Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חלם עיר החכמים אנחנו פה. בחיי.

לוקח איזה קילומטר לעצור את המשקל הזה, למה כבר לא מפרידים בין המסילה לכביש.

הרי זוהי צומת.

וכמו שבכל צומת קורה שיש תאונה, גם בצמתים עם הרכבות יש תאונות וזה בלתי נמנע כי זהו הגורם האנושי.

ועם כל הכבוד לתצפיתן זו הרי בדיחה, שנה הוא בא לשם לעבודה הזו יום יום, וכמו שהשומר בצבא הולך לישון ככה גם הוא, אני לא אומר ישן, אבל בהחלט מתאפץ והופך להיות אדיש.

יותר מידי מעברים עם רכבות יש, זה דין לא טוב.

תמונות קשות מאוד, זה באמת לא נתפס איך טנדר הוריד את המסה הזו מהקו נסיעה שלה?

אופנוען

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הקטע הוא שבחדשות באחד הערוצים נאמר שלאחר התאונה ברבדים הוקמה ועדה במיידי,

בעלת "משאבים בלתי מוגבלים" לשם ביצוע גשרים או מנהרות מתחת לפסי רכבת.

לאן הם נעלמו?

התושבה חדה ,פשוטה וצינית להחריד.

לא מספיק הרוגים.

לא מזיז לאף אחד למעלה.

תוך 100 - 200 הרוגים יהיו לך גשרים לתפארת בכל המפגשים.

אל תשכח שנבחרי העם לא נוסעים ברכבות - אז זה עדיין לא מזיז להם.

:evil:

פורסם

יתכן שבלימת החירום לא היתה מבוקרת נכון ,מאחר והקטר והקרונות השונים בעלי משקל שונה יתכן וההתהפכות נגרמה או הוחרמה עקב בלימה שכזו.

פורסם

לפני התאונה אני אישית כתבתי מספר רב של מכתבים לרכבת ישראל (לדובר, לסמנכ"ל התשתיות) לגבי בעיות במפגש הכביש מסילה, בעיות שיגרמו לתאונות (וגורמות לפקקי ענק כל בוקר וערב) עקב בורות וגובה רב בין המסילות ופני השטח, בעיות שגורמות לרכב לסטות ממסלולו, לגיר ידני לצאת לניוטרל !!! (ונהג לא מיומן יתקע) ועוד ועוד בעיות, אפילו הכביש הדו מסלולי שהוקם ב 553 מסתיים 200 מטר לפני המסילה שהיא גורם העומס, למה ? כי קשה לעשות מפגש כביש-מסילה ... בושה !!!

שלא לדבר על גשר שכל כך קל לעשותו במיקום זה (גבעות משני הצדדים והמסילה שקועה מספר מטרים בוואדי) אותם גבעות גרמו לעשרות תאונות בגלל שיש פקק ומי שמגיע מהר אין לו שדה ראיה, הכתובת לתאונה הייתה בכל מכתבי והייתה על הקיר

לאחר תשובתם המטומטמת שהפנתה את הבעיות למע"צ, כתבתי גם למע"צ על הצורך בתיקון המפגש (שאולי הוא גרם לתאונה)

חודשים על גבי חודשים ניסיתי אני, האזרח הקטן לתאם בין שני הגופים השמנים והמחורבנים האלו, בחלק מהמכתבים פשוט תיארתי שזו שאלה של זמן עד שהרע מכל יקרה.

והוא קרה !!!

איפה סמנכ"ל התשתיות של הרכבת ? מתחבא עתה ?

איפה מע"צ ??

איפה שר התחבורה ??? איך אני האזרח הקטן מיידע אותו בביזיון הזה ???

חבל, חבל כל כך על ההרוגים והפצועים, דמם בראשי מנגנונים מושחתים אלו

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם
משהו שעדיין לא ברור לי:

איך יכול להיות שטנדר במשקל של טון וחצי לכל היותר מצליח להוריד מהפסים רכבת ששוקלת בערך פי 200 ממנו?

זה בערך כמו שילד בן 10 יסע על אופניים ויעלה על כיכר לחם (תעשו חשבון, אלו בערך אותן פרופורציות).

מוזר, לא?

לרכב על הפסים לא הייתה שום חשיבות בהורדה של הקטר והקרונות מהפסים

בלימת החרום היא שהביאה את הקרונות להתרסק על הקטר ולהוריד אותו מהפסים

קרון אחד אף הועף מעל האחרים כתוצאה מההתנגשות הזו

whenever I see an Alfa I tip my hat

H. Ford

פורסם

במקום לחפש תוצאות וגשרים וכבישים מתרוממים בואו נחפש את הדרך למנוע את התוצאות.

לשים פקח על כל מחסום 24 שעות ולא 4 שעות.

באמת רעיון של מצלמה וחדר בקרה שמשדרת בזמן אמת, תחשבו 6 דקות לא 6 שניות, ב 6 דקות עוצרים את כל הרכבות בארץ אם צריך.

ולדעתי בתוספת למחום לשים דוקרנים לגלגלים שיתרוממו מהכיבש במיוחד במחסומים כאלו ובמיוחד בלוד שם אנשים עוברים ושוברים מחסומים כמו איזה משחק מחשב זול.

וענישה פשוט ענישה רכב שיעבור מחסום זה מאסר, הנה היה עדיף שהוטרינר הזה חודש מאסר בית או שבוע בפועל והיה נמנע כל המוות הזה.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

ברכבת, הנהג הוא נקודת הכשל העיקרית (לא כולל גורמים חיצוניים כמובן). הרכבת הבטוחה ביותר היא אוטומטית לחלוטין - יש כאלה ביפן, וגם בגרמניה ומקומות אחרים יש רכבות שאמנם יש בהן נהג אבל תכל'ס הרכבת על "טייס אוטומטי" והוא לא מתערב. מערכות תצפית שמזהות אוטומטית מחסומים בצמתים, מערכות דמויות גדר בטחון שיזהו הפרעה על הפסים, ויחוברו ישירות למערכת ניתוב ובקרת-מהירות - כל אלה טכנולוגיות שזמינות כבר שנים, עולות פחות מכוח אדם, בטוחות יותר ומגיבות טוב יותר מכל נהג רכבת (שמצוי 99% מהזמן ב"טראנס" כתוצאה מנסיעה ישרה כמעט ללא התערבותו, וזמן התגובה שלו במצב חרום נמוך יותר משל נהג מכונית).

ובינתיים, אצלנו: לפני שנה היתה תאונת רכבת, ומיד רצו להקים ועדה, שהמליצה להקים יחידת משטרה מיוחדת להצטלבויות כביש-מסילה. הלכו לתקנן ולארגן, ובינתיים בא חודש מאי ה"אדום" ומיד כל מתנ"א גויסה לפטרל על כביש 4 וכביש 2. אז עכשיו אין תאונות בכביש 4 (נניח) ויש תאונת רכבת, מן הסתם בחודש יולי יהיה מבצע משטרתי מיוחד לאורך המסילות, ואז יהיו תאונות אחרות (אוטובוס? משאית? טיולית? נגמ"ש? לסטטיסטיקה שלנו יש סטיות תקן נרחבות...) ומיד ירוצו לחפש את המטבע מתחת לפנס אחר. ככה זה כשאין מחקר, אין אסטרטגיה, אין יעדים ארוכי טווח ואין עניין אמיתי לאף אחד להשקיע בשיפורים שישאו פירות בקדנציה של הממשלה הבאה.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

במקום לבנות מצלמות מהירות בכבישים ראשיים, משטרת ישראל צריכה לבנות מערכת שמצלמת את כל מפגשי הכבישים-מסילות ו-2 פקידות שימלאו דו"חות של 1000 ש"ח ו-10 נק' לכל החוכמולוגים שחוצים את המסילה אחרי שהמחסום יורד.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

הפתרון היעיל ביותר לדעתי כפי שציינו כבר מעלה:

חדר בקרה. אם על כל מסילה תהיה מצלמת אבטחה נגמר הסיפור.

מספיק מוניטור קטן עם נורה אדומה לכל מפגש. כאשר המחסום יורד תשומת ליבם של העובדים בחדר הבקרה תהיה על המוניטור עם האור האדום ויוודא שהשטח נקי.

יצא לי כבר כמה פעמים להעיר ל"שומרים" על מפגשי מסילות הרכבת עם הכבישים על חפיפותם בתפקידם.

אין מה לעשות..

פורסם

ואלו הדברים שנישמעו לאזני עם ישראל בתקשורת ע'י עיתונאים שרצו להיות הדיווח הראשוני.

אני שמעתי במו אזני:

"תאונה בין שני רכבות"

"תאונת רכבת עם מכלית"

"רכבת קומותיים ירדה מהפסים"

"רכבת היתנגשה בגיפ"

"נהג הקטר היה תחת השפעת סמים"

"רכבת היתנגשה בטרנזיט"

אותי דברים כאלו מתסיסים (מעבר למה שמעוררים בי מחדלים כאלו).

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

רק אני שמתי לב שזה טרנד חדש כל הקטע של הרכבות? לפני שנה שמעתי בפעם הראשונה על תאונת רכבת ברבדים מאז 1984 שנהרגו כיתה ח' מבצפר ברנר בפ"ת , ומאז, כל חודש-חודשיים שומעים על תאונת רכבת ... האם זה טרנד חדש? האם זה "מגניב" להשאיר את הרכב על הפסים ?

פורסם
לרכב על הפסים לא הייתה שום חשיבות בהורדה של הקטר והקרונות מהפסים

בלימת החרום היא שהביאה את הקרונות להתרסק על הקטר ולהוריד אותו מהפסים

קרון אחד אף הועף מעל האחרים כתוצאה מההתנגשות הזו

לא יודע היכן אתה אוסף את הנתונים שלך, או מייצר מהם מסקנות.

מבט בתמונות שפורסמו מבהיר מה אירע שם.

הרכבת פגעה ברכב (שכנראה נלכד מתחת לקטר).

הגלגל הקדמי של הקטר התרומם (לא צריך הרבה, פחות מ 10 ס"מ) וירד מהמסילה.

כשהחוגון הקדמי ירד מהמסילה הוא התחיל להיבלם על ידי החצץ, שגרם לו לפנות בניצב לכיוון התנועה של הקטר - ובכך להגדיל עוד יותר את עוצמת הבלימה על הציר הקדמי.

בהמשך, החלק הקדמי של הקטר נזרק לצד אחד של המסילה, והתנע של הקרונות מאחור זרק את חלקו האחורי של הקטר לצידה השני.

הקטר נעצר לרוחב המסילה (תוך שהחוגון הקדמי שגרם לתחילת שרשרת האירועים נתלש ממנו לחלוטין - ראה תמונות ב YNET).

שאר הקרונות נדחפו מעליו - את מרבית עוצמת הפגיעה ספג הקרון הראשון שנלכד בין הקטר לבין הקרונות האחוריים.

התאונה היתה נראית זהה עם ובלי בלימת חירום.

בעצם, קבל תיקון. בלי בלימת חירום, היא היתה עלולה להיראות גרוע יותר.

פורסם
לא יודע היכן אתה אוסף את הנתונים שלך, או מייצר מהם מסקנות.

מבט בתמונות שפורסמו מבהיר מה אירע שם.

הרכבת פגעה ברכב (שכנראה נלכד מתחת לקטר).

הגלגל הקדמי של הקטר התרומם (לא צריך הרבה, פחות מ 10 ס"מ) וירד מהמסילה.

כשהחוגון הקדמי ירד מהמסילה הוא התחיל להיבלם על ידי החצץ, שגרם לו לפנות בניצב לכיוון התנועה של הקטר - ובכך להגדיל עוד יותר את עוצמת הבלימה על הציר הקדמי.

בהמשך, החלק הקדמי של הקטר נזרק לצד אחד של המסילה, והתנע של הקרונות מאחור זרק את חלקו האחורי של הקטר לצידה השני.

הקטר נעצר לרוחב המסילה (תוך שהחוגון הקדמי שגרם לתחילת שרשרת האירועים נתלש ממנו לחלוטין - ראה תמונות ב YNET).

שאר הקרונות נדחפו מעליו - את מרבית עוצמת הפגיעה ספג הקרון הראשון שנלכד בין הקטר לבין הקרונות האחוריים.

התאונה היתה נראית זהה עם ובלי בלימת חירום.

בעצם, קבל תיקון. בלי בלימת חירום, היא היתה עלולה להיראות גרוע יותר.

אני מבין שאתה חלק מצוות החוקר את השתלשלות האירועים?

אנשים- ספקולציות זה טוב, אבל תשאירו לחוקרים בשטח לקבוע מה קרה שם.

:puzzled:
פורסם

לפי הידוע לי,

קטר=90 טון.

קרון=50 טון.

גם אני בשוק מזה שרכב יכול להוריד רכבת מהפסים. חשבתי שהיא פשוט תעיף אותו הרחק קדימה, לא תטפס עליו במהירות של 120....

ההסבר היחידי הוא ההסבר של ארנון, שהרכב נכנס מתחת לקטר.

• תוכן חדש...