטו דיפו שאפילו לא יודע איזה מותגים הוא מוכר). במידה ואי אפשר להתקין - אז אי אפשר. נקודה.

מי הסאונדר שדברת איתו מרחובות? אני קבלתי מספר מחבר, שקנה מערכת בחנות ברחובות, הוא אמר שהבנאדם אמין ומקצועי, הוא קנה אצלו מערכת של Blaupunkt.

הפלאפון של אותו בחור הוא: 0507714214. (זה לא פרטי, כנראה זה משמש במספר הטלפון של החנות). האם יש סיכוי שאנחנו מדברים על אותו בנאדם? תוכל לתת קצת יותר פרטים על המיקום של אותו סאונדר?

פורסם

תודה רבה לכל מי שהגיב וניסה לעזור. אני מקווה להגיע עם הרכב למפגש בר"ג ואולי מישהו יוכל להעיף מבט ולהגיד אם ההתקנה אפשרית. (קצת בעיה לי להגיע למתקינים).

פורסם

יש לי שאלה אחרת:

למה שלא תקנה לך זוג "תיבות" ל6*9?? אני יודע שזה לא הפתרון המושלם, אבל זה עדיף על פני 6.5 קואקסליים בהגברה של הHU...

התיבות הללו נמכרות בין היתר גם באופיס דיפו (עולות איזה 50-100 שקל) והן יכולות להתמקם ישר על המגש עצמו. פתרון נחמד למי שלא רוצה לחתוך או לשנות דברים באוטו.

ואם יש לך ידיים טובות, אז אתה גם יכול לבנות משהו בעצמך ולנצל גם את החורים שכבר קיימים:

אני מצרף תמונה עם סרטוט אפשרי של תיבה כזאת שתוכל לבנות.

וכיוון שמדובר כולה ב6*9, שלא דורשים עמידות כמו תיבות של סאב, אז אתה יכול לבנות את זה כמעט מכל עץ/פורמייקה הכי פשוטים שאתה יכול למצוא ליד כל נגריה בזבל שלהם.

אני מציע לעשות רק קצת הגבהה כדי שה6*9 ייכנס לחור של ה6.5", ואם כבר, תשים אותו בזווית קצת כלפי הנהג.

בכל מקרה, המון בהצלחה!

untitled.JPG

בברכה!

יונתן.

• תוכן חדש...