Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7248 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דילר, "יצרן" התכוונת ל"יבואן".

אבל הם לא מחליטים. אלו הן הקצאות של משרד התחבורה. לכן גם נסתמו פרצות כמו סיומת 01 שהיתה בשימוש לא מזמן.

אגב, אחד החריגים זה הסיומת 5X. בשנת 1982 גלשו הכמויות מעל 100 אלף מכוניות ואז נוספה הסיומת 52. אותו דבר קרה גם בכמה שנים נוספות בשנות השמונים.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

אגב, אחד החריגים זה הסיומת 5X. בשנת 1982 גלשו הכמויות מעל 100 אלף מכוניות ואז נוספה הסיומת 52. אותו דבר קרה גם בכמה שנים נוספות בשנות השמונים.

משנת 1984 משמשת הסיומת 5X מכוניות מיסחריות בלבד,ורק בתקופה הארונה חזרו לעשות שימוש בסיומת 56,57,כנראה שנישארו הרבה מיספרים פנויים בשנתונים הללו.

אגב,הסיומת 6X שימשה מכוניות משוקמות או כאלו שעברו שינויי מיבנה משמעותיים.

פורסם
XX-XXX-00 משטרה (גם לשעבר),משרד הביטחון (גם לשעבר) או יבוא אישי

XX-XXX-15 משטרה (גם לשעבר),משרד הביטחון (גם לשעבר) ,מונית לשעבר

XX-XXX-25 מונית

9X-XXX-57 משרד הביטחון (גם לשעבר) ,מונית לשעבר ,יבוא אישי

9X-XXX-14 משרד הביטחון (גם לשעבר) מונית לשעבר, יבוא אישי

XX-XXX-77 רכב ממשלתי

בנוסף בשנות השמונים היו גם סיומות של XX-XXX-5X שגם הם סימלו את השנת הייצור (ה 5 בעצם במקום שמונה).

יש עוד הרבה דוגמאות והתשובה שלי חלקית אבל זה כל מה שעלה לי בראש.

כמה טעויות..

14 ו57 - גם חדשים.

15 , 00 - גם רכב כבד שלא בייבוא אישי. (כולל חלק מהג'יפים)

5X כאשר X בטווח של 2 עד 5 - רכב צבאי בבעלות הצבא.

כמו כן רכבים צבאיים:

61XXX24

60XXX24

49XXX35

38XXX17 (כמעט בטוח 38)

יש גם סיומות 18, 16, 15 על רכבים צבאיים.

זאת להבדיל מרכבי הליסינג הצבאיים - שקיבלו אותן הסיומות כמו באזרחות.

אביעד

פורסם

ויכולים באמת לעשות שהסיפרה האחרונה תציין את השנתון,

אז יהיה טווח של מיליון מכוניות לשנה ויוכלו להישתמש בזה 2-3 עשורים (תלוי במכירות),

אבל לא תהיה בעיה לדעת כל רכב לפחות איזה שנתון הוא (תהיה בעיה למי שלא יבדול אם זה רכב מהעשור הקודם או אחד..)

ואז בעתיד כבר יאלצו להישתמש באותיות ויוכלו לקצר את המיספר :idea:

יאשה7

7יאשה

פי106

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
כמה טעויות..

14 ו57 - גם חדשים. ציינתי 9X-XXX-57 או 9X-XXX-14 בכוונה עם 9 בתחילת המספר.

15 , 00 - גם רכב כבד שלא בייבוא אישי. (כולל חלק מהג'יפים)

5X כאשר X בטווח של 2 עד 5 - רכב צבאי בבעלות הצבא.

כמו כן רכבים צבאיים:

61XXX24

60XXX24

49XXX35

38XXX17 (כמעט בטוח 38)

יש גם סיומות 18, 16, 15 על רכבים צבאיים. בכוונה לא ציינתי מספרים של רכבים צבאיים שעדיין בשימוש הצבא כי אני לא בטוח שזה חכם. הצבא עבר מלוחית שחורה ללוחית צהובה על מנת שהרכבים לא יבלטו מסיבה מסויימת.

זאת להבדיל מרכבי הליסינג הצבאיים - שקיבלו אותן הסיומות כמו באזרחות. רכבי ליסינג והשכרה מקבלים לוחית רגילה. בעבר הם היו מקבלים מסגרת מקווקוות (מסביב ללוחית רישוי).

אביעד

5 תוים

פורסם

:roflmao: יש לנו רנו מגאן צבעית מודל 2000 והמספר מתחיל ב-9 נגמר ב-14 הוצאנו אותה לפני מספר חודשים

מה אכפת לי יש לי מספר של 2006 חעחע :roflmao:

פורסם

אני זוכר שראיתי רכב (כמה פעמים את אותו הרכב) שספרותיו נגמרו ב - 90, כלומר: XX-XXX-90.

מישהו יכול לשער איך זה יכול להיות?

את הרכב הזה ראיתי לפני 15 שנים, אז על תשאלו אותי איזה רכב זה היה כי אני לא זוכר, אני זוכר רק את המספר, וזוכר שדנתי על כך עם אבי שלא ידע לענות לי.

פורד אנגליה 1963 95% מושלמת

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם

יש אפשרות לקבל מס' רכב על פי בקשתך או מס' יפה?

כי ראיתי אוטו יוקרה ואני לא אציין את שמו ואת מספרו (כי אני פוחד שהם מהעולם התחתון)

אבל הייתה אצלו סיפרה שחזרה על עצמה 5 פעמים ברצף ובלי קווים מפרידים (-).

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם
אני רק שמתי לב שרוב הרכבים שהם מודל 06-07 מסתיימים במספרים: 13, 14, 59-61.

15 ו-00 הם בד"כ ממשלה, ניידות סמויות, משאיות וייבוא אישי.

25 - מוניות

01 - אוטובוסים

סרסור יקר סרסור נכבד,

מה שאתה כותב זה קשקוש מוחלט וכבר ממש לא תופס היום.

לניידות סמויות אי שם באמצע שנות ה-90 היה מספר שנגמר ב-00 והיום בספק אם הן עדיין על הכביש אחרי הקילומטראז' שהן עברו.

מה גם שמוניות גם לא ואוטובוסים ובעצם כל מה שכתבת כבר מזמן לא תופס.

ובכלל, פרט להסבר או שניים שניתנו כאן שבאמת עונים לשאלת פותח השרשור, כל התגובות כאן הן "וואלה יש לי פיאט טיפו 1.4 עם טורבו של סמיטריילר שגודשת 14.7 באר ויש לה סיומת 00 מה זה אומר שאני בילוש או שאני מודל 2010?", או "כל המספרים עם סיומת XXX זה ככה וככה", וכו' וכו'.

יאללה מספיק.

אלעד

פורסם

25 זה עדיין בשימוש של מוניות

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

למה החליטו?

ככה בא להם במשרד התחבורה, החליטו שכך יהיה הכי קל להקצות מספרים לרכבים.

למה הפסיקו?

בשל הקנאה בדשא של השכן, רצו להפסיק את המירוץ המטורף אחר רכב חדש בגלל שלשכן יש חדיש יותר.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7248 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...