Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7223 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אדיבות - בבקשה ממך תן לנו ליסוע בכבישים ללא צורך לזגזג בין בנתיבים מאחר ואתה ושכמותך החליטו שמעבר נתיבים הוא מסוכן.

חזור לספר התאוריה ולמד היכן מקומך על הכביש(לא בנתיב ה"אמצעי").

אאאאמן!

מזכיר לי שביום שישי האחרון נסעתי על כביש החוף מתחת למחלף פולג בשעת בין ערביים. התנועה זרמה למופת, עד שלפתע המהירות של כולם נפלה באחת למשהו כמו 60 קמ"ש :shock:

אני מפלס לאיטי את הדרך לראש הטור ואז יצא המרצע מן השק: סבתאל'ה אספנות בוולבו 240 סטיישן (גם אספנות) פשוט נוסעת על הנתיב השני מימין (אני נזהר מלנקוב במונח "אמצעי") ושכל העולם י*דיין.

אני נוסע מימינה וצופר לה על מנת להפנות את תשומת ליבה. כשהיא כבר עושה טובה ומסובבת אלי את הראש, אני מסמן לה עם היד שיש לה עוד נתיב מצד ימין שרק מחכה שהיא תעבור אליו.

היא בתגובה עשתה לי תנועה נרגזת עם היד והמשיכה להתנחל על הנתיב שבו היא נסעה.

ואני שואל: איפה משטרת התנועה קיבינימאט?! :x

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יפתח. אני לא יודע מה איתך, אבל לנסוע מאחורי ברלינגו מפחיד אותי, שלא נדבר על אוטובוס!

אתה לא רואה כלום, אם פתאום הוא יבלום, לא תהיה לך שום התראה!

ואתה לא יכול להגיד לי שמור מרחק, לא באיילון!

אני ממש אעצבן אותכם בפורום הזה אבל :

א. במקרה של בלימה לפי מה שלמדו אותי בתאוריה עדיף לך להיות מאחורי האוטובוס ולא לפניו, הואיל וכאשר שניכם תבלמו בגלל המשקל שלו הוא צריך יותר מרחק בלימה...

ב. אני בהחלט אומר לך לשמור מרחק, זה היה הסעיף השני ברשימת הסיבות לתאונות של המשטרה, כן גם באיילון, ובגלל המהירות הגבוהה עליך לשמור יותר מרחק.

ולידיעתכם, אני קיבלתי דו"ח משוטר על נסיעה במהירות 134 קמ"ש בחוצה ישראל, כך שמי ממכם שבטוח שאיילון (שהינו כביש של 90 ולא כביש של 110) הינו כביש המותר ב - 120 טועה ומטעה

בברכת חג שמח

פורסם
אני ממש אעצבן אותכם בפורום הזה אבל :

א. במקרה של בלימה לפי מה שלמדו אותי בתאוריה עדיף לך להיות מאחורי האוטובוס ולא לפניו, הואיל וכאשר שניכם תבלמו בגלל המשקל שלו הוא צריך יותר מרחק בלימה...

להתעצבן זה להעניש את עצמי בגלל טפשות של אחרים. למה אני צריך להיות בעונש מהשטות הזאת שכדאי להיות מאחורי אוטובוס ולא לפניו?

תגיד, אתה באמת גם מאמין למה שאתה כותב?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אמרנו תכל'ס 120. תאורטית אתה אמור לנסוע שם 90. נסה לנסוע 90 ותראה איזה פחד.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

איילון הוא כביש מעניין, בכיוון צפון לפחות, בכניסה אליו, עם כל הגלים והבורות לנסוע יותר מ120 זה לא חכם, ובפניות הראשונות 110 זה סביר לחלוטין, אך כאשר מתקרבים לאיזור הסיטי טאוור 120 זו מהירות ממש סבירה בשביל הכביש.

הסיבה שאמרתי ששמירת מרחק באילון היא לא אפשרית היא בגלל שתמיד , אבל תמיד מישהו ידחף לך בנתיב!

דוגמא אישית: נסעתי אחרי רכב בנטיב השמאלי במהירות שהייתה גבוהה בכ15-20 קמ"ש מהנטיב הימני, שמרתי מרחק סביר של כ3-4 שניות, לא יותר מדי ולא מעט מדי, הרכב שלפני ישב דיי צמוד לרכב שנסע באותה מהירות לפניו, לפתע החליט מישהו שהוא רוצה לעקוף את זה שלפניו והתפרץ לי לנטיב, אני בטוח שהוא ראה אותי בא, וגם את המכוניות שלפני - שלהם הוא נתן לעבור, כלומר הוא ראה פתח ונכנס לנתיב שלי!

לבלום בחוזקה לא יכלתי כי ישב לי רכב על הזנב, איזה מזל שיש שוליים רחבים משמאל, אחרת זה היה נגמר או בזה שאני נכנס בו או בזה שנכנסים בי מאחור.

ואם אתה מעדיף לנסוע אחרי אוטובוס אתה מסתכן, מנסיון אוטובוסים יכולים לבלום לא רע בכלל, וכאשר הדבר היחיד שאומר לך שהוא בולם זה 2 מנורות אתה עלול להיות מופתע, להיכנס מאחור באוטובוס זה לא נעים - במיוחד כשהמנוע נמצא בקו השמשה הקדמית שלך!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
הסיבה שאמרתי ששמירת מרחק באילון היא לא אפשרית היא בגלל שתמיד , אבל תמיד מישהו ידחף לך בנתיב!

טרחתי וחיפשתי במבחן תאוריה מהו מרחק שיש לשמור בין רכבים :

"איזה מרחק חייבים לשמור מהרכב שמלפנים ?

א. מרחק בלימה

ב. מרחק שיאפשר עצירה בטוחה ושרכב עוקף יוכל להשתלב ביני לבין הרכב שלפני

ג. על כל 15 ק"מ 5 מטר רווח.

ד. תמיד נשמור מרחק בין 50-100 מטר"

תניחו שהתשובה לשאלה הזו מקנה לכם את רשיון הנהיגה, תנו את התשובה עם פירוט, אני מוכן להתערב ש - 75% לפחות יטעו.

ועכשיו תסבירו לי שלא רק שהמשטרה לא יודעת מה היא עושה גם משרד התחבורה לא יודע מה הוא עושה.

בברכת חג שמח

פורסם

את מה שרשמת אני רואה בפעם הראשונה.

בספר האתאוריה כתוב: שניה אחת, זה המרחק המינמלי החוקי שצריך לשמור מהרכב שלפניך.

3-4 שניות זה מרחק מצויין בשביל מהירות תלת ספרתית, בטוח לגמרי! אבל מי שחושב שזה מרחק מספיק בשביל לעבור נטיב ולהאיץ מ100 ל120 בלי להפריע הוא מפגר!

בוגאטי ויירון תתקשה, והוא על יפנומטית!

זאת הפעם השניה שאני כלכך קרוב למוות (פעם קודמת הייתה סנפלינג+ חבל שנקרא במכתש רמון) ואני החלטתי להקדים תרופה למכה, איילון זה כביש שבו חובה להיצמדלרכב שלפניך (בגבול הסביר כמובן) ולהכין את עצמך לבצע בלימת חירום!

הסיכויים לשרוד מסתבר גבוהים הרבה יותר!

תוספת: אני כמעט שנה על הכביש ועדיין לא יצא לי לנסוע באיילון בלי להתעצבן ולהיות לחוץ!

בין עם זה 120 (מטר בשעה) בשמאלי או 80-90 בימני, ניסיתי כבר הכל, לא מוצא דרך רגועה לעבור את איילון ברגע שיש שם תנועה בגדר הסביר(ברור שב4 בבוקר זה לא אותו דבר)!

לכיוון דרום בחצי הראשון זה רגוע יותר*

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

עם כל הכבוד אתה מדבר שטויות. אני נסעתי באיילון צפון לא פעם ולא פעמיים, ואין מה להתעצבן. אני שומר על לפחות 2 שניות מרחק (שזהו גם המרחק המינימלי לפי ספר התאוריה, להזכיר 21 22, כלומר 2 שניות) ופשוט מסתכל במראות ומזהה את אותם אלה שיכולים להיות חותכים פוטנציאליים ואת אלה שלא שומרים מרחק מאחוריי. ד"א אם תסע בימני הסיכויים שלך לחיתוכים ובעיות נמוך הרבה יותר מאשר בשמאלי. לכן אני נוסע לי בימני, ועובר לשמאלי רק בזמן עקיפה, ומשתדל לחזור לימני, ותתפלא לעיתים בימני התנועה זזה מהר יותר מהשמאלי.

ROOONEEYY

פורסם

SHELLCASE,

לגבי האוטובוס אני מסכים ב 100% שעדיף להיות לפניו הוא חוסם את שדה הראייה קדימה

ויכול לגרום לבלימות חירום אם נצמדים אליו , מה שמביא אותי לנקודה השנייה שלי,

לא תצליח לשכנע אותי בשום אופן שהצמדות לרכב שלפניך היא מתכון לנסיעה בטוחה,

נכון זה מעצבן שרכבים חותכים מימין אבל מה שקורה בפועל על הכביש ויכול להיות שגם לך

זה "עיניים גדולות" על הכביש נסעת לתומך על 100+ בנתיב השמאלי ופתאום מישהו עוקף אותך מימין

ובעוד 2 שניות יחתוך אותך, מה 90% מהאנשים עושים? נותנים גז... ולכן מתרחשים כמעטים כאלו כל דקה בכביש עמוס בארץ.

אני לא מצדיק את כל הנבלות שחותכים מימין תנועה מהירה ( לא מישהו שמעכב )

אבל אם אתה רוצה נסיעה רגועה סע 90 בנתיב הימני אל תתרגש מהכאוס מסביב והנסיעה תעבור לך בסבבה ( יחסית )

פורסם

TVR ופליקס - למרות שעכשיו 4 בבוקר אני אסביר את עצמי עוד קצת.

אם תסע בימני יחתכו אותך כל אלה שצריכים לרדת באחת היציאות, אם תסע בשני מימין יחתכו אותך כל אלה שנחתכים ע"י אלה שמתשלבים לכביש, אם תסע בשני משמאל יחתכו אותך כל אלה שמנסים לעקוף את אלה שנתקעים בשמאלי, אם תסע בשמאלי תצטרך להתחמק ממוקשים שנוסעים שם 90-100 ומעכבים את אשתו של העולם.

כשאני אומר להיצמד אני לא אומר להידבק. מבחינתי להיצמד זה ה2 שניות האלה, זה מרחק שבכל מקום אחר לא מקובל עליי - ז*ן על כולם, אני שומר 3\4 שניות לפחות, הייתי בצרפת בתחילת הקיץ שם אנשים שומרים אף יותר מזה! גם בעומס!

הנסיעה הכי רגוע שהייתה לי באיילון זה כאשר עקבתי לי בניחותה אחרי איזה C קלאס במהירות טובה. בשמאלי\ שני משמאל (מוקשים כבר אמרתי?)

יפתח. אני את התאוריה שלי עברתי בלי טעויות :)

והסיבה היחידה שקיבלתי 97.5 במבחן תעבורה בבי"ס היא כי רשמתי שהמרחק הוא 2 שניות כאשר המרחק החוקי הוא שניה אחת.

כמו-כן וידאתי את זה כרגע בספר התעבורה שזרוק לי פה שעליו חתום משרד התחבורה.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

שלום רב,

א. מצ"ב הקישור ממנו לקחתי את השאלה :

http://www.gabriel.el-net.co.il/t6.htm

ב. התשובה הנכונה, באם אתם עצלים לקרוא לבד :

"מרחק שיאפשר עצירה בטוחה ושרכב עוקף יוכל להשתלב ביני לבין הרכב שלפני."

בקיצור, המרחק של שניה / שתי שניות הינו רק מחצית התשובה, החלק השני הוא אנטי ישראלי - להתייחס לרכב העוקף ולהשאיר לו מרווח כניסה, בניגוד למה שאנשים חושבים שצריך לנהוג

בברכת חג שמח

• תוכן חדש...