Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7322 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אחד האנשים שנהרגו בתאונה היה מנהל שלי בתחום הרכב רפא"ל

והיה אדם משכמו ומעלה בתחום הרכב וסייע בכתיבת החוק שקובע שאחרי תאונה יש לעשות בדיקה מקיפה לפי שיחרור הרכב!

הוא נשלח מספר פעמים מטעם המדינה למפעלים בחו"ל כVIP

ובמשרדו נצבה תמונה שבה הוא מצולם לצד מרצדס F200 הקונספט המיוחד בו למעשה אין הגה אלא ידיות!

מי יתן ונשמתו תהיה צרורה בצרור החיים

מוטו בחיים: חוץ ממה שלא טוב ,הכל טוב!

בכביש אל תנהג לאט ובעייפות, סע! מהר ובריכוז!!!!!!!!!!!! :evil:

פורסם
פשוט לא להאמין כמה בזיוני הוא ארגון רעכבת ישראל.

תראו כמה תאונות על שתי מסילות מסכנות.

לרכבת ישראל מאוד קל לבוא בתלונות - ואני באמת האחרון שיבוא עכשיו לסנגר עליהם, אבל אל תשכחו דבר אחד; הגורם לתאונה הזו הוא לא רכבת ישראל אלא נהג (וכנראה שאפילו 2 נהגים, לפי דיווחים סותרים ב YNET) שבדרך-לא-דרך מצא עצמו תקוע על פסי מסילת רכבת.

אני לא יודע אם זה המקרה או לא - כי הדיווחים סותרים אחד את השני (כאלה שאומרים שהיתה תאונה בין הדופן של 2 טנדרים, אחר אומר "טנדר שפרץ את המחסום" וכד') , אבל אם מדובר בעוד "גבר-גבר" שחושב שהכלי שלו הוא כל-יכול - לצערי נצטרך לחיות ולראות עוד כמה קורבנות יגבו הטנדרים\ג'יפים ונהגיהם, שחושבים שהם נוסעים בכלי חסין לחלוטין לכל מצב בשטח, כשלמעשה גורמים לנזקים אדירים בנפש וברכוש.

לדעתי האישית, בראש ובראשונה צריך לחקור היטב הסיבה לזה שהיה טנדר תקוע על המסילה ולהעמיד לדין (ולהכניס לכלא למאסר עולם) נהג שעבר על כללי הבטיחות וניסה לפרוץ את המחסום *או* לעבור במקום שלא מיועד למעבר כלי רכב על מסילת הרכבת. בעניין הזה חייבים להחמיר אחרת עניינים יצאו מכלל שליטה (לחלוטין), כי כנראה שבדרכים המקובלות זה לא ממש עובד - וכולנו יודעים שהנהג הישראלי המצוי מבין רק יד קשה (כי הוא הרי יודע הכל :p).

בעניין רכבת ישראל; להעמיד לדין על גרימת מוות ברשלנות את נהג הקטר שלא ענה למירס - ו"על הדרך" לייעל את שיטת התקשורת בין הפיקוח לרכבות עצמן ופשוט ליצור מערכת בסיסית ופשוטה להחריד שכוללת **רק** רמקול חזק בתא הנהג (תיקשורת חד כיוונית בין הפיקוח לרכבות - במקרים של הודעות חירום וכד') - וככה לא צריך להסתמך על מכשיר "מירס" שאמינות ההתקשרות שלו, מעצם היותו "מכשיר קשר", לא ראויה למצבים כאלה (והמקרה הזה הוא ההוכחה).

אני חושב שהמצב האופטימלי (שהוא רחוק שנות אור מהמצב הנוכחי) מבחינת בטיחות מסילות הרכבת הוא קודם כל גידור של המסילות מ-2 הצדדים ומעבר של כלי רכב רק דרך מחסומים ראויים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

גשר , יה איציק. גשר.

יש מפלסים - אין תאונות :idea:

אה, עולה כסף ??? עזוב רגע את החיים שנקטפו בצד (אין לזה תג מחיר).

כמה עלו התאונה ברבדים והתאונה של היום ?

אפילו בחישוב הכי קר ומגעיל , החישוב הכלכלי - צריך לבנות גשרים במפגשים.

פורסם
משהו שעדיין לא ברור לי:

איך יכול להיות שטנדר במשקל של טון וחצי לכל היותר מצליח להוריד מהפסים רכבת ששוקלת בערך פי 200 ממנו?

זה בערך כמו שילד בן 10 יסע על אופניים ויעלה על כיכר לחם (תעשו חשבון, אלו בערך אותן פרופורציות).

מוזר, לא?

פי 200??? תנסה יותר בכיוון הפי 600!! רק הקטר עצמו שוקל 950 טון (נאמר היום בטלוויזיה)

אח של חברה שלי היה הפצוע האחרון שחולץ מהרכבת... (מסכנה היא וכל המשפחה שלה היו בהיסטריה כל היום!)

לגבי גידור הפסים - זה בהחלט ראוי לשקול את זה, אבל במקרה שלנו אנו רואים הוכחה שגם עם גידור בגדר חשמלית לא היה מונע את המקרה!...

לגבי צורות הקשר - חוץ מהמירס, אמורה להיות עוד מערכת שפשוט משתקת את הרכבת ועוצרת אותה במקום - זאת מערכת בטיחותית שאמורה למנוע התנגשויות בין רכבות (מחשב מנהל את נתיבי הרכבות ובודק שאין התנגשויות פוטנציאליות בכל רגע נתון - דיווח מרכבת ישראל באחת התאונות הקודמות).

אני לא יודע עד כמה מערכת כזו הייתה יכולה למנוע משהו במקרה הספציפי הנ"ל - אבל בהחלט יש אפשרות שהיה אפשר להפעיל אותה ולא עשו זאת (אולי בגלל בעיות טכניות)...

בברכה!

יונתן.

פורסם
אה, עולה כסף ??? עזוב רגע את החיים שנקטפו בצד (אין לזה תג מחיר).

כמה עלו התאונה ברבדים והתאונה של היום ?

אפילו בחישוב הכי קר ומגעיל , החישוב הכלכלי - צריך לבנות גשרים במפגשים.

הקטע הוא שבחדשות באחד הערוצים נאמר שלאחר התאונה ברבדים הוקמה ועדה במיידי,

בעלת "משאבים בלתי מוגבלים" לשם ביצוע גשרים או מנהרות מתחת לפסי רכבת.

לאן הם נעלמו?

MCS 2008

פורסם

JMG, אם נצא מתוך הנחה שאתה צודק (אני חושב שקטר שוקל בערך 90 טון ואיפה שהוא היום קראתי - לא זוכר איפה, כנראה ב-YNET - שרכבת כזאת שוקלת בערך 300 טון), הרי שאתה עוד מחזק את התהיה שלי.

אם אני שוקל 80 קילו (לא רזה במיוחד :oops: ), אז זה כמו שאני אפול בגלל שדרכתי על שקית ביסלי.

עוד יותר מוזר...

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

"הנהג לא ענה במירס"

"התראה על רכב עומד על המסילה הגיע דקות ספורות לפני התאונה"

בתור אחד שנוסע כל יום ברכבת הזאת, הלוך וחזור לת"א, לא פעם חשבתי על זה כשראיתי את עובדי הרכבת מצחקקים ומעבירים דאחקות בינהם במירסים!

לדעתי, המירס אכן היה תפוס כי אולי הנהג העביר בדיחות עם צוות העובדים שבודק כרטיסים וכו'..

ביזיון שאין בקטר מערכת קשר סגורה וישירה מול הפיקוח של התחנה הקרובה לרכבת בזמן נסיעה!

האשמה כמובן של כלי הרכב( שנהגו כנראה היה מסומם) אך גם של רכבת ישראל, אם כאמור יוכיחו שהם קיבלו התראה מוקדמת.

רפוליבקת בננות/מדינת עולם שלישי, כבר אמרנו?

פורסם
פי 200??? תנסה יותר בכיוון הפי 600!! רק הקטר עצמו שוקל 950 טון (נאמר היום בטלוויזיה)

לא, קטר מסוג זה (דיזל-חשמל BO-BO, AC-DC מתוצרת ALSTOM) שוקל 90 טון.

ומספיק שהטנדר יכנס מתחת לגלגלי הקטר הקדמיים ויסיט אותם מהמסילה בשביל לגרום לשרשרת הנוראה הזאת.

ברוב הקטרים יש מגן בצורת חץ שמגן על הגלגלים הקדמיים של הקטר מכל מיני "פסולת" שנמצאת על המסילה (שימו לב בתמונה החלק שצבוע שחור-צהוב לפני הגלגלים הקדמיים.)

JT42C.gif

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

פורסם
יש לי רעיון לגבי כל העניין הזה של המחסומים.

אנחנו בשנות ה-2000 יכולים לשים מצלמה בכל מחסום שתשדר אונליין.

ברכבת יהיה מורכב מוניטור שיקבל כל פעם את התמונה של המחסום שהוא עומד להגיע אליו.

לדוגמא אם היה כזה דבר היום אני מאמין שהיה אפשר למנוע את התאונה , לפי החדשות אומרים שהיה מרווח של חצי דקה בין ההתנגשות לבין העלייה של הטנדר על הפסים , אני חושב שאם היה כזה מוניטור והיתה תגובה אפילו תוך 20 שניות הרכבת היתה מספיקה לעצור וגם אם לא אז ההתנגשות היתה במהירות נמוכה מאוד ולא היתה גורמת לנזק כזה.

מה שמעניין בכל הסיפור הזה הוא שיש כזאת מצלמה והיתה אחת כזו במפגש בבית יהושוע, בחדר הבקרה של רכבת ישראל גם ראו את הרכב על הפסים וניסו להזהיר את נהג הקטר...אבל הוא לא היה זמין, הוא פשוט לא היה זמין.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אולי לא רצה לדבר בזמן הנהיגה.

שאלה: כאשר רכבת מתקרבת למסעף וצריכה כיוון מסויים - כיצד ההחלפה מתבצעת?

האם בצורה אוטומטית?

במידה וכן, האם יש בעייה לשדר בצורה הפוכה כאשר קיים גוף על המסילה (בצומת עם כביש) כאשר הרכבת מרחק X ק"מ ממנו (בתנאי שהמחסום למטה, לשם הפשטות)?

פשוט לשים מנורת התרעה בתא הנהג שתדלק במידה והצומת חסומה.

פורסם
הקטע הוא שבחדשות באחד הערוצים נאמר שלאחר התאונה ברבדים הוקמה ועדה במיידי,

בעלת "משאבים בלתי מוגבלים" לשם ביצוע גשרים או מנהרות מתחת לפסי רכבת.

לאן הם נעלמו?

כמו בכל וועדה, לוקחים את הכסף ולא עושים כלום...

• תוכן חדש...