Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7230 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
השוטרים לא יודעים מה זה לאנצ'ייה...
תתפלא אבל כן:

השוטר הנוהג בניידת מזהה את הרכב כלנצ'יה תמא בצבע לבן

לך תדע, אולי גם ה"מחסום" המשטרתי היה עם דוקרנים שהוציאו את הרכב שלו מכלל שליטה ושלח אותו לתוך העמוד..

אני לא אתפלא אם זה נכון..

אתה ממשיך לרשום הבל הבלים. לא היית במקום. בחסימת צומת מיידית כאשר ישנן שניות מספר עד הגעת הטייס למקום, אין אפשרות להציב ערכת מחסום מסוג כל שהוא.

לשמר ולתומר:

מדיניות משטרת התנועה הארצית שונתה תקופה קצרה אחרי שניצב שחר איילון נכנס לתפקידו כראש אגף התנועה. להטמיע את המדיניות, ולגרום לכל השוטרים והמתנדבים לפעול בדיוק על פיה ייקח עוד זמן. מארבי ממל"ז של מתנ"א (וכעת אני כותב על מתנ"א בלבד, ולא על המחוזות הפועלים ברחובות הערים), מטפלים בעיקר באלו החורגים בהרבה מעל למהירות המותרת, לרוב 50 קמ"ש ומעלה.

מספר הדו"חות בכלל, ודו"חות המהירות בפרט הנרשמים על ידי מתנ"א ירד בשנה וחצי האחרונות בערך ב 50 אחוזים, כל זאת מתוך מטרה לאכוף בעיקר את אותם הדברים הקריטיים (שכרות, בריונות), ותפוקות העבודה ש השוטרים נמדדת בצורה אחרת מבעבר.

במשטרה לא מחפשים תמיד כותרת. לא שמעתי את מהדורות החדשות צועקות בקול רם על פעילות מיוחדת אתמול בלילה, ואני בטוח שבמערכת עיתון "הארץ" לא תופיע מחר ידיעה אודות מקרה הלנצ'יה המדובר. עבודת משטרת התנועה במקרים אלו קשה וסיזיפית, רק צאו וראו כמה שיכורים מסתובבים בכבישים, וכמה הם מתנגדים לביצוע בדיקות הנשיפה.

כיבוד משתמשי הדרך האחרים, הוא החלק החשוב ביותר במשפט הסיום של ההודעה הפותחת את השרשור. נהג הלנצ'יה לא היה לבד על הכביש, וכמו שכתב יאיר (שאין לו צורך להתנצל), הבעיה נעוצה בהפרש המהירות שבין נהג הלנצ'יה לבין משתמשי הדרך האחרים. כאן לא דובר ב 10 קמ"ש אלא בכ - 80. לעצם כיבוד החוק, כולנו יודעים שרובנו הגדול נוהג לרוב במהירות גבוהה מהמהירות החוקית המותרת. ברוב הכבישים דוגמת כביש 40, המהירות הממוצעת נעה באיזור ה 120 קמ"ש, ולכן לא את אלו מחפשים כיום. לפני כשנה וחצי בהחלט חיפשו.

תומר,

לגבי הסאאב שלי, אכן זיהית נכון, אך מערכת הפליטה תקנית לחלוטין. קוטר של צינור אגזוז אינו מהווה עבירה, אבל קבל ממני צתנה קטנה בדמות צילום של המכונית בעת טיול בגרמניה ב 2001 (עוד לפני המינילייטים.

שבוע נפלא ושקט לכולם,

אורן

in Germany.jpg

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

• תגובות 122
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יאיר, כשאתה במהירות של 190 קמ"ש האדרנלין בגוף לא יאפשר לך להוריד את העיניים מהכביש לשניה, ואני לא בטוח כמה תמצמץ.

המרחק אגב הוא 300 מ' של תאורה.

ולאנצ'יה היא אולי רכב ישן, אבל אם היא מתוחזקת היטב היא הרבה יותר מתאימה למהירויות כאלה מלנטיס שנת 2000 נגיד.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

שלום לכולם ושבוע טוב

אורן, קראתי על המקרה, ואתמול ראיתי משהו ממש מוזר.

אני נס ציוני, ישבתי עם כמה אנשים בשעות הלילה המאוחרות (2-3) ופתאום עבר לידי גרר, ועליו כמובן הייתה הלנצ'יה המדוברת.

מצבה היה גרוע ביותר, מכה עמוקה מאוד בחלק האחורי ונזק בחלק הקדמי.

עכשיו אחרי שאתה מספר את זה, הבנתי שהלנצ'יה שמככבת בסיפור שלך היא הלנצ'יה שראיתי אתמול, לצערי- על הגרר.

שמרו על עצמכם.

פורסם
יאיר, כשאתה במהירות של 190 קמ"ש האדרנלין בגוף לא יאפשר לך להוריד את העיניים מהכביש לשניה, ואני לא בטוח כמה תמצמץ.

המרחק אגב הוא 300 מ' של תאורה.

ולאנצ'יה היא אולי רכב ישן, אבל אם היא מתוחזקת היטב היא הרבה יותר מתאימה למהירויות כאלה מלנטיס שנת 2000 נגיד.

קשקוש.

הבעייה היא לא ברכב - הבעייה תהיה נעוצה תמיד בגורם האנושי.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
יכול להיות גם: "ואם המשטרה הייתה מתעלמת, הבחור לא היה רואה את המשפחה שעצרה בצד להחליף צמיג", ומכיוון שבמהירות 190 קמ"ש הרכב עובר 52 מטר בשנייה!!!! אתם קולטים?! 52 מטר בשנייה!!

ורואים את הרכב לא ממרחק גדול במיוחד, האם הוא היה מספיק להתחמק מהמכשול?! כל מצמוץ של הנהג במהירות כזאת שווה ערך ל25 מטר בערך.

ואל תגידו לי "מה המשפחה הזאת עשתה על הכביש בשעה כזאת"....

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959#post1011959

אין דבר כזה, דברים קורים, וכל עוד יש מכוניות על הכביש, לא נוסעים ככה.

ואני לא מדבר על 120+- זאת מהירות סבירה, אמנם "לא חוקית" אבל סבירה.

ועם כל הכבוד, הבחור לא ראה את הניידת, שחייבת לפחות 200 מטר אור בשביל לבצע מעצר לייזר בלילה (תקנו אותי אם אני טועה), אני לא רוצה לדעת מה היה קורה אם היה שם טוסטוס-שבקושי-יש-לו-אור-אחורי, אז כולכם הייתם אומרים "אידיוט שנסע מהר מידי" וזה שהוא עוד המשיך וברח, אז הוא בכלל חכם.

ועם כל הכבוד, גם אני אוהב לנסוע מהר, ואני מבין את כל מי שנוסע מהר, אבל 130 אוקיי 140....

190?! זאת כבר הגזמה, אפילו באירופה, ביום, במכונית חדישה וחזקה לא הייתי נוסע ככה.

קל וחומר, בארץ, בלילה, ברכב ישן יחסית.

כמה שהבחור יהיה אחראי, עם כל הכבוד, הגוף שלנו לא ממש בנוי למהירות כזאתי. במיוחד בלילה. העיניים שלנו לא רגילות לקלוט 50 מטר עוברים בתוך שנייה, בתנאי תאורה קשים, ובטח עד שזה נקלט במוח על מנת להגיב בלחיצה על הברקס. זאת לא אחריות. נקודה.

אתם יודעים, שמעתי על תאונה לפני כשבועיים של מישהו שנסע על 90 קמ"ש בערך. ומישהו נכנס בו מאחורה, וגרם לו להתנגש ברכב שלפניו. והרכב הלך טוטלוס.

ואני חושב לעצמי, כמה מהר רכב צריך ליסוע בשביל להסב כזה נזק תוך-כדי-תנועה?

אהה, ודרך אגב, זה קרה ב4-5 לפנות בוקר.

חשבון פשוט, 190 קמ"ש פחות ה90 של הרכב שהתנגשו בו, נותן, 100 קמ"ש של תאונה ברכב עומד.

כנראה הנהג שנייה לא הסתכל על הכביש, בדק למה הרדיו לא קולט טוב, והופ 100 מטר נעלמו להם, והוא נכנס ברכב שהיה רחוק ממנו. וכל זה קרה תוך 2 שניות בדיוק. תנסו שנייה להטות את הראש שלכם ל2 שניות, זה כלום, מה כבר יכול לקרות ב2 שניות....

נכון?!

תשמעו, אני לא רוצה לדעת מה היה קורה לי אם הייתי עומד בצד עם הרכב בשביל לנוח ולשתות משהו שנייה כי אני עייף ב4 לפנות בוקר. אני בטוח שלא הייתי רוצה שנהג "אחראי" ירצח אותי, מצטער, אבל זוהי דעתי האישית.

יאיר.

כמה דברים שאני לא מסכים איתך:

1. במהירויות האלה אף אחד לא מכוון את הרדיו.

2. נוסעים בנתיב. טוסטוס עומד בצד הדרך.

3. איזה תנאי תאורה קשים? הכביש למיטב זכרוני מואר.

4. באיזה רכבים נסעת מהר? (אם בכלל?)

אתה טוען שאתה לא רוצה לדעת איך זה מרגיש ב'לנצ'יה ישנה'.

תן לי לחדש לך: 180 בסיוויק 93 לא מרגישים כאילו הרכב עומד להתפרק, ו-230 בוולבו S70 T-5 בת 10 מרגישים כאילו הרכב לא עומד להתפרק. למעט רעשים (צמיגים ורוח), אין איזו תחושה מפחידה.

ועכשיו ההסתייגות: אחת הסכנות שאני רואה בנסיעה במהירות כזו היא קפיצה של חיה לכביש.

במהירויות כאלה יצא לי לנסוע, אבל בשום פנים ואופן לא כשיש רכבים בנתיב לידי!!. כמו כן, צמיגים תקינים של דנלופ (במקרה שלי) בלחץ אויר גבוה ב-4PSI לא אמורים להתפוצץ סתם.

ככה שהסכנה מצטמצמת (במעט) לכך שבמידה ויקפוץ איזה ארנב או חתול, עלולים לקרות שני דברים:

הראשון - ניסיון התחמקות אינסטינקטיבי כושל שיביא לאיבוד שליטה. השני - במידה ופגעת בו ולא פירקת לו את הצורה עם הטמבון - פיצוץ הצמיג

והשלכות קשות.

אגב - האם יצא למישהו לפגוע בבע"ח במהירות כזו - והוא עדיין חי ויכול לספר על כך?

לענייני האישי: בזמן האחרון נהייתי מאוד בררן בנסיעה במהירויות גבוהות - אפילו 150-160 (מעל לזה משתדל לא להגיע).

אני משתדל לראות את כל הסיכונים מרחוק - ולכן מעטים המקרים שאני עובר את המהירויות האלו.

ושוב - כשיש תנועה בנתיבים ליד - לא לעבור 120 (או כל מהירות שבה תצליחו להתחמק מנהג חולמני)

אביעד

פורסם

לא משנה מה תגידו מהירויות כאלה לא נועדו לכביש בין עירוני אלא לכביש מהיר

שעצם הגדרתו ככביש מהיר אומרת שהוא מגודר, אין בו צמתים, הוא מואר ויש בו לפחות שני נתיבים

אגב אורך הכביש הכולל הוא 8 ק"מ ו-810 מטרים (בדיוק של 10 מטרים +-)

במהירות כזאת לוקח 3 דקות לעבור את כל הכביש

לא נשמע מספיק מסוכן?

בכביש יש לפחות שלושה רמזורים כששניים מהם חדשים לגמרי

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
הטיפש שילם מה שמגיע לו.... כל הכבוד על התפיסה, עוד דפוק יירד מהכביש !

אבל חבל לי על הלנצ'יה שירדה מהכביש...

רכב מופלא!

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
מצטער , לא קונה.

נכון שאותו בחור טיפש , אבל עצם קיום המארב בכביש הזה הוא דוגמה נוספת לטיפשות המשטרתית ולמחדלים של מתנ"א.

בדיוק מה שכתבתי לגבי כביש 3 , תקף כאן.

כביש 40 במתכונתו הישנה היה כביש דמים. בעיקר באיזור הכניסה לסתריה היו שם תאונות קטלניות רבות מספור.

מאז הפך הכביש ל-4 מסלולי עם גדר הפרדה , התאונה היחידה שידוע לי עליה בשנים האחרונות שגבה נפגעים , הינה של אותו חייל שנרדם על ההגה (לא זוכר אם אלכוהול היה מעורב או לא , מכיוון שכך , נניח שלא) וצנח לתוך התעלה.

אבל המשטרה - כדרכה - הפכה את הכביש הנ"ל לשדה ציד נוח , למרות שאפשר לנסוע שם ממש מהר.

שוב - ההתייחסות אינה למקרה הספציפי הזה , אלא למדיניות המשטרה , כפי שכבר ציין כספר.

שמר - נראה שפתחת פה לשטן בדבריך על כביש 40.

גם אם הכביש הוא 4 מסלולי עם גדר הפרדה נהג לא זהיר גורם לקטסטרופה...

והראיה:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3298822,00.html

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מדיניות משטרת התנועה הארצית שונתה תקופה קצרה אחרי שניצב שחר איילון נכנס לתפקידו כראש אגף התנועה. להטמיע את המדיניות, ולגרום לכל השוטרים והמתנדבים לפעול בדיוק על פיה ייקח עוד זמן. מארבי ממל"ז של מתנ"א (וכעת אני כותב על מתנ"א בלבד, ולא על המחוזות הפועלים ברחובות הערים), מטפלים בעיקר באלו החורגים בהרבה מעל למהירות המותרת, לרוב 50 קמ"ש ומעלה.

סליחה ? לוקח זמן ? אתה צוחק עליי. ממתי משטרה היא גוף דמוקרטי בה כל אחד קובע מדיניות משל עצמו ?

אני יכול להבטיח לך שהירידה בכמות הדו"חות מממל"ז נובעת מקביעת בית המשפט לפיה המרחק המירבי לתפיסה ע"י המכשיר הינה 300 מ' , במקום 600 כבעבר.

השוטרים עדיין ממשיכים להציב בכל פינה אפשרית (ורווחית, כמובן) את המארבים הנבזיים הללו.

כבר כתבתי על כך לא פעם ולא פעמיים.

ניידת שמפטרלת ונוכחת על הכביש אולי לא תביא כמות דו"חות כמו אחת שיושבת עם ממא"ל בפגוש הקדמי ודופקת תמונות , אבל תמנע הרבה יותר תאונות.

היום (כמו בעבר) , השוטרים עסוקים יותר באכיפה (לשם האכיפה) ולא במניעת תאונות - ומפקירים את הכביש להתנהגות בהמית וברוטאלית של עבריינים שונים.

ובאמת , הגיע הזמן להפסיק לנפנף עם עניין השכרות.

אני מסכים לחלוטין עם חשיבות האכיפה של העבירה הזו. אין ספק שנהג שיכור מסוכן לסביבה , אבל בוא נשים רגע את הדברים בפרופורציות:

כמה נהגים ו/או משתמשים בדרך נפגעו עקב נהגים שיכורים ? לשמחתנו עדיין לא מדובר במכת מדינה.

שלא יהיו אי הבנות - אני עדיין דוגל באכיפה של העבירה הזו, ואין לי בעייה עם שלילת זכות התנועה של כאלה שנוהגים בשכרות.

אבל בואו נבחן רגע את הדברים.

העבירות שגורמות ליותר נפגעים הינן אי שמירת מרחק , אי מתן זכות קדימה על כל צורותיה (וזה לא משנה אם מדובר באור אדום , שלט עצור , תן זכות קדימה או סתם לרכב שבא מימין וכו') , אי שמירה על הימין (גורמת לעקיפות מסוכנות וזגזוגים של האחרים). עד כמה אוכפים אותן ?

עד כמה אוכפים מהירות בכביש מהיר , וכמה נפגעים יש כתוצאה מעבירה של מהירות בניגוד לקבוע בחוק?

כשהמשטרה תטפל בכל העבירות שהזכרתי , ותוריד באמת את כמות התאונות (לטענתי הירידה בכמות הנפגעים הינה פונקציה של הבטיחות המשופרת של המכוניות החדשות ולא של טיפול המשטרה. כדי לקבל תמונה אמיתית צריך להשוות מספר תאונות ל-X כלי רכב , או פר ק"מ , ולא כמות נפגעים) - אין לי שום בעייה שכל השוטרים יעמדו בצד ויגרבצו תוך תפיסת כל מי שעובר על החוק בקמ"ש אחד.

פורסם
שמר - נראה שפתחת פה לשטן בדבריך על כביש 40.

גם אם הכביש הוא 4 מסלולי עם גדר הפרדה נהג לא זהיר גורם לקטסטרופה...

והראיה:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3298822,00.html

מדובר על קטע כביש אחר לגמרי. כביש 40 נמתח מב"ש עד פ"ת (אאל"ט).

המקום הספציפי הזה הוא בכלל קטסטרופה, ותודה למתכננים של מע"צ.

מאז בניית גשר הרכבת מעל הכביש, הוצב שם רמזור מייד אחרי סיבוב חד, מה שמפתיע לא מעט נהגים , בנוסף על כך , מייד אחרי הרמזור הכביש מתפצל ל2 נתיבים שמאלה (לעולים על כביש 1) , ושלושה ישר (לממשיכים על כביש 40) , מה שיוצר מהומה רבתי בכל שעה נתונה.

כדי לחדד את דבריי - אני לא טוען שצריך לתת מהירות ללא הגבלה - הכל בנסיבות המקרה.

יש קטע באותו כביש שמחייב 50 קמ"ש , וגם זה בלחץ , ואילו 3 ק"מ אח"כ אפשר לנסוע גם 150 ויותר.

ההיצמדות לכתוב בחוק גורמת לעיוותים היסטריים, ולאי הפעלת שיקול הדעת בשום מקרה.

זה פועל כמהירות איטית מדי לעיתים (בקטע הכביש עליו דובר בשרשור) או כמהירות גבוהה מדי (בקטעים אחרים). במקום להפעיל את החומר האפור - אנשים פועלים כמו אוטומט , ועושים תאונות כמו אוטומט.

אגב , מסתבר שאני מנחוס לא קטן , גם את גניבת הניידת חזיתי כמה ימים מראש... :-D

פורסם

אם recover תכנן לעשות תרגיל בדינמיקה חברתית (מה שכמובן הצליח) אז בסדר.

אבל אם הוא ועוד שני חבר'ה פה שמצדיקים נסיעה בכבישי הארץ במהירויות גבוהות מאוד באמת מתכוונים לשטויות המפחידות שיוצאות מהמקלדת שלהם, אזי אני ממש מודאג.

הגישה השרלטנית והרשלנית של "בלילה בכביש בין עירוני" אפשר ליסוע כמה שרוציה היא סכנה לכם (מילא) ולסביבה (חמור מאוד). האדרנלין שלכם גורם לריכוז יתר? תקפצו בנג'י ואל תסכנו אותי כשאני חוזר על האיילון מאוחר בלילה. סעו לגרמניה (שגם שם, כידוע, לא בכל האוטוסטרדות מותר ליסוע כמה שרוצים ורובן מוגבלות ל- 120/130) ותפרקו שם את ההורמונים שלכם.

כל מי שנוסע 200 יודע מה הוא עושה? :roflmao: עבר קורס? :roflmao: ואם אני אספר לך על בחורה בת 24, ללא ניסיון מיוחד בנהיגה, שרעדה לה הרגל מרוב לחץ אבל היא רצתה להרגיש מה זה ליסוע 200 באודי A4? בטח לא תרצו לעבור בסביבתה, נכון?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אותי מפחיד הרבה יותר אלה שנוסעים מולי בתוך הכפר על 50 קמ"ש , כאשר ילדים קטנים מסתובבים על השוליים. עד עכשיו נדרסו רק חתולים וכלבים , אבל בקצב הזה זה רק עניין של זמן.

אבל 50 קמ"ש הרבה פחות פוטוגני מ-187 , לא?

אף אחד לא טוען שזה מאה אחוז לנסוע במהירות הזו , אבל זה בטח פחות מסוכן בשעה 1 בלילה בכביש בו ניתן לנסוע כך , מאשר במקרים אחרים בהם מהירות פחותה בהרבה היא סכנה אמיתי בנסיבות המקרה.

הטענה אל המשטרה היא בגלל ההתרכזות במספרים ולא בסכנה.

פורסם

נא לנסות לדמיין את המצב ההיפותטי הבא:

01.30 בלילה.

אתה עומד ברמזור אדום.

ברכב אשתך ושני ילדך.

אתה אוחז בהגה בידיעה שלנצ'יה תמה מתקרבת לצומת בו אתה נמצא במהירות של 187 קמ'ש כשהמשטרה דולקת בעקבותיה.

לנהג אין כוונות לעצור.

אתה יודע שתוך 10 שניות הטיל הבליסטי מגיע לצומת.

איך תרגיש?

איך תנהג?

לא תמיד מה שאתה מרגיש מול המסך בבית יהיה זהה למה שתרגיש אם נקלעת לאותה הסיטואציה.

אבי

פורסם

אתה רוצה עוד 30 מצבים היפותטיים ? יותר מזה - אתה חושב שאם אותו רכב יגיע במהירות חוקית (90 קמ"ש) וייכנס בי יש למישהו סיכוי לצאת בחיים ?

בפעם האלף. מה שכתבתי עד כה אינו עידוד לאותו נהג ו/או כ"א אחר לצאת עכשיו ולנסוע 200.

זו תהייה מדוע מתנ"א עסוקה בבזבוז משאביה על מארבים מטומטמים שהתועלת בהם אפסית (אנחנו לא מדברים כרגע על כסף, טוב?) במקום לחפש את הגורמים לרוב התאונות ?

• תוכן חדש...