Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט פנדה - מזגן מרעיש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית אציין כי פרסמתי הודעה דומה בפורום פיאט, אני מקווה למצוא כאן אולי עוד אנשים המכירים את הנושא:

ברשותי פיאט פנדה 2006 מזה כארבעה חודשים, רכב ליסינג מהרץ.

אחרי כחודש / 2000 ק"מ בערך הבחנתי ברעש ממחדס המזגן: רעש מעצבן כמו מנוע דיזל כאשר המדחס עובד, שאפשר לשים לב אליו כאשר המזגן עובד על מהירות 1, ונוסעים במהירות עד 30-40 קמ"ש ב 3000 סל"ד בערך. במהירות נסיעה גבוהה יותר או במהירות מאוורר גבוהה יותר לא ניתן לשמוע את רעש המדחס בגלל רעש הצמיגים או הרוח.

עם זאת, המזגן עובד בצורה תקינה, מקרר היטב ואופן אחיד.

החלטתי לנסות להתעלם מהתופעה (טעות) כי בסה"כ האוטו בסדר, חסכוני, ועושה את העבודה.

בעקבות תקלה אחרת בשבוע שעבר (אורות הרוורס באוטו לא עובדים) (האוטו עבר כולה 6000 ק"מ!), הזמנתי את החברה שיתקנו את האורות ויבדקו את המזגן.

אחרי מספר ימים הנציג של הרץ הגיע היום עם הרכב המתוקן, אני בודק את רעש המזגן והוא עדיין מרעיש - שאלתי אותו אם הם ווידאו את ביצוע התיקון וקיבלתי תשובות מגומגמות משהו וכנראה "מדובר באי הבנה".

חשבתי על זה והחלטתי להתקשר למוסך המורשה שאליו הם אמרו שלקחו אותו ולראות במה מדובר.

האוטו אכן הגיע למוסך מורשה (השחר בנתניה), ובשיחה עם המוסכניק הוא אמר שהוא בדק את המזגן ומבחינת כל המערכות הוא תקין, אבל מקור הרעש אינו ידוע והנושא נמצא "בבירור".

כרגע ה workaround שלי הוא להשתמש במהירות שתיים אך בעוצמת קירור נמוכה יותר, או להשתמש בסירקולציה בלבד אם אין שמש ישירה - המזגן בסה"כ מאוד מקרר, זה רק הרעש שמחרפן אותי ומדאיג, כאילו עוד רגע המדחס יפסיק לעבוד.

אם ישנם כאן בעלי פנדה (קשה להאמין אבל בכל זאת) - האם התופעה מוכרת לכם?

בעלי פיאט דומות (פונטו 60?), האם נתקלתם בבעיה דומה?

אם יש כאן מכונאי פיאט, האם התופעה מוכרת לכם? נשמע לי מוזר ששבוע שלם לוקח למוסך לברר את הנושא, הדגם אינו חדש בארץ, ולמרות שאינו נפוץ, מפתיע חוסר הידע. הייתי סבור שרוב המכללים דומים לאלו של הפונטו 60.

הנושא חורה לי, כי בסופו של יום האוטו עושה את העבודה - מספק תחבורה זולה וחסכונית לנסיעה עירונית ובין עירונית (אצלנו בחברה הדלק עולה כסף, אם כי בהנחה), עוזר לגלות מקומות חניה שלא אפשריים ברכבים אחרים (חוץ מסמארט), ואפילו די כיף לנהוג בו, יגידו מה שיגידו שונאי ההגה החשמלי.

מקווה למצוא אוזן קשבת.

בלוג הקארטינג שלי - http://www.kartingblog.co.il

פורסם

אין אפשרות לשמוע רעש ללא הרכב, כך שתמוהה בעיני העובדה שהרכב כרגע ברשותך ונושא הרעש "נבדק".האם ניתן להבחין ברעש כאשר מכסה המנוע פתוח?

האם הרעש מפסיק לחלוטין כאשר מכבים מזגן?

לרוב נקישות ממדחס מופיעות בסרק, לעיתים הן נעלמות עם הגברת הסיבובים ולעיתים הן מתגברות.

נסה לגדיר את מאפיני הרעש ומועדם יותר טוב.

פורסם

אני יכול להמליץ לך לנסות לפנות לפיאט

המרכזי בת"א ולראות אם יש להם פתרון ואולי ידע לגבי הבעיה.

לי היתה בעיה דומה באימפרזה 2004 ומהיום הראשון הערתי על הרעש

ורק לפני 3 חודשים פתרו לי את הבעיה,ורק אחרי שמוסך מרכזי התערב!!

מוסך

"חי "(סובארו )בנתניה לא עלה ולא היה מוכן לבדוק!!

בהצלחה עופר

HU-Alpine 9887R FRONT-rainbow profi line265cs SUB-critical mass ss122 AMP1-zapco refernce 360.4

AMP2-MONO-zapco reference 500.1

פורסם

אנסה להבהיר:

אני לא מצליח לשמוע את הרעש מתא המנוע, אני שומע רק את רעש המאוורר של המדחס ואינני יודע איפה הוא נמצא, אז ייתכן ואני לא מקשיב לאיזור הנכון בתא המנוע (הקטן!).

ניתן לשמוע את הרעש כאשר נמצאים בתא הנוסעים, המזגן פועל, המאוורר עובד במהירות 1, ונמצאים באחד מהמצבים הבאים:

1) נסיעה בהילוכים ראשון, שני או שלישי במהירות עד 30-40 קמ"ש, מד סל"ד עד 3000 סל"ד.

2) הילוך סרק, לחיצה על דוושת הגז עד 3000 סל"ד.

הרעש קורה גם במצב אוויר מבחוץ וגם במצב סירקולציה.

כאשר משתמשים במאוורר בלבד ללא מזגן, הרעש לא מתרחש.

הרעש מפסיק לאחר בערך 10 שניות של פעולת המדחס.

במידה ועוברים 3000 סל"ד, בדר"כ הרעש מפסיק ונשמע רעש חלש יותר של פעולת מדחס שנשמעת לי תקינה.

בנסיעה בהילוכים גבוהים במהירות מעל 40 קמ"ש, אני לא מצליח לשמוע את הרעש, אני משער שרעש הצמיגים או הרוח גבוה יותר.

בשימוש במהירות מאוורר 2, הרעש נשמע די קלוש.

במהירויות 3 ו 4, רעש המאוורר חזק למדי ולמען האמת לא שומעים דבר מלבד רעש המאוורר.

מקווה שחידדתי את הנושא.

פורסם

אני שוקל לפנות למוסך המרכזי בעצמי, אבל אני בבעיה - הרכב הוא ליסינג, חברת הליסינג מפגינה קטנות ראש, אין לי קצין רכב בחברה, רק מזכירה שלדעתי לא יכולה לעשות הרבה.

מאותה סיבה, אני לא יודע אם יהיה מי שידבר איתי בפיאט, אני לא בעל הרכב, אלא חברת הליסינג.

עם זאת, הודעתי לשירות הלקוחות של פיאט דרך אתר האינטרנט שלהם - אני מקווה לקבל תשובה.

פורסם

טלפן ישירות למוסך המרכזי שבת"א, טל' 03-6450624 ותאם את בואך אליהם.

מכיון שהמכונית עדיין בתקופת האחריות אז ממילא לא תשלם דבר אם יש תקלה המכוסה באחריות.

ודא עם חב' הליסינג שזה בסדר מצידם כי המכונית הנה שלהם (אני מניח שהם ישמחו שאתה חוסך להם את טרחת שינוע המכונית). המוסך המרכזי סגור בימי שישי.

נא עדכננו בתוצאות התיקון.

בברכת חג שמח - רפי לין :idea:

פורסם

בדוק אפשרות שנכנס לכלוך לתעלה של האוורור (לא קשור למיזוג!).

אצלי בפונטו 75HSD, היה רעש במהירות מאוורר נמוכה דווקא ולא בגבוהה.

פתחתי את המפוח של מערכת האוורור, ומצאתי שם אבנים קטנות ועלים ?!.

עכשיו אין לי רגע גם במהירות נמוכה.

בקש מחברת הליסינג שתבדוק שם, ספק אם זו לא הבעיה הזו.

סיכוי קלוש, כי הבעיה נובעת ממפוח מקולקל.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם
בדוק אפשרות שנכנס לכלוך לתעלה של האוורור (לא קשור למיזוג!).

זה עונה להשערתך:

כאשר משתמשים במאוורר בלבד ללא מזגן, הרעש לא מתרחש.
  • תוכן חדש...