Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7219 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי.

היום היה מאוד חם ובלתי נסבל.

מנהרייה לת"א בחום אימים, בעיר חום המנוע היה בין רבע לחצי.

בכביש מהיר ,במהירות של 100-120 קמ"ש, כל הדרך כמעט חום מנוע עומד על שלושת רבעי,בין אמצע לאדום,בדיוק באמצע.

שאלתי היא האם נגרם נזק מסויים מחום מנוע שכזה לאורך זמן במנועי בוקסר של סובארו או שהמצב תקין.

אחרי נסיעה של קרוב לשעה וחצי,בעיר הטמפרטורה ירדה , כשהגעתי ליעדי, הטורים היו קצת בלתי יציבים,הרגשתי את זה בעצירה.

נתתי לרכב להתקרר,לאחר כחצי שעה בדקתי שוב את העניין ומסתבר שהכל תקין.

האם יכול להיגרם נזק מסויים לאחר נסיעה ממושכת של יותר משעה בחום מנוע של שלושת רבעי ברכב מסוג זה או שעליי להסיר דאגה מליבי.

תודה לכל המגיבים ,שנה טובה וצום קל.

פורסם

לא חסר כלום,שום מנורת אזהרה לא דלקה לה.

שמן=תקין.

מים=תקין.

כמו תמיד,אני אף פעם לא מוסיף כלום כי תמיד יש מלא.

שאלתי היא :נסעתי על שלושת רבעי חום מנוע בכביש מהיר מעל לשעה, ברגע שנכנסתי לעיר, הטמפרטורה ירדה לה לחצי = כרגיל.

אני מניח בגלל החום הכבד ששרר בחוץ הרכב התחמם לי למעל לחצי.

השאלה היא האם נגרם נזק או יכול להיגרם.

מטריד אותי גם הקטע שהטורים לא היו יציבים בזמן עצירה, לא משהו ממש מורגש אלה רק אם שמים לב מרגישים שכאילו המנוע לא עובד חלק לגמריי...עכשיו הכל רגיל.

כרגע המצב תקין=רגיל=סטנדרטי.

• אחראי פורום
פורסם

היה לי מצב דומה היום עם האלפא (גם בוקסר).

בנסיעה רצופה מהמרכז לצפון המחוג עמד על 92-95 מעלות,

כשבמצב רגיל הוא על 85.

אותו דבר כמו אצלך- ברמזורים, בכניסה לעיר וכו', הטמפ' ירדה חזרה למצב נורמלי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

לא נגרם כל נזק,שעון החום מושפע גם מהטמפרטורה בחוץ.כאשר הוונטה נדלקת ביום חם,היא מכניסה אוויר חם,ביום קר היא מכניסה אוויר קר.ברור שאז היא מקררת יותר.והשעון יראה פחות.

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

רדיאטור תקין, הוחלף לא מזמן, משאבת מים גם כן.

מים ירוקים בלבד,מערכת נקייה .

טרמוסטט אין, מערכת הקירור ייחודית ברכב הזה תוכננה במיוחד ללא טרמוסטט,עם יוניט שונה בתושבת מיוחדת, לא של סובארו, 4 מאווררים חשמליים, 2 חיצוניים ו 2 פנימיים.

במצב רגיל החום יושב על החצי קבוע,או בין חצי לשלושת רבעי שעון, לא משתנה.

היום בגלל החום ששרר,בגלל נסיעה מבכביש מהיר, הטמפרטורה עלתה במקצת לשלושת רבעי שעון, בין החצי לאדום, בדיוק באמצע, יותר הטריד אותי עניין הטורים שלא היו יציבים לאחר שעמדתי עם הרכב, לאחר נסיעה ארוכה בכביש מהיר.

עכשיו הכל תקין.

ומה שעוד יותר עיצבן אותי והלחיץ אותי זה שתהיה לי פתאום תקלה פתאומית לפני הנסיעה שלי לחו"ל (היום בלילה) ואני יודע בגלל שאני פדנט בכל מה שקשור לרכב הזה, זה יטריד את מנוחתי בכל הטיול וישגע אותי לחזור לסדר את זה.

פורסם

GL 10 שלום רב!

ההתחחמות הפתאומית היום יש לה הסבר אחד, הצטרפות מקרים, של מזג אוויר שרבי, ומהירות נסיעה גבוהה מדי,

באם היתה לך אפשרות טכנית לבצע נסיעה בתנאי דרך דומים ביום ראשון, עם המזג האוויר הקריר יותר הצפוי, מבטיחך ששעון החום לא היה עובר את מחציתו.

דוד מזר צודק ביום שרבי המאוורר מערבל אוויר חם סביב תא המנוע, אני מזבר מניסין אישי שלי היום עם איתי עם האלפא סוד, שהגיע אלי היום לכוון קרבורטור ולכוון הצתה , וכשפתחתי מכסה מנוע המאוורים לא הפסיקו לרגע את עבודתם, כששעון החום עמד על 80 מעלות, ואני הרגשתי שאני נמצא בסאונה במדבר סהרה.

לכן אל תיקח יום כמו היום כמדד להתחממות הרכב, ביום שרבי שכזה, כמה רכב שלא צלצל מעולם יתחיל לצלצל בגלל התחממות יתר.

נסיעה טובה הלילה, תעשה חיים . תקנה חוטי הצתה חדשים, ותחסוך דמי משלוח,

בברכת נסיעה טובה, שנה טובה

וגמר חתימה טובה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

היי צביקה.

קודם כל תודה,אתה תותח...היו גם צילצולים ....

שנית, כבר מחכים לי כמה הפתעות\ירקות\דברים נדירים שאין בארץ בניו יורק אצל משפחה שלי (ולא צריך לשלם עליהם דמיי משלוח כמובן) :)

בכל אופן שתהיה לכולנו שנת אושר ועושר שידרוגים ושיבצורים לרוב.

פורסם

גם אצלי באלפא סוד בקיץ המאווררים בקושי נחים. דווקא בנסיעה בין עירונית רגועה (100 בערך) הם לא עובדים כמעט, כנראה יש קירור טוב מהרוח, אבל איך שמגיעים לרמזור הם מייד נכנסים לפעולה.

בעמידה ארוכה בסרק בקיץ הם עובדים כמעט כל הזמן, כבר חשבתי אולי אפילו לנקות רדיאטור אבל ממה שאני קורא נראה לי שזה ככה אצל כולם...

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אכן באלפא המאוורים לא נחים לרגע, ובכך שומרים על טמפרטורה תקינה ואידאלית.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...