Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני בעל רכב מאזדה 121 שנת 94 ואני בא לספר לכם על שנימקרים של מכוני בדיקת רכב שקרו ביומיים האחרונים ואתם תחליטו לבד האם המכוני בדיקההאלו שגובים מחירי שיא לבדיקת רכב לפני קניה אמינים.

הקונה הראשון החליט לקחת את האוטו לבדיקה "במכון לפניקנייה אפק" לאחר בדיקה מעמיקה של הבודק ישבנו אנחנו עם הקונים לשיחת סיכום הממצאיםהם כדלקמן:המצב המכאני הוא מעולה!המנוע ב-70% מההספק שלו יש נזילות שמן מהמנוע(תראולי מכון בדיקה אחד שלא כותב את זה אפילו על רכב חדש)המנוע שורף שמן אל אף שחודשייםאני נוסע על הרכב ולא היה צריך להוסיף פעם אחת שמן.אין נזילות מהגיר והוא תקיןלחלוטין מבחינת העברת הילוכים בנסיעה.זאת הייתה הבדיקה הראשונה.

הקונה השני החליט לקחת את האוטו לבדיקה במכון לפני קנייה "סקיפר" בעכו.שוב הבודק עבר על כל הרכב בדק את המנוע ולהלן התוצאות של הבדיקהשנייה.המנוע דורש החלפה בגלל ההספק הנמוך והבודק אינו יכול לומר מתי "אני אינינביא"(כך נאמר).התגלו נזילות שמן מהגיר(שימו לב לניגודים בין הבדיקות).ובנוסף נאמרשההגה קשה(חשוב לציין שההגה הוא לא הגה כוח)ושוב חשוב לציין המנוע שורף שמן בטוריםגבוהים ונזילות שמן כמובן(הרי איך אפשר לצאת מבדיקה לפניקנייה בלי נזילות שמן)

בנוסף נאמר לי שאין הזרקת דלק ברכב ולאחר שיחה קצרה עם מוסךמאזדה המרכזי התברר שיש.

אני רק רוצה לפקוח את עיניהם של הקונים לפי דעתי אין מכוניבדיקה אמינים עוד לא קרה שמכון בדיקה ימליץ לך לרכוש רכב.מכון בדיקה תפקידו לכסותאת התחת שלו(סליחה על הביטוי)ומעבר לכך ליצור לך רתיעה מהרכב בשביל שלא תקנה אותוואולי תבוא לבדוק בשנית.

בנוסף עוד מילה לי אליכם הקונים אני אישית נתקלתי בשניקונים שמחפשים רכב נקי מתקלות שנת 2007

אך במחיר של שנת 94 ולאחר הבדיקה אולי שנת 80 וגם לא.איןרכב שבבדיקה הממצאים יראו שהוא תקין ללא נזילות שמן.אשמח לקבל תגובות עלהסיפור.

יוסי

HU: Pioneer DEH-1650 Front: JBL GTO 6506

Amp: ORION 4004 Sub: Kenwood W3009

פורסם

טוב,הרבה לא חידשת לנו.

לדעתי,בדיקת המערכות המכאניות במכון די מיותרת מאחר וסעיפי הליקוי די זהים בכל מכונית שתיבחן.

חבל על הכסף.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לדעתי,בדיקת המערכות המכאניות במכון די מיותרת מאחר וסעיפי הליקוי די זהים בכל מכונית שתיבחן.

חבל על הכסף.

אז איך אתה מסביר את זה שבמכון בדיקה אחת אמרו לקונה המנוע מצויין ויכול לעשות עוד 250 אלף ק"מ בשקט ובמכון הבדיקה השני עם הקונה השני אמרו לו שהמנוע דורש החלפה?זה עקביות?

תאמינו לי זה דורש תחקיר מקיף בערוץ 2 !

פורסם

נו, ואצלי מצאו שלנטיס 1800 נותנת יותר כ"ס מאשר היא אמורה לתת, וזה עוד כשהם מודדים בגלגלים מה שאמור ממילא להיות פחות מכ"ס המוצהרים... אז כדי לא להראות שהרכב נותן x+y מתוך x, הם שינו את סוג הרכב (!) מלנטיס 1800 ללנטיס GT 1.9, כדי שה- x+y שהם מצאו יהיה נמוך ממה שהרכב אמור לתת, אפילו שמדובר ברכב אחר בכלל, שכלל לא יובא לארץ... go figure

אגב, הם לא עלו על זה שיש בעיה ב- ABS, אבל את זה אני אמרתי לקונה (הנורה נדלקה לפעמים).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אני רק רוצה לפקוח את עיניהם של הקונים לפי דעתי אין מכוניבדיקה אמינים

יש לך חומר נפץ ביד. כעת נותר לך רק לעלות על זה שאין קשר בין המחירון של לוי יצחק למחירי השוק, והעוצמה שתהיה בידך בזכות תגליותיך תאפשר לך לעשות כאן הפיכה צבאית או משהו...

פורסם
מי בכלל לוקח רכב שעבר 200K לבדיקה במכון ? לא חבל על הכסף ?

מה ההבדל בין לקחת רכב שעבר 30K לבדיקה במכון לבין לקחת רכב עם 200K לבדיקה במכון?

פורסם

הבן אדם נרעש וחולק את תחושותיו. לא צריך לקטול אותו בגלל זה. וודאי שלנו הוא לא מחדש, אבל לאחרים שקוראים הודעות מסוג זה פעם ראשונה הוא כן מחדש? (לא כולם פה בעלי וותק זהה, הרי)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

לקונים לא הייתה קומבינה עם אחד ממכוני הרישוי וזה אני יודע כי סתם ניחנסנו למכון בדיקה הכי קרוב על הדרך.

במקרה זה שקיפר ומכון בדיקה אפק אשר היה פתוח בשבת.

פורסם
[/right]

יש לך חומר נפץ ביד. כעת נותר לך רק לעלות על זה שאין קשר בין המחירון של לוי יצחק למחירי השוק, והעוצמה שתהיה בידך בזכות תגליותיך תאפשר לך לעשות כאן הפיכה צבאית או משהו...

מישהו צריך להרים את הכפפה ולהוציא בארץ , מחירוני משומשות מתורגמים (ברישיון ) של מגזינים מכובדים בעולם. עד אז נמשיך , בתחום זה , להיות עדר של עולם שלישי .
פורסם

להוסיף...

במזדה של ההורים שלי (1800 סמק מודל 2001) ליסינג לשעבר .

הרכב מדהים סוחב בן זונה כמו ביום הראשון שיצא מהחברה .

בבדיקה לא יצא כלום לא חופשים, לא נזילות , לא אוכל שמן והכי חשוב ללא תאונות .

המכון טוען שלא הוחלף כלום ברכב וללא תיקוני צבע , הכול מקורי.

לאחר כשנתיים החלטנו שרק מוסך מורשה נוגע ברכב .

ניכנסנו למחשב של החברה מיסתבר שהחליפו שני פנסים , גריל ,כנף,מיכסה מנוע עבר פחחות וצבע חדש ויש סדק בשמשה הקידמים שבעל הרכב הקודם העדיף לא לתקן.

אפילו אנחנו לא שמנו לב שיש סדק בשמשה למטה.

הקיצר מכון הבדיקה בלוף אחד גדול .

יצא לי לישמוע בחור שיצא עם הקונה מימכון הבדיקה עם רכב טיוטה חדשה ויש ויקוחים ומריבות , הייתי חייב להיתקרב ולישמוע ומיסתבר שהבודק אומר לבעל הרחב שהוא צריך להחליף טיימינג ובעל הרכב אומר לו אין כאן טיימינג כמו בכול רכב רגיל הטיימינג בטיוטה עשויי כמו שרשרת של אופניים (VVTI למי שמכיר)

הקיצר גם אם מיתגלה דברים לאחר הבדיקה שלא הופיעו בבדיקה אין מה לעשות .

בבדיקה הבודק רושם הכול שלא מחר המנוע ישבוק חיים ואז תתחיל בטביעות נגד המכון (אפילו רכב שפחות מישנה על הכביש בישביל המכון הוא כבר אוכל שמן)

בברכה רז...

פורסם

לגבי אפק אני לא ארחיב. די אם נאמר שגם חתול על 4 גלגלים יעבור שם טסט...

להוסיף קצת שמן למדורה - כל המכונים שווים ל-***, ומשמשים למטרה אחת בלבד - כלי בידי הקונה לנסות ולהוריד במחיר הרכב. כדי לבדוק מצב מכאני ותאונות די לקפוץ אל פחח ומכונאי מנוסים - ב-30 שניות הם ידעו בדיוק מה הרכב עבר!

לדוגמא - אאודי A6 שמכרתי, משנת 2001 עם 85000 ק"מ. הרכב טופל כמו שעון אצל היבואן, וההספק הועלה אצל גיא פרילינג מ-150 ל-180 כ"ס. האוטו סחב מדהים, עם רזרבות כוח וצריכת דלק נמוכה. בבדיקה מצאו שההספק הוא פחות מ-130 כ"ס (קומפיוטסט בתל-אביב). כשקפצנו למוסך המרכזי לבדוק מדוע ולמה, שאל הבוחן האם שמו מאוורר לפני הרכב כדי לדמות זרימת רוח, שכן יש כמובן אינטרקולר שמחייב אוורור - בלי זה מתקבלות תוצאות מצחיקות, ומנסיונו כבר הגיעו אליו TT חדשות עם 225 כ"ס שהוציאו 140-150 כ"ס בלבד! כמובן שהמכון הספציפי לא שם מאוורר, ולדעתי כך גם היתר. ואם לא הייתי קופץ למוסך? הייתי מוריד 5-10 אחוז סתם!

עוד דוגמא - באאודי שקניתי יש גיר מולטיטרוניק. הבדיקה בקומפיוטסטס צ'ק פוסט עברה מושלמת לחלוטין, מלבד "בעיה בגיר" - כשלוחצים על הגז בעליה ממצב עמידה, לוקח לו מס' עשיריות שניה להתחבר. בעיה קשה, נכון? לא נכון. מבדיקה במוסך עוז ואצל הבוחן הראשי במוסך בר"ג, התברר שגיר רציף "מגן על עצמו" מבפני תחילת נסיעה תחת עומס גבוה, בכך שהוא מתחבר בהדרגה ולא מיידית. מבחינת המוסך הכל בסדר. מבחינת המכון - תיקון של כ-20,000 ש"ח!!!

המסקנה - בישראל, כולם עובדים על כולם...

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

המכון בדיקה טוב בעיקר כדי לבדוק קומפרסייה ושלדה. (כמובן מכון טוב, כזה שאתה סומך עליו).

לגבי כל השאר, לקרוא את מה שכתבו ולבדוק בעצמך עם מכונאי אם אכן כך.

ברכב של אמא שלי אמרו על בולמי זעזועים טובים שהם גמורים.

בהונדה שמכרתי זה היה ממש מצחיק: הבודק אמר לקונה "שמע, יכול להיות צריך להחליף עוד מעט מנוע, אבל יכול להיות גם לא. זה מנוע ישן, קח בחשבון". כשאמרתי לו שהקומפרסייה יצאה מצויינת, הוא אמר "קומפרסיה לא אומר כלום". כשאמרתי לו גם שהרכב לא שורף שמן בניגוד למה שכתוב, הוא התחיל לגמגם.

את זה (המצוטט במרכאות הראשונות) אפשר לומר על כל אוטו. בדיוק כמו החרטא של האסטרולוגיה.

* אגב אסטרולוגיה, אמרו לי שלא מומלץ לי לנסוע החודש לחו"ל. לך תסביר להם שיש לך 300 שקל משכורת. ;-)

אביעד

פורסם

אין מה לעשות, מכון בדיקה שרואה שמגיעה אליו מכונית בת 13 לא יכול לקחת הרבה צ'אנסים. ברכב בגיל כזה כל יום יכול אלמנט אחר לשבוק חיים ללא התראה, ואח"כ עוד יבואו למכון הבדיקה בטענות. לא מובן לי הקונה/ים שמוכן להשקיע סכום ניכר יחסית לשווי הרכב על בדיק/ות שתוצאותיה ידועות מראש.

• תוכן חדש...