Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7185 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

הרכב - לנצ'יה תמה שנת 93.

אני מאזור פ"ת

הבעיה היא שהחלון של הנוסע הקידמי לא יורד מהמתג החשמלי שבדלת הנהג. כשקניתי את האוטו הוא עבד עם הזמן הופיע הבעיה לסרוגין ונכון לעכשיו ניתן להוריד את החלון מהמתג בדלת הנוסע בלבד

החלון הבעיתי השני הוא מצד הנוסע מאחור. החלון עולה ויורד ממתג בין הכסאות אבל רק יורד מהמתג בדלת

ברור בחנות חלפים העלה כי - מתג בודד 170 ש"ח (עבור הדלת האחורית), מתג כפול 500+ ש"ח (עבור דלת הנהג) .

חשבתי שאולי ניתן לשפץ מתג כזה.

שאלות

1. האם ניתן לשפץ בכלל את המתג?

2. האם יש חשמלאי רכב שמתמחה בזה (אולי חנות שמשפצת אלטרנטורים וכ"ו )?

2. האם זה משהוא שניתן לבצע לבד ?

תודה

פורסם

לא יודע אם זה לגבי כל המתגים, אני אישית פירקתי ושיפצתי מתג של לנסר. עובד עד היום, למיטב ידיעתי (רכב של חבר).

מברג שעונים שטוח (לא קטן מדי), שפיץ-פלייר, וקצת ידיים - זה כל מה שהיה נדרש.

פורסם

למה לא? באופן עצמאי תמיד שווה לנסות. סך הכל מדובר במגעים מזוהמים, קצת משייפים אותם, מעט גריז דיאלקטרי וסיכוי גבוה להצלחה.

אגב, לא כל מתג ניתן לתקן, יש במתג חלקים קטנים ועדינים והפלסטיקה לעיתים נישברת מיובש.

עבודה נחמדה בתור פרוייקט עצמי. לא הלך--- קונים/משיגים מתג.

פורסם

בכייף אני הייתי עושה זאת מכיוון שאני מתקן כול דבר מתוך סקרנות.

השאלה האם יש בעלי מקצוע שמתעסקים בתיקון מפסקים ?

איזה כייף לי :)

פורסם

נסה לרסס, מלמעלה, אל תוך המתג קצת תרסיס WD40 והפעל לסרוגין את המתג הסורר

(כשמתג ההצתה כבוי כדי שהחלונות לא יפעלו) ולאחר כמה דקות נסה ובדוק אם המתג חזר לפעול כשורה.

מנסיון אישי רב, בהרבה מקרים WD40 עוזר למתגים אלו.

נא עדכן בתוצאות.

בהצלחה ובברכה - רפי לין :-)

פורסם

אני מסכים ומברך על כך שכל מי שיש לו ידיים טובות וסקרנות ינסה לתקן כל דבר שזז (כמובן שצריך זמן)...

אם ממילא המתג לא תקין למה שלא ינסה לתקן לפני שיחליף... אין הרבה מה להפסיד.

אני מוכרח להתנגד לפתרון של לשים גריז דיאלקטרי (אגב יש ל- molykote -היום כבר Dow Corning גריזים דיאלקטריים מעולים).

הסיבה היא שגריז עם הזמן מאבד מתכונות הצמיגות שלו ואז הוא הופך לנוזלי. הנוזל הזה מגיע למגעים וכמובן מבודד אותם.

אם לשים גריז דיאלקטרי לשים כמות ממש אפסית... ויש לציין שרק באיזור הציר ולא קרוב למגעים.

סתם לידע כללי אין ל-Molykote גריז שהם מצהירים עליו כגריז שמיועד להולכה ומתתחייבים על המוליכות שלו (כמו שמתחייבים על ההתנגדות של גריז דיאלקטרי), הדבר הכי קרוב הוא גריז נחושת או גריז גרפיט...

מצ"ב קובץ selection guide של Molykote לחומרי סיכה לתחום הרכב. הדבר יכול לסייע ביידכם לבחור את החומר הנכון עבור האפליקציה.

auto lubs guide.pdf

פורסם

אל תתנגד יותר מידי, מכוון שהמלצתי באה מנסיון, גם של מתגי חלונות ושאר מתגי חשמל למיניהם.

בתעשיית הרכב נהוג להשתמש בגריז דיאלקטרי למגעי חשמל .

עוצר לחות, מונע קורוזייה וגורם למגע מצויין ללא שום בידוד, דווקא גריז רגיל בעל תכונות מוליכות עלול ליצור מפלי מתח.

אם יצא לך פעם לפתוח מתג רב תפקודי של תיבה אוטומטית למשל,היית רואה כמות נדיבה ביותר של גריז דיאלקטרי בפנים.

ניתן למצוא במחברי חשמל בתא המנוע של מספר דגמי רכב, שימוש בגריז הנ"ל ישירות מהיצרן.

פורסם

מצטרף לדעתו של דניאל.

גם מנסיוני בפועל, החומר הנל לא הופך לנוזלי, ההפך, לאחר שנים רבות מאוד,יתכן ויש לו נטיה קלה שבקלים להתקשות-- אך, ממש , קלה שבקלים- ולא תמיד, תלוי בנתונים ומיקום ההוספה הנ"ל.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

המתגים לרוב עשויים ממגעים דוגמת פלטינה במפלג. בסאאב 900 ו 9000 של הלקוחות שלי, אני מפרק את המתג, מנקה את הפיח מהמגעים ואת כל הלכלוך שהצטבר בפנים (חול ולחות)...ומרכיב בחזרה. רבע שעה עבודה, וחוסך רכישת מתגים חדשים

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

• תוכן חדש...