Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7317 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ככה.

כיום יש לי מגבר 4 ערוצים מבית HIFONICS, כששני ערוצים מגבירים סט אינפיניטי קאפה 6.5, ושניים אחרים פנויים. הם יושבים דרך אגב על הרדיודיסק המקורי של האוטו עם מנחתים.

התכנון המקורי היה להשאיר את הסט מוגבר על שני ערוצים, ולהגביר סאב בגישור.(המגבר הזה מסוגל גם לפתוח 2 סאבים על יציאה אחת, מניסיון. אז בטח ובטח שלפתוח סאב כמו שצריך בגישור)

בזמן האחרון אני נוטה יותר לכיוון של קניית מונובלוק ואז נשאלת השאלה אם לעבור לבי אמפינג.

השאלה היא קודם כל אם זה בכלל שווה את זה, כל הבלאגן והכסף שנשפך, או שעדיף פשוט להישאר עם סאב בגישור....

אם אני מחליט שאני הולך על מונובלוק+סאב(סיפור ממש ממש לא זול):

- אופציה אחת זה למכור את המגבר ובכסף הזה לקנות מגבר 2 ערוצים איכותי שיגביר את הקאפה בנוסף למונו+סאב.

- אופציה שנייה זה להישאר עם המגבר הנוכחי ולהגביר בבי אמפינג את הקאפה. השאלה היא עד כמה השיפור יהיה ניכר ואם זה שווה את זה. ואם כבר אז כבר - להגביר עם קרוסים פסיביים או אקטיביים?

קראתי על כמה יתרונות לכל צד, אבל הכי גדול זה שקרוס פסיבי אפשר לבנות מכמה רכיבי אלקטרוניקה פשוטים(יש לי ידע בסיסי+ וניסיון באלקטרוניקה). קרוס אקטיבי לעומת זאת משמע להוציא עוד הרבה מאוד כסף(שאין לי).

מקווה שתעזרו לי קצת להיסגר על עצמי,

דקל

פורסם

קודם כל השיקולים של העבודה ההשקעה + הכסף שיבוזבז הם שיקולים שלך בלבד !

עכשיו לעניין, מעבר לבי אמפינג ממש מורגש ומומלץ, אם לא מספיקה לך ההגברה והסאונד ברגב עכשיו זה מומלץ !

עכשיו אחת החסרונות בקרוס פאסיבי שזה עוד גורם במעבר של המתח, לא חושב שזה ישמע לאוזן באופן גורע אבל איך שאומרים אם כבר, אז אז כבר ...

תחבר את הסט ללא קרוסים ותהיה ממש קפדן ומדוייק לגבי הכיוון עד שתהיה ממש סגור, דגש על הטוויטרים שמאוד קל לשרוף !

ולדעתי, תשקיע קצת כסף בהד יוניט, אין לך מושג איזה שינוי גדול יהיה ממעבר של הד יוניט מובנה ללא אופציות ואני בספק אם יש לו יציאה למגבר ולמעבר של הד יוניט יותר מורכב עם אופציות חיותך ושליטות שונות.

לעומת זאת, סאב זה אלמנט די הכרחי במערכת ואם רכיבים כמו שלך לא הייתי מתפשר

תעשה חושבים ותראה מה עדיף בשבילך.

אולי אפילו תקנה סאב תחבר אותו בגישור במקום הבי אמפינג לזמן מה ולאחר תקנה מונובלוק שישמש לסאב

זאתי סתם הצעה, בכל מקרה,

על איזה סאב חשבתה ?

פורסם

כבר היו מורכבים לי כמה סאבים עד היום.

זה התחיל מרד סאונד פשוט(שנותן תמורה אדירה למחיר הזעום שלו, דרך אגב) שאחרי כמה זמן כמה החלפתי.

חיברתי אצלי JL 12W3 של בן אדם שרצה למכור, ואחרי הרבה זמן שישבנו ושמענו החלטתתי שאני לא אוהב את הצליל שלו.

(הוא היה מרוח מדי ולא מדויק, יכול להיות בגלל התיבה הפתוחה שהוא היה בה..)

חיברתי גם זוג רוקפורד פאנץ'-זד(של חבר) בתיבה כפולה אטומה, וגם לא אהבתי את הצליל שלהם.

הסאב שחיפשתי עכשיו בשביל שיישב על גישור הוא Infinity Kappa Perfect 10" VQ.

אם אני הולך על מונובלוק רציני אז אני פוזל לכיוון ה JL Audio 10W7, אבל המחיר שלו די מרתיע אותי.....

(שמעתי באחד המפגשים את ה 12W7 של מישהו פה וזה הסאב עם הצליל הכי יפה ששמעתי)

"תחבר את הסט ללא קרוסים ותהיה ממש קפדן ומדוייק לגבי הכיוון עד שתהיה ממש סגור, דגש על הטוויטרים שמאוד קל לשרוף !"

איך אני אכוון בלי קרוסים?

במגבר יש לי לזוג יציאות HPF קבוע של 80HZ, או LPF משתנה 30-150HZ.

לזוג יציאות השני LPF קבוע של 80HZ, או HPF משתנה 60-1500HZ.

(הקרוס המקורי של הסט חותך את המידים מלמעלה ואת הטוויטרים מלמטה ב 3.5KHZ.)

ברדיודיסק אין שום אפשרויות חיתוך.

ודבר אחרון - בשל אילוצים כאלה ואחרים, אני לא אחליף רדיודיסק באוטו הנוכחי...

זה אולי יקרה ברכב הבא(כנראה בערך עוד שנה) - ככה שזה שיקול לעתיד, אבל לא רלוונטי להיום.

שוב תודה,

דקל

פורסם

מצטער על הטעות, רשמתי תשובה שמתייחסת לחיבור בעל קרוס אקטיבי מהמכשיר.

למקרה שלך, תחבר את הקרוסים הפסיביים של מורל.

וגם אני שמעתי את הג'י אל אודיו - סאב ממש מדויק.

ושמעתי סאב של פירלס xxxls זה הדגם אם אני לא שחכתי עוד x, בקיצור סאב מדהים, מדוייק בצורות מטורפות לא נמרח לשניה וגם עוצמתי.

עכשיו לגבי האינפינטי, איך תחבר אותו בגישור למגבר 4 ערוצים ?

הסאב הוא 600 ר.מ.ס.

פורסם

כן אבל הבנתי שהוא מאוד נציל...

ככה שאם אני שם אותו על גישור(2 ערוצים) - הוא מקבל 220RMS.

שזה בהחלט מכובד.

אבל צריך לשמוע..

פורסם

220 רמס באמת מכובד, רק תלוי למי ולמה.

חבל שתבזבז סתם כסף על אינפינטי קאפא פרפקט שהוא 600 רמס בתצורה של סליל אחד או שניים

והמגבר שלך אפילו לא יזיז אותו, אם אתה מתכוון לחבר אותו, אז רק למגבר מונו שמתאים להצהרות של הסאב.

פורסם

זאת טעות די נפוצה ת'אמת.

הסאב מוצהר שהוא יעמוד ב 600RMS. כלומר שאם תיתן לו 600RMS - הוא לא יישרף.

זה לאו דווקא אומר משהו על איך הוא יישמע בהגברה כזו.

יכול מאוד להיות(ובאותה מידה יכול להיות שלא) שדווקא בהגברה של 200RMS הוא יישמע יותר טוב.

יכול להיות גם, שדווקא כשהוא יקבל 1000RMS הוא יישמע הרבה יותר יפה, למרות שאף אחד לא מבטיח שהוא יעמוד בהספקים כאלה.

בכל מקרה, צריך לנסות לשמוע את הסאב על ההגברה הזו. :)

אבל טיפ לעתיד - לא צריך לפסול סאב, רק מכיוון שההגברה לא מגיעה להספק המקסימלי של הסאב.

לגבי האינפיניטי פרפקט - שמעת את הסאב הספציפי הזה על איזשהי הגברה? או מישהו פה שמע?

פורסם

כן, שמעתי אותו די הרבה האמת ...

אני יכול להבטיח לך שלא תהנה מהסאב כשהוא מוגבר עם 200 רמס.

לעומת זאת אם תגביר אותו עם מגבר שהוא גבוה מההספק שאמור לקבל הסאב, דוגמא למקרה שלך

מגבר שמוציא בין 700 ל-800 רמס אתה אפילו תהנה יותר מאשר עם הגברה של 600 ר.מ.ס

פורסם

וואלה.

ואם כבר שמעת אותו - אז אני אסטה קצת מהנושא...

איך הוא בכלליות? סאב מדויק? חד? נעים לאוזן? לא משתלט יותר מדי על המוזיקה?

אני מניח ששמעת אותו בתיבה אטומה? על איזה הגברה?

שוב תודה, :)

דקל

פורסם

שמעתי אינפייטי קאפא פרפקט כפול - די מדויק, עוצמתי מאוד.

בכללי סאב מעולה מאוד נעים לאוזן, יותר אם אתה מחפש איכות מאשר עוצמה !

אחלה סאב, ואני ממליץ !

• תוכן חדש...