Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברה חברה !

כולם פה מפתחים תאוריות , אבל רוב לא ראו את הרכב .

מקום הנזילה הוא כ-10 ס''מ ממיכל עם צף - מקום שבו מוסיפים נוזל הירוק

הצינור שם נחתך בטעות לפני כמה ימים (בזמן החלפת חלק אחר - אין קשר למקרה שלנו ),

ולכן היית נזילה שם

ולגבי פתרונות בניים - אני תמיד מנסה קודם פתרון יותר זול , מבמקרה שלנו זה זה זול משמעותית .

לפני שנה וחצי , היית לי בעיה דומה במקום דומה , גם כ--5-10 ס''מ מהמיכל

לקחתי 2 בנדים , חתיחת צינור רגיל + 2 ליטר נוזל ספייר שיהיה למקרה חירום , עבודה של 2 דקות - הכל מחזיק יופי כבר 1.5 שנה.

לפי רוח הדברים פה - צריך להחליף כל הצנרת כי רכב ישן וגם ככה הכל הסדק עוד מעט

, אבל מה לגבי תועלת מול מחיר ???

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רוח הדברים נאמרה בעקבות ההודעה שלך , בה לא הוזכר שהצינור האמור נחתך בצורה יזומה (פחות או יותר) ולא נסדק עקב התיישנות.

במקרה של חבלה כמו אצלך - יש אולי מקום לעשות את הקומבינה. במקרה של התיישנות - יש להחליף צינור לחדש. מנסיון מר.

להבא תשתדל לתת פרטים מלאים - כדי שנקבל תמונה מלאה ולא נצטרך לנחש.

פורסם

הנה דוגמא טובה למה אני שונא את העליהום שעושים על מוסכים.

מישהו זורק איזה תקלה לא מוגדרת לפני שיודעים את כל הפרטים כבר משמיצים. לא מתאים לפורום הזה.

פורסם

השמצות זה באמת לא טוב, זאת אחת הסיבות שלא רציתי להתערב בשרשור הזה מייד כשראיתי "מוסך עמית", אבל בכל זאת החלטתי לשתף.

את מי שזה מעניין - הרגל שלי לא דורכת במוסכי ארצינו לענייני מכוניות, לרוב, תודות לביקור הבודד שלי במוסך הזה, הוא היה הראשון והאחרון שעברתי בו. את הסיבות אני אשמור לעצמי, אבל שלא יהיו אי הבנות - מדובר לא בסכום כסף שדרשו, אלא ברלוונטיות התיקון וחוסר ידע מקצועי באבחנה (הלא נכונה, ד"א), והליך כללי של טיפול במוסך - ולאור זה, הסכום שדרשו על החלפת חלק שהסתבר להיות תקין לחלוטין.

למען ההגינות, אומר שזה נכון ל-99% מהמוסכים בארץ, מכוניות ואופנועים כאחד. אלא אם כן אתה לקוח וותיק ששפך הרבה כסף \ חבר של מנהל מוסך \ מקורב באיזושהי צורה, אתה מקבל את היחס הרגיל הרווח במוסכים. אז אין שום בעיה ספציפית במוסך הזה - הוא פשוט לא מהווה יוצא מן הכלל (ואני לא מכיר מוסכים יוצאים מן הכלל במכוניות, ובאופנועים מכיר בנאדם אחד, אבל אני שמעתי\קראתי\בכל מקרה בטוח שיש עוד כאלה, אפילו אם הם מיעוט זעיר).

אז אולי עליהום שעושים על מוסכים ספציפיים בעקבות דיווחים לא ברורים אינטרנט באמת לא מוצדק, אבל היחס הכללי החשדני, הלא סומך בגרוש - guilty until proven innocent - לדעתי, מוצדק מאוד.

זאת גם הסיבה שאני נמנע מלתת המלצה על מוסכים, גם בענף שאני מכיר טוב. אנשים מחפשים דברים שונים מהמוסכים - כאלה שמחפשים תיקונים זולים, כאלה שמחפשים תיקונים יקרים עם חלקים "מקוריים בלבד" (כאילו סיטרואן מייצרת צינורות, לצורך ההדגמה), כאלה שמחפשים עבודה טובה וקפדנית ומוכנים לשלם עליה בעיקר בזמן הארוך שהיא לוקחת, כאלה שרוצים להסתכל וללמוד, כאלה שרוצים לתת את האוטו ולשכוח ממנו עד שיקבלו אותו מוכן, וכו'.. כל אחד רוצה אוסף של דברים שונים מהמוסך.

רק חבל שאי אפשר לקבל את כל החבילה.

לעניין התקלה שבשרשור:

לתקן צינור טוב שנחתך בטעות עם בנדים וצינור מקשר - בתנאי שאת הצינור המקשר מחזקים לעצם כלשהו, אם הוא כבד, ולא משאירים כעומס על גומי - יחזיק יותר זמן מהרכב.

סיטרואן לא מייצרת צינורות, ולמיטב הבנתי, אין צינור חליפי שעולה 600 ש"ח, וגם לא 300, גם אם הוא עוקף חצי מנוע ומיועד ללחץ של 20 BAR (מע' קירור שלי היום בנויה מכאלה). מי שחושב שחליפי זה לא טוב כמו המקורי - ראה תחילת פסוק.

פורסם
את מי שזה מעניין - הרגל שלי לא דורכת במוסכי ארצינו לענייני מכוניות, לרוב, תודות לביקור הבודד שלי במוסך הזה,

.

.

.

.

זאת גם הסיבה שאני נמנע מלתת המלצה על מוסכים, גם בענף שאני מכיר טוב.

מעניין שאתה נותן חוות דעת עם נתונים סטטיסטים (99% - מאיפה הבאת את השטות הזו) על סמך הכרותך את הענף, למרות שכך רגלך לא דרכה,כמעט כלל, בתוך מוסך?

אתה כמו כולם, מוזן מהגיגי שטויות, חצאי אמיתות וסיפורים של צד אחד של המטבע, שאנשים פולטים באינטרנט.

פורסם
מעניין שאתה נותן חוות דעת עם נתונים סטטיסטים (99% - מאיפה הבאת את השטות הזו) על סמך הכרותך את הענף, למרות שכך רגלך לא דרכה,כמעט כלל, בתוך מוסך?

אתה כמו כולם, מוזן מהגיגי שטויות, חצאי אמיתות וסיפורים של צד אחד של המטבע, שאנשים פולטים באינטרנט.

לך תשתה את כל הרעלים, כדי לדעת ולוודא, שהם באמת רעלים, ותחזור לספר, אם זה באמת כך. אתה כנראה מסוג של האנשים שלא מספיק להם לראות מישהו אחר נשרף, כשנוגע בתנור חם, הם חייבים לנסות בעצמם.

אולי שכחתי לציין, יש לי הרבה חברים שמתעסקים בענף מכוניות, ועוד יותר באופנועים. גם להם יש סיפורים, או אולי הייתי צריך לנסות לטפל ברכב בכל המוסכים בארץ?

ד"א, הייתי בעצמי אולי באיזה 5-10 מוסכים במרכז ובצפון (וראיתי את העבודה שמתבצעת שם, בלי להכניס את הרכב שלי ולנסות, אולי ייתיחסו אליו שונה - או שלהסיק מסקנות במקרה כזה זה לא נכון, צריך לאכול קש בעצמי?). כולל ניסיון של חברים עם סיפורים שידועים לי בפרטי פרטים, המעגל גדל ל-40-50 מוסכים, אם לא יותר. אני מבין, 40 מתוך 40 - אי אפשר להסיק מזה שום דבר, במקרה המדגם שלי יצא דפוק וכל שאר המוסכים שלא בדקתי, מעולים..

תחזור עם משהו יותר הגיוני להגיד.

[עריכה] ד"א, הדוגמא האחרונה שקיבלתי היא מאתמול. הייתי במוסך בלי להביא את הרכב לטיפול, חיכיתי לחלקים, הסתכלתי על העבודה.

פורסם

תחזור עם משהו יותר הגיוני להגיד.

[עריכה] ד"א, הדוגמא האחרונה שקיבלתי היא מאתמול. הייתי במוסך בלי להביא את הרכב לטיפול, חיכיתי לחלקים, הסתכלתי על העבודה.

לא, אתה תחזור אם משהו יותר הגיוני להגיד.

עמדת במוסך לחכות לחלקים והבנת הכל על המוסך, תפסיק להצחיק.

פורסם
לא, אתה תחזור אם משהו יותר הגיוני להגיד.

עמדת במוסך לחכות לחלקים והבנת הכל על המוסך, תפסיק להצחיק.

כן, דוגמא לשיחה שאפשר לשמוע, כשנמצאים במוסך:

-"מה אתה עושה, מתכוון להחליף לו את .....?"

-"כן, הוא ביקש"

-"אבל זה נראה תקין, אל תחליף"

-"אבל הוא ביקש להחליף"

-"עזוב אותך"

-"טוב"

כן, אני מבין, זה לא אומר כלום...

עוד דברים שאפשר לשמוע במוסכים:

"אני בכלל לא מחוייב למכור לך חלקים, אני עושה לך טובה" (מחסנאי ממוסך, שחושב שאני לא יודע שמוסך מקבל הנחה רצינית בחנות חלקים וההנחה הזאת הולכת לכיס של מוסך - ולא לשאול למה קניתי חלקים במוסך, זה לא אני).

-"אתם עושים בדיקה XYZ?"

-"כן, בטח!"

חצי שעה אחרי זה, כשהכסף כבר שולם:

-"לא, לעשות את זה ככה אין לנו מכשור, אנחנו עושים משהו אחר במקום הבדיקה הזאת".

-"אתם עושים בדיקה XYZ?"

-"כן. איזה רכב?"

-"......."

-"לא, ישן מדי, אנחנו לא עושים"

-"מה? מה זה משנה, יש לכם את המכשור, זה משנה לכם, לאיזה רכב לחבר אותו, זה זהה לכל הרכבים מאז ועד היום"

-"לא, לא מתעסקים, הרכב כבר ישן, הוא יכול לא לעמוד בזה, לא רוצים לקחת סיכון, עזוב, סע למוסך ABC"...

(הבדיקה המדוברת היא בדיקת לחץ הפוך. כן, הרכב הגיע בנסיעה, אני מבין, הוא יעמוד בפיצוצי תערובת בתאי שריפה, אבל בלחץ המסכן שהקומפרסור יוצר, הוא לא יעמוד...

-"כמה תעלה החלפת משאבת מים?"

-"......, כולל טיימינג"

-"רצועה הוחלפה לפני 5000 ק"מ, אל תגעו בה. כמה יעלה בלי להחליף רצועה?"

-"תקשיב, מה, אתה רוצה שנעשה חצי עבודה? לא, אם עושים, אז את הכל".

לא רק מוסכים, גם אנשים שקשורים אליהם:

-"הנה ראש. כמה יעלה יישור שטח?"

-"הראש לא תקין, דורש שיפוץ, 700 ש"ח"

-"מה?? מה לא תקין בו? אני רואה את המגרעת, יש לו עוד 2 חריטות לפחות..."

-"זה ראש ישן, אני בטוח שהשסתומים לא אוטמים, צריך להוריד את כולם ולהשחיז, ואין מספיק עומק לראש, צריך ריתוך, מילוי ומה לא"

-"תגיד, למי אתה מספר סיפורים? השסתומים לא אוטמים? קומפרסיה 160PSI בכל צילינדר, וזה עם בריחה למע' קירור! אמור להיות לך מכשיר לבדיקת אטימה של שסתומים, תבדוק את כולם, אם לא אוטמים - תשחיז, אבל לעשות עבודה סתם? אני בטוח שהם אוטמים"

-"אני לא עובד ככה, אני עושה את כולם, מה, אתה רוצה שאני אעשה חצי עבודה? זה לא יחזיק"

(מחזיק יופי, יישור שטח במקום אחר, עם בדיקת כל השסתומים בלחץ, כולם אוטמים...)

גם עניינים של אמינות, וגם של עשיקת כסף לא מוצדקת בעליל.

מספיק דוגמאות?

פורסם

וכל זה שמעת שעמדת וחיכית לקבל חלקים? על תעשה ממני צחוק, זה סתם סיפורים ששמעת מיד שנייה, הרי כף רגליך לא דורכת במוסכים.

הושמץ כבר מוסך אחד בשרשור הזה, שאני באמת לא בטוח שבצדק, אז בו נעזוב את שאר 99% של המוסכים 'הרמאים'.

יהיה לכולנו כיך לראות אותך משקיע בכתיבה רבה בפירוק מייסבים ושאר עבודות מכונאות ולא בפירוט שיחות חולין של מוסך...תתקדם.

פורסם

מר feel היקר , אני מטפל במוסך ימית , והעבודה שם ללא דופי.

כל מי שכותב בפורום הזה, ומכיר אותי מאז ראשיתו יודע שאיפה שאני מטפל, הוא המקום הטוב ביותר

בנמצא.

מוסך ימית מנסה לעקור מהשורש את תופעת החאפרים בענף המוסכים.

החלקים שנעשה בהם שם שימוש הם הטובים ביותר שניתן להשיג, ואין שום סיכוי שיבצעו לך קומבינה

כלשהי על הרכב.

המוסך אמנם בבעלות צעירה, אבל כולל אנשים טכניים ותיקים ומכונאים מהשורה הראשונה ,

שיכולים ללמד כאן את רוב האנשים דבר או שניים.

במקרה אני מכיר מקרוב המקרה הנ"ל , והתיאור שלך מגמתי ונועד להכפיש.

למוסך זה נסיון רב מאוד עם מערכות הידראוליות בכלל והמערכת בקסנטיה בפרט,

ואם זו הדרך בו הוא בחר להציע לך לטפל ברכבך, תהיה בטוח שהיא כתוצאה של נסיון רב,

ומן הסתם מהפקת לקחים מבעיות שנוצרו מתיקונים כדוגמת אלו במוסך הדקל.

אל תשכח שמה שעולה לך זול היום, יהיה יקר בעתיד.

רכב הוא הוצאה. מי שמנסה לקצר דרכים ולחסוך , בסופו של דבר ישלם וביוקר.

בגלל מקרים כאלה, בין היתר, נוצר המוניטין הגרוע של סיטרואן בארץ.

אני מצפה ממך, שתהיה ישר מספיק לדווח בפורום, כשהבעיה תחזור בגלל שהעדפת לחסוך כמה מאות שקלים,

ושתודה בטעותך, כי אין לי ספק שזה יקרה בעתיד. (אני מקווה בשבילך שלא ,אבל אין ניסים בפיג'ו - סיטרואן)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני מצפה ממך, שתהיה ישר מספיק לדווח בפורום, כשהבעיה תחזור בגלל שהעדפת לחסוך כמה מאות שקלים,

ושתודה בטעותך, כי אין לי ספק שזה יקרה בעתיד. (אני מקווה בשבילך שלא ,אבל אין ניסים בפיג'ו - סיטרואן)

תהיה בטוח בזה !

שום דבר לא נצחי , וכל דבר יש אורך החיים משלו

אבל אם פתרון 100 ש''ח יחזיק שנה שנה וחצי - מבחינתי זה עשה את שלו ( ואני מזכיר - צינור אחר במערכת הידראולית - אותו סיפור - עובד יופי כבר שנה ו-8

2 בנדים ומאריך )

לא צריך להיסחף ולבצע תיקון בכל מחיר , כי אין לזה סוף

הפתרון האופטימלי הוא שנכנס למסגרת תועלת מול מחיר

פורסם

אם בגלל פתרון ה100 ש"ח תאבד ברקסים (חס וחלילה!) באמצע כביש מהיר, הוא כבר לא הצדיק את עצמו.

אני, וגם שאר חברי הפורום הזה, מעדיפים לא להמר על החיים בשביל לחסוך מספר שקלים.

אם אין לך כסף לבצע תיקון בטיחותי , אז תעמיד את הרכב עד שיהיה כסף.

אמנם אינני בעל מקצוע וגם לא מתיימר להיות אחד כזה, אבל ידוע לכולם שהמערכת ההידראולית ברכב הנ"ל

כוללת גם את הבלמים.

בתור לקוח, מהרגע שהיו מסבירים לי זאת, הייתי מחליף את החלק ללא היסוס.

אני אישית לא הייתי מסוגל לנסוע ברכב , בנהיגה תובענית ,כאשר אני יודע שיש

משהו שעומד להתקלקל במוקדם או במאוחר בגלל קומבינה שנעשתה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

Feel

אני - כבעל BX - חייב לומר לך.

במערכת ההידראולית הזאת לא עושים קומבינות.

זה לא מערכת נקודתית

יש כאן מערכת כוללת להגה בלמים בולמים.

אם אתה לא יודע,את הצנרת מחליפים כל 5 שנים.

ואם יש לך כבר תיקון בן שנה וחצי,אתה צריך לבדוק מתי נעשתה החלפה .

אל תשחק בקומבינות,כי כשילך לך הצינור המקומבן,ומנסיון אישי רע-זה ל א מחזיק הרבה זמן-אתה תהיה בלי הגה בלי בלמים ובלי בולמי זעזועים.

לפעמים הדחיפה של הצינור המאריך מספיקה ליצר סדקים בצינור הראשי שרק יגדלו עם הזמן.

אמנם לחסוך כסף זה דבר חיובי אבל יש מקרים שבהם עדיף להשאר חי.

ואני מחזק את יד מוסך ימית

מוסך שעובד לפי הספר לפעמים לא כל כך פופולארי בארץ הקומבינה שלנו

אבל אפשר לסמוך עליו תמיד.וזה נדיר.

פורסם
וכל זה שמעת שעמדת וחיכית לקבל חלקים? על תעשה ממני צחוק, זה סתם סיפורים ששמעת מיד שנייה, הרי כף רגליך לא דורכת במוסכים.

הושמץ כבר מוסך אחד בשרשור הזה, שאני באמת לא בטוח שבצדק, אז בו נעזוב את שאר 99% של המוסכים 'הרמאים'.

יהיה לכולנו כיך לראות אותך משקיע בכתיבה רבה בפירוק מייסבים ושאר עבודות מכונאות ולא בפירוט שיחות חולין של מוסך...תתקדם.

את האמת, רק הציטוט הראשון היה מאתמול (כבר שלשום). שאר הציטוטים - מבתי עסק שונים, אני יכול להביא תאריכים ושמות בתי עסק - כל זה מהשבועיים האחרונים וזה רק מה שקרה לי אישית (ולא, חוץ מבדיקה אחת חצי מיותרת, בשום מקום המכונית שלי לא נשארה), כדי שלא תחשוב שאני מזבל בשכל. אני משתדל לא לעשות את זה.

אבל אתה צודק, אני פשוט אעזוב את הנושא, מיצינו אותו. יהיה יותר כיף לכתוב על פירוק הקראנק :)

פורסם

חברה תודה רבה לכל מי שתמך והבין את מהות הבעיה. אני בכל אופן למדתי איזה שהוא לקח מכל הנושא. אולי להבא אני אציג את הדברים ללקוח באופן שונה אשר יוכל לראות את התמונה הכללית. אז שוב תודה רבה לכולם והכי חשוב שיהיה לנו שבוע טוב ובטוח. דרך אגב כל מי שרוצה מוזמן לקפה על חשבון הבית { אפילו אם תבואו באוטובוס - בלי הרכב} הדלת פתוחה.

• תוכן חדש...