Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7329 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב :)

יש לי שאלה בקשר לבעית התחממות בסובארו ג'אסטי...החום מנוע מגיע לקו האדום תוך חצי שעה נסיעה בכביש בין עירוני בלבד....

עכשיו ככה..הרכב הוא ג'סטי 88 עם מנוע 1200 !! (לא הזרקה) האוטו החליפו לו מנוע!!..הרכב לא מאבד מים ממש בהתחממות..אלה המיכל עיבוי פורץ במים רותחים ועקב כך יוצאים גם המים מהרדיאטור...הדבר קורה לאחר הנסיעה בכביש המהיר...

באוטו בוצע בדיקת לחץ למנוע לבדוק ראש מנוע אם לא סדוק...בבדיקה לא נמצאו בעיות במנוע ונאמר שלא זאת הסיבה...

עכשיו נותר רק הרדיאטור...טרמוסטת..משאבת מים..

הרדיאטור הוא לא ממש ישן למרות שיש בו מלא חלודה (גם במים מעט) בכללי אני לא רוצה להחליפו בנתים עד שאני אבטל את הטרמוסטת ואז אבדוק אם האוטו ממשיך להיתחמם.. אני חושד בטרמוסטת כי כאשו החום מגיע לקראת הפס האדום ומכבים את הרכב רק לאחר מס' דקות שומעים שהמים משתחררים בלחץ חזרה ובפתאומיות... בקשר למשאבת מים ניתקתי צינור מים מהמנוע המחזיר מים לרדיאטור ובאוטו מותנע יש סירקולציה של מים...האמת לא ממש מהירה אבל יוצא מהנחה שזה בסדר (ישנם מעט רעשים מהמשאבת מים)

עכשיו לשאלה עצמה (הגיע הזמן) :)

אני רוצה לנתק/להוציא את התרמוסטת..השאלה שלי היא איפה הוא נמצא ברכב בדגם מנוע הזה (1200...במקור היה 1000) ואם אפשר להסביר מעט על הפעולה..

נ.ב המאורר נכנס לפעולה בזמן אין בו בעייה...

אם זה לא יסתדר מהטרמוסטת נעבור הלאה לכיוון רדיאטור או משאבת מים :)

מחכה לתשובות... ואני יעדכן בהמשך על המתרחש

תודה רבה לכולם...שבוע טוב :)

"בשביל להגיע לתוצאות משמעותיות יש לערוך שינויים משמעותיים"

פורסם

כדאי להתחיל דווקא מפקק מיכל העיבוי, יתכן שלא מצליח לשמור על לחץ במערכת.

בדוק שאין סדקים במיכל העיבוי במיוחד באזור ההברגה.

אם הנוזל מתחיל לפרוץ ממנו יתכן שכדאי להחליף אותו - כמה עשרות שקלים.

אם יש בעיה בטרמוסטט הרדיאטור אמור להיות קר גם כשהמנוע רותח

פורסם

תודה על התשובה.. :)

המיכל עיבוי תקין..ואין בו סדקים...בסך הכול הכול הוא פורץ כי המים בו מגיעים לממש רתיחה חזקה עש שיוצאים החוצה ממנו.... אני לא חושב שזהו לחץ סביר שהפקק אמור לעמוד בו...הרי זה לא פקק עם הברגה..

לעיניין הטרמוסטת אני מעוניין לנסות לבטלו ולבדוק את הבעייה של ההתחממות..בשביל אולי לשלול רדיאטור או משאבת מים...(יותר יקר לסדר)

אז אשמח לדעת היכן נמצא...

פורסם

לפני שתחליף טרמוסטט תעשה את הבדיקה שכתבתי.

העובדה שהוא זול היא לא סיבה להחליף אותו אם לא צריך.

שאלה למומחים: מדוע בחלק מהמכוניות פקק מיכל ההתפשטות מוברג בכוח ובחלק מהמכוניות הוא סתם יושב כמו הפקק של נוזל שטיפת החלון?

פורסם

תודה על התשובות...

לפני שאני מוציא 650 שח על רדיאטור חדש (תחליפי) אני מעדיף לבטל טרמוסטת ולבדוק אם זו הבעייה..אם כן מה טוב..מצידי לנתק אותו לתמיד או עד לחורף (אם יהיה צורך)

חבל סתם לקנות רדיאטור חדש :)

פורסם

מדוע שהרכב יתחמם?? הרי אם הרדיאטור תקין והמאורר והמשאבה אז אין שום סיבה לכך...לכן אני מעדיף לבדוק זאת :) אז אשמח לקבל הכוונה לביצוע ניתוק הטרמוסטת..

מה גם שזה אוטו לעבודה והוא לא עומד בפקקים ולא נוסעים בו הרבה :)

תודה רבה :)

• תוכן חדש...