Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7230 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

[quote name=מועדון סאאב

כבדו את החוק, כבדו את משתמשי הדרך האחרים, והעיקר, הגיעו הביתה בשלום.

אורן[/quote]לא ברור מה רצית לאמר.

הסיפור, לגופו, גם בעייתי.

כפי שנכתב כאן, מטרת המארב לא היתה לתפוס נהגים שנוסעים 190 קמ"ש. זה שבמקרה הגיע אחד כזה, שנסע במהירות כזו, הרי זה משובח ומספק אחלה כותרות מפחידות לעיתון לדובר מתנ"א-אבל זו לא מטרת המארב.

מטרת המארב היא ללכוד אנשים שנוסעים כ15 קמ"ש מעל המותר. זו מהירות שכולם כאן, לא משנה כמה יטענו שהם "צדיקים", עברו עליה לא פעם. אני לא מכיר אף אחד שמקפיד, למשל, לנסוע 50 קמ"ש בעיר. הנושא נטחן מספיק.

עצם העבירה על המהירות היא חוסר כיבוד משתתפי דרך אחרים? אין כאן אחד שאינו עבריין.

אורן- אם אני צודק, יש לך סאאב כחולה (עם מינילייטים יפים) וטורבו. קשה לי להאמין שיש עוד כאלה בארץ. נסעתי אחריך לפני כמה זמן בת"א (כשבועיים אחורה. אחה"צ). אחרי הגשר האצת לכ- 80 קמ"ש.(אזור גשר מעריב -לכיוון דרום העיר. כביש ריק.). מותר שם 50. אני יודע ששמך אורן כי אפילו טרחתי להתקשר אל מישהו שאני מכיר כדי לשאול של מי האוטו והוא ענה לי "של אורן סאאב". מכאן אני יודע את שמך.

האם עובדה זו (שנסעת 80) הופכת אותך לאחד שאינו מכבד את משתמשי הכביש האחרים? - להיפך. נראה שאתה מכבד משתמשי כביש אחרים. זה לא שחתכת אותי. לא הורדת אותי מהכביש. עקפת אותי כדת וכדין (ד"א-אני זוכר את המקרה ספציפית בגלל הסאאב שלך.).

רשמת "כבדו את החוק"-

האם אינך מכבד את החוק?

רשמת "כבדו משתתפי כביש אחרים"-

האם עצם העובדה שנסעת יותר מהר ממני מראה סוג כלשהוא של חוסר כבוד כלפי?

- להיפך!!

אני שמח שנסעת יותר ממני וראית לנכון לעקוף כחוק עם איתות וכו. זה עדיףבעיני על איזה חטייאר (סליחה מכל אלה שרואים עצמם כחטייארים) מהסוג בו נתקלתי היום בבוקר- שנסע במכונית האמריקאית שלו 40 קמ"ש וחתך אותי מבלי לאותת מכיוון שלפתע הוא נוכח שפשוט נגמר לו הנתיב. הוא גם לא הבין למה אני כועס.

איך אתה מסתכל על זה?

אני חושב שמערכת הפליטה שיש לך, ידידי הצדיק, מהווה עבירה על החוק.(זו לא דעתי. אני רק ממחיש) אז האם אתה שייך לאותה קבוצת עבריינים שאתה בעצמך מוקיע????

האם הנהיגה שלך הופכת אותך לעבריין מהסוג שאתה כותב עליו? האם המכונית שלך הופכת אותך לעבריין כזה?

ולעיניין הידיעה עצמה:

אם מישהו ראה לנכון לנסוע 187 קמ"ש ולהיתפס- זבש"ו. שיהיה לו קצת יותר שכל. אם הוא ברח ועלה על עמוד-גם כן זבש"ו. תיאור התגובות שלו (נוסע הישר אל מחסום משטרתי. עולה על עמוד. בורח לתוך שדה, כאילו שלא יגיעו אליו הביתה ע"ס מספר הרישוי) מוכיח שלא מדובר באדם חכם במיוחד. זה הכל.

אז יש למשטרה אחלה כותרת (ואחלה מערכת יחסי ציבור עם משרד דובר שדואג להעביר כותרות כאלה לתקשורת), שלציבור גם קל מאוד לקרוא ולאמר "יא אללה,איזה מזל שיש משטרה שמונעת משוגעים לנסוע בכביש".

כל גוף עושה הו-הא מההישגים שלו ודואג להדגיש אותם. לכן משלמים להם משכורת ומעבירים להם תקציבים.

הרי ברור שתוך 10 שניות דובר המשטרה העביר לתקשורת את כל המידע , כולל תיאורים צבעוניים להפליא של הטירוף המסוכן שניבט מעיני הנהג הרוצח הפסיכופאט, שדהר עם התמה (טורבו??) במהירות שטנית ורק חיפש תינוקות לדרוס.

אם הם היו הולכים לרדיו ולטלויזיה ומפרסמים:

"הלילה, במבצע 'עולים לציבור על העצבים' לכדה מתנ"א 200 נהגים שנסעו 120 במקום 90 ומנעה מוות וקטל בדרכים" אז הציבור היה אומר :

"אלוהים אדירים- אנחנו מעבירים כסף לגוף שלא עושה כלום ורק פוגע ברווחה ובאיכות החיים שלנו כאזרחי מדינת ישראל"

את זה הם לא היו כל כך רוצים.... יש משכורות לשלם לשוטרים. ניידות לקנות, מינויים לבצע. לא קל כשהציבור לא תומך. מזל שיש משוגעים תורנים בכביש וציבור שמאמין שלכידת אחד כזה אחת לחודש היא התשובה לכל בעיות התחבורה של ישראל.

לפני כמה זמן ריאיינתי מישהו במתנ"א שסיפר לי על הרבה מבצעים חיוביים שהם עושים. למשל ניקוי כבישי הצפון מהתקהלויות בזמן המלחמה. מאוד חיובי, לא? אז למה לזה הם לא ניסו לתת במה??-

כי זה לא נשמע טוב כמו "תפסנו רוצחים על גלגלים".

למתנ"ש יש מזל שהציבור כאן גם מאמין שהעובדה שמישהו נסע 187 בכביש נטוש באמצע הלילה היא דבר חמור מאין כמוהו וחושב שמדובר במ-נ-י-מ-ו-ם אירוע חבלני. אתה יודע....אם לא היו תופסים אותו ולא היה כל הבלגאן, סביר להניח שאף אחד כאן לא היה יודע מזה. ושלום על עם ישראל. מקסימום הוא היה עוקף אותך כחוק (נקווה) בכביש במהירות גבוהה. זה קורה אלפי פעמים ביום במדינות מתוקנות בכל העולם ולא עושים מזה שום סיפור (יוצא לי לנסוע לחו"ל. תענוג לנסוע שם. האידיוטים היחידים שנוסעים לאט בשמאל הם תיירים ישראלים)כי שם זו לא תחרות השתנה. אז הוא נסע 180 ואתה 120.

מזל שאנחנו, הישראלים, מתייחסים לכל דבר כ"למה הוא כן ואני לא". זה הופך את מלאכת השיסוי בעבריינים הרבה יותר קלה. "הוא נסע ככה כי הוא משוגע ואני לא".

בגרמניה ובאיטליה לא אומרים "תראו את המשוגע הזה" אלא פשוט נוסעים בימין ויודעים שבשמאל נוסעים מהר.

בכלל-מפתיע אותי שבחור כמוך, שלא מבלה את מיטב זמנו בהברקת הקורולה המשפחתית, צורך את הפרופוגנדה שמשטרת התנועה מפרסמת ומפרש אותה כלשונה-מבלי לעשות איזשהוא תהליך של הפעלת פילטר מנטאלי.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

• תגובות 122
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כרוניקה של תאונה ידועה מראש:

אתמול בלילה בסביבות 01:30, מארב ממל"ז מטרתי בכביש 40 מכיוון רמלה לביל"ו.

צג הממל"ז ננעל ומציג מהירות של 187 קמ"ש. השוטר הנוהג בניידת מזהה את הרכב כלנצ'יה תמא בצבע לבן.

התפתח מרדף, ובמקביל קצין היחידה של משטרת התנועה הארצית ביצע חסימה בצומת ביל"ו, כאשר הוא יודע לאיזה "מטוס" להמתין.

מצטער , לא קונה.

נכון שאותו בחור טיפש , אבל עצם קיום המארב בכביש הזה הוא דוגמה נוספת לטיפשות המשטרתית ולמחדלים של מתנ"א.

בדיוק מה שכתבתי לגבי כביש 3 , תקף כאן.

כביש 40 במתכונתו הישנה היה כביש דמים. בעיקר באיזור הכניסה לסתריה היו שם תאונות קטלניות רבות מספור.

מאז הפך הכביש ל-4 מסלולי עם גדר הפרדה , התאונה היחידה שידוע לי עליה בשנים האחרונות שגבה נפגעים , הינה של אותו חייל שנרדם על ההגה (לא זוכר אם אלכוהול היה מעורב או לא , מכיוון שכך , נניח שלא) וצנח לתוך התעלה.

אבל המשטרה - כדרכה - הפכה את הכביש הנ"ל לשדה ציד נוח , למרות שאפשר לנסוע שם ממש מהר.

שוב - ההתייחסות אינה למקרה הספציפי הזה , אלא למדיניות המשטרה , כפי שכבר ציין כספר.

פורסם

מצטער לא קונה,אבל בהפוך.

מי שחושב שבאירופה יכולים הנהגים לנסוע בכל מהירות שעולה על דעתם-טועה ובגדול.

אכיפת המהירות המותרת באירופה קשוחה בהרבה מבארץ והקנסות כבדים ביותר.אני לדוגמא,שומר על חוקי התנועה מסיבה פשוטה-חבל על הכסף שעולים הקנסות,שלא לדבר על התענוג שבנהיגה מונעת,בקורס שמיתקיים ב 6 בערב לאחר יום עבודה מתיש.

ב 750 ש"ח אני ייצא עם זוגתי לסופ"ש מהנה במקום לתרום אותו למשרד המישפטים.

לאחר 20 שנות נהיגה,מתוכם עשרות אלפי ק"מ צבאיים,אין לי שום עבירות תנועה.

במקום לסוע מהר אני פשוט יוצא 5 דקות קודם לדרכי..

ושלא ישתמע מזה שאני חלילה תומך במדיניות האכיפה המטופשת של מתנ"א שעסוקה בלחפש את המטבע מתחת לפנס,רק מה לעשות,מי שלא מציית לחוקים-שיתכונן לשלם.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני אחזור בפניך על התשובה שלי לאותם אלה שאני עוקף ופוגשים אותי ברמזור ("אתה רואה? הגענו ביחד").

כן , אבל אני נהניתי !

הנסיעה המהירה אינה רק בגלל הצורך להגיע במועד מסויים , אלא כי אני נהנה מכך. כל עוד אני עושה את זה במקום שהדבר לא מזיק לאחרים , ובמהירות סבירה - לא רואה מדוע המשטרה צריכה להתנכל לי על כך.

אגב - בנושא התשלום , כבר אמרתי לא פעם - שייקחו 1500 -2000 ש"ח בשנה (מראש) ויעזבו אותי בשקט , רק שלא יהפכו אותי לרוצח בכאילו.

פורסם

הנסיעה המהירה אינה רק בגלל הצורך להגיע במועד מסויים , אלא כי אני נהנה מכך. כל עוד אני עושה את זה במקום שהדבר לא מזיק לאחרים , ובמהירות סבירה - לא רואה מדוע המשטרה צריכה להתנכל לי על כך.

גם נהג הלנצ'ייה תמא בטוח נהנה מהנהיגה במהירות של 187 קמ"ש,שעל הספידומטר נראו כ 200+.

לא מזיק לאחרים-במצבים מסויימים זה אכן נכון,אבל החוק לצערנו לא גמיש ולא משאיר בידי הנהג שיקול דעת מסוג זה.

בוא נניח שמחר היה עובר חוק שהיה מאפשר לנהוג במהירות של 110 קמ"ש,שהיא בתנאי הארץ מספקת למדי,זה היה כל כך משנה?

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

110 היא מהירות מספקת למדי ? למי ?

מסתבר שלרוב נהגי ישראל שנוסעים בכבישים המהירים היא לא מספקת. כאשר אני נוסע 120 בכל כביש דו מסלולי + גדר הפרדה , מעטים הם הנהגים שאני עוקף , אם בכלל.

כאשר אתה מחוקק חוק וברור לך שכולם יתעלמו ממנו - אתה גורם לזילות שלו.

זהה , לדוגמה , למס הכנסה+ביטוח לאומי.

שמים מעל 50 אחוז מס , ומתפלאים מדוע כ"כ הרבה עובדים בשחור ומעלימים מס.

תוריד את אחוז המס למשהו הגיוני , אבל תאכוף את החוק.

כנ"ל במהירות - קבע מהירות סבירה , על פי תנאי הדרך , ואז תהיה הצדקה לאכיפתו.

פורסם

פיתחתם פה חתיכת דיון/ויכוח בסגנון "עושי שרירים". תהנו.

אני רק רוצה לציין לטובה את המשטרה שבזמן האחרון שומעים יותר ויותר שהם עושים עבודתם כפי שלימדו אותנו כשהיינו בגן.

מי שלא עוצר יעצר על ידיהם, ואם לא יעצר בדרך לא אלימה אז ירי זה בהחלט ברכה, ומר חביבי עבריין מסוג זה או אחר ממש לא מעניין אותי ומה יהיה עליו אחרי שזרוע משטרתית חזקה תשים עליו את ידיה!

וכמו שהזאב מספרות זולה אומר: let's not start sucking each other diks yet!

אז גם פה העבודה היא מרובה, אבל לדעתי לאחרונה המשטרה מראה נכונות לא רק לעשות עבודתה כראוי, אלא ממש לשרת את אינטרנס הציבור שומר החוק ועל זה הערכתי המלאה למשטרת ישראל, ואני מקווה שהם יעלו וימשיכו בדרך הזו.

אני רק חייב להסביר משהו אחד, הסיבה שאני כל כך מעריך את המשטרה לאחרונה זה כי ממש יש תוצאות ושומעים עליהם, ואז כפי שכתבתי פה בשירשור מקביל ראיתי את זה במו עיניי איך השביתו את העבריין.

אם כבר במרדפים עסקינן אז:

אתמול נסעתי בסביבות שש וחצי רבע לשבע באוטובוס לכיוון ר"ג ולפתע טרקטור ענק יוצא מהתחנת דלק ליד אוסם לתוך פ"ת, אחריו שתי ניידות והשוטרים אשכרה יורים בו סטייל yipi-cay-yey-mother fucker!!!

הקיצר האוטובוס נעצר כי הטרקטור עבר קרוב מידי והניידות משני צידיו יורים, אני מביט מהחלון האחורי כשהוא חולף אותנו ורואה איך הוא מגיע כמעט עד בלינסון, כיוון שהיו ברמזור מכוניות הוא עקף אותם על המדרכה, עבר את הצומת, ואז מן בום של מתכות כזה, המון עשן, והוא נעצר!(ליד הדקה ה-90/פונדקי איילון)

כל השוטרים רצו וטיפסו על הטרקטור והשביתו אותו, המשכנו ליסוע, בחזרה הביתה ראיתי שהטרקטור עדיין איפה שנעצר והשוטרים בודקים הכל.

החלטתי לבדוק ואז ראיתי את זה

אגב, אני מבחינתי מחוץ לדיון כי זה מסוג הויכוחים האין סופיים, לא תנצחו ולא תפסידו, אבל תמשיכו, זה בהחלט משעשע מהצד!:-D

אופנוען

פורסם

recover- אתה קראת במה הוא נכנס??? עמוד להולכי רגל. משמע יש באיזור הרבה פעמים הולכי רגל. ואם בדיוק לפני העמוד היה הולך רגל? עזבו משפחה של 4 בקורולה. קורולה היא בטוחה. משפחה של 4 מחכים לחצות את הכביש במעבר החצייה.

אין לי בעיה עם נהיגה מהירה. אפילו מאוד. כפי שרובכם כבר יודעים. אבל אתה רואה שאין לך איך ולאן לברוח- למה לנסות?

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

לא צריך להיסחף.

לא נראה לי שמשפחה מחכה ב1:30 בלילה לחצות כביש :S

אבל, כמו שאמרו, לכל דבר יש זמן ומקום.

בנוגע לדיון, הנהג נהג בצורה דבילית תרתי משמע.

וזהו

שמר, די!

כן כן, לא לא.

פורסם
recover- אתה קראת במה הוא נכנס??? עמוד להולכי רגל. משמע יש באיזור הרבה פעמים הולכי רגל. ואם בדיוק לפני העמוד היה הולך רגל? עזבו משפחה של 4 בקורולה. קורולה היא בטוחה. משפחה של 4 מחכים לחצות את הכביש במעבר החצייה.

אין לי בעיה עם נהיגה מהירה. אפילו מאוד. כפי שרובכם כבר יודעים. אבל אתה רואה שאין לך איך ולאן לברוח- למה לנסות?

שוב אני אגיד, אם לא היה המרדף המטופש הזה הוא לא היה נכנס בשום דבר והמקרה היה נגמר כלא היה.

פורסם
קורולה היא בטוחה.

יונדאי אקסידנט לעומת זאת...

בכל מקרה בתור תושב רחובות אני מכיר את הצומת הזאת דיי טוב. הכביש כל כך רחב שאני מניח שהוא נכנס לפניה הזאת במהירות של מעל 80 קמ"ש (אני מתאר לעצמי שללנצ'יה יש אחיזה יותר טובה מלאלמרה שלוקחת את הפניה הזאת על 50-60 קמ"ש באופן סביר)

אם הוא כלכך מפגר, שיתפס. כאלה אני לא רוצה על הכביש.

אין לי בעיה עם נהיגה מהירה!

יש לי בעיה עם נהגים שנתקעים בשמאלי ומנסים להרוג אותך בכך שאתה נאלץ לזגזג ובכך מסתכן באיבוד שליטה ויש לי בעיה עם טמבלים.

הנהג הזה הוא טמבל! נתפסת? עצור. לא עצרת וברחת? אל תהיה מפגר!

צומת ביל"ו היא צומת רחבה מאוד! יש שדה ראיה אל הצומת של לפחות קילומטר. אל תגידו לי שהוא לא יכל לרדת ל90 קמ"ש בתוך קילומטר! הרי הוא ראה את הצ'קלקות!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

צומת ביל"ו היא צומת רחבה מאוד! יש שדה ראיה אל הצומת של לפחות קילומטר. אל תגידו לי שהוא לא יכל לרדת ל90 קמ"ש בתוך קילומטר! הרי הוא ראה את הצ'קלקות!

לך תדע, אולי גם ה"מחסום" המשטרתי היה עם דוקרנים שהוציאו את הרכב שלו מכלל שליטה ושלח אותו לתוך העמוד..

אני לא אתפלא אם זה נכון..

פורסם

דני'לה, טרטורון- הוא בטוח לדעתך? ;)

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם
ואם המשטרה הייתה מתעלמת, לא היה קורה כל הבלגאן הזה...
יכול להיות גם: "ואם המשטרה הייתה מתעלמת, הבחור לא היה רואה את המשפחה שעצרה בצד להחליף צמיג", ומכיוון שבמהירות 190 קמ"ש הרכב עובר 52 מטר בשנייה!!!! אתם קולטים?! 52 מטר בשנייה!!

ורואים את הרכב לא ממרחק גדול במיוחד, האם הוא היה מספיק להתחמק מהמכשול?! כל מצמוץ של הנהג במהירות כזאת שווה ערך ל25 מטר בערך.

ואל תגידו לי "מה המשפחה הזאת עשתה על הכביש בשעה כזאת"....

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959#post1011959

אין דבר כזה, דברים קורים, וכל עוד יש מכוניות על הכביש, לא נוסעים ככה.

ואני לא מדבר על 120+- זאת מהירות סבירה, אמנם "לא חוקית" אבל סבירה.

ועם כל הכבוד, הבחור לא ראה את הניידת, שחייבת לפחות 200 מטר אור בשביל לבצע מעצר לייזר בלילה (תקנו אותי אם אני טועה), אני לא רוצה לדעת מה היה קורה אם היה שם טוסטוס-שבקושי-יש-לו-אור-אחורי, אז כולכם הייתם אומרים "אידיוט שנסע מהר מידי" וזה שהוא עוד המשיך וברח, אז הוא בכלל חכם.

ועם כל הכבוד, גם אני אוהב לנסוע מהר, ואני מבין את כל מי שנוסע מהר, אבל 130 אוקיי 140....

190?! זאת כבר הגזמה, אפילו באירופה, ביום, במכונית חדישה וחזקה לא הייתי נוסע ככה.

קל וחומר, בארץ, בלילה, ברכב ישן יחסית.

כמה שהבחור יהיה אחראי, עם כל הכבוד, הגוף שלנו לא ממש בנוי למהירות כזאתי. במיוחד בלילה. העיניים שלנו לא רגילות לקלוט 50 מטר עוברים בתוך שנייה, בתנאי תאורה קשים, ובטח עד שזה נקלט במוח על מנת להגיב בלחיצה על הברקס. זאת לא אחריות. נקודה.

אתם יודעים, שמעתי על תאונה לפני כשבועיים של מישהו שנסע על 90 קמ"ש בערך. ומישהו נכנס בו מאחורה, וגרם לו להתנגש ברכב שלפניו. והרכב הלך טוטלוס.

ואני חושב לעצמי, כמה מהר רכב צריך ליסוע בשביל להסב כזה נזק תוך-כדי-תנועה?

אהה, ודרך אגב, זה קרה ב4-5 לפנות בוקר.

חשבון פשוט, 190 קמ"ש פחות ה90 של הרכב שהתנגשו בו, נותן, 100 קמ"ש של תאונה ברכב עומד.

כנראה הנהג שנייה לא הסתכל על הכביש, בדק למה הרדיו לא קולט טוב, והופ 100 מטר נעלמו להם, והוא נכנס ברכב שהיה רחוק ממנו. וכל זה קרה תוך 2 שניות בדיוק. תנסו שנייה להטות את הראש שלכם ל2 שניות, זה כלום, מה כבר יכול לקרות ב2 שניות....

נכון?!

תשמעו, אני לא רוצה לדעת מה היה קורה לי אם הייתי עומד בצד עם הרכב בשביל לנוח ולשתות משהו שנייה כי אני עייף ב4 לפנות בוקר. אני בטוח שלא הייתי רוצה שנהג "אחראי" ירצח אותי, מצטער, אבל זוהי דעתי האישית.

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

• תוכן חדש...