Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה יודע מה קורה כשנדלקת נורת אזהרה של לחץ שמן?

לא סתם קוראים לנורה הזו idiot switch

לא מעניין אותך מצב הרכב שלך?

אותי מעניין , אותך מעניין , מעניין גם את רוב חברי הפורום , ל 99.9% מהאוכלוסיה הנותרים , לא איכפת מזה .

לא חסרות מכוניות חדשות עם מד לחץ שמן ו/או מד טעינת מצבר..

במקרה יש לי בחנייה 2 מכוניות שיש להן לפחות אחד משני המדדים הללו.

אני מדבר על המגמה הכללית, כמובן שיהיו יצרנים שימשיכו לצייד את המכוניות שלהם בכל השעונים הנ"ל, במיוחד מכוניות פאר.

פעם שעוני טעינה ולחץ שמן היו איבזור חובה בכל רכב, היו גם אופנועים , בהם שעון טעינה היה השעון היחיד.

שעון חום תלת מצבי, שקיים גם במכוניות נוספות , לא רק ב VAG זה שלב ביניים בדרך להיעלמותו . מטרתו העיקרית היא למנוע תלונות של לקוחות בסגנון " אתמול נסעתי בעלייה וחום מנוע הגיע 3 מילימטר מעל הקו האמצעי. החליפו לי בבקשה מנוע במסגרת האחריות"

פורסם
אצלי בפוקוס הלכה משאבת מים כשהאוטו היה בן חודשיים, כמובן שהוא התחמם (ועוד נסעתי בעלייה חדה). בטרם הספקתי להבחין במחוג החום כבר מחשב הרכב הדמים את המנוע (אני משער שזה מה שקרה). פשוט כך - המנוע כבה.

אני מניח שכך הוא מגן על עצמו מהתחממות קיצונית.

אוי ואבוי אם מחשב הרכב היה מחליט בעצמו לדומם.

והדוגמא שנתת היא דוגמא מצויינת למה מחשב לא צריך לקבל החלטות כאלו - אם מחשב מדומם לך רכב באמצע עליה חדה ונניח שזה כביש מפותל וחסר שוליים, יש לך רק את התנופה שלך כדי להגיע עם הרכב למקום בו תוכל להעמיד אותו בצורה בטוחה. שלא לדבר על דימום מנוע באמצע סיבוב מהיר סמוך למגבלות האחיזה וכו'.

מחשב לא יכול להחליט בשבילך החלטות שמשמעותן יכולה להיות חיים ומוות. תמיד צריך שתהיה בידך האפשרות להחליט "שיזדיין המנוע, אני לא עוצר במקום כזה!" ולהמשיך עוד מאה מטר בנסיעה.

פורסם

זה פשוט דבילי לחלוטין שאין מד חום מנוע ברכבים האלה פשוט מטומטם. רק מקריאה פה בפורום ומניסיון אישי אני יודע כמה תקלות אפשר לאתר בזכות קיום מד חום מנוע.

דוגמאות אישיות:

בחורף באזור ירושלים ובכביש מהיר, הטמפ' הייתה יורדת. בעזרת הפורום גיליתי שמדובר בטרמוסטט תפוס על מצב פתוח. במוסך הבוחן היה מופתע שכך פיענחתי את העסק.

ביום חום כבד, בפקק כבד בעלייה ועם מזגן האוטו התחמם רק קו וחצי מעל האמצע התקין - בכלל לא התקרב לאדום. למרות שקיוויתי שהכל בסדר, גילו במוסך שיש נזילה קלה ממשאבת המים. אם לא היה מד חום מנוע הייתי מגלה את זה מוקדם ?

לולא מד חום מנוע לא הייתי יודע בכלל על הבעיות האלה - בטח לא על טרומסטט פתוח דבר שגורם לעלייה בצריכת הדלק ובטווח הארוך לנזק מצטבר למנוע.

אז בינתיים שכל היצרנים שלא שמים מד חום מנוע שיחפשו אותי בסיבוב.

זה אולי טוב שהאוטו חדש ואולי עובר אירופה אבל ברמת הטיפול הירודה בארץ למכוניות, האקלים החם וההתיישנות של המכלולים ברכב - מד חום מנוע הינו דבר חיוני.

"הנהג הממוצע לא צריך את זה" - קישקוש מוחלט. גם אישתי היקרה שבקושי יודעת לבדוק שמן ידעה לומר לי יום אחד שהאוטו מרגיש חסר כוח אבל שעון החום היה תקין לכל אורך הנסיעה ואף נורה לא נדלקה.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

רכב ללא שעון חום במדינת ישראל הוא דבר הזוי, אידיוטי ומגוחך.

מי שלא מסתכל על שעון החום ברכב שלו באופן קבוע, אלה אותם אנשים שצריכים "לעשות ראש מנוע" בתחילת הקיץ כשצינורות קורסים.

גם בקסנטיה התפוצץ לי צינור, וגם היא התחממה, וגם במגנום, וגם בטנדר טויוטה, וגם בדייהטסו, וגם במזדה, אבל בשביל זה יש שעון חום, וצריך ללמוד איך הוא מתנהג ומתי משהו לא בסדר.

אין שום בעיה למנוע נזק בגלל התחממות, פשוט להיות עירניים.

מי שלא מסתכל דרך קבע על שעון חום, יש לו בעיה רצינית.

פורסם

גם בקסנטיה התפוצץ לי צינור, וגם היא התחממה, וגם במגנום, וגם בטנדר טויוטה, וגם בדייהטסו, וגם במזדה.

ארז, נראה לי שהבעייה היא בך:wink:

האמת היא שכאשר נסעתי בטנדר מיצובישי מתפרק של העבודה, האינדיקציה הראשונה לכך שהלך ראש מנוע היא שהמזגן הפסיק לקרר. מיד לאחר מכן שמתי לב כי שעון החום עבר את הטמפ' הרצויה (עוד לא הגיע לגבול האדום), מה שנתן לי את האפשרות להוסיף רק ליטר וחצי של מים ע"מ להגיע חזרה לעבודה, במקום לשבת לצד הרכב עם מנוע שאין לי האפשרות לתקן אותו זמנית ולחכות לגרר (אם כי, יום למחרת הרכב נמכר לפירוק כי לא היה שווה להחליף/לתקן את המנוע ).

פורסם
אתם טועים ,השיקול המרכזי הוא לא הוזלת עלויות .

הסיבה היא בכך , שלדעת היצרנים , לא אמור לעניין את הנהג , מה חום המנוע ברכב בכל רגע נתון. נתון זה לא חיוני לתפעול הרכב .מבחינת הנהג הממוצע יש שני מצבים לחום מנוע - 1) מצב תקין. 2) מנוע התחמם - נדלקת נורית חום יתר או נורית STOP . לא מעניין אותו, אם זה 95 או 97 או 101 מעלות ושעון חום לא תורם לבטיחות ולנוחות הנהיגה .

מה יכול להיות יותר חיוני מאשר לדעת על מצב חום המנוע? מבחינת הנהג הממוצע שלו יש 2 מצבים - יכול לעמוד בשוליים ולהעלות עשן. אם טמפרטורת מנוע תקינה היא כ-90 אז כל סטייה כלפי מעלה כבר אמורה להדליק נורה אדומה אצל הנהג. זהו מצב לא תקין! מה הטעם שהמנורה תדלק ב-100 מעלות? זה כבר יותר מדי.

על שעון חום המנוע צריך להשגיח תמיד. ככל שתשים לב לכל התחממות בין אם היא הכי מינימלית הסיכוי שתציל את האוטו שלך יותר גבוה.

פורסם
ארז, נראה לי שהבעייה היא בך:wink:

האמת היא שכאשר נסעתי בטנדר מיצובישי מתפרק של העבודה, האינדיקציה הראשונה לכך שהלך ראש מנוע היא שהמזגן הפסיק לקרר. מיד לאחר מכן שמתי לב כי שעון החום עבר את הטמפ' הרצויה (עוד לא הגיע לגבול האדום), מה שנתן לי את האפשרות להוסיף רק ליטר וחצי של מים ע"מ להגיע חזרה לעבודה, במקום לשבת לצד הרכב עם מנוע שאין לי האפשרות לתקן אותו זמנית ולחכות לגרר (אם כי, יום למחרת הרכב נמכר לפירוק כי לא היה שווה להחליף/לתקן את המנוע ).

אל תוסיף מים קרים למנוע רותח.

זה מה שדופק את הראש.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

תודה, אבל הראש היה דפוק כבר מלפני כן.

המים לא היו כ"כ קרים, אלא בטמפ' החדר פלוס בערך.

בנוסף, הייתי חייב לחכות עם הוספת המים כי לא יכלתי לפתוח את פתח המילוי מיד, כך שהמנוע זכה להתקרר מעט יותר.

כמו כן, כאמור, המנוע טרם רתח למזלי - רק הספיק לעבור את הטמפ' הרצויה.

• תוכן חדש...