Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 3 2L - איבוד שמן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7245 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב שנת 2006 (ליסינג), ב-7000 ק"מ הראשונים נעלם כל השמן מהמנוע - לא היה לי מושג, רק כשהתחילו נקישות - התברר שאין שמן - תיקנו באחריות שסתומים ועוד דברים שנדפקו בראש מנוע בגלל המחסור בשמן. לא הייתה שום נזילת שמן ולא בריחה של שמן למים וכו'. המוסך לא ידע להסביר.

אחרי התיקון - ב-10000 בדקתי - מלא.

ב-15000, טיפול לא יודע מה היה הסטטוס, אבל שמן חדש מלא.

ב-18000 הייתי במוסך בלי קשר - בדקו שמן, היה מלא.

היום , ב-22000 נדלקה לי מנורת מנוע, ישר נכנסתי למוסך - חסר 2 קילו שמן, והמנורה לא קשורה לעניין (בעייה בחיישן).

לאיפה הולך השמן ? זה נורמלי ? אני חייב לציין המנוע עובד קשה אצלי..

האם יש מקום לבקש החלפת מנוע ? ומי אומר שזה לא יקרה שוב ?

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

יכול להיות שאחרי ההחלפה לא מהדקים מספיק את בורג הריקון או את הפילטר.

אגב, היכן זה קרה (די חשוב לי ואני אסביר אחר-כך) ?

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

ציינת שהרכב בליסינג.

אין לי מושג דרך איזו חברה, אך מקובל במקרים כאלה לדרוש את החלפת הרכב - ולא להתעסק עם רכב שההסתברות לתקלות אצלו גבוהה יחסית עקב עברו הפלילי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אם אתה מרגיש שהרכב עושה בעיות תחליף אותו שאחר כך לא יגידו לך שזה באשמתך...ותשלם עוד על תיקונים...

מקווה שהבנת

שי

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

זה לא כל כך פשוט להחליף רכב - כי זה רכב קבוצה 3, שהוזמן במיוחד בשבילי. בכל מקרה הרכב באחריות החברה ולכן את ת הליסינג לא ממש מעניין - יש בעיה, תקבל חלופי והבעיה תטופל במסגרת האחריות...

לגבי היכן זה קרה - לא הבנתי מה הכוונה, בגדול מדובר באיזור חיפה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

ממליץ לכל הפחות להוציא מכתב (או מייל, בתוספת עותק מודפס) אל קצין הרכב וחב' הליסינג בו אתה מתריע בפניהם ומפרט את התקלה ,כדי למנוע טענות ותביעות אח"כ.

פורסם
זה לא כל כך פשוט להחליף רכב - כי זה רכב קבוצה 3, שהוזמן במיוחד בשבילי. בכל מקרה הרכב באחריות החברה ולכן את ת הליסינג לא ממש מעניין - יש בעיה, תקבל חלופי והבעיה תטופל במסגרת האחריות...

לגבי היכן זה קרה - לא הבנתי מה הכוונה, בגדול מדובר באיזור חיפה.

סתם התעניינתי כי קרה לנו במוסך שעבדתי בו מקרה זהה. לא סגרו טוב את בורג הריקון וכתוצאה מכך גלגל השיניים של גל הזיזים נתפס והתרסק.

סתם חשבתי שזה אתה.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

יכול להיות שפתרתם לי תעלומה קטנה.

שהוריי רכשו את הרכב (גולף 99 1.6 ידנית) יומיים לאחר הרכישה אני מגלה שחסר ליטר שמן! האוטו היה עם 107000 ק"מ ועבר טיפול גדול ב- 100 אלף במוסך "השחר מוטורס" בחולון.

רציתי לתת לעצמי כמה מכות בראש לזכור אם בבדיקה אמרו משהו על צריכת שמן אבל שאלתי שוב את אבא שלי והוא אמר שהם אמרו בפירוש שאין צריכת שמן מנוע ואיבוד שמן.

לאחר מס' ימים קניתי שמן סינטטי מלא 5w40 של LM במיכל הסגול, הלכתי למוסך של חבר של אבא והחלפתי שמן ומסנן שמן (מקורי).

מאז ההחלפה האוטו לא איבד טיפת שמן ואני בודק שמן כל יום שהמנוע קר ועל משטח ישר, ועברו מאז כמעט 6000 ק"מ- מה שהיה מבחינתי תעלומה זה שבד"כ אומרים שמנוע צריך לצרוך יותר שמן אם הוא סינטטי, וכאן המנוע לא צרך שמן סינטטי בכלל וכשהיה השמן הקודם (10w40 חצי סינטטי) המנוע איבד ליטר במשך 7000 ק"מ!.

אז כניראה שבאמת לא סגרו טוב את הבורג או משהו כה כי עד היום לא הוספתי בכלל שמן (והכמות שיש במנוע היא 4.5 ליטר לא יותר)

עריכה: מה לגביי תקופת ההרצה? האם גם בתקופה הזו המנוע עבד קשה כפי שאתה אומר?

איתמר ג'ורג'

פורסם

כל רכב חדש, ולא משנה איזה, במיוחד בתקופה ההרצה דורש תשומת לב *לפחות* אחת לשבוע לנושא מד גובה שמן מנוע, על אחת כמה וכמה רכב שעובר חיים קשים.

כפי שהמליצו לפניי - תוציא מכתב לקצין רכב ובמקביל תשתדל לבדוק שמן אחת לשבוע. נכון, אני יודע שזה רכב ליסינג - אבל זו לא סיבה לא להתייחס לרכב כמו לרכב, גם אם הוא לא שלך. פעם בשבוע תבדוק שמן-מים וסע לשלום.

בשביל הסקרנות, בדוק בעצמך כמה שמן יש במנוע אחרי שאתה יוצא מהמוסך. ייתכן ולא בודקים שמן כראוי ולא ממלאים מספיק. זכור; שמן שמתחמם תופס יותר נפח ועל המדיד זה נראה שיש יותר או "מספיק". לבדוק שמן רק בבוקר שהרכב קר ועל משטח ישר.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

השאלה שלי לבעל הרכב היא האם הרכב עבד גם בתקופת ההרצה בתנאים קשים,

אז השאלה לכל בעלי הנסיון והמומחים היא האם הוא התנהג עם האוטו בעדינות בתקופת ההרצה, ואולי יש לזה השפעה כעת שהרכב לא עבר הרצה כהלכה ולכן צריכת השמן גבוהה.

בשרשור של 101 עצות, ראיתי אם אני לא טועה שדניאל כתב כי הרצה נכונה תורמת בין היתר לצריכת שמן תקינה לכן אני מקשר בין הדברים ושואל.

איתמר ג'ורג'

פורסם

לא עשיתי לרכב הרצה - מהיום הראשון הוא עובד קשה... למיטב הבנתי מדובר במושג שעבר מהעולם - המנועים החדשים לא זקוקים להרצה הם עוברים הרצה במפעל או משהו.. אם היה דרוש - היה אמור להיות כתוב בספר הרכב, לא ?

בכל מקרה - אני בטוח ש-90% מהאנשים שיש להם רכב בליסינג לא עושים הרצה, ולהם אין בעיה. כנ"ל לגבי הרכב הקודם שלי - שום הרצה ושום צריכת שמן, גם אחרי 120K.

דרך אגב - תאוריית הבורג/פתח מילוי וכו' לא תופסת - זה קרה גם לפני וגם אחרי הטיפול, ולא היו שום סימני נזילה חיצוניים על המנוע, ולא מתחת לרכב.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

מוזר מה שאתה אומר. לא שאני מזלזל בדברייך אבל בשתי רכבי פולקסוואגן שהיו ויש למשפחה שלי שהם חדישים יחסית (גולף 99 ידנית וכן פולו 2002 ידנית) רשום בפירוש שיש תקופת הרצה של 1500 ק"מ. נכון, פעם לאחר תקופת ההרצה היה צריך להחליף שמן ומסנן (זכור לי מהאיביזה 94' שהייתה לנו) אבל כיום אין צורך אבל כפי שידוע לי גם כיום ישנה תקופת הרצה.

בכל מקרה, כמו שקודמיי אמרו- פנה במכתב לקצין הרכב ועקוב אחר מפלס השמן.

פורסם

גם במזדה צריך לעשות הרצה של כ-1500 ק"מ, וזה רשום בספר למיטב זכרוני.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...