Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכשיר ALPINE CDA-9855 מול CLARION DXZ955MC

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7343 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שני המכשירים זהים באותה רמה , השאלה שלי היא : איזה מכשיר מהשניים מסוגל להגיע לשמיעה הכי איכותית וכמובן עוצמתית ?

למי מהפורום יש את הקלריון ? מי יכול לתת חוות דעת עליו ?

כי את האלפיין אני מכיר טוב מאוד , ובכל זאת מעניין אותי המכשיר המקביל של קלריון .

מה לדעתכם יותר טוב ויותר כדאי (בלי להתייחס למחיר של שניהם )

מצרף כמה תמונות של קלריון (חייב לציין שהמכשיר הוא גם יפה, עיצוב מוזר אבל יש בו משהו )

CLARION DXZ955MC

cla2_01.jpg

cla2_02.jpg

cla2_03.jpg

ALPINE /// CDA-9855

x500CDA9855-o.jpeg

CDA9855.jpg

334084_70_full.jpg

334084_71_full.jpg

מש"ק זרזור

פורסם

שניהם מכשירים איכותיים ביותר. הבדל משמעותי בשמיעה אני לא מאמין שתמצא.

אני הייתי מציע לך להתייחס רק לצד הויזואלי ונוחות ההפעלה של המכשירים. עם מי אתה מסתדר יותר טוב?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מה הם המאפיינים של המכשיר CLARION DXZ955MC לעומת ה ALPINE CDA-9855 חוץ מ-דיסק קשיח (HARD DISC) שקיים בו .

אני מתכוון לאפשרויות של סאונד , כיוונים מתקדמים וכו' .

למי יש אותו ? מי יכול לתת חוות דעת מקצועית עליו מתוך ניסיון אישי ?

מש"ק זרזור

פורסם

אני מכיר טענה שהאלפיין קצת יותר "צעקני" מהקלריון... כלומר אם להקביל את זה לרמקולים: אז הקלריון יהיה המורל, והאלפיין יהיה הפוקאל...

אני לא יודע עד כמה באמת תוכל להרגיש בהבדל, כי שני הר"ד הם מצויינים והאיכותיים ביותר בשוק... ומבחינת פונקציות הם כמעט זהים.

אבל אני יודע ששמעתי שני סט אפים אצל אודיופיל אחד...

בהתחלה היה לו אלפיין וK2P (לא זוכר עם איזה מגבר)

ואז הוא החליף את האלפיין לקלריון, את הK2P לHERTZ ואת המגבר לAUDISON...

באופן כללי, אני לא יודע מה השפיע יותר משלושת החלקים ששונו, אבל המערכת הפכה מפאנצי'ת ומלאת עוצמה וחיים לרכה בטירוף, ועם צליל הרבה יותר עדין ממקודם. (אני אישית אהבתי יותר את הסט-אפ הקודם)...

מבחינת מכשיר - אני הייתי הולך על הקלריון... אבל זה לאו דווקא בגלל שהוא יותר/פחות טוב מהאלפיין... אלא בגלל טעם סובייקטיבי שלי... (הוא יותר אלגנטי, נראה קצת יותר יוקרתי, גם התצוגה שלו יותר אסטתית לדעתי...)

הבעיה היחידה שאני מצליח לחשוב עליה אצל הקלריון - זה התפעול של המסך מגע, בייחוד בקטע של העברת השירים... דיי בעייתי בעמידה, ועוד יותר בעייתי בזמן נהיגה... השלט הרחוק הופך פה למצרך חשוב!

בברכה!

יונתן.

פורסם

JMG , הבנתי אותך ואת הגישה שלך בנושא .

אבל בכל זאת אני חושב , ובטוח בזה שחייב להיות הבדל כלשהו בשמיעה בלבד בין שני המכשרים האלו , אין מצב ששני מכשירים מחברות אחרות נשמעים כאחד .

רק מי מהם נשמע יותר טוב (לטעמי ) יהיה אפשר לדעת בקרוב .

אם יש עוד מישהו עם ניסיון באחד מהמכשירים ובעיקר עם המכשיר של קלריון בבקשה תגיבו ...

מש"ק זרזור

פורסם

אבל בכל זאת אני חושב , ובטוח בזה שחייב להיות הבדל כלשהו בשמיעה בלבד בין שני המכשרים האלו , אין מצב ששני מכשירים מחברות אחרות נשמעים כאחד .

אם תשים לב, אני לא רשמתי שאין הבדל ביניהם, רשמתי שיהיה לך מאוד קשה להבחין בהבדל כזה במבחן עיוור...

ונוסף על כך, אני דווקא כן ציינתי שלפי אחת הגישות, הקלריון אמור להיות יותר רך מהאלפיין...

אני לא טוען שזו טעות או שזה נכון, אבל אני כן טוען שבשני סט-אפים ששמעתי, היה הבדל של שמיים וארץ בין סגנונות הצליל...

נוסף על כך, אל תשכח שמעבר ל"רכות" או "חדות" של הר"ד כשלעצמו, יש כאן המון עניין של כיוון!!

בברכה!

יונתן.

פורסם

לא יודע אם אני עוזר לכם פה אבל לי יש את ה855 אותו דבר כמו ה955 רק בלי זיכרון מה אני אגיד לך שמיעה מיליון דולר בכול סוגי המוסיקה מכשיר מדהים מבחינת יופי אני לא חושב שיש אלפיין יפה וכן גם לא 7889 מבחינת חיתוכים זה כבר עיניין של צורך אני איש של כיוון פעם אחת ודיי בלי הרבה משחקים במידה ואתה אוהב לשחק בסאונד רוץ ותקנה 9855 כי הוא יענה לך על הדרישה זו דעתי

עוד דבר במידה ואתה קונה את ה955 תדאג שיהיה שם שלט במידה ולא המסך מגע יכול לשגע פילים עד כדי כך שבא לך לשבור את המכשיר מעצבים [אתה תרגיש בזה כשתבחר תחנות רדיו ]

בהצלחה רק בכיף שיהיה

הכול יהיה בסדר

פורסם

תתפלא, דווקא יכול להיות שההבדל מאוד זניח ולכן בסופו של דבר ההחלטה היא סובייקטיבית ומצריכה שמיעה.

כדי לבדוק זאת תצטרך להתקין את שני הר"ד הנ"ל על אותו סט אפ בדיוק, כך שהמלצות של אנשים אחרים (מבחינת איכות סאונד) במקרה הזה לא ממש תשרתנה אותך.

המלצתי האישית היא ללכת על המכשיר שנותן יותר אחריות (אם יש כזה), נראה יותר טוב ויזואלית ונוח

יותר לתפעול (כפי שציינו קודמיי).

בהצלחה!

Hu: Alpine 9855R / Amp: JBL GTO75.4 / Compnenets: Kicker K65.2 / Sub: Planet Audio M2-P212

פורסם
כמו שהבנתי באלפיין יש יותר אפשרוית חיתוך. אם אני לא טועה אצל אלפיין יחס אות\רעש יותר גבוה 110 לעומת קלריון 100 DB. האקווליזר בקלריון הוא 3 ערוצים פרמתרי ?? באלפיין זה 5 ערוצים פרמתרי.

זה הכל...

מאיפה המידע הזה ? אפשר את המפרט של המכשיר הקלריון ?

מש"ק זרזור

• תוכן חדש...