Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוקטביה מול מגאן.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7292 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתבקשתי לייעץ לחבר, מה מבין השתיים טובה יותר אנא עזרתכם, מדובר במגאן 2 מודל 2007

ובאוקטביה 2007 שתיהן 1.6 אוטומט, השקולים הינם :

1.) סחירות כיד שניה,

2.) אמינות

3.)בטיחות והנאה מנהיגה, תודה מראש.

פורסם

מדובר בשתי מכוניות בעלות אופי שונה - לדעתי כדאי שיעשה נסיעת מבחן בשתי המועדות ויחליט בעצמו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לגבי המגאן 2:

לאחר שימוש יומיומי ברכב, כבר קרוב לשלש שנים (גרסת ה- 1.6, רמת גימור סטנדרטית, גיר ידני) אני ממליץ בחום על הרכב.

מבחינת הבטיחות, מדובר באחת הבחירות הטובות ביותר כיום בשוק.

שים לב שהחל משנת דגם זו, הרכב מצוייד ב- ESP סטנדרטי בכל רמות הגימור (לאחר מתיחת הפנים).

בנוסף, הרכב מצוייד באביזרי בטיחות רבים (6 כריות אויר, 2 הקדמיות דו-שלביות, EBA, EBD, ABS , איתותי חירום אוטומטיים בזמן בלימה אגרסיבית, חיישן משקל במושבים הקדמיים להפעלת כריות האויר בעוצמה מתאימה, מותחני קדם כפולים לכל נוסע במושבים הקדמיים, מותחני קדם במושבים האחוריים, והרשימה עוד ארוכה).

כמו כן, הרכב מאובזר למשעי, וקיימת ירידה לפרטי פרטים בתכולת האבזור, גם בדגם הסטנדרטי.

עם זאת, בדגם שלפני מתיחת הפנים, איכות החומרים אינה אחידה, וגם איכות ההרכבה.

נראה כי הדגש מושם בבירור על בטיחות ועל אבזור, אך פחות על איכות החומרים.

ממה שבדקתי בדגמי 2007, איכות החומרים בתא הנוסעים שופרה.

מבחינת ההנאה בנהיגה: ההגה מאד קל, ואת זה אני אישית אינני מחבב.

תחושת הניתוק ממנו מורגשת מאד (לא דבר שיפריע לנהגהמתכנן לרכוש רכב כדי להגיע מא' ל-ב', ותו לא).

לשמחתי, לא יצא לי להגיע למצבי קיצון ולמבחני סלאלום, אך אחיזת הכביש בהחלט גבוהה, וזויות הגלגול אינן יוצאות דופן.

נוחות הנסיעה טובה מאד, והרכב משייט בצורה רגועה מאד בכביש המהיר, ולא מתרגש כלל ממהמורות.

כמו כן, הבלמים חזקים מאד (אולי אפילו יותר מדי, דורשים זמן הסתגלות. שווה ומציל בעת חרום, פשוט לא להאמין).

המנוע נמרץ מאד, בעיקר בסל"ד גבוה (מפתיע אותי לטובה בכל פעם בכבישים הרריים וחסכוני ביותר).

מרווח הרגלים לנוסעים מצויין (רק לצורך השוואה, בסיס הגלגלים עומד על 2.686 מטרים, ארוך יותר אפילו מבסיס הגלגלים של מאזדה 6).

מבחינת הסחירות, אין לי נסיון, אך אני מאמין כי היא אינה יוצאת מגדרה.

אך כמובן שיש לבחון כל אקזמפלר לגופו.

לגבי האוקטביה:

אמנם אין לי נסיון עימה כמו עם המגאן 2, אך מנסיעה בה התרשמתי מאד לטובה.

תא הנוסעים מרווח ומאד "מסודר" בהיבט החיובי, אם כי מאד משעמם (עוד עיצוב משורת העיצובים הממשיכה של הקונצרן).

איכות החומרים עשתה רושם בהחלט חיובי.

אולם, בסיס המושב הפריע לי מאד (צר מאד).

יתרון נוסף לאוקטביה הוא תא מטען עצום (580 ליטרים אם זכור לי נכון. 520 במגאן. שניהם "חדרי שינה", באוקטביה יש גם שרותים צמודים...)

התאכזבתי מהעצלות של הרכב (היה משולב לתיבה אוטומטית), הרכב פשוט לא זז.

אינני יודע אם זה נובע מעצם העובדה שאני רגיל לגיר ידני, אך אני חושב שמשפחתית 1.6 אוטומטית, שמאיצה ב-14.1 שניות מ- 0-100 זה כבר מחוץ לסקאלה.

המזגן מחמיר את העניין (לא נהגתי בעליות ועם מטען).

לא שהמגאן 2 מדביקה אותך למושב (13.1 שניות מ-0-100 באוטומטי), אך שוב, אני מניח שזה הפריע לי בגלל ההרגל לתפוקות מרכב המצוייד בגיר ידני (הגרסה שאני נוהג בה מאיצה ב-11 שניות מ-0-100 ובכלל, מצויידת בגיר "קצר", שמפיק תאוצות נאות).

ומעבר לכך, נשמע לי לא הגיוני בעליל לרכוש רכש חדש, ועבור 130,000 לקבל רק 4 כריות אויר. שייך להיסטוריה.

האם מערכת סטריאו ופסי כרום שווים יותר מהגנה על הראש שלי בעת תאונה צידית? לא נראה לי.

לדעתי, שתיהן משפחתיות שמציעות חבילות מצויינות.

כמובן שההחלטה הסופית חייבת להילקח רק לאחר התרשמות אישית ונסיעת מבחן (לא לוותר).

אך אני, באופן אישי, הייתי בוחר במגאן 2, בגלל נושא הבטיחות שנמצא בראש סדר העדיפויות אצלי, ובגלל שביעות הרצון מהרכב הנוכחי.

בהצלחה בבחירה.

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

• תוכן חדש...