Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7329 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מפקפק מאד באפשרות של המערכת הזו לפתור בעיות במקרים של עומס כבד בכביש, כמו שיש באיילון בשעות מסויימות. הבעייה העיקרית היא תשתית בלתי מספקת.

התמזגות 2 נתיבים לאחד תגרום האטה גם אם הנתיב לאחר ההתמזגות מסוגל להתמודד עם נפח התנועה משני הנתיבים שהתמזגו אליו וזה בגלל הצורך להגדיל את המרחקים בין המכוניות על מנת לאפשר למכוניות מהנתיב המתמזג להשתלב.

המצב היחיד שבו זה לא יקרה הוא אם התנועה מספיק דלילה כך שהמרחק הממוצע בין מכוניות מאפשר השתלבות בלי שצריך לשנות אותו.

תנועה דלילה מספיק אפשר ליצור רק ע"י הרחבת תשתיות.

הסרטון מהולנד עם הרמזורים יפה מאד אבל התנועה בו אינה צפופה בכלל. בתנועה עמוסה כמו בסרטון מאיילון מסופקני אם זה יעזור.

רמזור כזה גם עלול ליצור פקק אדיר מאחוריו במקרה של תנועה כבדה יותר מאשר זו המודגמת בסרטון.

בעיות נוספות:

• לא תמיד יש נתיב האצה. הסרטון מאיילון שבא להמחיש את בעיית ההשתלבות מראה התמזגות בלי נתיב האצה. אילו היה כזה באותה התמזגות ספציפית היא היתה מכילה הרבה יותר יפה את נפח התנועה בצילום.
  • בעיה של הצטלבות מסלולים - מכוניות שיורדות מהדרך המהירה לנתיב ההאצה\האטה מפריעות ומופרעות ע"י מכוניות שנמצאות באותו נתיב ורוצות לעלות על הדרך המהירה.
    חוץ מהבעיה שמכונית אחת מנסה להידחף לאותו נתיב שהמכונית מימינה דווקא מנסה להחלץ ממנו, תנסו להאיץ כאשר המכונית לפניכם מעוניינת דווקא להאט. תנסו לשמור יותר מרחק מהרכב לפניכם בגלל שאתם מאיצים על מנת להשתלב, כאשר יש עשרות מכוניות לשמאלכם שמחפשות את ההזדמנות להכנס לאותו נתיב.
    במחלף גנות עשו עבודה ענקית כדי למנוע את זה והרמפה של אלה שמגיעים עכשיו מכביש 4 ומשתלבים בכביש 1 לכיוון ת"א נמצאת אחרי הרמפה שמיועדת למי שיורד מכביש 1 לכיוון אשדוד, אולם דא-עקא, לא גיבו את הפרוייקט העצום הזה בתשתית מתאימה בקטע שמהמחלף הזה ועד קיבוץ גלויות ו3 הנתיבים אינם מספיקים להכיל השתלבות משני מקורות עם נפח כזה.

אני לא מסכים לקביעה שזו בעיה של תרבות נהיגה.

מדובר בפיגור עקבי בתשתיות. מי שתפקידו לקרוא את הנתונים על הגידול המתמיד בנפח התנועה, או מי שצריך לשמוע לו, לא יכול לבוא ולומר שפתאום ראו שצריך רכבת או שצריך עוד שני נתיבים אבל זה ייקח 15 שנים לבנות (ואז יצטרכו כבר עוד 2 נתיבים ועוד 2 מסילות). הכתובת היתה על הקיר כל הזמן.

פורסם

אתם מדהימים. 90% מהמגיבים מאשימים את הנהג הישראלי על פקקים בהשתלבות. בגרמניה/ספרד/ארה"ב כשיש פקק בהשתלבות זה בגלל כוח עליון ורק אצלנו הנהג אשם. נו-באמת!

אכן - בארה"ב קיים רמזור המאפשר למכונית בודדת לעבור בכל פעם. הרכבים לא ניזקקים לעצירה מוחלטת. הרמזור מתחלף בין אדום לירוק לסירוגין כל 2-3 שניות. אם זה עוזר - אני לא יודע, בכל המקרים שאני ניתקלתי בהם ממילא לא היה עומס בכביש שאליו משתלבים.

עכשיו מה? בארה"ב עשו את זה כי הנהגים שם לא יודעים להשתלב?.. בספרד וגרמניה (סתם כדוגמא כי שם נהגתי אישית המון) הפקקים בגלל חוסר יכולת הבנת הכביש של הספרדי או היקה? אז רגע... אנחנו, עמך-ישראל, נוהגים ככל העמים אם כך. תראו מה זה. ואני חשבתי שהנהג הישראלי הוא הבעיה.

מסתבר שקל יותר להאשים את עצמנו מאשר את הבעיות האמיתיות. את זה המשטרה והממשלה (והעמותות) דואגות לעשות היטב, והציבור ניכנע לדמגוגיה הזו. וגם המגיבים שכאן (ברובם, אולי לא כולם).

אין לי עצה לפתרון הפקקים (אולי תחבורה ציבורית זולה ויעילה, ואולי הרמזור הויסות הזה), אבל אני כן מציע שלפני שנאשים מייד את ה"ישראלי" שבנו, ניבדוק האם פקק כתוצאה מהשתלבות אינו בבחינת טבע הכביש. יורד גשם ואתם רוצים להשאר יבשים. זה לא עובד ככה בטבע

היכן שבטוח, כדאי, וסביר לנהוג מהר - הזהר!

שם השוטר מחכה...

פורסם
וואלה, כולם כאלה חכמים בארץ הזאת. בגלל זה הכל נראה ככה.
מאותה סיבה בדיוק אסור לעשות סקס ברחוב!!!

זה לא שכולם חכמים, זה פשוט שבונים כביש לא חושבים בלאה, לא מתכננים נכון.

כשמחנכים ילדים לא מחנכים נכון,

כשמענישים לא מענישים נכון,

בגלל זה זה ניראה ככה, חפיף... מדיבנ שהבינוניות (ומטה) שולטת.

אנחנו לא צריכים ללכת רקוק, צריך רק להביט לשכנים, ליראות איך הם עשו את זה, ולהעתיק...

אני אוהב לתת את הדוגמא הוז, את הבוסטון ביג-דיג. חפירה של כל העיר, וההעבר של כל הכבישים העיליים אל מיתחת לפני הקרקע.

עכשיו, נסו לחשוב על זה, עף אחד, מעולם לא עשה את זה, המהנדסים ישבו וחשבו איך לכול הרוחות חופרים מיתחת לעיר חייה? איך עושים את זה כשהרישומים לתשתיות המים, חשמל, טלפון, ביוב, גז ועוד לא ממש מעודכנים?

תשתיות של רכבות, אוטובוסים חשמליים, כבישים כוכו', כל זה מבלי לגרום ליום אחד של הפסקה בתנועה... (לפחות ככה היה התיכנון, ודי הצליח להם.)

אם הם יכולים, גם אנחנו יכולים לעשות דברים דומים, עם הרבה פחות רעש וצילצולים...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
נהגים המשתלבים בדרך מהירה לא יודעים לתכנן את התאוצה כך שישתלבו במינימום הפרעה.

זה לא תמיד נכון. יש הרבה מקומות שבהם נתיב ההאצה קצר מדי ואי אפשר להאיץ בצורה כזאת שניתן יהיה להשתלב בתנועה בהיגיון.

חוץ מזה, יש נהגים שלא יתנו לך להשתלב בכל מחיר ואז אתה נאלץ להאט ואז ההשתלבות אפילו יותר קשה.

מצד שני אני מסכים עם דבריך שאנשים לא בדיוק מומחים בהשתלבות. זה היה יכול להפתר על ידי תשתית יותר טובה וחינוך לאדיבות.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

חוסר תרבות נהיגה משפיע במקרה שנהג מטומטם נכנס לצומת לא פנוי וחוסם אותו לתנועה שחוצה אותו.

במקרה של השתלבות נימוסים טובים אולי יפחיתו את כמות העצבים אבל בשום פנים ואופן לא יועילו לדחוס לנתיב יותר מהקיבולת המרבית שלו וכנ"ל לגבי רמזורים אינטלגנטיים, אפילו אם המתכנתים יעלו את רמת הIQ שלהם ל200.

המערכת יכולה לעזור אם הבלבול באזור ההשתלבות גורם לחוסר ניצול מלא של קיבולת התנועה בנתיב.

על-פי התרשמותי דווקא בגלל תרבות הנהיגה הידועה שלנו כמעט ולא נוצרים אזורים של אי-ניצול קיבולת התנועה ובדרך כלל מיד לאחר ההתמזגות התנועה צפופה וזורמת אם אין עיכוב בהמשך.

אני מעריך שאם אותו מספר של נהגים שוויצריים היו נוהגים בנתיבי איילון בשעות השיא הפקקים היו ארוכים יותר.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אז היום הפעילו את הרמזור המשתתף בניסוי...כל היורדים מאזור רמת אביב ואפקה לאיילון צפון הבינו את הפרנציפ די מהר וכולם צייתו, אפילו לא היה שוטר שיפקח.

אלו שלא הבינו את העיקרון פשוט ראו אדום, נעמדו...ונכנסו למצב "המתנה ברמזור", כלומר חיטוט באף, הירהורים על נעורים שנמוגו, גירבוץ ועוד כל מיני...הם רק לא שמו לב ששלוש שניות אחרי שהרמזור האדים הוא הפך לירוק...

מי שנסע היום באיילון צפון מוזמן לשתף האם הורגש שיפור כלשהו בזרימת התנועה בשעות הערב (יום חמישי).

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

עברתי שם בבוקר, היה נדמה לי שהרמזור מכובה בכלל.

בכל מקרה הם מיקמו את הרמזור ממש בסוף הירידה, כשמתחיל המישור. זה טוב כי יש מקום לפקק ענק מאחורי הרמזור, אבל זה רע כי עכשיו יש להשתלב באיילון בלי השוונג הרציני שהיו מקבלים מלהתחיל על המחלף למעלה. בלי השוונג, יש יותר סיכוי לפלגמטים שמשתלבים באיילון על 60 קמ"ש

פורסם

הבעיה היא לא מהירות ההשתלבות, אלא העובדה ש-90% מאלו שמשתלבים באילון צפון בקק"ל בכלל צריכים להגיע לנתיבים השמאליים (הרצליה מרכז וצפונה), ורוב הנהגים שכבר נמצאים באילון צפון צריכים את הנתיבים הימניים (כדי להגיע לגלילות)...

אני, שצריך לפעמים לרדת בקק"ל לכיוון הרצליה, לא משנה באיזו מהירות אני מנסה להשתלב, עדיין צריך לחצות 3 נתיבים עמוסים בטירוף!

בינתיים נראה שכל מה שהרמזור ה"חדשני" עושה זה פקקים חבל"זים בשדרות קק"ל ובכלל לא קשור לבעיית העומס בירידה הזו לאילון...

מי הגאון שצריך לטוס לחו"ל (ועוד על חשבוננו, כמובן) כדי לאבחן כל כך עקום את הבעיה הזו? ועוד להביא כזה פתרון אדיוטי... :roll:

גור, מסלולים - נהיגה מצילת חיים

WWW.MASLULIM.CO.IL

פורסם

בירידה מקק"ל היה פקק מהרמזור שבו נכנסים לירידה ועד הרמזור הנסיוני.

הפקק הקטן הזה שמעכב אותי בשתי דקות הוא מחיר שאני מוכן לשלם בשביל תנועה זורמת יותר באיילון. הבעיה היא באמת בכך שרוב התנועה היא אלכסונית עם מעבר של מספר נתיבים במרחק לא רב.

הרמזור הזה הוא נסיוני ולכן כמה מפתיע שהוא בא לבדוק משהו ולא לקבוע שכך צריך להיות בכל מקום.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

עברתי היום בחלקו הדרומי של איילון צפון, מהחיבור עם כביש 1 ועד השלום.

האמת? אין הבדל מהותי בפקק.

כן היה היום משהו מוזר, שאני לא בטוח שקשור.. שני הנתיבים השמאליים, אלו שמגיעים מהגשר שמעל חולון פשוט עמדו בפקק, בעוד אני נוסע על סף התלת-ספרתי בנתיבים הימניים שמגיעים מכביש 1, כמעט לבד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...