Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה שמתי לב כי יותר ויותר רכבים חדשים, בעיקר מקטיגורית הסופר מיני, מגיעים ללא שעון חום מנוע, ורציתי לשאול אם למישהו יש מושג מה הסיבה לכך. הגדילו לעשות ביונדאי, שבמתיחת הפנים לגטס הוציאו את שעון החום שהיה בדגם הקודם. כמו כן אין שעון חום בטויוטה יאריס, ניסאן מיקרה, סיריון ועוד כל מיני רכבים שיצא לי לראות מבפנים. כיצד קרה שמה שהיה בשנות ה90 בעיקר בעיה של ה205 העתיקה הפך לנחלת כ"כ הרבה רכבים בשנים האחרונות? ניסיון להוזיל עליות של היצרנים או שיש כאן משהו אחר שלא עליתי עליו?

פורסם

התשובה היא פשוטה:

עלויות ייצור.

ומן הסתם שיהיה גם דגם מפואר שכן יגיע עם זה, אבל במדינה ששוק הרכב בה נשלט ע"י חברות ליסינג,

אתה יכול לשכוח מדגמים מפוארים...

בברכה,

דימה.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

אתם טועים ,השיקול המרכזי הוא לא הוזלת עלויות .

הסיבה היא בכך , שלדעת היצרנים , לא אמור לעניין את הנהג , מה חום המנוע ברכב בכל רגע נתון. נתון זה לא חיוני לתפעול הרכב .מבחינת הנהג הממוצע יש שני מצבים לחום מנוע - 1) מצב תקין. 2) מנוע התחמם - נדלקת נורית חום יתר או נורית STOP . לא מעניין אותו, אם זה 95 או 97 או 101 מעלות ושעון חום לא תורם לבטיחות ולנוחות הנהיגה .

לדעתי תוך מספר שנים יעלם שעון חום מנוע מכל המכוניות , בדיוק מאותה סיבה , שנעלמו שעוני טעינה ולחץ שמן והוחלפו בנוריות אזהרה . אין בכלל קשר לעלויות ייצור.

פורסם

רעיון שעלה לי עכשיו בראש, כשקראתי את התגובות.

במקום שעון או נורה שמבלבלת את הנהגים.

ברוב המכוניות היום יש מחשב דרך, ויש בו כמה פונקציות. אצלנו למשל יש צריכה רגעית, צריכה ממוצעת עפ"י מד מרחק TRIP, טמפרטורה בחוץ, וכן קילומטרים עד תדלוק.

אפשר לעשות גם תוכנית של טמפרטורת מנוע, וליד מילה קצרה שאומרת COLD ואח"כ OK ואח"כ TOO HOT ואח"כ STOP ENGINE....בקיצור הרעיון מובן.

אני כמעט בטוח שזה יוזיל עלויות.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

לדעתי תוך מספר שנים יעלם שעון חום מנוע מכל המכוניות , בדיוק מאותה סיבה , שנעלמו שעוני טעינה ולחץ שמן והוחלפו בנוריות אזהרה . אין בכלל קשר לעלויות ייצור.

לא חסרות מכוניות חדשות עם מד לחץ שמן ו/או מד טעינת מצבר..

במקרה יש לי בחנייה 2 מכוניות שיש להן לפחות אחד משני המדדים הללו.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אתה יודע מה קורה כשנדלקת נורת אזהרה של לחץ שמן?

לא סתם קוראים לנורה הזו idiot switch

לא מעניין אותך מצב הרכב שלך?

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

לא מעניין אותך מצב הרכב שלך?

אתה יכול להרחיב בבקשה אודות כוונתך? האם אתה רוצה להגיד שהנורה נדלקת מאוחר מדי? אם כן האם יצרני הרכב לא יודעים על זה, או שזה נובע עקב אופן פעילות החיישן?

פורסם

החיישן יודע לזהות אם יש לחץ שמן או אין לחץ שמן. אם אין לחץ שמן, מהר מאוד אין מנוע. אני לא יודע לגבי חיישן טמפרטורת נוזל קירור. פעם ראשונה, האמת, שאני שומע שאין מד טמפרטורת נוזל קירור ברכבים מסויימים.

קראתי גם שהיום רכבים חדשים (במיוחד היפנים והקוראנים) באים עם מד טמפרטורה שתמיד יושב בול כל 90 ולא זז משם, עד שהעסק מתחמם ואז הוא עובר למצב של חום יתר.

אני לא יודע אם זה נכון כי שמעתי על זה וקראתי באינטרנט, אבל זה פשוט נשמע לי מטומטם לחלוטין.

אם זה המצב, אז הגיוני שיעיפו את מד הטמפרטורה כי בעצם הוא בכלל לא יעיל.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
קראתי גם שהיום רכבים חדשים (במיוחד היפנים והקוראנים) באים עם מד טמפרטורה שתמיד יושב בול כל 90 ולא זז משם, עד שהעסק מתחמם ואז הוא עובר למצב של חום יתר.

ככה זה גם במיאטה החדשה. החום מתקבע (אי שם) ולא זז. לעומתו מד לחץ שמן עובד יפה. אין מד טמפרטורת שמן וגובה שמן כמו שיש ב-206.

Mazda MX-5 NC RWD

Subaru Forester 2.5 Sport AWD

BMW R1200GS Adv

פורסם

fizi וזאב מיאטה :smile: , יש רכבים בהם קיים מד טמפרטורה שאינו בעל טווח פעולה רציף, אלא למחט יש 3 מצבים מוגדרים: קר, טוב וחם מידי. במקרים כאלה, ה"מד" מתפקד כמו נורה.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

קוראים לזה מנורת "נדפקת", או באנגלית צחה "OH SHIT", (וב-MPV של הדוסים - "Oiy Vey")
פורסם
fizi וזאב מיאטה :smile: , יש רכבים בהם קיים מד טמפרטורה שאינו בעל טווח פעולה רציף, אלא למחט יש 3 מצבים מוגדרים: קר, טוב וחם מידי. במקרים כאלה, ה"מד" מתפקד כמו נורה.
נכון מאוד. כך למשל תוצרי VAG סובלים משעון שכזה ולכן כל תזוזה מקו ה 90 כלפי מעלה, היא אינדיקציה לקטסטרופה ממשמשת ובאה. מאידך במכוניות קונצרן PSA, שעוני החום הם ליניאריים ותזוזה כאמור אין בה כדי להטריד. מכאן הצורך בתקן מדידה אחיד.
פורסם

האמת, לא צריך מנורה אפילו.

אצלי בפוקוס הלכה משאבת מים כשהאוטו היה בן חודשיים, כמובן שהוא התחמם (ועוד נסעתי בעלייה חדה). בטרם הספקתי להבחין במחוג החום כבר מחשב הרכב הדמים את המנוע (אני משער שזה מה שקרה). פשוט כך - המנוע כבה.

אני מניח שכך הוא מגן על עצמו מהתחממות קיצונית.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...