Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם ניתן להעביר כך הילוכים? כשאומרים שהסל"ד צריך להיות מתוזמן עם המהירות, למה מתכוונים בדיוק? אני אשמח אם מישהו יביא לי דוגמא ברכב ספציפי שהוא מכיר טוב...

כמובן שאני לא הולך לנסות את זה בבית. המטרה היא, שוב, לידע כללי.

אביעד

פורסם

זה אפשרי בגדול

צריך מיומנות ורגש

בטרטורים שאני נוסע בצבא זה יחסית פשוט

נוסעים

עוזבים גז

נותנים לחיצת גז

עוזבים ובזמן שהטורים עוד יחסית גבוהים מכניסים ברגש ובעדינות הילוך ללא קלאץ'

בכל מקרה זה מיותר ולא מועיל

אם הקלאץ' לא מפריד פשוט מכניסים הילוך בכח כדי להגיע לאן שצריך ללא גרירה דבר שהוא לא מומלץ בכל מקרה.

פורסם

להוציא מהילוך לניוטרל זה קל מאוד. כל מה שצריך לוודא זה שהמנוע מוציא אפס מומנט. כלומר לא לתת גז, לא לנסוע לאט בסל"ד סרק (כי קצת גז נכנס בכל זאת ומייצר כוח) , וגם לא להרפות מהדוושה באמצע נסיעה (בלימת מנוע מייצרת מינוס מומנט). סע 30 קמ"ש, הילוך שני, תן לחץ עדין על ידית ההילוכים לכיוון הניוטרל, ותתחיל להרפות לאט מדוושת הדלק. כאשר הדוושה תהיה במצב של טיפהלה גז (אוטו שומר על מהירות קבועה או מאיט קלות) הידית פשוט תעבור לניוטרל.

כדי להכניס להילוך אחרי שהיית בניוטרל צריך לנחש כמה סל"ד יהיה בערך בהילוך החדש אחרי שחרור קלאץ' בהעברת הילוך רגילה. ואז כשאתה בניוטרל, קלאץ' לא לחוץ, לתת גז שיביא את המנוע בדיוק לסל"ד הזה, ולשלב להילוך. אבל יש סיכוי טוב שבכל זאת תשמע חריקה.

פורסם

בגדול זה אפשרי, וגם הרבה יותר פשוט ממה שזה נראה.

לגבי נזק - כל התחכמות מיותרת יכולה לגרום נזק... :-) במיוחד אם לא מדייקים בביצוע.

בכל מקרה, כמו שציינו כבר, להעביר להילוך סרק מנסיעה אמור להיות די קל. להלן ניסוי... (על אחריות המבצע בלבד!)

תתחיל מנסיעה רגועה בשלישי או רביעי (ההילוכים הגבוהים פחות רגישים, לפחות ככה היו אצלי).

תנסה להוריד לסרק בלי המצמד - זה אמור לעבור חלק. אם אתה מרגיש טיפה התנגדות, תוריד או תעלה סל"ד. זה דורש טיפה רגישות, אבל תחפש את הנקודה שבה יש הכי פחות התנגדות "לשיחרור" ההילוך.

שים טוב טוב לב מה היה הסל"ד בנקודה הזאת לפני ששיחררת את ההילוך (אם אין לך מד סל"ד, תצטרך ללכת על פי רעש המנוע... הרבה פחות מדוייק, אבל גם אפשרי).

הנקודה שבה יצאת לסרק אמורה להיות הנקודה הנכונה לחזור להילוך שהיית בו (חשוב - לכל הילוך תצטרך סל"ד שונה!)

עכשיו שמצאת את הנקודה, חזור לנסיעה בהילוך שהיית בו, ועכשיו תנסה לשחרר את ההילוך ולהחזיר אותו מהר - כשאתה בדיוק בסל"ד שמצאת קודם. כל סטייה מהסל"ד תקשה על הביצוע, למרות שיש טיפה מרווח תמרון (אני מניח שהוא תלוי הרבה בתיבת ההילוכים וכדומה, כך שזה שונה מרכב לרכב).

תנסה - עם גד קבוע - לשחרר את ההילוך, ומהר לשלב אותו חזרה, בלי מצמד - בעדינות!!!

העדינות פה חשובה מאוד - הפעם, אם הסל"ד לא נכון, לא תרגיש קצת התנגדות - תרגיש הרבה התנגדות, ובשלב מסויים תרגיש כאילו אתה מרסק שם גלגלי שיניים... :twisted:

אל תעיז לשלב הילוך בכוח. אם זה לא הולך תנסה לשחק קצת עם הגז כדי שהסל"ד יהיה הכי קרוב למה שמדדת קודם. ותנסה למצוא את הנקודה שבה ההילוך "מסכים" להשתלב מעצמו.

אם אתה עדין, זה לא לוקח הרבה זמן, וזה די פשוט. אם אתה לא עדין, אתה תרסק את הגיר... :-)

עכשיו אתה יודע באיזה סל"ד לשלב להילוך שהיית בו. בעיקרון, כשאתה עובר מהילוך אחר (גבוה או נמוך יותר), תצטרך לתת יותר או פחות גז כדי לקבל את הסל"ד שמצאת קודם - לא משנה מאיזה הילוך הגעת, הסל"ד שאתה צריך זה הסל"ד האופייני להילוך שאתה רוצה לשלב.

עכשיו כל שנותר לך הוא למצוא את הסל"ד לשאר ההילוכים, ולהתחיל לשחק...

חשוב מאוד - לעולם אל תנסה לשלב הילוך בכוח. אתה יכול לגרום המון נזק. אם אתה מרגיש שהגיר קצת מתנגד לך - תקשיב לו...

אם אתה רגיש מספיק, אין סיבה שלא תצליח להעביר הילוכים בלי מצמד בקלות יחסית. זה ממש, אבל ממש פשוט.

וכמובן, אינני מומחה לתיבות הילוכים, אז אני לא יודע אם ביצוע טוב (אפילו מושלם) יכולים לגרום נזק גם.

ודרך אגב, גם כשאתה מעביר הילוכים עם המצמד תאום סל"ד יכול להפוך את ההעברה לחלקה יותר. תנסה פעם להעביר הילוך מהר, עם המצמד, אבל בלי להוריד רגל מהגז... סתם, זה לא קשור לנושא המקורי.

ניר

פורסם

כשהרכב כבוי האם הזזת ידית ההילוכים או הכנסה להילוך , ללא לחיצה על הקאלצ' , פוגעת בגיר / בקלאצ' / בתושבת הגיר ?

מה הסיבות לבלאי מוגבר של תושבת גיר?

פורסם

עוד שאלה לשם דיון;

אני לא יודע עד כמה זה קשור לת'רד, במידה והמנהלים מוצאים אותו כלא מתאים, אפשר לפצל. תודה על ההבנה.

יש תופעה שאיני מבין, בחלק מהרכבים, ניתן לשלב לראשון, לשחרר קלאץ', ורק אז ללחוץ גז.

והרכב יתקדם ללא החלקה של הקלאץ'. (עם פימפום קל בדוושת הגז)

ובחלק מהרכבים, המנוע פשוט כבה. ממש ברגע ששיחררתי את המצמד.

בהתחלה, ייחסתי את זה שלא הרמתי מיד ברגע שנכנס לראשון מניוטראל. (ז"א, שהגלגל השיניים של הראשון עדיין

נע, אבל הוא מנותק מה-FW.

אז החזרתי לניוטראל, חיכיתי מספר שניות. (עד שהגלג"ש של הראשון יפסיק לנוע.)

ושילבתי בזריזות לראשון, שיחררתי קלאץ'.

ופה יש 2 התפצלויות ל-2 תופעות;

א.בחלק מהרכבים, האוטו מתחיל לנוע בלי בעיה.

ב.ובחלק מהם...יפה ניחשתם, המנוע כבה מיד.

מה ההסבר לזה?

האם יש תלות במומנט?

סינכרונים? (מה שלא נראה לי)

תודה למי שיעזור להבין:)

אביחי

פורסם

גורמים משפיעים: משקל גלגל תנופה וקוטרו, מומנט מנוע בסרק, יחס העברה, סל"ד סרק, מדחס מזגן מופעל כן/לא (משפיע על סל"ד הסרק) , קוטר גלגלים, סוג הזנת דלק מאייד/הזרקה (הזרקה שומרת על סל"ד סרק נתון בצורה אקטיבית-פתיחת מנוע הצעדים), הלינאריות של פעולת המצמד, ועוד.

פורסם
גורמים משפיעים: משקל גלגל תנופה וקוטרו' date=' מומנט מנוע בסרק, יחס העברה, סל"ד סרק, מדחס מזגן מופעל כן/לא (משפיע על סל"ד הסרק) , קוטר גלגלים, סוג הזנת דלק מאייד/הזרקה (הזרקה שומרת על סל"ד סרק נתון בצורה אקטיבית-פתיחת מנוע הצעדים), הלינאריות של פעולת המצמד, ועוד.
הדגשתי את השורה החשובה. בד"כ אופן החיבור הוא זה שיקבע אם הרכב "ייזרק" או יתחיל לנסוע (למרות שגם שאר הדברים נכונים).

אגב , העברה ללא קלאץ' אפשרית גם בקטן, לא רק בגדול. השאלה היא עד כמה אתם מוכנים להתאמן על הגיר שלכם. עם מסיק מיומנות זו פעולה לא מסובכת למדי ולא ממש מזיקה. אל תנסו בבית.

נא לחפש דיונים קודמים בנושא. היה כבר.

פורסם

מכל הגורמים שמנה חנן, נראה לי שאלו שאחראים לתופעה שציינת הם בעיקר יחס העברה, ואחריו סל"ד סרק. לדוגמא, הילוך ראשון שמגיע ל40 קמ"ש לעומת הילוך שמגיע ל 60 קמ"ש. הראשון חזק פי אחד וחצי, ולכן בשחרור הקלאץ' מאיץ את הרכב למהירות גבוהה פי אחד וחצי. לא רק זה, בנוסף, מספיקה לו מהירות קטנה יותר פי אחד וחצי כדי לא להכבות (נניח להילוך הקצר דרושה מהירות של 4 קמ"ש כדי להיות בסל"ד של 500-600 ולא להכבות, להילוך הארוך דרוש 6 קמ"ש לאותו סל"ד.) קח טרקטור עם הילוך רביעי שמגיע ל 25 קמ"ש, כלומר הילוך ממש קצר ולכן חזק. שים סל"ד מינימום, שחרר את הקלאץ' בזריקה עצבנית. הטרקטור לא יכבה. הגלגל יעשה פירפורון קטן, הטרקטור יקפצץ וישתעל אבל יתאושש. עוד סיבה להתאוששות טובה של מנועי דיזל היא מערכת ההזרקה ש"לוחצת על הגז במקום הנהג" כדי לשמור על סל"ד מינימלי.

• תוכן חדש...