Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7146 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אוהו זה נשמע מעולה!

SERVUS תודה על העזרה, בקשר למנוע תבדוק אם יש אפשרות להשתיל מנוע ממודל חדש

שיש ברכבים החדשים נקי בלי שיפורים בלי כלום,

גיר 6 הילכים ידני, ריפודים מבד אבל איכותי, פחחות בטח תכלול כמה חלקים שידרשו החלפה,

מתלים כמובן, גאנטים וצמיגי פיילוט של מישלינג, ופנסי קסנון (אולי יש כמה דברים שכחתי אבל זה העיקרי)

אני יודע שאני משגע אותך אבל תודה רבה!

ורציתי לשאול אותך עוד משהוא: תגיד בגרמניה אנשים שם יודעים טוב אנגלית או שאני יתחיל מעכשיו

ללמוד גרמנית...

לארז: כמה שידרש ככה אני ידע כמה אני צריך

למטה: תמונה של החלום רק עם ג'אנטים אחרים...

אני האחרון שיבאס אותך כשזה מגיע לE30, אבל אני חושב שאתה נסחף לגמרי עם התכנונים שלך.

גיר שש הילוכים מעולם לא הוצע בשום E30 מלבד חלק מה-M3.

הגיר עצמו - ייחודי בפני עצמו הוא נדיר, גם בגרמניה וגם בעולם, כך שהסיכויים שלך באירופה אולי טובים יותר מבארץ - אבל בעידן התקשורת והאינטרנט - הם לחלוטין לא הרבה יותר טובים.

לגבי מנוע חדש - לא אמרת איזה E30 אתה מחפש, אבל למצא E30 עם מנוע משושה במצב ראוי לשיפוץ זו משימה קשה בפני עצמה.

טיפ קטן במידה ואתה מחליט כן להמשיך עם זה-

יהיה קל יותר, ומשתלם ה-ר-ב-ה יותר לקנות חתיכת E30 מתה עם רשיונות, להעיף אותה לגרמניה או לכל חור אחר באירופה \ ארה"ב בו תמצא רכב במצב בו אתה מעונין, ופשוט להעתיק את זהות הרכב שלך לרכב שתקנה.

את הרכב המקורי תמכור שם לברזל ותממן לעצמך ארוחה במסעדה או משהו...

שיהיה בהצלחה

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמו שכבר התחילו לרשום לך.

אתה קצת בסרט.

תברר יותר טוב מה אתה הולך לעשות.

בינתיים זה נראה כאילו ראית תמונה יפה באינטרנט ואתה מנסה ליצור כזה רכב.

כמו כל דבר בחיים, זה הרבה יותר מסובך מזה.

למשל:

1. אם מצלמים (ויצלמו!) את הרכב שלך לפני יציאה, אתה תשלם עליו מסים לפי רמת השיחזור שלו.

מי ששאל למה זה, ואמר שזה לא פייר. התשובה היא - הגנה על בעלי העסקים בארץ (מקובל לחלוטין בעולם).

2. BMW זאת לא חברה זולה, גם בחו"ל. עלות החלפים שאתה מתכנן לקנות תעלה עשרות אלפי שקלים.

כנס קצת לאתרים בחו"ל, תראה שריפודים לאוטו יכולים לעלות בכייף מעל 10K.

אולי אתה מתכנן לעשות סיבוב פירוקיות בגרמניה? זה יכול להיות מצחיק..

3. למה אתה חושב שעבודה בחו"ל תעלה לך פחות? יוקר המחייה בגרמניה גבוה מישראל.

אם בארץ שכר מינימום הוא 20 ש"ח, בגרמניה הוא יהיה 20 יורו (מספרים לצורך הדיון בלבד).

ז"א שהעבודה תעלה פי 5.

4. אתה בכלל סגור על איזה שיחזור/שיפוץ אתה רוצה?

אתה הולך לקנות E30, להטיס אותה לגרמניה, לקנות את כל החלקים החדשים, לשחזר אותה מכנית/חיצונית

באופן מושלם. ובסוף מה? לשים מנוע דרדלה 2 ליטר? זה כמו להוציא לחו"ל 106 1400 בשביל להתקין בה מנוע של 106 ראלי.

בפחות מהסבה ל106 MAXI, לא הייתי מתאמץ בכלל.

5. גיר 6 לא יושב על המנוע הזה, לא בלי הרבה התאמות. אם מדובר על המנוע M20, הידית הילוכים תצא לך לתוך הברך בערך.

לסכם את הנושא?

תתאפס, תבין מה אתה רוצה.

אז תתחיל לקלל את העולם ולך לקנות סקסו דיזל.

נ.ב.

גיר 6 לא הוצע אף פעם ב-E30, גם לא ב-M3.

היה להם גיר 5 דוג.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

כפי שכתבו, צריך לעשות חשבון כמה עבודה וכמה חלפים תצטרך.

העבודה שם יותר יקרה משמעותית ואילו החלפים יותר זולים משמעותית.

בכל מקרה לא תקבל אחריות לתיקון שנעשה בחו"ל מבלי להביא את המכונית בחזרה לשם.

פורסם
תלוי על מה אתה נופל

אנשים שגדלו במזרח גרמניה בד"כ לא יודעים אנגלית טוב (גם הפרופסורים שביניהם)

ואנשים שגדלו במערב גרמניה בד"כ יודעים אנגלית ברמה בסיסית עד בינונית

אני עשיתי טיול מברלין עד אוסטריה וחזרה..מהניסיון שלי לא יותר מידי אנשים ידעו אנגלית

ויכוח דפוק אני מציע לעזוב אותו

בהצלחה בשיפור המתוכנן!

ליום יום BMW M3-לסופ"ש מרצדס SLK

אבל בתאכלס נוסע על הונדה סיוויק חמש דלתות 2008-טוטאלוס:cry:

עכשיו בתאכלס נוסע על גולף 1.6 2009

פורסם

מי מכם יצא עם מכונית מהארץ לאירופה באוניה ? אני יצאתי פעמים.

במכס לא צילמו ובכלל לא ענין אותם האוטו. בחזרה הם שאלו על אלכוהול וסיגריות (טיילתי וחזרתי עם טונאז' חלפים הדרוש סמי טריילר).

מעבורות אכן לא מגיעות כיום לארץ, אולם אוניות "גלנוע" (RORO - Roll On Roll Off) מגיעות. כל התוצרת החקלאית ליצוא ממשקי הערבה, יוצאים בצורה זו על גבי סמי טריילרים שמגיעים באוניות אלו מיוון וחוזרים אליה.

מחירי העבודה באירופה מרקיעים לשחקים מצד שני, אחלפים משומשים ניתן לרכוש לעיתים במשקל, וכאשר דואגים לרשיון יבוא מסודר (שלא עולה כסף) ממשרד התחבורה, גם במכס מתייחסים טוב יותר, ומורידים את אחוזי המס. זה מנסיון של עשרות פעמים שהבאתי חלפים.

"פגר" והלבשה ? לא תודה. זה לא חוקי.

בברכה,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

שאלה לא קשורה כל כך.

בהמשך לקישור לפורום של הE30

ראיתי את התמונה הזאת

http://www.e30tech.com/pictures/edison/006.jpg

מה יש לו שם מאחורה?

(ד"א אם תסתכלו הרכב נראה כמו "רכב ערסים" ממוצא בארץ - החל מהבקליות המושחרות, המדבקה על השמשה הקדמית, הספליטר וכו' http://www.e30tech.com/forum/viewtopic.php?t=26139 דפדפו למטה יש עוד תמונות)

פורסם

לי דווקא נראה שבעזרת קשרים שהוכנו מראש והכנה וחישוב נכון של הפרוייקט אפשר להפוך אותו לכלכלי.

אבל לא בגרמניה.

אני מאמין שברומניה\בולגריה ודומותיהן אפשר לשפץ ולשפר ב.מ.וו הרבה יותר בזול מבארץ. למי שיש קשרים בארצות האלו יכול לעשות פלאים.

אפילו על קפריסין ויוון שמעתי דברים טובים, מאנשים מבינים שביקרו שם בסדנאות שיפורים וישבו איתם על ת'כלס. שיפורים לSTI ו-EVO לדוגמא, נראה לי שעדיף לעשות בטיול לקפריסין או יוון.

בכל מקרה, זה לא פתרון דל תקציב. פתרון דל תקציב זה כפר קאסם.

פורסם
אני עשיתי טיול מברלין עד אוסטריה וחזרה..מהניסיון שלי לא יותר מידי אנשים ידעו אנגלית

ויכוח דפוק אני מציע לעזוב אותו

בהצלחה בשיפור המתוכנן!

גיאוגרפיה

תסתכל על המפה של גרמניה לפני נפילת החומה, תסתכל איפה ברלין ואיפה אוסטריה

רמז: ברלין נמצאת יחסית במרכז גרמניה המזרחית, ואוסטריה עוד יותר מזרח משם (ברובה לפחות)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/54/De-map.png/200px-De-map.png

ותודה ל-Wikipedia (למרות שאין את הגבול בין מזרח ומערב גרמניה)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לכל הספקנים: היום אפשר לעשות הכל, וחוץ מזה אני לא מתכוון ללכת על רכב משופר עם המון כוח

וחלקים יקרים, רכב סטנדרטי עם חלקים מודרנים מנוע חדיש ואמין שיתן תאוצה טובה וישמור על אמינות

לא צריך יותר מידי שטויות כמה שפחות בלאגן ופחות התערבות אלקטרונית נותנת לך אוטו טהור מבחינת

התנהגות.

מנוע, גיר, מתלים, ברקסים כיסאות וקצת ריפוד, פחחות ופנסי קסנון

כמה כבר כל זה יעלה 60 70 אלף מקסימום, זה חלום וזה שווה.

חוץ מזה לכל מי ששואל למה רכב ישן: כי הרכב הראשון שלי היה E30 316

שחורה יפיפיה ידנית 4 דלתות סאן רוף.

הרכב היה יותר מ 10 שנים על הכביש ואני עדיין משוכנע שזה רכב יותר טוב מרכבים חדשים

האיכות, ההנדסת אנוש, אפילו הבולמים היו משהוא שקשה לתאר

גם יציבות וגם נוחות שלא נתקלתי ברכבים חדשים, וההיגוי הטהור עם צמיגים אחוריים משומשים

ועוד בחורף זה הדבר האמיתי אז אני מוכן להשקיע את הכסף גם בשביל החוויה גם בשביל הטיול

וגם בשביל רכב שישרת אותי הרבה שנים, אני לא מצליח לחשוב על משהוא טוב יותר

ומשפט אחרון לסיום: מה שקונים בזול עולה יקר.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם
... זה חלום וזה שווה...

...זה הדבר האמיתי אז אני מוכן להשקיע את הכסף גם בשביל החוויה גם בשביל הטיול

וגם בשביל רכב שישרת אותי הרבה שנים, אני לא מצליח לחשוב על משהוא טוב יותר.

ברור שאתה יודע לקראת מה אתה הולך, ושאתה באמת רוצה את זה.

שיהיה בהצלחה!:mm_yeah:

פורסם

אדון BMW.

אני עדיין חושב שאתה לא כ"כ סגור מה יכול לקרות.

ברור לי שאתה רוצה משהו מסוים, וזה יפה, אבל..

משפט קטן כמו - לשים גיר 6, יכול לעלות לך לבדו 10-15K.

משפט קטן כמו - לשים מנוע חדיש ואמין, יכול לבדו לתקוע את הרכב ולהפוך אותו ל-לא חוקי.

תברר כל דבר קטן.

כמו שכתבת, מה שזול עולה ביוקר. מה שלא מחושב על לרמת הבורג, יכול לעלות מאוד ביוקר.

לפי מה שאתה רושם עכשיו,

ריפודים, בולמים, בלמים, קסנון - את כל זה אפשר לעשות בארץ בשליש מחיר, באותה איכות.

בסה"כ מדובר על כמה ברגים, לפרק ולחבר. לא צריך להיות מכונאי גרמני בשביל להליח לעשות את זה.

מנוע וגיר - אם אתה הולך לשנות, עדיף לעשות את זה בארץ - אחריות ואולי אפילו זול (ופחות בעייתי מבחינת חוקיות).

מה נשאר? פחחות.

בשביל פחחות ברמה גבוה שווה לך להוציא את הרכב לחו"ל? כל הפרוצדורה מסביב תעלה לך כמה אלפי שקלים, לא כולל העבודה עצמה.

אני מאמין שאם תמצא פחח טוב מאוד, ותשלם לו 10-15K (הרבה פחות ממה שיעלה לך בחו"ל), אתה תגיע לתוצאה זהה או טובה יותר.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

שיהיה לך בהצלחה בפרוייקט! גם אני רכשתי כזה רכב לפני חודש וחצי, זה היה החלום שלי כבר מגיל 16.

7.jpg

ולמרות שזה במוו ההחזקה שלה לא כזאת יקרה. נכון שהיא אוכלת קצת דלק אבל טיימינג למשל כולל מותחן וחגורה מהניילון עלו לי 700 שקל כולל עבודה.

טיפול גדול כולל החלפת רפידות בכל הגלגלים 1000 שקל. רדיאטור חדש עם עבודה 1000-1100 שקל.

אם אתה מהצפון אני יכול להפנות אותך למוסך שאני מטפל בו.

המוסך במקרה בנצרת ואני חייב להגיד שרוב הרכבים האלה אצל ערבים פה והם יודעים לטפל ברכב יותר טוב מכל מוסך ישראלי ככה שלבחור שצחק ואמר "כפר קאסם" ...קח לתשומת לבך. אבל שכל אחד יחשוב מה שהוא רוצה....

בכל מקרה גם אני מתכנן להפוך את שלי להכי מיוחדת בארץ (ואחת הנמוכות בעוד כחודש :-) ) אז תמשיך לעדכן. ואולי באמת יותר כדאי לעשות את הכל כבר בארץ.

דרך אגב יש מקומות שיעשו לך פחחות וצבע ב20 אלף + ואני מאמין ששיצא ברמה לא פחות טובה מבחו"ל.

תגיד, לא נסענו ביחד למפגש בצפון לפני כמה שבועות?

• תוכן חדש...