Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק ברכב חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7176 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, ברשותי אקסנט 2007.. שגמעה פחות מ500 קילומטרים..

צריכת הדלק גבוהה יחסית, בנסיעה עירונית, רגל מאוד קלילה על הגז, ובלי מזגן.. האוטו עושה פחות משמונה קילומטר לליטר!

האם אפשר איכשהוא לשפר את צריכת הדלק?

או שכל התוספים והפטנטים באים בעצם לנקות מערכות רלוונטיות (וכך להשפיע על הצריכה) ולכן לא רלוונטים על אוטו דנדש?

תודה.

פורסם

אל דאגה, בכל מנוע חדש צריכת הדלק גבוהה יחסית במאות הקילומטרים הראשונים. בהדרגה תרגיש בשיפור, וצריכת הדלק תרד.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
אל דאגה, בכל מנוע חדש צריכת הדלק גבוהה יחסית במאות הקילומטרים הראשונים. בהדרגה תרגיש בשיפור, וצריכת הדלק תרד.
אפילו באלפים הראשונים 5K עד 10K
פורסם

בקשר לקניה של היונדאי, זה היה די אילוץ. אם יכולתי לבחור "באופן חופשי" מכונית בסגמנט הזה כנראה שלא הייתי הולך על היונדאי, אבל היא לא מכונית גרועה, לפחות בתור חדשה..

בקשר לענין שאחרי כמה מאות ק"מ הצריכה תשתפר, אני מקווה שאכן זה יקרה, יש הסבר אגב לתופעה הזו?

ובקשר לשאלה שלי, יש משהו שיכול לשפר צריכה או שלא?

תודה.

פורסם
... יש הסבר אגב לתופעה הזו?
במנוע חדש הטבעות מהודקות בצילינדרים ואולי גם המיסבים מהודקים. הוא צריך לעבור שחיקה מסויימת כדי להשתחרר קצת ולהגיע למצב הרצוי.

גורם נוסף הוא שהחריטה, איכותית ככל שתהיה, היא אף פעם לא מדוייקת ב100% ובזמן הזה החלקים שנעים קרוב מדי זה לזה נשחקים ומגיעים להתאמה טובה ביניהם.

גם כשסוגרים ציר של אופניים צריך להדק אותו עד שיש הפרעה מסויימת לסיבוב בגלל הידוק יתר ותוך כדי שימוש זה משתחרר מעצמו לדרגה הרצויה.

אם מתחילים מדרגת ההידוק הרצויה זה משתחרר ומגיע למצב רופף מדי.

פורסם

אין שום פטנט שיכול לשפר את צריכת הדלק, ובמידה ותתקל במוצר שמתיימר לשפר את צריכת הדלק תתרחק ממנו.

בקשר לתשובות שקיבלת שצריכת הדלק תשתפר בעוד X קילומטר אני בספק גדול, מכיוון שאינני רואה כול סיבה טכנית שצריכת הדלק תשתפר (בעתיד הרחוק היא יכולה רק עלות עקב טיפול לא נכון ברכב ובלאי של המנוע).

אני לא שמעתי על מיסב מהודק או שלאחר זמן מסויים התפקוד שלו השתפר.

המיסבים במנוע הם מאוד מדוייקים, כלומר הזריקה שלהם נמדד במיקרונים, לאחר זמן מסויים המיסב רק נשחק והזריקה גדלה איך זה תורם לצריכת הדלק ? לא נשמע הגיוני.

איזה כייף לי :)

פורסם

ההיגיון שלי אומר שמנוע חדש אמור לפעול באופן הכי טוב, בעיקר כי הכל נקי לחלוטין, אין הצטברות של "ליכלוך" באף מקום, שיכול להשפיע על צריכה.

אבל מצד שני הידע שלי במכוניות מצומצם..

פורסם

הגיון בריא לחלוטיין ! במידה וצריכת הלדק היתה משתפרת עם הזמן היצרן היה שמח לבשר לנו זאת (במוסך הייבואן אולי יגידו לך שהצריכה תשתפר לטובה)

אבל בוא נקשיב לדעתם של מומחים נוספים בפורום (דיון מעניין).

פורסם

לפחות מבחינת תחושה, לא יודע מה איתכם, אבל נסעתי על עשרות רכבים חדשים (כאלה שהורדתי מהם במו ידי את הניילונים ומילאתי את מיכל הדלק הראשון שלהם) ואחרי תקופה של כמה אלפי קילומטרים - ואם אדייק אז אפילו 20-40 אלף קילומטר, עוצמת המנוע היתה טובה בעשרות מונים מזו של ההתחלה. התחושה שהמנוע סיפק כשהרכב היה חדש לחלוטין היתה אנמית בצורה מחרידה והטיפוס בסלד היה איטי - ואילו לאחר שהרכב גמע כמות קילומטרים מכובדת (יחסית), המנוע היה מגיב כמו שד משחת.

ההתייחסות שלי בעניין מדברת הן על רכבי דיזל והן על רכבי בנזין, כשבשניהם הרגשתי הבדלים עצומים אחרי תקופת ה"הרצה" (לדוגמא: מגאן 16 שס', פונטו 1.25 ל', קנגו דיזל וכד').

חשוב לי לציין דבר אחד: כשאני מדבר על תחושה על מדבר על הבדלים מוחשיים מאוד. לא משהו פסיכולוגי ולא משהו שבא לסנגר על רכב מסויים או תוצרת מסויימת. לא פעם מוסכניקים אומרים לבעלי רכב חדש "תן למנוע להפתח" - וזו לא ממש המצאה פרי דימיונו של הישראלי המצוי. הרכב אשכרה מגיב הרבה יותר טוב אחרי שהמנוע "נפתח".

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

גם לי היתה התחושה הזו, ב3 המכוניות האחרונות שהיו לי, ובשפת היומיום מדברים על מנוע ש"נפתח".

אני יכול לדווח על ירידה של יותר מ5% בצריכת הדלק הממוצעת ב10K ק"מ השניים שלי בהשוואה ל 10K הראשונים.

אפשר לטעון שבמקרה היו לי יותר נסיעות בינעירוניות ב10K השניים (מה שלא נכון עובדתית), פחות נסיעות עם מזגן וכו', אבל בפורום אירופי של בעלי מכוניות דומות היו דיווחים רבים על התופעה ואף לא דיווח סותר אחד.

ההסברים שנתתי למעלה הם השערות שלי (בתגובה לדברי מרק), חוץ מהתיאור לגבי האופניים שמבוסס על עובדות והוא תוצאה של התרופפות הברגות (שלא מקביל לגמרי למה שקורה במנוע).

פורסם

המושג "מנוע נפתח" הוא לא פרי דמיון, הוא קיים ומורגש במיוחד במנועי דיזל.

זהו פשוט תהליך טבעי ורצוי של BREAK IN של המנוע לטווח רחוק.

קצת פיח שמתיישב מאחורי הטבעות בוכנה ומעלות את הלחץ מעט, שחיקה טבעית של חלקים נעים אחד על השני והתאמתם.

לאחר ש"המנוע נפתח", תצרוכת הדלק משתפרת.

פורסם

התחושה של מנוע 'נפתח' גם אני חשתי זאת ברכבים חדשים שהיו ברשותיי לאחר שהרכב גמע 30K-40K, אבל הסבר טכני מעמיק לא מצאתי לתחושה הזו ויתרה מזאת למה צריכת הדלק תרד, אישית שיפור בצריכת הדלק בשני הגולפים החדשים שהיו ברשותיי לא הרגשתי.

גם אם יש שיפור בצריכת הדלק הרי זה לא יהייה שיפור נגיד של 1 ליטר ל-7 קילומטר ל-1 ליטר ל-10 כי אז היצרן היה שמח להכניס נתון כזה בדפי המידע שלו.

פורסם

יש לזכור שכל היצרנים (או רובם?)

דורשים לבצע תקופת הרצה מסוימת במנוע (כ2000 ק"מ)

בהם לא לעלות לטורים גבוהים ועוד -

אני מניח שהכל קשור אחד בשני.

אגב, בהרכבת המנוע, מדויקת ככל שתהיה מופעלים עדיין כוחות על הרכיבים (כמו בכל מכונה אחרת)

עם התחלת התנועה, החלקים זזים במדיוק את העשרה מיקרון החסרים כתוצאה מכך.

לפחות, כך אני מתאר לעצמי וזה מה שקורה במערכות שאני מפתח ומרכיב.

(שלהבדיל עשרות אלפי מונים, מדובר על משהו קטנטן ובדיוקים של מאיות...)

עדיין, בהרכבה ראשונה, המערכת עובדת לאט ורק אחרי כמה שעות של עבודה, כל מערכות ההחלקה מסתדרות טוב יותר.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

• תוכן חדש...